6 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Cumhurbaşkanı: Çalışmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı: Çalışmaya devam edeceğiz

Haberton - Haberton
28 Aralık 2021 - Güncellenme Tarihi 19 Şubat 2022
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Cumhurbaşkanı: Çalışmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı: Çalışmaya devam edeceğiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Teknolojik bağımsızlığın siyasi bağımsızlığın teminatı olduğunu bilerek çalışmaya devam edeceğiz” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni’nde konuştu. Erdoğan, Erdoğan, “Batı ilimde, fende, teknolojide ileri noktalara ulaşırken bizim geride kalmamızda, nice adaletsizlikler, nice zulümler yanında kendi hatalarımızın, eksikliklerimizin de payı vardır. Dolayısıyla hayıflanmak çözüm değildir. Yapmamız gereken üzerimize düşenleri yerine getirmek, çalışmak, üretmek, yeniliklerin öncüsü olmaktır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi yiğit düştüğü yerden kalkar, yitik kaybedildiği yerde aranır.

Bu toprakların ruhuna, birikimine, bereketine güveniyoruz. İşte bu anlayışla son 19 yılda yaptığımız yatırımlarla, uyguladığımız politikalarla bilimin ve özgür düşüncenin hamisi olduk, olmaya da devam ediyoruz. İnovasyonun ve teknolojinin belkemiği olan bilim; Türkiye’nin siyasi bağımsızlığının da teminatıdır. Bilimin, teknolojinin ve inovasyonun ülkemizde 7’den 70’e benimsenmesi için milli teknoloji hamlesi vizyonu rehberliğinde kararlı adımlar attık. Bilim ve teknolojide ilerleyebilmek için insan kaynağından altyapıya, verimlilikten araştırma-geliştirmeye kadar her alanda projeler yürüttük, yürütmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

‘YABANCI DEMEK BİRAZ HOŞUMA DA GİTMİYOR’

Erdoğan, TÜBİTAK uluslararası lider araştırmacılar programı ile 127 öncü bilim insanının Türkiye’ye taşınmasına önayak olduklarını belirterek, “Bu çağrıyla ülkemize gelen yabancı hocalarımız da var. Yabancı demek biraz hoşuma da gitmiyor. Küresel bazda hocalarımız da var” dedi.

TÜBİTAK’ın araştırma alanındaki desteklerini önümüzdeki yıllarda yeni programlarla çeşitlendireceklerini belirten Erdoğan, “Aziz Sancar hocamız adına verilecek doktora sonrası araştırma bursunu daha önce duymuştum. Bu bursumuzu 2022 yılı Ocak ayında başlatıyoruz. Programda yer alacak araştırmacıları, Aziz Sancar hocamız bizzat seçecek ve kendi laboratuvarında birlikte çalışma yürütecek. Bunun yanında bütün ömrünü bilime adayan ve bilim tarihi alanındaki çok kıymetli çalışmalarıyla dünyada çığır açan Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamız adına yeni bir burs programı başlatıyoruz. Bu burs programı aracılığıyla yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası süreçlerde bilim tarihi alanında çalışmalar yapacak bilim insanlarımıza destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

" Gençlerimizi temel bilimlere yönlendirmek üzere her yıl 2 bin 300 lisans öğrencisine başarı bursu veriyoruz"
” Gençlerimizi temel bilimlere yönlendirmek üzere her yıl 2 bin 300 lisans öğrencisine başarı bursu veriyoruz”

‘2 BİN 300 LİSANS ÖĞRENCİSİNE BAŞARI BURSU VERİYORUZ’

Erdoğan, üniversitelerdeki, fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi temel bilimler alanındaki bölümlere ilginin istedikleri seviyede olmadığını söyleyerek, “Bu tablonun önüne geçmek için çeşitli tedbirleri hayata geçiriyoruz. Gençlerimizi temel bilimlere yönlendirmek üzere her yıl 2 bin 300 lisans öğrencisine başarı bursu veriyoruz. Araştırma-geliştirme faaliyetleri yürütülen merkezlerde ve Teknoparklarda temek bilimler mezunu istihdam eden firmalara maaş desteği sunuyoruz. Bu tür desteklerle gençlerimizin temel bilimlere olan ilgisini artırmayı hedefliyoruz. Böylece teknoloji üretiminin belkemiği olan temel araştırma çalışmalarına ivme kazandırmak istiyoruz. Bilimsel araştırmanın sağlıklı yapılabilmesi için bilim insanlarımızın son teknoloji altyapılara erişimini sağlamak da önemlidir” dedi.

‘GELDİĞİMİZ NOKTA DÜNYANIN DİLİNDE’

Türkiye’nin son zamanlarda bilime, bilim insanına ve teknolojiye çok büyük yatırımlar yaptığını hakkı konuşan her dilin kabul ettiğini söyleyen Erdoğan, “Ülkemiz bu sayede teknolojisini daha üst seviyelere taşıyarak gayretlerinin meyvesini alma yolunda ilerlemektedir. Türkiye küresel yenilik endeksinde bu yıl 10 basamak birden yükselerek ulaştığı 41 sırayla ilk 50 liginde en büyük artış kaydeden ülke oldu. Avrupa Komisyonu’nun 2021 yılı ilerleme raporunda inovasyon ekosistemimiz Türkiye’nin bilim ve araştırma alanındaki hazırlıkları çok ileri düzeyde denilerek takdir ile ifade edildi. Buradan bütün dünyaya seslenerek diyorum ki ‘bizi izlemeye devam edin’. Teknolojik bağımsızlığın siyasi bağımsızlığın teminatı olduğunu bilerek çalışmaya devam edeceğiz. Ülkelerin gücü artık yüksek teknolojideki etkinlikleri ile ölçülüyor.

Savunma sanayinde geldiğimiz nokta bugün bütün dünyanın dilindedir. ‘Türkiye’nin bölgenin geleceğini şekillendiren ülkelerin başında geldiği’ analizleri giderek daha çok paylaşılıyor. Ülkemizi bu noktaya getirmek için çok çalıştık, çok azmettik, çok fedakarlık yaptık. Bize dayatılan şartlara yıllarca boyun eğmedik. Kendi göbeğimizi kendimiz kesme iradesini gösterdik. Artık sanayinin tüm sektörlerinde parmakla gösterilen ülkelerden biri olma hedefiyle sürekli vites yükselterek yolumuza devem ediyoruz” diye konuştu.

" Ekonomide çizdiğimiz rota ve geliştirdiğimiz araçlarla ülkemizi geçmişte sürekli içine çekildiği kısır döngüden, arasına sıkıştırıldığı istikrarsızlık çarkından, ezilmeye çalışıldığı güvensizlik dişlisinden kurtardık"
” Ekonomide çizdiğimiz rota ve geliştirdiğimiz araçlarla ülkemizi geçmişte sürekli içine çekildiği kısır döngüden, arasına sıkıştırıldığı istikrarsızlık çarkından, ezilmeye çalışıldığı güvensizlik dişlisinden kurtardık”

‘TEKNOFEST KUŞAĞINI BÜYÜTMEYE DEVAM EDİYORUZ’

Erdoğan, pusulalarının katma değerli üretim olduğunu belirterek “Rotamız; yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyümedir. Hedefimiz de dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmektir. Üstelik bu hedefe ulaşmaya hiç olmadığımız kadar yakınız. Ekonomide çizdiğimiz rota ve geliştirdiğimiz araçlarla ülkemizi geçmişte sürekli içine çekildiği kısır döngüden, arasına sıkıştırıldığı istikrarsızlık çarkından, ezilmeye çalışıldığı güvensizlik dişlisinden kurtardık.

Ülkemizi 19 yılda nasıl böylesine güçlü bir demokrasi ve kalkınma altyapısına kavuşturduysak bundan sonraki hedeflerimize de aynı şekilde ulaşacağımızdan şüphe duymuyoruz. Bu mücadelede başarıya ulaşmak için teknolojiye ve teknolojinin itici gücü olan bilimin desteğine ihtiyacımız var. Bilimi anaokulu çağındaki çocuklardan başlayan her yaştaki, her uğraştaki tüm insanlarımızın gündeminde ön sıralara çıkartmamız şarttır. Teknofest kuşağını gümbür gümbür büyütmeye devam ediyoruz. Bütün bunları gerçekleştirecek insan gücüne, azme ve iradeye sahip ülkemizi 2023 hedeflerine olduğu gibi 2053 vizyonuna da bilim insanlarımızın çalışmaları gayretleri ve emekleri sayesinde ulaştıracağız” dedi.

ÖDÜLLERİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından ödül alan bilim insanlarına ödüllerini tek tek verdi ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1978 yılından beri TÜBİTAK Bilim Teknik Dergisi’nde Zeka Oyunları sayfasını hazırlayan Emrehan Halıcı’ya da Guinness Dünya Rekoru Sertifikası’nı verdi. Halıcı’nın 43 yıl 6 gün ile ‘Dünyanın en uzun süre zeka soruları hazırlayan köşe yazarı’ olarak Guinness Dünya Rekortmeni unvanına sahip olduğu öğrenildi.

Etiketler: CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Dedemin Gözyaşları filminin teaseri yayınlandı

Sonraki Haber

2021’de arıcılık ve bal üretimine büyük darbe

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin görüşmeleri tamamlandı
Politika

TBMM Genel Kurulu’nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin görüşmeleri tamamlandı

6 Ağustos 2026
Komisyonda şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif görüşüldü
Politika

Komisyonda şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif görüşüldü

5 Ağustos 2026 - Güncellenme Tarihi 6 Ağustos 2026
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğuları, 'çerçeve yasa' teklifini imzaladı. Fotoğraf:Ankara,(DHA)
Politika

Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğulları ‘çerçeve yasa’ teklifini imzaladı

5 Ağustos 2026
Ümit Özdağ'dan Güvenpark çağrısı: "Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur"
Politika

Ümit Özdağ’dan Güvenpark çağrısı: “Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur”

5 Ağustos 2026
AK Parti grubunda 'çerçeve yasa' toplantısı
Politika

AK Parti grubunda ‘çerçeve yasa’ toplantısı yapıldı

5 Ağustos 2026
Antalya Havalimanı'na yeni kule
Politika

Antalya Havalimanı’na yeni kule

5 Ağustos 2026
Sonraki Haber
2021’de arıcılık ve bal üretimine büyük darbe

2021’de arıcılık ve bal üretimine büyük darbe

En Güncel Haberler

Eskişehir’de şarampole devrilip takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı
Yerel Haberler

Eskişehir’de şarampole devrilip takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

6 Ağustos 2026
Bursa'da İznik Gölü'ne düşen bir kişi hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Bursa’da İznik Gölü’ne düşen bir kişi hayatını kaybetti

6 Ağustos 2026
Bursa'da elektrikli  bisiklet uçuruma yuvarlandı: 3 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da elektrikli bisiklet uçuruma yuvarlandı: 3 yaralı

6 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okul saldırısında ölen Adnan Göktürk’ün babası: Cumhurbaşkanımız taleplerimizi olumlu karşıladı

5 Ağustos 2026
Yaşam

2 yaşındaki bebeği Heimlich manevrasıyla kurtaran personele ödül

5 Ağustos 2026
Yaşam

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

5 Ağustos 2026
Yaşam

Denizde boğulma tehlikesi geçiren Batın, kurtarılamadı

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Nefes borusuna cisim kaçan kadın, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı; o anlar kamerada

Nefes borusuna cisim kaçan kadın, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı; o anlar kamerada

- Haberton
6 Ağustos 2026

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bir kuaförün önünde nefes borusuna cisim kaçan kadın, kuaför çalışanının yaptığı Heimlich manevrası ile kurtarıldı. O anlar...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Eskişehir’de şarampole devrilip takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Eskişehir’de şarampole devrilip takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

6 Ağustos 2026
Bursa'da İznik Gölü'ne düşen bir kişi hayatını kaybetti

Bursa’da İznik Gölü’ne düşen bir kişi hayatını kaybetti

6 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton