31 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - CHP’yi karıştırmak için siyasi bir çaba var

CHP’yi karıştırmak için siyasi bir çaba var

Haberton - Haberton
19 Şubat 2025
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
CHP'yi karıştırmak için siyasi bir çaba var
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, CHP kurultayına ilişkin iddialarla ilgili, “Bunun hukuki bir süreçle bağlantılandırılması mümkün değildir. Bal gibi CHP’yi karıştırmak için siyasi bir çaba var” dedi.

CHP’li Gökhan Günaydın, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Günaydın, Türkiye’de yargının bağımsız ve tarafsız davranmadığını ve vatandaşların erken seçim talebinde bulunduğunu söyledi. Günaydın, parti içerisinde yürütülen Cumhurbaşkanlığı adayı ön seçim süreci ile ilgili, “17 ila 21 Şubat tarihleri arasında imza sürecini başlatacağımızı daha önce duyurmuştuk. Cuma günü saat 17.00’ye kadar imza süreci devam edecek. Bildiğiniz gibi kural; 20’nin üzerinde imza toplayan kişi aday olabiliyor. An itibarıyla bu sayının katbekat üzerinde imza süreci yaşandı. Bir başka arkadaşımıza ilişkin an itibarıyla bir imza tarafımıza ulaşmış değildir. Sayı, cuma akşamı 17.00 itibarıyla bizlere ulaştığında duyuracağız. Ancak herhangi bir sorun yaşanmadığını sizlere iletmiş olayım” dedi.

‘TÜSİAD BUGÜNE KADAR SUSMASIYLA ELEŞTİRİLEBİLİR’

Günaydın, Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ömer Aras’ın yaptığı açıklamalar sonrasında yaşanan tartışmaları değerlendirerek, “TÜSİAD’ı düzenleyen mevzuatta ‘kendi sınıfının çıkarlarını ve yararlarını korumak için basın açıklamaları ve toplantıları yapmak, kamuoyu raporları düzenlemek’ gibi yetki ve görevleri var. TÜSİAD bugüne kadar susmasıyla eleştirilebilir, konuşması ile değil. Sadece TÜSİAD değil, Türkiye’deki bütün sivil toplum kuruluşları, çevreci kuruluşlarından tutun da sanayi kuruluşlarına, sendikalardan tutun da memurların haklarını düzenleyen kurumlara, TOBB, TESK, Ziraat Odası, tüm bunları konuşmaya davet ediyoruz. ‘Ziraat Odası çıkıp CHP’nin yararını, çıkarını savunsun’ demiyoruz; çıksın, tarımın ve çiftçinin hakkını savunsun. TESK çıksın, esnafın hakkını savunsun. TOBB çıksın, iş insanlarının, KOBİ patronlarının hakkını savunsun” diye konuştu.

CHP KURULTAYI SORUŞTURMASI

CHP’nin 4-5 Kasım 2023’te yapılan 38’inci Olağan Kurultayı’nın 15 ay önce gerçekleştiğini hatırlatan Günaydın, “15 ay evvel bir meczup, ‘Bu kurultayda birinin birine para verdiğine ilişkin elimde video kaydı var’ dedi. Bu çerçevede bir tartışma başlatıldı. Meczup çağrıldı, ‘Bu video kaydını göster’ denildi. Doğal olarak elinde böyle bir şey yoktu. Şunu söyleyeyim; birinin birine para verdiğini gösteren bir video kaydı varsa ve bunu ortaya koyarlarsa, herkesten evvel bu kurultayın sakatlığı konusunun sözcülüğünü yaparım. Sıfır tolerans ile bu konulara yaklaşıyoruz; ama sen bu meczubun yaptığı başvuru üzerine 15 ay evvel soruşturma başlatacaksın. O soruşturma çerçevesinde itham edilen o il başkanımız, meczup hakkında suç duyurusunda bulunacak. O dosyayı ‘belki lazım olur’ diye içine hiçbir şey girmemesine rağmen 15 ay boyunca açık tutacaksın, sonra Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın Hamzaçebi’yi tanık olarak davet edeceksin, onlardan bir şey umacaksın. Onlardan alman gereken cevabı çok net bir şekilde alacaksın. ‘Bizim öyle bir gözlemimiz yok, böyle bir ifade verme durumumuz yok’ cevabını alacaksın. Sonra her gün, ‘Bir gizli tanık bulduk’ diye bunu kaşımaya gayret edeceksin. Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı bunun peşine düşecek. Bunun hukuki bir süreçle bağlantılandırılması mümkün değildir. Bal gibi CHP’yi karıştırmak için siyasi bir çaba var” dedi.

Etiketler: CHP
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

RTÜK’ten 7 kanala yayın ihlali cezası

Sonraki Haber

Biden yönetiminin mirasını temizlemeliyiz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TDT 13'üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı
Politika

TDT 13’üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı

30 Ekim 2026
Uluslarası İslam Birliği Konferansı’nın sonuç bildirgesi açıklandı
Politika

Uluslarası İslam Birliği Konferansı’nın sonuç bildirgesi açıklandı

30 Ekim 2026
Politika

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Türkiye’ye geliyor!

30 Ekim 2026
Bakan Göktaş: Aile ve Kadın Konseyi TDK’nın vizyonuna güçlü bir katkı sunacak
Politika

Türk Devletleri Teşkilatı’nda Aile ve Kadın Konseyi için ilk adım! Bakan Göktaş hedefleri açıkladı

30 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov'u kabul etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov’u kabul etti

30 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile görüştü
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile görüştü

30 Ekim 2026
Sonraki Haber
Biden yönetiminin mirasını temizlemeliyiz

Biden yönetiminin mirasını temizlemeliyiz

En Güncel Haberler

Rize'de sağanak taşkına neden oldu
Yerel Haberler

Rize’de sağanak taşkına neden oldu

30 Ekim 2026
Anadolu Efes - Panathinaikos Aktor: 83-68
Spor Haberleri

Anadolu Efes – Panathinaikos Aktor: 83-68

30 Ekim 2026
Kuzey Marmara Otoyolu'nda tünelde TIR yangını
Yerel Haberler

Kuzey Marmara Otoyolu’nda tünelde TIR yangını

30 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Hamile kızını ve birlikte yaşadığı erkek arkadaşını öldürdü

30 Ekim 2026
Yaşam

Muş’ta kar yağışı nedeniyle yollarda kalan araçların sürücüleri kurtarıldı

30 Ekim 2026
Yaşam

Ankara’da dikkat çeken tören! Türkmenistan liderine fahri doktora unvanı verildi

30 Ekim 2026
Yaşam

Erciyes Dağı’nda düşüp ölen rehber için anma tırmanışı

30 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TDT 13'üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı

TDT 13’üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı

- Haberton
30 Ekim 2026

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 13’üncü Zirvesi Ankara Bildirisi, Azerbaycan, Kazak, Kırgız, Türkiye ve Özbek Türkçesi dillerinde imzalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

Türkiye’de kış saati neden uygulanmıyor? Kalıcı yaz saatinin uyku ve sağlığa etkileri

Kapadokya’da peribacaları neden çöküyor? Doğal oluşumlarda aşınma ve yıkılma tehlikesi

2026 KPSS ön lisans sonuçları açıklandı! P93 puanı nasıl hesaplanıyor, sonuçlara nasıl itiraz edilir?

Afet anında hayat kurtaran hazırlık: Kızılay Haftası’nda bilinmesi gerekenler

Güncel Haber

Rize'de sağanak taşkına neden oldu

Rize’de sağanak taşkına neden oldu

30 Ekim 2026
Anadolu Efes - Panathinaikos Aktor: 83-68

Anadolu Efes – Panathinaikos Aktor: 83-68

30 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton