Şanghay İşbirliği Örgütünün 25’inci Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi’ne katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin Devlet Başkanı Şi ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçak, yerel saate göre 10.00 sıralarında Tianjin Binhai Uluslararası Havaalanı’na teker koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, havaalanında resmi törenle karşılandı. Karşılamada, Çinli yetkililer ve Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği yetkilileri hazır bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi ile bir araya geldi
Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü’nün 25’inci Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi için bulunduğu Çin’in Tiencin şehrinde, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi.
Şanghay İşbirliği Örgütü’nün (ŞİÖ) 25’inci Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi’ne katılmak üzere Çin’in Tiencin şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve kapsamında temaslarına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Tiencin Konukevi’nde Çin Devlet Başkanı Şi ile görüştü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Selçuk Ünal da yer aldı.













