18 Temmuz 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - Çocuk işitme kayıplarında erken tanının önemi!

Çocuk işitme kayıplarında erken tanının önemi!

Haberton - Haberton
11 Nisan 2025 - Güncellenme Tarihi 20 Mayıs 2025
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Çocuk işitme kayıplarında erken tanının önemi!
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Salih Baz, “Çocuk işitme kayıplarındaki farkındalık eksikliği, tedavi veya cihazlandırma olmadığı sürece hayatlarının geri kalan döneminde sorunlara neden oluyor” dedi.

İzmir’de Duymer İşitme Cihazları tarafından düzenlenen ‘Çocukluk Dönemi İşitme Kaybında Tanıdan Tedaviye’ adlı konferansta konuşan Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Salih Baz, “Çocuk işitme kayıplarındaki farkındalık eksikliği, tedavi veya cihazlandırma olmadığı sürece hayatlarının geri kalan döneminde sorunlara neden oluyor. Bu durumun farkında olan bir firma olarak sektörümüze ve işitme sağlığına destek vermek amacıyla yaklaşık 150 kişinin bir arada olduğu bir organizasyona ev sahipliği yapmak için toplandık. Sahip olduğumuz temsilcilik ve piyasadaki hakimiyetten dolayı da bu tür sosyal sorumluluk projelerine destek vererek halkımızı bilinçlendirmek istiyoruz” dedi.

İzmir’de Duymer İşitme Cihazları tarafından, ‘Çocukluk Dönemi İşitme Kaybında Tanıdan Tedaviye’ adlı konferans gerçekleştirildi. Bir otelin konferans salonunda düzenlenen ve moderatörlüğünü Türkiye Odyologlar ile Konuşma Bozuklukları Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Meral Didem Türkyılmaz’ın yaptığı konferansta, işitme kaybı rahatsızlığı ve tanı sonrası tedavi süreciyle ilgili konular konuşuldu. Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Salih Baz, “Duymer İşitme Cihazı olarak Türkiye genelinde 125 şubeye sahip, 5 tane global markanın Türkiye’de tek yetkili distribütörü olarak 500 çalışanımızla beraber işitme sağlığına ilişkin özel sektördeki en dominant temsilciyiz. Sahip olduğumuz temsilcilik ve piyasadaki hakimiyetten dolayı da bu tür sosyal sorumluluk projelerine destek vererek halkımızı bilinçlendirmek istiyoruz. ‘Şimdi Farkına Var Yarına Ses Ver’ sloganı ile çocuk işitme kayıplarında toplumumuzdaki farkındalık eksikliğini giderek artırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İŞİTME SAĞLIĞINA İLİŞKİN TÜM PAYDAŞLAR BİR ARAYA GELDİ’

Etkinlikte bilimsel oturumlara yer verileceğini ve Türkiye’den Kulak Burun Boğaz ve Odyoloji alanından birçok kişiyi ağırladıklarını söyleyen Baz, “Duymer işitme cihazını kullanan hastalarımız ve özel eğitim kurumu temsilcileri de bu etkinlikte yer alıyor. Böylelikle işitme sağlığına ilişkin tüm paydaşlar bir araya geldi. Çocuk işitme kayıplarındaki farkındalık eksikliği, tedavi veya cihazlandırma olmadığı sürece hayatlarının geri kalan döneminde sorunlara neden oluyor. Bu durumun farkında olan bir firma olarak sektörümüze ve işitme sağlığına destek vermek amacıyla yaklaşık 150 kişinin bir arada olduğu bir organizasyona ev sahipliği yapmak için toplandık” açıklamalarında bulundu.

‘AMACIMIZ TOPLUMSAL BİLİNCİ ARTIRABİLMEK’

İşitme sağlığına bakış açılarını geliştirilebilmek, toplumsal bilinci artırabilmek ve işitme sağlığı alanında yapılacak her türlü politika ile girişimi desteklediklerini söylemek için etkinlikte olduklarını söyleyen Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Meral Didem Türkyılmaz, “Bu toplantının sloganı da ‘Şimdi Farkına Var Ve Yarına Ses Ver’. Ne kadar erken tanı ve müdahale programlarına başlarsak, o kadar çok işitme sağlığını korumaya yönelik çalışmaları da başlatmış oluruz. Devlet ve sağlık politikalarımız da zaten tüm bunları destekliyor. Odyoloklar ya da işitme sağlığı alanında çalışan profesyoneller olarak işitme sağlığı konusunda farkındalığın artırılması, işitme kaybının önlenmesi veya işitme kaybı tanısı konan bireylere yaşamlarını kolaylaştıracak her türlü girişimi desteklemek için buradayız. Bizim amacımız toplumsal bilinci artırabilmek. Bu etkinlikte çocukluk döneminde işitme kaybına yönelik tanı, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerini konuşacağız. Genel olarak, işitme sağlığı korunması, yalnızca işitme kaybı olduğunda hekimlere başvurulmaması ve her 6 ayda bir kontrol yapılması gerektiğinin de altını çizelim” ifadelerini kullandı.

‘İŞİTME DUYUMUZ TEHDİT ALTINDA’

İşitme duyusunun çok basit gibi gelen ama toplumsal, kişisel ve ailesel sağlık için çok önemli olduğunu belirten Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Umut Akyol ise “Yokluğu ortaya çıktığında ne kadar ciddi olduğunu hepimizin fark ettiği bir duyumuz. Toplum içindeki beraberliğimizi ve hayatımızı sürdürebilmemiz, özellikle çocuklarda iletişim ve sosyal hayatlarını geliştirilebilmeleri açısından şart ve var olan bir duyumuz. Yokluğunda da çok ciddi sorunlar yaşıyoruz. Ancak günümüzde ise bu duyumuz tehdit altında. Kulaklık ile günde 8 saat kalarak çalışan gençler, trafikte gürültüye maruz kalan bizler, her gün işitme sağlığımızı ve dolasıyla genel sağlığımızı yitirme tehdidi altındayız. Bu nedenle hem profesyonellerin, öğrencilerin ve işitme ile ilgili sıkıntısı ailelerin bir araya geldiği toplantılar çok önemli” dedi.

‘YÜKSEK SESTE GÜRÜLTÜYE MARUZ KALINMAMALI’

Toplantının alınan mesajların bir yere ulaşması ve paylaşılması açısından çok değerli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akyol, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşitmemizi korumalıyız. Yüksek sese maruz kalmak, her zaman ileri dönemde işitme kaybı ve çınlama problemleri ile sonuçlanabilecek çok ciddi bir sıkıntıdır. Özellikle daha bilinçleri oturmamış ve kendilerini koruyamayan çocuklar ve gençler çok uzun süreli ve yüksek seste gürültüye maruz kalmamalıdır. Küçük çocuklarda işitme kaybı ile ilgili bir sıkıntı varsa, çocuk televizyonun sesini fazla açıyor ya da bir şey söylendiğinde tekrar tekrar soruyorsa işitme kaybı nedenli olacağını bilememiz lazım ve bu durumu atlamamak gerekir.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

TSYD İzmir Şubesi Koşusu’nda zafer Birdwood’un

Sonraki Haber

ABD’de Kongre üyelerini taşıyan uçak, başka bir uçakla çarpıştı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Distoni hastası Fatih Mehmet: Benim gibi mücadele eden hastalara umut olmak istiyorum
Sağlık Haberleri

Distoni hastası Fatih Mehmet: Benim gibi mücadele eden hastalara umut olmak istiyorum

17 Temmuz 2026
Uzmanından 'Tip 2 diyabetin yüzde 80’i önlenebilir' uyarısı
Sağlık Haberleri

Uzmanından ‘Tip 2 diyabetin yüzde 80’i önlenebilir’ uyarısı

17 Temmuz 2026
Prof. Dr. Özlü'den 'yaz ishali’ uyarısı
Sağlık Haberleri

Prof. Dr. Tevfik Özlü’den ‘yaz ishali’ uyarısı

17 Temmuz 2026
‘İklim değişikliği inme riskini artırıyor’
Sağlık Haberleri

İklim değişikliği inme riskini artırıyor

17 Temmuz 2026
Bacaklardaki simetrik ağrı ve morarma, lipodemin işareti olabilir
Sağlık Haberleri

Bacaklardaki simetrik ağrı ve morarma, lipodemin işareti olabilir

16 Temmuz 2026
‘Kontrolsüz testosteron kullanımı kısırlığa neden olabilir’
Sağlık Haberleri

Kontrolsüz testosteron kullanımı kısırlığa neden olabilir

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
ABD'de Kongre üyelerini taşıyan uçak, başka bir uçakla çarpıştı

ABD'de Kongre üyelerini taşıyan uçak, başka bir uçakla çarpıştı

En Güncel Haberler

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada
Yerel Haberler

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

18 Temmuz 2026
Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi
Yerel Haberler

Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

18 Temmuz 2026
Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı
Yerel Haberler

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi binasında çıkan yangın söndürüldü /Havadan görüntüyle geniş haber

Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi binasında çıkan yangın söndürüldü /Havadan görüntüyle geniş haber

- Haberton
18 Temmuz 2026

İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimliği Fakültesi binasının çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler olay yerine...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

18 Temmuz 2026
Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

18 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton