27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Yatırım Konferansı’na katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Yatırım Konferansı’na katıldı

Haberton - Haberton
23 Eylül 2025
- Dış Haberler
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Yatırım Konferansı’na katıldı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından düzenlenen Sektörel Yuvarlak Masa Formatında Türk Yatırım Konferansı’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80’inci Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York’ta, Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından Türkevi’nde düzenlenen konferansta yatırımcılarla bir araya geldi. Konferansta, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak ile Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı Murat Özyeğin de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Türkiye’yi yatırımcılar için daha cazip kılacak şeffaf, rekabetçi ve güvenli bir piyasa ortamını pekiştiren adımlar atmaya devam ettiklerini belirtti. Amerika ile enerji ve savunma sanayi iş birliğini öncelikli alanlar olarak gördüklerini söyleyen Erdoğan, “Değerli dostum başkan Trump ile 2019 yılında belirlediğimiz 100 milyar dolarlık ticaret hacmi müşterek hedefimiz olmayı sürdürüyor. Bu doğrultuda Amerika’yla ihracata yönelik destekleri artırdık. Sektör ziyaretleri ve ticaret heyetleri gibi programlarda hız kazandı.

Özel sektörümüzün desteği ve yeni yatırım hamleleriyle 100 milyar dolar hedefimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Kıymetli dostlar, tabii bu tabloda Amerika’nın ticaret ve ekonomi politikalarının Türkiye’ye doğrudan ya da dolaylı yansımalarına şahit oluyoruz. Önümüzdeki dönemde ticaretimizi olumsuz yönde etkileyebilecek her konuda ikili mekanizmaları daha etkin kullanmaya kararlıyız. Mütekabiliyet esaslı ilave gümrük vergilerinin ticarette yakalanan ivmeyi azaltmaması temennimizdir. Bu konuda oldukça hassas davranıyoruz. Amerika ile enerji ve savunma sanayi iş birliğini öncelikli alanlar olarak görüyoruz. Savunma sanayi iş birliğimizin müttefiklik ruhuna uygun şekilde engel ve kısıtlamalardan bir an evvel kurtarılması lazım. Bu alanda yeni projeler geliştirilmesi tedarik ve ortak üretim gibi müşterek menfaatlerimiz doğrultusunda atabileceğimiz pek çok adım bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Trump ile ikinci görev döneminin ilk günlerinden itibaren yapıcı görüşmeleri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. İlaveten enerji başlı olmak üzere siber ve uzay alanlarını da kapsayan diğer stratejik sektörlerde yatırım ve iş birliği fırsatlarını değerlendirerek ilişkilerimizdeki pozitif ivmenin daha da hızlanmasını bekliyoruz. Ticaretin yanı sıra karşılıklı yatırımların artırılmasına da büyük önem veriyorum göreve geldiğimiz 2002 yılından bu yana Türkiye’deki yatırım ortamı köklü bir dönüşüm geçirdik. Son 23 yılda küresel yatırım pastasından aldığımız payı tam beş kat artırdık. 2025 yılının ilk yedi ayında 8 milyar 350 milyon dolar uluslararası doğrudan yatırım çektik, son bir yılda ülkemize yapılan uluslararası doğrudan yatırım tutarı ise yaklaşık 14 milyar dolara ulaşmış oldu. Önümüzdeki üç yılın yol haritası niteliğindeki orta vadeli programı kısa süre önce açıkladık. 2028 yılında ekonomimizi 1,9 trilyon dolarlık büyüklüğe, kişi başına düşen milli gelirimizi ise 21 bin dolar seviyesine çıkarmayı öngörüyoruz. İhracatımızı 300 milyar dolara, turizm gelirlerimizi 70 milyar doların üzerine taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi yatırımcılar için daha cazip kılacak şeffaf rekabetçi ve güvenli bir piyasa ortamını pekiştiren adımlar atmaya devam ettiklerini bildirerek, şunları kaydetti:

“Sanayide dönüşüm yeşil ve dijital dönüşüm alanlarında attığımız kararlı adımlarla ekonomimizde köklü bir değişimi başlatıyoruz. Güçlü lojistik altyapımız, modern limanlarımız, gelişmiş kara ve demir yolu ağımız Türkiye’yi yatırımcılar için stratejik bir merkez haline getiriyor. Hedefimiz yüksek katma değer üreten, sürdürülebilir dijital dönüşümü destekleyen, iklim dostu ve bilgi yoğun yatırımları ülkemize daha fazla çekmektir. Amerikan yatırımlarının büyük bölümü de bu hedefimizle örtüşüyor. Firmalılarımızın Amerika’daki yatırımları 13,2 milyar dolara ulaştı. Amerikan firmalarının ülkemizdeki yatırımları ise 15,7 milyar dolar seviyesinde. 2 bine aşkın firmayla Amerika, ülkemize en çok yatırım yapan ikinci ülke konumunda. Sizin gibi sektöründe atılımlar yapmış müteşebbislerin Türkiye’ye ilgisi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Türkiye olarak şeffaf, öngörülebilir ve dijitalleşmiş bir yatırım ekosistemi sağlamaya ve yatırım dünyasıyla stratejik iletişim kanallarını güçlü şekilde kullanmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Karşılıklı yatırımlarınızla ülkemiz arasında önemli bir köprü vazifesi görüyorsunuz. Türk-Amerikan ilişkilerinin müşterek menfaatler doğrultusunda ilerletilmesi noktasında sizlerin katkılarının çok kıymetli olduğuna inanıyorum. Türkiye’nin yakın dostları arasında gördüğüm siz değerli iş insanlarının, ülkemizin, Amerikan kamuoyuna daha etkin şekilde anlatılması bakımından da önemli rol üstlenebileceğinize inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki ilgili kurum ve kuruluşlar ile Amerika’daki temsilciliklerinin kapılarının katılımcılara daima açık olduğunu ifade ederek, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni edip, katılımcılara Türk-Amerikan ilişkilerine yaptıkları katkılar için teşekkürlerini iletti.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ne sınırlarımız içinde ne bölgemizde teröre tahammülümüz yoktur

Sonraki Haber

NATO Konseyi, Rusya’nın Estonya hava sahasını ihlal etmesini görüşecek

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü
Dış Haberler

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
İran ve Katar Dışişleri Bakanları Tahran'da bir araya geldi
Dış Haberler

İran ve Katar Dışişleri Bakanları Tahran’da bir araya geldi

27 Ağustos 2026
Rusya'da araçta patlama: 1 ölü, 1 yaralı
Dış Haberler

Rusya’da araçta patlama: 1 ölü, 1 yaralı

27 Ağustos 2026
Nepal'deki selde can kaybı 289'a yükseldi
Dış Haberler

Nepal’deki selde can kaybı 289’a yükseldi

27 Ağustos 2026
Zelenskiy: "Rusya'nın savaşma arzusunu kırmak için füzelerini etkisiz hâle getirmeliyiz"
Dış Haberler

Rusya’dan gece yarısı büyük saldırı! Zelenskiy’den dünyaya kritik çağrı

27 Ağustos 2026
Katar Başbakanı Al Sani müzakere için İran’a gidiyor
Dış Haberler

Katar Başbakanı Al Sani müzakere için İran’a gidiyor

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
NATO Konseyi, Rusya'nın Estonya hava sahasını ihlal etmesini görüşecek

NATO Konseyi, Rusya'nın Estonya hava sahasını ihlal etmesini görüşecek

En Güncel Haberler

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü
Dış Haberler

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"
Spor Haberleri

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
Zaferin 104'üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı
Gündem

Zaferin 104’üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de yol kenarında oluşan hortum kamerada

27 Ağustos 2026
Yaşam

Maltepe’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

27 Ağustos 2026
Yaşam

Döktüğü gibi topladı: Çevre katliamına hem ceza hem temizlik görevi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Koruyucu Aile Festivali’nde çocuklar aileleriyle eğlendi

27 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir'de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

İzmir’de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

- Haberton
27 Ağustos 2026

İzmir Ödemiş'te çıkan orman yangını, ekiplerin fedakâr çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı. İzmir’in Ödemiş ilçesinde saat 15.00 sıralarında çıkan orman...

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

ATM kartınızı yutarsa ne yapmalısınız? Kartı geri almak için yapılan bu hata risk oluşturabilir

Şifreniz çalınmış olabilir! Hesaplarınız ele geçirilmeden önce bu işaretlere dikkat

Güncel Haber

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton