13 Eylül 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanan Türkiye’dir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanan Türkiye’dir

Haberton - Haberton
29 Mayıs 2023
- Politika, Ak Parti Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanan Türkiye'dir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanan Türkiye'dir

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimizin her iradesi gibi bu sonucun da başımızın üstünde yeri vardır. Fakat kazanan sadece biz değiliz. Kazanan Türkiye’dir. Kazanan tüm kesimleriyle milletimizin ta kendisidir. Kazanan demokrasimizdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylamasında, kesin olmayan sonuçlara göre yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanan kalabalığa hitap etti. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte kalabalığı selamlayan Erdoğan’a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Sinan Oğan da eşlik etti.

Partililerin sevgi gösterilerinde bulunduğu Erdoğan, “Bu millet sevilmez mi? Biz severiz. Kandil’dekiler sevmez. Onların uzantıları sevmez. Ama biz severiz. İşte şu anki tablo sevgililerin tablosu. Resmi rakam 320 bin kişi şu anda burada. Cumhur İttifakı’nı mahcup etmediniz. Cumhur İttifakı’nı bu yolda yalnız koymadınız. Bu yolda beraber yürüdük. Gece gündüz demeden yürüdük. Ve sizler bu görevi yine bizlere verdiniz. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nı beraber inşa ve ihyaya devam ediyoruz” dedi.

‘İRADESİNE SAHİP ÇIKAN HER VATANDAŞA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçiminin 2’nci turunun kayda değer herhangi bir sıkıntı, sorun yaşanmadan tamamlandığını belirterek. “Seçimin gayrı resmi sonuçlarına göre milletimiz cumhurbaşkanlığı görevini 5 yıllığına daha bize tevdi etmiştir. Ülkeyi yönetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık gören milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Gerek 14 Mayıs’ta gerek 28 Mayıs’ta tercihini hangi partiden ve hangi adaydan yana kullanmış olursa olsun yurt içinde ve yurt dışında sandık başına giderek iradesine sahip çıkan her vatandaşa teşekkür ediyorum. Bu süreçte seçimin en sağlıklı şekilde yürümesi için görev yapan kamu personelini, parti temsilcilerini, sandık görevlilerini, müşahitleri, emniyet mensuplarını ve diğer herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

‘KİMSE KAYBETMEMİŞTİR’

Erdoğan, çok partili siyasi hayatın en önemli seçimlerinden birinde milletin kararını Türkiye Yüzyılı’ndan yana kullandığını ifade ederek, “Seçimin ilk turunda milletimiz TBMM üyelerinin çoğunluğunu Cumhur İttifakı’na vererek yasamadaki tercihini zaten ortaya koymuştur. Bugün yapılan 2’nci tur seçimiyle milletimizin cumhurbaşkanlığındaki yani yürütmedeki tercihi de kesinleşmiştir.

Milletimizin her iradesi gibi bu sonucun da başımızın üstünde yeri vardır. Fakat kazanan sadece biz değiliz. Kazanan Türkiye’dir. Kazanan tüm kesimleriyle milletimizin ta kendisidir. Kazanan demokrasimizdir. Hatırlarsanız; biz her fırsatta ‘kazandığımızda ülkemizde kimse kaybetmeyecek’ demiştik. Yine aynı şekilde ‘biz kazandığımızda tek kaybeden ülkemizle ilgili kirli senaryoların saikleriyle onların aparatları olan terör örgütleri ve tefeciler olacak’ demiştik. Şimdi buradan aynı sözü bir kez daha veriyoruz.

Bugün kimse kaybetmemiştir. 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Milletimizin bize verdiği sorumluluğun gereği olarak kimseye kırgın, küskün, kızgın, öfkeli değiliz. Artık seçim dönemine dair tüm tartışmaları ve çekişmeleri bir kenara bırakarak milli hedeflerimiz, milli hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir. Biz bu çağrıyı laf olsun diye değil tüm kalbimizle yapıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki Türkiye’nin gücü 85 milyonun hep beraber olmasından kaynaklanıyor” dedi.

‘KİRALIK VEKİLLER VAR’

Erdoğan, hesap uzmanı olmadığına dikkat çekerek, “Ama hesap uzmanının hesabında galiba bir yanlışlık var. 2018’de CHP’nin vekil sayısı 146 idi. Hesap yapıyoruz ya. 2023’de vekil sayısı 169. Gördüğünüz gibi bir artış var. Fakat burada kiralık vekiller var. 40 tane kiralık vekil. Yüzde 1 oy alan partilere ne yaptı; 40 tane kiralık vekil verdi. Sayı nereye düştü; 129’a. 146’dan 129’a. Hangisi büyük. Herhalde ‘129 büyüktür’ diyemezseniz. 146’dan 129’a bu milletvekilleri sayısını düşürene de herhalde ‘haydi’ diyemezseniz. Şimdi Kandil’dekilerle onları arkaya alıp bir video çekimiyle ‘haydi’ diyebilirsiniz; ama bu millet yutmuyor ve yutmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimizin her iradesi gibi bu sonucun da başımızın üstünde yeri vardır. Fakat kazanan sadece biz değiliz. Kazanan Türkiye’dir. Kazanan tüm kesimleriyle milletimizin ta kendisidir. Kazanan demokrasimizdir” dedi.

17 vekil düşmüş durumda. Ne diyordu; ‘Eğer Selo’yu dışarıya çıkarmak istiyorsanız oyu bana vereceksiniz’ diyordu. Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu terörist Selo’dur. Adaletin, hak ve hukukun egemen olduğu Türkiye’de sen 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan Selo’yu istediğin gibi dışarı çıkaramazsın. Hele hele bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değildir. Zira bizim iktidarımızda adalet mülkün esasıdır, bu değiştirilemez” dedi. 

‘KİMLERİN KİMLERLE BERABER OLDUĞUNU GÖRDÜNÜZ’

Erdoğan, “Bugün rahmetli Erbakan’dan rahmetli Türkeş’e davalarına aşkla bağlı milletin tüm adamlarının mücadelelerinin gayesine ulaşma günüdür. Bugün bizim ülkemize kazandırdığımız eserlerin, milletimize yaptığımız hizmetlerin üzerine Türkiye Yüzyılı’nın müjdesini verme günüdür. İşte bunu sizlerle yapıyoruz. Bugün kendi vatandaşlarımızın, hem de geleceklerini bizimle birlikte gören dost ve kardeşlerimizin zafer ve şükür dualarının arşa ulaştığı gündür.

İşte sandıklar kapandı. Telefon zincirleri akmaya başladı. Körfez’den İngiltere ve Rusya’ya kadar hepsi tebriklerini bildirdiler ve yarın da yine bu tebriklerin devam edeceğini görüyoruz. Türkiye’nin son 10 yıldır önüne kurulan tüm tuzaklar, sırtına saplanan tüm hançerler işte bugünü engellemek içindir. Alman dergileri, Fransız dergileri, İngiliz dergileri Erdoğan’ı yıkmak için kapaklar atmadılar mı? Bu kapakları yazmadılar mı? İşte onlar da kaybettiler. Aylardır karşımızda kurulan ittifakları gördünüz. Kimlerin kimlerle beraber olduğunu gördünüz.

Terör örgütlerinden sapkın akımlara kimlerin karşımızda dikildiğini gördünüz. Buna rağmen ne oldu? Hamdolsun; başaramadılar. İnşallah bundan sonra da başaramayacaklar. Çünkü bu millet mayasının ne kadar sağlam, basiretinin, ferasetinin ne kadar güçlü olduğunu yaşadığı her badirede tekrar tekrar ispatlamıştır” ifadesini kullandı. 

Etiketler: Recep Tayyip ErdoğanSeçim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

AK Parti seçmenlerini taşıyan otobüs TIR’a çarptı: 22 yaralı

Sonraki Haber

Erdoğan, Cumhur İttifakı liderlerini kabul etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Özgür Özel Üsküdar’da konuştu
Politika

Özgür Özel’den Üsküdar’da sert mesaj: “Biz o sandığa varırız, o seçimi alırız”

12 Eylül 2026
Erdoğan’dan 12 Eylül vurgusu: “İnsanımıza yaşatılanları unutmayacağız”
Politika

Erdoğan’dan 12 Eylül vurgusu: “İnsanımıza yaşatılanları unutmayacağız”

12 Eylül 2026
AK Parti'ye geçen Hüseyin Kazan’dan Üsküdar Belediyesi’ne sert eleştiriler
Politika

AK Parti’ye geçen Hüseyin Kazan’dan Üsküdar Belediyesi’ne sert eleştiriler

12 Eylül 2026
MHP’li Büyükataman: Terör örgütünün siyasi uzantısıyla ittifak ve iş birliği yapan siz değil miydiniz
Politika

MHP’den sert çıkış: “Terörsüz Türkiye bölünme projesi” diyenlere tepki

12 Eylül 2026
AK Parti’li Şen: 1 Ekim itibarıyla anayasa çalışmalarına hız verilecek
Politika

AK Parti’li Şen: 1 Ekim itibarıyla anayasa çalışmalarına hız verilecek

12 Eylül 2026
'Sıfır Atık Yolculuğu Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı
Politika

‘Sıfır Atık Yolculuğu Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı

12 Eylül 2026
Sonraki Haber
Erdoğan, Cumhur İttifakı liderlerini kabul etti

Erdoğan, Cumhur İttifakı liderlerini kabul etti

En Güncel Haberler

Ankara'da 2 ayrı suç örgütüne yönelik operasyon: 8 tutuklama
Yerel Haberler

Ankara’da 2 ayrı suç örgütüne yönelik operasyon: 8 tutuklama

13 Eylül 2026
Beyoğlu ve Şişli’de gece kulüpleri, masaj salonları ile derneklere denetim
Yerel Haberler

Beyoğlu ve Şişli’de gece kulüpleri, masaj salonları ile derneklere denetim

13 Eylül 2026
Alanya'da maçta görevli jandarma ve özel güvenlikler gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu
Yerel Haberler

Alanya’da maçta görevli jandarma ve özel güvenlikler gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu

13 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Esenyurt’ta uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

12 Eylül 2026
Yaşam

Cinayet şüphelisi gizli bölmede yakalandı

12 Eylül 2026
Yaşam

Malatya’da kumar operasyonu: 12 şüpheli yakalandı

12 Eylül 2026
Yaşam

Telefonla aradıkları kişiyi 7 milyon lira dolandıran 2 şüpheli tutuklandı

12 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kaldırıma çıkan otomobilin çarptığı 3 çocuk yaralandı

Kaldırıma çıkan otomobilin çarptığı 3 çocuk yaralandı

- Haberton
12 Eylül 2026

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde sürücüsünün kontrolünü yitirdiği otomobil, kaldırıma çıkarak yayalara çarptı. Kazada, 3 çocuk yaralandı. Kaza, akşam saatlerinde Kahta ilçesi...

Türkiye’de belediye başkanlarının yetkileri: Yerel yönetim rehberi

Türk mutfağında sonbahar geçişi: Mevsim malzemeleriyle yeni tarifler

Yapay Zekâ ile tarım: Türkiye’de Precision Farming uygulamaları

Türkiye’de sağlık okuryazarlığı: Hastaları bilgilendirme sorunu var mı?

Güncel Haber

Ankara'da 2 ayrı suç örgütüne yönelik operasyon: 8 tutuklama

Ankara’da 2 ayrı suç örgütüne yönelik operasyon: 8 tutuklama

13 Eylül 2026
Beyoğlu ve Şişli’de gece kulüpleri, masaj salonları ile derneklere denetim

Beyoğlu ve Şişli’de gece kulüpleri, masaj salonları ile derneklere denetim

13 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton