16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 37 bin sağlık personeli alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 37 bin sağlık personeli alınacak

Haberton - Haberton
15 Mart 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: 37 bin sağlık personeli alınacak
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde düzenlenen iftar programında sağlık çalışanları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 37 bin sağlık personeli alınacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Dünya Tıp Bayramı dolayısıyla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde düzenlenen iftar programında sağlık çalışanları ile bir araya geldi. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da katıldı.

‘ÜLKEMİZDEKİ MUHALEFETİN İSRAF DEDİĞİ BU HASTANELER BİNLERCE İNSANIMIZIN HAYATININ KURTULMASINA VESİLE OLMUŞTUR’

Programda sağlık çalışanlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız, genç cumhuriyetimizin büyümesi ve güçlenmesinde de hep önde yer almışlardır. Son olarak Covid-19 salgınına karşı yürüttüğümüz savaşın ilk safında yine sağlık çalışanlarımız bulunuyor. Hocasından doktoruna, hemşiresinden, teknik personeline kadar sağlık ordumuzun tüm neferlerinin gayretine ve özverisine hem salgında hem 6 Şubat depremlerinde milletçe hep beraber şahitlik ettik. Günlerce, hatta haftalarca evlerinden, evlatlarından uzakta kalan, bir cana şifa olmak için gerektiğinde kendi canını tehlikeye atan, hekim olmanın, sağlık çalışanı olmanın omuzlarına yüklediği ağır mesuliyetle ülkesine ve milletine sevda ile hizmet eden siz kardeşlerimizin çabalarını, emeklerini asla ve asla unutamayız.

Burada şu gerçeği de tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Salgınla mücadeleyi, Amerika ve Avrupa’sı dahil, imkan bakımından bizden ileri düzeyde olan ülkelerden daha iyi yönetmemizde, şu an çatısı altında bulunduğumuz Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi gibi sağlık tesislerimiz de oldukça kritik roller oynamışlardır. Ülkemizdeki muhalefetin israf dediği, engellemek için her yolu denediği, hatta akla ziyan mazeretler üreterek bağlantı yollarını dahi yapmadığı bu hastaneler binlerce insanımızın hayatının kurtulmasına vesile olmuştur” dedi.

‘HASTANELERİMİZDEKİ YOĞUNLUĞUN DA AZALTILMASINI TEMİN EDECEĞİZ’

Pandemi sonrasında sağlık hizmeti talebinin yükseldiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Covid-19 salgını sonrasında hastanelerde ertelenmiş sağlık hizmeti talebinde yoğunluk yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tabii sel gider ama balçığı kalırmış. Her ne kadar salgını atlatmış olsak da olumsuz etkilerini halen müşahede ediyoruz. Salgının ardından toplumun ertelenmiş sağlık hizmeti talebinde çok ciddi artışlar yaşandı. Tüm dünya gibi biz de bu yeni durumla sınanıyoruz.

Son 2 yılda sağlık sistemimizde ilave bir yük oluşturan bu talebin doğru dağıtılması ve karşılanması amacıyla farklı adımlar atıyoruz. Vatandaşın sağlık hizmetlerine ilk başvuru kapısı olan aile hekimliğinin yeniden yapılandırılması ve koruyucu hekimliğin ön plana çıkartılması bunlardan sadece bir tanesidir. Her iki çalışmamızın da müspet neticelerini sahada görmeye başladık. Hekimlerimizin de çabalarımızı sahiplenmesiyle birlikte insanımızın doğru yerde, doğru zamanda, etkin tedaviye ulaşmasını sağlayacak, inşallah hastanelerimizdeki yoğunluğun da azaltılmasını temin edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘SAĞLIK PERSONELİMİZE EL KALDIRILMASINI ASLA KABUL ETMEYİZ’

Sağlıkta şiddete tolerans gösterilmediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize en kaliteli sağlık hizmetini sunabilmek için gece gündüz demeden koşturuyoruz. Değişen ihtiyaçlara ve beklentilere cevap verebilmek amacıyla, inşallah önümüzdeki dönemde kamunun sağlık alanında üstlendiği öncü rolü güçlendirmeyi, vatandaşın acil sağlık hizmet talebinde ambulanstan, taburcu olduğu aralığa kadar sağlık hizmet sunumunun kalitesinin arttırılmasını, kronik hastalıkların erken teşhisi, takibi ve tedavisinin yanı sıra, gereksiz ilaç kullanımının önlenmesini, aşırı kilo ve hareketsizlik yanında madde, tütün ve teknoloji bağımlılığıyla mücadeleyi daha etkin bir şekilde yürütmeyi hedefliyoruz. Her alanda olduğu gibi sağlıkta da şiddete asla müsamahamız yoktur. Bu konuda ilkemiz sıfır toleranstır. Hayat kurtaran, insanın en değerli nimeti olan sağlığına kavuşmasına yardımcı olan hekimlerimize ve sağlık personelimize el kaldırılmasını asla kabul etmeyiz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda zaten en üst düzeyde olan hassasiyetimizin değişmeyeceğini tekrar altını çizerek söylüyorum” şeklinde konuştu.

‘SAĞLIK TEŞKİLATIMIZI 37 BİN HEKİM DIŞI YENİ PERSONEL İLE GÜÇLENDİRECEĞİZ’

Sağlık alanında yeni personel alımı yapılacağının müjdesini de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “22 sene boyunca sağlık alanında ne yaptıysak, başta doktorlarımız olmak üzere sağlık çalışanlarımızla birlikte dayanışma içinde yaptık. Neyi başardıysak hekimlerimizle, hemşirelerimizle, sağlık çalışanlarımızla birlikte omuz omuza vererek başardık. İnşallah bu şekilde de yola devam edeceğiz. Sözlerimi bitirmeden önce sağlık camiamızın beklediği önemli bir müjdeyi sizlerle ve aziz milletimle paylaşmak istiyorum. İnşallah 2025 senesi içinde sağlık teşkilatımızı istihdam edeceğimiz 37 bin hekim dışı yeni personel ile daha da güçlendireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Etiketler: Recep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

 201 bin 431 konutun anahtarını teslim ettik

Sonraki Haber

ABD Senatosu, bütçe tasarısını onayladı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Narin Güran cinayetinde savcılıktan Nevzat Bahtiyar’a verilen 17 yıl hapis cezasına temyiz başvurusu
Öne Çıkan

Savcılıktan Nevzat Bahtiyar’a verilen 17 yıl hapis cezasına temyiz başvurusu

15 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Manavgat Belediyesi davasında karar: Başkan Kara’ya 45 yıl 22 ay hapis cezası!

15 Mayıs 2026
Tepebaşı Belediyesi yolsuzluk soruşturmasında gözaltı sayısı 25’e çıktı
Öne Çıkan

Tepebaşı Belediyesi yolsuzluk soruşturmasında gözaltı sayısı 25’e çıktı

15 Mayıs 2026
TBMM'deki taciz davasında 5 sanık hakkında 16'şar yıl 6'şar aya kadar hapis talebi
Öne Çıkan

TBMM’deki taciz davasında 5 sanık hakkında 16’şar yıl 6’şar aya kadar hapis talebi

15 Mayıs 2026
Öne Çıkan

MHP’de Isparta il ve 13 ilçe teşkilatı feshedildi!

15 Mayıs 2026
Ukrayna'da drıon saldırısına uğrayan Marquise İstanbul Boğazı'ndan geçti; trafik açıldı / Dron görüntüsüyle geniş haber
Öne Çıkan

Ukrayna’da drone saldırısına uğrayan Marquise, İstanbul Boğazı’ndan geçti; trafik açıldı

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
ABD Senatosu, bütçe tasarısını onayladı

ABD Senatosu, bütçe tasarısını onayladı

En Güncel Haberler

Çaykur Rizespor - Beşiktaş maçının ardından
Spor Haberleri

Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçının ardından

15 Mayıs 2026
Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu
Spor Haberleri

Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu

15 Mayıs 2026
Arca Çorum FK - Sipay Bodrum FK: 2-0
Spor Haberleri

Arca Çorum FK – Sipay Bodrum FK: 2-0

15 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Yaşam

Muğla’da engellilerin askerlik sevinci

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Silivri'de elektrik panosunda çıkan yangın söndürüldü

Silivri’de elektrik panosunda çıkan yangın söndürüldü

- Haberton
15 Mayıs 2026

Silivri’de elektrik panosunda çıkan yangın, inşaatta bulunan kalıp tahtalarına sıçradı. Kısa süreli patlamaların yaşandığı yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, zarar...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Çaykur Rizespor - Beşiktaş maçının ardından

Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçının ardından

15 Mayıs 2026
Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu

Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu

15 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton