15 Temmuz 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Corendon Alanyaspor – Trabzonspor maçının ardından

Corendon Alanyaspor – Trabzonspor maçının ardından

Haberton - Haberton
11 Nisan 2026
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Süper Lig’in 29’uncu haftasında Corendon Alanyaspor, sahasında Trabzonspor’u konuk etti.

Mücadele 1-1 beraberlikle sona erdi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira ve Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke mücadeleyi değerlendirdi.

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira açıklamasında, “Bizim için iyi bir puandı. İlk 20–25 dakika çok zor oldu. Ofansif anlamda farklı bir şey denedik ama ilk 20–25 dakika bunu tam olarak yapamadık. Daha sonra değiştirdik, düzenlemeler yaptık ve maça dahil olabildik. Defansif anlamda da küçük düzeltmeler yapmak zorunda kaldık. Çünkü Trabzonspor’un 4-4-2 oynayarak iki stoperle oyun kuracağını düşündük. Daha sonra çoğu zaman iki stoperin yanına bir oyuncu ekleyerek üçlü şekilde oyun kurdular. Bu yüzden ilk 20–25 dakikada zorluk yaşadık ve Trabzonspor bizden daha üstün oynadı. İlk yarıyı bu şekilde bitirdik. Devre arasında yapmamız gereken değişiklikleri ve düzenlemeleri konuştuk. İkinci yarıda daha iyi bir oyun sergiledik. Oyunu kurmaya başladık ama zaman zaman basit top kayıpları yaptık ve bu da bize zorluklar yaşattı. Bunun sebebi de bizim oyun oynama isteğimizdi. Çünkü sadece uzun toplarla oynayıp koşarak futbol oynamak istemiyoruz. Bu futbol değil. Biz oyun oynamayı, gerçek futbol oynamayı seviyoruz” dedi.

O Golü Yememek Zor Değildi, Tamamen Bizim Hatamızdı

Çalıştıkları yerden gol yediklerini söyleyen Pereira, “Hafta boyunca çalıştığımız bir yerden gol yedik. Ortalarda iyi olduklarını konuşmuştuk ve buna çalışmıştık ama maalesef o şekilde golü yedik. Aslında o golü yememek zor değildi. Bu tamamen bizim hatamızdı. Ama bunlar futbolda olabiliyor. Bu takımla ilgili en sevdiğim şey şu: Hiçbir zaman pes etmiyoruz. Bugün de pes etmedik ve oyuna devam ettik. Penaltıdan sonra golü bulduk. Penaltı çok netti. Golü attık ve mücadeleye devam ettik. Trabzonspor evet daha fazla topa sahip oldu, daha fazla pas yaptı. Çok iyi bir takım. Biz de defansif anlamda çok iyi işler çıkardık. Geçişlerde biraz daha doğru kararlar verebilseydik, daha kaliteli oynayabilseydik İzzet ve İbrahim Kaya ile bir iki gol daha bulabilirdik. Bir puan için mutlu değiliz, aslında bir puan yeterli değil. Ama mutsuzum da diyemem. Çünkü çok iyi bir takıma karşı oynadık ve o takımdan bir puan aldık. Bu şekilde son 5 maçtır üst üste puan alıyoruz. Tabii ki daha fazla galibiyet almak isterdim ama mücadele ediyoruz ve hedefimize ulaşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Fatih Tekke: Onlar Kalemize Gelmeden 2 Puan Kaybetmiş Olduk

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ise, “Üzücü bir gün ama oyun olarak her şeyiyle domine ettiğimiz, her şeyiyle istediğimizin olduğu bir maçtı. Pozisyonlarda kısırlık var, evet ama oyun olarak her şeyiyle çok beğendiğim bir maç. Sonuç olarak onlar kalemize gelmeden biz 2 puan kaybetmiş olduk. Eksiklerimiz var ama her şeye rağmen kazanmamız gereken bir maçtı.

Üzgünüz ama gerçekten zor bir deplasmanda iyi bir oyun oynadık. Oyuncularıma da söyledim; evet üzülelim ama haftaya yine zor bir maç var. Her maç zor oluyor, kolay maçımız yok. Ön tarafta biraz daha kreatif dediğimiz oyuncuların performansına ihtiyacımız var.

Bugün açıkçası o istediğimiz olmadı. Alanyaspor’un burada oynadığı maçlarda genelde üstün olduğu bölümler çok olur ama bu maçta onlar adına bu hiç olmadı. Bence çok iyi hazırladığımız bir maçı oynadık ve benim en çok üzüldüğüm şey de bu. Çok iyi hazırlandık, istediğimiz gibi geçti ama sonuç istediğimiz gibi olmadı.

Yapacak bir şey yok. Üzüleceğiz, sonra haftaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Hakemleri Etkileyen Açıklamalar Yapılıyor

Hakemlerle ilgili açıklamaların yapıldığı ve kendi tarzının bu olmadığını söyleyen Tekke, “Devre arası öncesi pozisyonda faul verdi ve bitirdi. Devre arasında hakeme sordum, ‘Ben bitirdim’ dedi. Ben de ‘Faul çaldın ve bitirdin gibi oldu’ dedim. Neticede hakemin söylediğine inanmak durumundayım. Ama penaltı pozisyonunu izledim. Kural olarak ele değme penaltı diyor ama futbolu yorumlayarak bakarsak… Oyuncu elini topun olduğu bölgeye değil, rakibin önüne geçmek için koyuyor. Çok küçük bir dokunuşla verilen enteresan bir penaltıydı bana göre. Herkes bu konuda beni eleştirebilir ama bu benim yorumum. Futbol yorumu içinde bunun penaltıyla uzaktan yakından alakası olmadığı da söylenebilirdi bana göre. Ama diğer tarafta hakemlerle ilgili konuşmalar… Sürekli hakemleri etkileyen, kaygılarını artıran açıklamalar yapılıyor. Benim tarzım bu değil. Ben daha çok oyun içinde gördüğüm ve yaşadığım anları yorumlarım. Bugünkü penaltı pozisyonunda kural penaltı diyor gibi gözüküyor ama biraz futbol yorumu katılsa farklı değerlendirme yapılabilirdi. Ben Premier Lig’i de çok izliyorum; benzer pozisyonlar orada neden verilmiyor? Bunları da düşünmek lazım. Ama hakemlere de yardımcı olmak gerekiyor. Dünya futbolunun geldiği noktada hakemlerin de kendilerini biraz daha geliştirmesi gerekiyor. Dünya Kupası’na hakem gönderemiyorsak, burada bir problem var demektir. Hakem, hakim, hekim konusu çok can yakıyor. Hepsinin yaptığı hata can yakıyor. Dolayısıyla önce duyguların, psikolojinin ve kimliğin daha sağlam olduğu bir zeminde hakemlerin sahaya çıkması gerekiyor. Ama ülkede ne kadar konuşursak konuşalım, bunlar konuşulmuyor. Yine ‘o girdi, bu çıktı’ deniliyor. Türkiye bunları seviyor. Eleştirmeyi, boş bardağın boş tarafından bakmayı seviyoruz. Ama ben bugün yine oyunda kalıp değerlendirdiğimde, genel hatlarıyla çok iyi çalıştığımız, çok iyi hazırlandığımız bir maç oynadık. Bu insanları kızdırabilir ama bugün olmadı. Dün olmuştu, bugün olmadı. Ön taraftaki oyuncularımızın performansı yeterli değildi. Normalde değiştirmem gereken oyuncular vardı ama kulübümüzde kenar oyuncusu sıkıntımız var. Bu yüzden giren oyuncular da istediğimiz katkıyı veremedi. Genel hatlarıyla baktığımızda Alanyaspor’un bütün maçlarını izledim. Bu maçta kalemize hiç gelmediler ama biz 2 puan kaybettik. Bazen ne yaparsanız yapın olmaz. Bu da öyle bir gün. Bu benim inancım; Allah’ın izniyle oluyor. Bugün nasibimiz buymuş. Çalışmaya, hazırlanmaya, adım adım ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Etiketler: FutbolSüper LigTrabzonsporTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Iğdır’da iki arasında silahlı kavga: 2 ölü, 6 yaralı

Sonraki Haber

Doğu Anadolu İhracatçı Birliği’nde başkanlığa Ömer Madırlı seçildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Karşıyaka'dan derbili start
Spor Haberleri

Karşıyaka’dan derbili start

15 Temmuz 2026
Spor Haberleri

Menemen FK’da Efe Taylan kaldı

15 Temmuz 2026
Bodrum FK'da ilk etap bitti
Spor Haberleri

Bodrum FK’da ilk etap bitti

15 Temmuz 2026
Altay'da yarıda kalan kongre tamamlanıyor
Spor Haberleri

Altay’da yarıda kalan kongre tamamlanıyor

15 Temmuz 2026
Spor Haberleri

Göztepe’de Arda Okan Kurtulan ve Arda Özçimen ile yola devam

15 Temmuz 2026
Konyaspor, Ebrima Colley'i renklerine bağladı
Spor Haberleri

Konyaspor, Ebrima Colley’i renklerine bağladı

15 Temmuz 2026
Sonraki Haber

Doğu Anadolu İhracatçı Birliği’nde başkanlığa Ömer Madırlı seçildi

En Güncel Haberler

Ece Güner'in emniyet ifadesi ortaya çıktı; "İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum"
Öne Çıkan

Ece Güner’in ifadesi ortaya çıktı; “İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum”

15 Temmuz 2026
Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?
Yazarlar

Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?

15 Temmuz 2026
Sisifos çok mutlu !
Yazarlar

Sisifos çok mutlu!

15 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

15 Temmuz şehidi Şirin Diril, mezarı başında anıldı

15 Temmuz 2026
Yaşam

Şehit polis memuru oğlunun mezar taşını öpüp, dua etti

15 Temmuz 2026
Yaşam

İstanbul’da taksicilerden 253 araçlık 15 Temmuz demokrasi konvoyu

15 Temmuz 2026
Yaşam

Öğrencilerden 15 Temmuz şehidi için hatim

15 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TCMB Başkanı Karahan, TOBB Yönetim Kurulu üyeleriyle buluştu

TCMB Başkanı Karahan, TOBB Yönetim Kurulu üyeleriyle buluştu

- Haberton
15 Temmuz 2026

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi....

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Ece Güner'in emniyet ifadesi ortaya çıktı; "İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum"

Ece Güner’in ifadesi ortaya çıktı; “İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum”

15 Temmuz 2026
Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?

Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?

15 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton