26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ulusa sesleniş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ulusa sesleniş

Haberton - Haberton
15 Temmuz 2021
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ulusa sesleniş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ulusa sesleniş

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

15 Temmuz’un 5. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ulusa sesleniş konuşması.

15 Temmuz‘un 5. yıldönümü dolayısı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara seslendi.

  • Kendi güvenlikleri için ülkemizi kalkan olarak kullandıklarını sananlar aslında bizim tarihe sahip çıktığımızı anlamıyor,
  • Biz kendimiz için ne istiyorsak tüm coğrafyamız ve tüm insanlık için de aynısını istiyoruz,
  • Milletimiz bizi anlayıp bize istikamet gösteriyor. Ülkemizi esir almaya çalışanlara “Türkiye Geçilmez” diyoruz,
  • FETÖ’nün son ferdi etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz sürecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk milletinin kendi içinden çıkan hainlerin ihanetlerini unutmadığını belirterek, “İşte bunun için diyoruz ki; ne olursa olsun FETÖ’nün son ferdi de etkisiz hale getirilene, cezasını çekene ülkenin ve milletin kazan defterinden düşürülene kadar mücadelemiz sürecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşındaki 15 Temmuz Müzesi’nin açılışı sonrası, 15 Temmuz Anıtı’na çelenk bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki programlarının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bahçesinde bulunan törene geçti. Törene, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanlarının yanı sıra yargı üyeleri, çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı.

Erdoğan, kürsüye eşi Emine Erdoğan ile çıktı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’yla başlayan programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüye çıktığında Esat Kabaklı’nın söylediği ‘Bil Oğlum’ adlı şarkı dinletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmasına, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cüler tarafından şehit edilen 251 şehide Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi, yaralalanlara sağlık diledi.

‘TEYAKKUZ HALİNDE OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ’

“15 Temmuz şehitlerimize borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz” diyen Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi’ni şehitlerin hatıralarını yaşatmak, gelecek nesillerin de ibret almalarını sağlamak için inşa ettiklerini söyledi. 15 Temmuz Demokrasi Müzesi’nin özellikleri hakkında bilgi veren Erdoğan, “Rabbimden bir daha 15 Temmuz gibi imtihanlara maruz bırakmamasını diliyorum. Türkiye’nin benzer ihanetlere uğramaması için FETÖ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine, gizli açık fitne fesat odaklarına varlığımıza ve birliğimize kast eden tüm tehditlere karşı teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz” dedi.

‘BU DÖNEMİN AMACI TÜRKİYE’YE DİZ ÇÖKTÜRMEK’

15 Temmuz’un ardından 27 gün süreyle 81 vilayettin tamamında 24 saat kesintisiz bir şekilde sürdürülen demokrasi nöbetlerine katılan vatandaşlara da teşekkür eden Erdoğan, “Bu nöbetten ülkemizin istiklaline ve istikbaline göz dikenlere ‘topunuz birden gelin’ diyerek meydan okuduğumuz bir başka destan olmuştur. İhanet nöbetini FETÖ’nün bırakıp PKK’nın devraldığı, onun bırakıp DEAŞ’ın devreye girdiği, onların yetmediği yerde başkalarının sahne aldığı bu dönemin amacı Türkiye’ye diz çöktürmek Türk milletini esir etmektir. Bu ihanet zincirinde her şeyi düşünen, her şeyi inceden inceye planlayanlar tek bir şeyi hesaba katmamışlardı. Bu büyük oyunu kuranlar Türk milletinin ülkesini ve devletini canı pahasına koruyacağını, en modern savaş araçlarının karşısında göğsünü siper ederek ezanına, bayrağına, Meclisi’ne, Cumhurbaşkanına sahip çıkacağını hesap etmemişlerdir” ifadellerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN GEÇİLMEZ OLDUĞU BİR KEZ DAHA GÖRÜLDÜ’

Türk milletinin tarih boyunca ‘bitti’ denilen yerden yeniden doğarak büyük atılımlar yaptığını kaydeden Erdoğan, “Hamdolsun 15 Temmuz gecesi aynı dirayeti, aynı kararlılığı, aynı azmi, aynı cesareti bir kez daha göstermiştir. Hem de öyle bir göstermiştir ki tüm dünyanın ağzı açık kalmıştır. O gece şehitler tepesini boş bırakmamak için sokaklara çıkan, yolları dolduran darbecileri önüne katıp kovalayan kahramanlarımız sayesinde Türkiye’nin geçilmez olduğu bir kez daha görülmüştür” dedi.

‘YENİ İSTİKLAL MÜHÜRLERİ OLARAK GÖRÜYORUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi şehitlik makamına uğurlanan birçok şehit olduğunu vurgulayarak, “Tek bir damlası bile boşa akmayan bu kanların vatan topraklarına vurduğumuz yeni istiklal mühürleri olarak görüyoruz. İstiklal Marşımızda ne diyor; ‘Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda. Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Canı cananı bütün varımı alsın da Hüda. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.’ Allah şahittir milletim de emin olsun ki eğer o gece darbeciler Marmaris’te veya İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda karşımıza dikilselerdi şehadete yürümek için bir an bile tereddüt etmeyecektik. Çünkü havalimanındaki on binler oraya şehadet için gelmişlerdi” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘şehitler ölmez’ ifadesinin kendileri için kuru bir slogan olmadığını belirterek, “Uğruna her şeyimizi feda edebileceğimiz bir inanç akidesidir. Her şey gibi şehitlikte nasip işidir. 15 Temmuz gecesi bu şerefe nail olan kardeşlerimize gıpta ile bakıyoruz. Ne mutlu size, eşlerinize, annelerinize, babalarınıza, evlatlarınıza. Ne mutlu size ki sevgililer sevgilisine komşu oldunuz. Ne mutlu size ki geriden gelecek olanları cennette karşılayacaksınız” dedi.

‘SON BİR EŞİK VAR’

Milletin desteğiyle önlerine çıkartılan engelleri birer birer aşarak, tuzakları birer birer bozarak hedeflerine doğru yürüdüklerini belirten Erdoğan, “Kritik yol ayrımlarının çoğunu geride bıraktık. Şimdi önümüzde 2023 hedeflerimize Cumhur İttifakı olarak o bütünleştirdiğimiz son bir eşik var. Onu da aştığımızda artık ülke ve millet olarak yeni bir döneme giriyoruz. Türkiye’yi bu seviyeye getirdiğimizde şehitlerimize layık olabilmenin sevincine ve huzuruna inşallah kavuşmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Türk milletinin gerektiğinde düşmanı affetmesini ve yeni ittifaklar kurmasını bildiğini söyleyen Erdoğan, “Ama bu milletin asla affetmeyeceği bir şey varsa o da kendi içinden çıkan hainlerin yaptığı ihanetlerdir. Bu millet ihaneti affetmez, haini de affetmez, hainlerin arkasında duranları da affetmez. Güya kendi aklınca onları kullanarak siyasi çıkar devşirmeye kalkan mürebbesleri de affetmez. İşte bunun için diyoruz ki; ne olursa olsun FETÖ’nün son ferdi de etkisiz hale getirilene, cezasını çekene ülkenin ve milletin kazan defterinden düşürülene kadar mücadelemiz sürecektir” dedi.

‘KAN KUSAR KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİK DERİZ’

Milletin geleceğini karartmaya kalkanın affı olmayacağını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Devleti karanlık mahfillerin emrine sunmak için çalışanın affı da olmaz, müsamahası da olmaz. Ülkenin geleceğini karartma pahasına kendine veya içinde yer aldığı gruba ikbal devşirme peşine düşenin affı da olmaz, müsamahası da olmaz. Gerekirse, kan kusar ‘kızılcık şerbeti içtik’ deriz ama ülkemizi ve milletimizi böyle bir ayıbın içine sokmayız. Dışarıda veya içerde hep FETÖ’cülerle PKK’lılarla veya diğer terör örgütleri ile ilgili hak, hukuk, adalet edebiyatı yapıyorsa bilin ki kafasının arkasında ülkemizi ve milletimizle ilgili karanlık bir amaç vardır. Bize bu şekilde nasihat çekenler var, o nasihati kendinize saklayın. Biz ne yaptığımızı ne yapacağımızı gayet iyi biliyoruz. Paraları yokmuş, paraları kalmamış, onların paraları stoktadır. Onların nerede ne olduğu bellidir.” 

Açılışı yapılan müzenin hayırlı olmasını dileyen vatandaşların Kurban Bayramı’nı tebrik eden Erdoğan, “İnşallah pazartesi, salı Kıbrıs yolculuğumuz olacak Devlet Bey ile birlikte geniş bir ekip inşallah orada olacağız ve Kurban Bayramını Kuzey Kıbrıs’ta inşallah namazımızı da orada kılacak ve merasimleri orada katılacağız” diye konuştu.

Törene katılan vatandaşlara PTT tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla basılan üzerinde Türkiye Geçilmez yazılı pullar hediye edildi. Müze açılışı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan göz yaşlarını tutamadı. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 15 Temmuz şehitlerinin ruhları için dua okudu.

Etiketler: Recep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kurban pazarındaki kurbanlıkların yüzde 80’i satıldı

Sonraki Haber

Erciş’te 13 köydeki taşkında hayvanlar telef oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın
Öne Çıkan

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür / Geniş haber
Öne Çıkan

İstanbul’un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür

25 Nisan 2026
Düğün günü ölü bulundular
Öne Çıkan

Düğün günü ölü bulundular

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Bakanlık’tan 81 ile genelge: Okullarda x-ray, turnike ve panik butonu dönemi

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Başakşehir’de dehşet! Pencereden sarkıttığı köpeği cama vurup kaydetti

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

İstanbul’da 100 bin konutun hak sahipleri bugün belirlenecek

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Erciş'te 13 köydeki taşkında hayvanlar telef oldu

Erciş'te 13 köydeki taşkında hayvanlar telef oldu

En Güncel Haberler

Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
Başakşehir'de polisin 'dur' ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı
Yerel Haberler

Başakşehir’de polisin ‘dur’ ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

- Haberton
25 Nisan 2026

Dışişleri Bakanlığı, “Mali'nin farklı bölgelerinde bugün meydana gelen terör saldırılarını güçlü biçimde kınıyoruz” açıklamasında bulundu. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Mali'nin...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton