16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Cumhurbaşkanı: En hızlı büyüyen ikinci ekonomi

Cumhurbaşkanı: En hızlı büyüyen ikinci ekonomi

Haberton - Haberton
2 Eylül 2021
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Cumhurbaşkanı: En hızlı büyüyen ikinci ekonomi

Cumhurbaşkanı: En hızlı büyüyen ikinci ekonomi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye ekonomisinde ikinci çeyrekte 21,7 büyümesi ile ilgili “Dünyada en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci çeyrek büyüme rakamının Türk ekonomisinin dinamizmini, üretim gücünü ve dayanıklılığını bir kez daha ispat ettiğini belirterek, “Türk ekonomisi ikinci çeyrekte genel olarak yüzde 21,7 büyüyerek dünyada en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu. Bu büyüme verisi Türkiye’nin bir üretim ekonomisi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimlerini tamamlayan 45’i kadın 462 subay ile 263’ü kadın 2 bin 751 astsubayı tebrik etti. Kadın subay ve astsubayları ayrıyeten tebrik eden Erdoğan, ailelere, eğitmenlere ve komutanlara da teşekkürlerini sundu.

Cumhurbaşkanı: En hızlı büyüyen ikinci ekonomi

Türk tarihine zaferler ayı olarak geçen ağustos ayının geride kaldığına işaret eden Erdoğan, “Malazgirt Zaferimizin 950’nci seneidevriyesinden 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99’uncu yıl dönümüne kadar şanlı tarihimizin köşe taşlarını manasına ve önemine göre yad ettik.

Malazgirt Meydanı‘nı dolduran binlerce insanımız, milletimizin hem büyüklüğünü hem de ezeli ve ebedi kardeşliğini temsil eden çok kıymetli mesajlar verdi. Anadolu’nun kapılarının bir daha kapanmamak üzere açıldığı bu büyük zaferin yıl dönümünde 1071 yılındaki duruşumuzdan hiçbir şey kaybetmediğimizi tüm dünyaya gösterdik. Malazgirt Meydanı’nda bir kere daha şahit olduk ki 950 sene önce Sultan Alparslan’a güç ve cesaret veren inanç halen dimdik ayaktadır” ifadelerini kullandı.

‘ZAFERLERİMİZ ARASINDA AYRIM YAPMIYORUZ’

Yokluk ve imkansızlıklara rağmen 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan zaferin de Malazgirt ruhunun o dönemde sürdüğünün işareti olduğunu söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz gecesi yazılan destan ise Malazgirt ruhunun bu topraklarda kök saldığının en son ve en güçlü işareti olarak değerlendiriyoruz. Milletimiz 15 Temmuz gecesi tanklara, toplara, ölüm kusan silahlara karşı verdiği mücadeleyle hem kanlı ve kalleş bir darbe teşebbüsünün hem ülkemizin bağımsızlığını hedef alan bir işgal girişimini püskürtmüştür. Bu bakımdan milletimizin motivasyonu ve sonuçları itibariyle 15 Temmuz’u 30 Ağustos’tan, Çanakkale’yi Malazgirt Zaferi’nden ayrı görmüyoruz. Milletimizin binlerce yıllık mazisi içinde kazandığı zaferlerin her birine diğerinin devamı olarak bakıyoruz.

Malazgirt nasıl bizimse İstanbul’un fethi de bizimdir. Çanakkale nasıl bizimse 30 Ağustos da bizimdir. Kıbrıs Barış Harekatı nasıl bizimse 15 Temmuz da bizimdir. Suriye harekatları nasıl bizimse Libya ve Karabağ zaferleri de bizimdir. Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlere nefes aldırmayan kahramanların elde ettiği başarılar da bizimdir. Tarihi şahsiyetlerimiz arasında ayrım yapmadığımız gibi zaferlerimiz arasında da ayrım yapmadık, yapmıyoruz. Millet ve vatan şuuru olmayan kimi çevrelerin ortak zaferlerimiz üzerinden yapmaya çalıştığı provokasyonların gerisindeki sinsi niyetleri de gayet iyi biliyoruz. Bu milleti millet yapan zaferleri yarıştırmak kimsenin haddi değildir.”

‘İHA’LARDA DÜNYANIN İLK ÜÇ ÜLKESİNDEN BİRİ OLDUK’

Şehitlerin emanetine hakkıyla sahip çıkmanın yolunun ekonomide yapılan işler olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci çeyrekte yüzde 21,6’lık büyüme sağlandığını anımsattı.

Erdoğan, “Dün bize İHA vermeyenler, SİHA vermeyenler, Akıncı vermeyenler, artık İHA’mız var mı var, SİHA’mız var mı var, Akıncı’mız var mı var. Daha da güçlenerek yola devam edeceğiz. Bir dönem meşhur terörle mücadele operasyonlarında bile başkalarının desteğine muhtaç bir ülkeyken hamdolsun artık savunma sanayiinde yerlilik oranımızı yüzde 20’lerden yüzde 80’lere çıkardık. Bu hafta ordumuzun envanterine kattığımız taarruzi insansız hava aracı Akıncı‘yla insansız hava araçlarında dünyanın ilk üç ülkesinden biri olduk. Sadece kendi silahımızı, gemimizi, füzemizi üretmekle kalmıyoruz. Bunların önemli bir kısmını dost ve kardeş ülkelere ihraç ediyoruz. Daha önce 250 milyon doları bile bulmayan savunma ve havacılık ihracatımız, 3 milyar dolar sınırını geride bıraktı” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı: En hızlı büyüyen ikinci ekonomi

‘TÜRK EKONONOMİSİ BÜYÜME TRENDİNİ SÜRDÜRÜYOR’

Koronavirüs salgının ekonomik etkilerinin en ağır hissedildiği 2020 yılını Türkiye’nin yüzde 1,8’lik büyüme oranıyla kapattığını aktaran Erdoğan, ekonomideki gelişmelere ilişkin şöyle konuştu:

“Türk ekonomisi büyüme trendini sürdürüyor. Bu yılın ilk çeyreğinde elde ettiğimiz yüzde 7,2’lik büyüme oranıyla geçen sene yakaladığımız ivmeyi devam ettirdik. Bugün açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamı ise Türk ekonomisinin dinamizmini, üretim gücünü ve dayanıklılığını bir kez daha ispat etti. Türk ekonomisi ikinci çeyrekte genel olarak yüzde 21,7 büyüyerek dünyada en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu. Bu büyüme verisi Türkiye’nin bir üretim ekonomisi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Sanayi üretimi ikinci çeyrekte yüzde 41 artarak bu denli güçlü bir büyümenin gelişini önden haber vermiştir. Sanayi üretimimizin aylık olarak son 14 ayda 13 defa artmış olmasına özellikle dikkatlerinizi çekiyorum. İhracatımız ise ikinci çeyrekte yüzde 70 artarak 55 milyar dolarla tarihimizin en yüksek çeyreklik performansını kaydetti. İhracatın ithalatı karşılama oranı ikinci çeyrekte yüzde 74,9’dan yüzde 84,5’a yükseldi. İhracatımızdaki bu başarımızla birlikte cari açığımız düşüşünü sürdürerek 30 milyar doların altına geriledi. İstihdam salgın öncesi dönemi de geçerek son 35 ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve 29 milyonu aştı.”

BAKAN SOYLU: TERÖR ÖRGÜTLERİNİN CİRİT ATTIĞI GÜNLER ÇOK UZAKTA KALDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, subay ve astsubayların mezuniyeti için düzenlenen törende konuştu. Bakan Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın, dün olduğu gibi bugün de tüm sorumluluk alanlarında görevlerini eksiksiz yerine getirdiğini belirtti.

Soylu, terörle mücadeleden asayişin teminine, uyuşturucuyla mücadeleden kaçak göçü engellemeye kadar tüm görevlerinde yüzlerini ak eden kurumların, deprem, orman yangını ve sel afetlerinde ortaya koydukları gayret, disiplin ve tecrübelerini yakından görmenin ve onlarla aynı yemeği paylaşmanın kendileri için onur nişanesi olduğunu dile getirdi. Milletin huzuru, güveni ve birliği için teröristlere aman vermeyeceklerine de işaret eden Soylu, ülkede artık terör örgütlerinin cirit attığı, milletin canını acıttığı günlerin çok uzakta kaldığını söyledi.

ORGENERAL ÇETİN: MEZUN OLAN ASKERLER GÖREVLERİNİ BAŞARIYLA YAPACAK DONANIMDA

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, eğitimlerini tamamlayan subay ve astsubayları tebrik ettiği konuşmasında, Jandarma teşkilatı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın diğer komutanlıklarla birlikte terör ve iş birlikçilerine karşı kararlılık ruhuyla görevlerine devam edeceğini, mezun olan askerlerin görevlerini başarıyla yapacak donanıma sahip olduğunu vurguladı.

Etiketler: CumhurbaşkanıEkonomiRecep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Erdoğan, Güvenlik Bilimleri Fakültesi’nin açılışında

Sonraki Haber

Türkiye Karadağ ile berabere kaldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan '15 Temmuz' mesajı
Politika

Kılıçdaroğlu’ndan ’15 Temmuz’ mesajı

15 Temmuz 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 15 Temmuz gazilerine 'teşekkür beratı'
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan 15 Temmuz gazilerine ‘teşekkür beratı’

15 Temmuz 2026
Özgür Özel'den 15 Temmuz mesajı: "FETÖ'nün her türlü yapılanması ele alındı, siyasi ayağına gelince iş durdu"
Politika

Özgür Özel’den 15 Temmuz mesajı: “FETÖ’nün her türlü yapılanması ele alındı, siyasi ayağına gelince iş durdu”

15 Temmuz 2026
FETÖ terör örgütüyle mücadele bir milli seferberliktir
Politika

FETÖ terör örgütüyle mücadele bir milli seferberliktir

15 Temmuz 2026
Öğrenci affına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, komisyonda kabul edildi
Politika

Öğrenci affına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, komisyonda kabul edildi

15 Temmuz 2026
DMM'den '15 Temmuz' mesajı
Politika

DMM’den ’15 Temmuz’ mesajı

15 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Türkiye Karadağ ile berabere kaldı

Türkiye Karadağ ile berabere kaldı

En Güncel Haberler

Galatasaray'dan Mauro Icardi'ye veda
Spor Haberleri

Galatasaray’dan Mauro Icardi’ye veda 

16 Temmuz 2026
Ünlü şarkıcı Sıla gözaltına alındı
Öne Çıkan

Ünlü şarkıcı Sıla gözaltına alındı

16 Temmuz 2026
Ahbap soruşturmasında Haluk Levent dahil 14 şüpheli tutuklandı
Öne Çıkan

Ahbap soruşturmasında Haluk Levent dahil 14 şüpheli tutuklandı

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Marmaris’te ‘15 Temmuz’ anma etkinliği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Çanakkale Şehitler Abidesi’nde 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

16 Temmuz 2026
Yaşam

Bodrum’da ’15 Temmuz’ anma etkinliği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Bakan Çiftçi: Bütün güvenlik birimlerimizle devletimizin güvenliği, milletimizin huzuru için teyakkuzdayız

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Çanakkale’de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti

Çanakkale’de dereye yuvarlanan cip sürücüsü hayatını kaybetti

- Haberton
16 Temmuz 2026

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde kontrolden çıkıp dereye yuvarlanan cipin sürücü İbrahim Tunçaltan hayatını kaybetti. Kaza, saat 22.00 sıralarında Paşaköy yakınlarında meydana...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Galatasaray'dan Mauro Icardi'ye veda

Galatasaray’dan Mauro Icardi’ye veda 

16 Temmuz 2026
Ünlü şarkıcı Sıla gözaltına alındı

Ünlü şarkıcı Sıla gözaltına alındı

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton