15 Mayıs 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya mitinginden seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya mitinginden seslendi

Haberton - Haberton
6 Mart 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya mitinginden seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya mitinginden seslendi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya mitinginde “Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğine inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Malatya’da partisinin Büyükşehir Belediye binası yanındaki alanda düzenlenen mitinge katıldı. Alanı dolduran kalabalığı hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’ya bir ay önce gelmeyi planladıklarını ama nasip olmadığını ifade etti. Geçen yıl mayıs ayında yapılan seçimlerde cumhurbaşkanlığında yüzde 72, milletvekilliğinde yüzde 69 oy oranı ile Cumhur İttifakı’na destek veren Malatya’ya şükranlarını ileten Erdoğan, “Malatya sandıkta yine destan yazdı. Sizler bize güvendiniz, üzerinize düşeni yaptınız. Biz de bunun karşılığını vermek için gece gündüz çalışacağız. İnşallah 31 Mart’ta da büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle Malatya’da Cumhur İttifakı’nı rekor bir oya taşıyacağınıza inanıyorum” dedi.

‘KANDİL’LE DEMLENENİ MALATYA AFFETMEZ’

Bu sırada alanda bulunan bazı döviz ve pankartları okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Malatya bilir, gerçek belediyecilik AK Parti’dir. Malatya bugüne kadar hiçbir mücadelemizde bizi yalnız bırakmadı. Bu defa da ‘Türkiye Yüzyılı’nın inşasında Malatya ile birlikte yol yürümekten şeref duyuyoruz. Malatyalı kardeşlerim kimin kendisine gönül verdiğini, kimin şahsi hesapları peşinde koştuğunu iyi bilir. Bizim bildiğimiz Malatya’nın insanı karakterli olur, mert olur, sözünün eri olur.

Pusulasını şaşıranı Kandil’le demlenmeyi marifet sayanı, teröristlerle sarmaş dolaş olan Malatya affeder mi? Eser ve hizmet siyasetiyle, demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla şehrini geliştireni Malatya unutur mu? Hak ve özgürlük alanını genişleterek kendini öz yurdunda garip bırakmak isteyenlere dersini vereni Malatya terk eder mi? Depremle sarsılan nice sevdiklerini toprağa veren kardeşlerine yeniden hayata sarılma umudu vereni Malatya bırakır mı?” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya mitinginden seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya mitinginden seslendi

‘YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUTU TESLİM EDECEĞİZ’

Deprem felaketinde hayatını kaybeden 53 bin vatandaşı bir kez daha rahmetle yad eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Malatya’da 20 bini kırsalda, kalanı şehir merkezinde olmak üzere yaklaşık 70 bin hak sahibi belirlendi. Geçtiğimiz ay inşası tamamlanan 6 bin 181 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Halen şehrimizde 48 bin 837 konutun yapımı sürüyor. Yerinde dönüşüm için 32 bin 538 kardeşimiz başvurdu, bunların 500’ü konutlarını inşa etmeye başladılar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız şehir merkezindeki meydan ve iş yeri düzenlemesini yapıyor.

Hedefimiz, önümüzdeki yılın ortasına kadar tüm hak sahiplerini konutlarına ve ticari binalarına kavuşturmaktır. 110 bin personelle deprem bölgesinde faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bugüne kadar teslim ettiğimiz 46 bin konut sayısını ay sonuna kadar 75 bine çıkartacağız. Yıl sonuna kadar her ay 15-20 bin ilaveyle 200 bin konutu hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Yerinde dönüşüm projelerine başvurular 255 bini buldu. Kredi desteğini içeren bu projelerin tüm safhalarını denetliyoruz. Depremle sarsılan şehirlerimizi biran önce ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz” diye konuştu.

Depremden etkilenen şehirleri eskisinden daha canlı hale getirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, “Türkiye’nin maruz kaldığı onca terör saldırısının darbe girişiminin üzerine yaşadığı deprem felaketinin elbette maddi manevi ağır maliyeti oldu. Bunca insan kaybının şehirlerin gördüğü ağır hasarın altından kalkmak kolay değil. Malatya başta olmak üzere tüm deprem şehirlerimizi eskisinden daha güvenli, canlı, huzurlu hale getirmekte kararlıyız. Hayatını kaybedenleri elbette geri getiremeyiz ama onun dışındaki kayıpları daha iyisiyle yerine koyacak gücü, azme ve dirayete sahibiz. Depremin bizi hedeflerimizden koparmasına müsaade etmeyeceğiz. Malatya şahidimiz olsun ki milletimizin desteği ve duası arkamızda olduğu müddetçe, bu mücadelenin zaferle sonuçlanmasının önüne kimse geçemeyecektir” dedi.

‘GÖLGEMİZDE YÜRÜYMEYE KALKANLARA MÜSAADE ETMEYİZ’

Cumhur İttifakı olarak seçimlerde iş birliği yaptıklarını ve eski AK Parti’li isimlerin farklı partilerden aday olarak kendilerine kaybettirmek istediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“AK Parti’nin belediyecilik konusundaki beceri ve tecrübesini kimseyle tartışmayız. Malatya büyükşehir ve ilçelerimizin bir kısmında bir değişim oldu. Dün şehirlerimize hizmet eden kardeşlerimizi nasıl desteklediysek bugün vazifeye talep kardeşlerimizin de aynı şekilde yanında olacağız. Partimizin eski belediye başkanlarının, eski milletvekillerinin, eski teşkilat mensuplarını aday göstererek kendileri kazanmak değil, bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı. Hep söylediğimiz gibi Türkiye özgür ve demokratik bir ülkedir. İsteyen istediği yerde siyaset yapabilir, aday olabilir. Biz kendi ittifakımızdan, kendi partilerimizden, kendi adaylarımızdan mesulüz.

Ancak hem bize kaybettirmeye çalışıp, çeşitli beyan ve imalarla gölgemizde yürümeye kalkanlara müsaade etmeyiz. Bizim siyasetimiz, eser ve hizmet siyasetidir. Ülkeye hiçbir faydanız dokunmayacak, millete hiçbir faydanız olmayacak, insanın hayatına olumlu yönde katkı yapamayacaksınız, sonra sadece yalan yanlış konuşarak haksızca eleştirerek, siyaseti domine etmeye çalışacaksınız. Bunun adı siyasi şantajcılıktır. Türkiye bugüne kadar ne çektiyse emek ve heyecanla hazırlanmış vizyonu, programı, projesi olmayan zübük siyasi tiplerinden çekmiştir.

Sadece öteki ne veriyorsa 5 fazlası benden yalanıyla ülkede güven ve istikrar iklimini bozmaktan başka bir iş yapmayanlara acıyarak bakıyoruz. Son dönemde bu habis siyaset tarzının yeniden hortlamaya başladığını görüyoruz. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara, ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğine inanıyorum. Malatya’nın birliği, beraberliği, kardeşliği, dayanışmasıyla bu konuda tüm Türkiye’ye örnek olacağından şüphe duymuyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra AK Parti hükümetleri döneminde Malatya’ya yapılan hizmetleri anlattı ve partisinin belediye başkan adaylarını tanıtarak, 31 Mart için seçmenlerden destek istedi.

Etiketler: MalatyaRecep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

HEP-SEN’den Denizli Devlet Hastanesi önünde açıklama

Sonraki Haber

Atatürk’ün Burdur’a gelişi kutlandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde
Politika

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026
İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi
Politika

İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi

15 Mayıs 2026
Büyük Birlik Partisi'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak
Politika

Büyük Birlik Partisi’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

15 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak
Politika

Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak

15 Mayıs 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz
Politika

Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz

15 Mayıs 2026
Vali Gül: Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak
Politika

Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Atatürk'ün Burdur'a gelişi kutlandı

Atatürk'ün Burdur'a gelişi kutlandı

En Güncel Haberler

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil
Gündem

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

15 Mayıs 2026
Samsunspor’da 1 antrenör ve 4 futbolcuyla yollar ayrılıyor
Spor Haberleri

Samsunspor’da 1 antrenör ve 4 futbolcuyla yollar ayrılıyor

15 Mayıs 2026
Erzurum’da halk otobüsü ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Erzurum’da halk otobüsü ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

15 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Yaşam

Muğla’da engellilerin askerlik sevinci

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Takla atan otomobil bankta oturan iki kardeşe çaptı: 6 yaralı

Takla atan otomobil bankta oturan iki kardeşe çaptı: 6 yaralı

- Haberton
15 Mayıs 2026

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, takla atıp, bankta oturan iki kardeşe çarptı. Kazada bankta oturan kardeşler G.D. ve...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

15 Mayıs 2026
Samsunspor’da 1 antrenör ve 4 futbolcuyla yollar ayrılıyor

Samsunspor’da 1 antrenör ve 4 futbolcuyla yollar ayrılıyor

15 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton