16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - CHP’nin güçlü bünyesi mikropları kabul etmedi

CHP’nin güçlü bünyesi mikropları kabul etmedi

Haberton - Haberton
24 Ekim 2025
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
CHP'nin güçlü bünyesi mikropları kabul etmedi
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay davasında mahkemenin ret kararına ilişkin, “Bizi hasta etmeye çalıştılar. Hastalık yapmak için mikrop lazım, mikrop arayıp mikrop buldular. CHP’nin güçlü bünyesi mikropları kabul etmedi” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel merkezde basın mensuplarına açıklama yaparak, CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nın iptali için Ankara 42’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada ret kararı çıkmasını değerlendirdi. Özel, bu davanın sonuç odaklı bir dava olmadığını, süreç odaklı bir dava olduğunu ve sonuç alınmasının mümkün olmadığını söylediklerini hatırlatarak, “Amaç Cumhuriyet Halk Partisi’ni tartıştırmak, Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir tartışma varmış görüntüsünü vermektir. Davayı açan kişi, partiden atılmış birisidir zaten, davaya taraf olamaz.

Taraf olabilecek kişilere de dilekçeler verdirdiler. Mahkeme esastan kararını verdi ve davanın konusuz olduğunu söyledi. Ben bunu aylardır söylüyorum. ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir iç karışıklık çıkaralım, Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir ikilik yaratmaya çalışalım’ dediler. Buna alet edebilecekleri birtakım aparatları buldular. Bizi hasta etmeye çalıştılar. Hastalık yapmak için mikrop lazım, mikrop arayıp mikrop buldular. Bünyeye onu sokmaya çalıştılar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin güçlü bünyesi, birlik ve beraberlik içinde ne hastalandı ne güç kaybetti ne de bu mikropları kabul etti ve artık bu iş bugün tamamen ortadan kalktı” diye konuştu.

‘25 KURUŞA SİMİT VARDI, ŞİMDİ 20 TL’

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Neymiş, iktidara gelirlerse AK Parti’lileri yargılayacaklarmış. Bu faşizan zihniyetten hala kurtulamadılar’ sözleri sorulması üzerine, “Sayın Erdoğan uçaktayken, uçarken iyice uçuyor. 25 kuruşa simit vardı. Kendi iktidara geldiği gün simit Ankara’da 25 kuruş, İstanbul’da 20 kuruştu. 25 kuruşa simit vardı, şimdi simit 20 lira. Bunu yapan Erdoğan’ın kendisi. Ben uzun uzun düşünsem taşınsam, ‘Erdoğan için en fena hatırlatma ne olur?’ desem, herhalde ‘25 kuruşa simit kalmadı, yok öyle 25 kuruşa simit’ derdim. Vatandaşa sen zaten bunu diyorsun. ‘Yok öyle 25 kuruşa simit. O benden önceki hükümet zamanındaydı. Şimdi simit 20 lira oldu’ diyorsun.

Erdoğan, Ömer Çelik’in kulak zarı biliyorsunuz, hasta. Çok üzgünüm kendisi için. Seçici geçirgen bir kulak zarı var; işine geleni iyi duyuyor, işine gelmeyeni duymuyor. Ben 4 aydır söylüyorum bunu. Bu mikrofonların, bu kameraman arkadaşların, buradaki değerli muhabir arkadaşlarımın hepsi şahittir ki ben dört aydır ‘İddianameyi bekliyoruz, yargılanmak için değil yargılamak için’ diyorum. İddianame bomboş bir iddianame çıktı. Kanıt yok. Bunun üzerine de dedik ki ‘Biz İBB iddianamesini de bekliyoruz. O iddianame ile biz yargılanmayacağız, biz yargılayacağız.’ Bugün demiş ki ‘Yaslıada yaptık’ Onun altında imzam var benim. Plan ve Bütçe Komisyonu’na özel kanun geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili olarak biz gittik orada o kanuna, bütün partiler hep birlikte katkı verdik” ifadelerini kullandı.

‘SİYASİ RANT ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR’

Özel, “İktidara geldiniz, bizi yargılıyorsunuz. İşte faşizan zihniyet. Bu parti daha birkaç saat önce elinizden kurtuldu. Bu partinin yaptığı kongreyi iptal etmekten medet uman zihniyetsiniz siz. İstanbul il binamıza dava açtınız. İl kongremize dava açtınız. İl başkanımıza dava açtınız. İşte faşizan zihniyet. İstanbul’un 3 kez üst üste seçtiği ve her seçimde; birincide hazımsızlıkla mazbata iptal ettirdiniz. Büyük bir farkla, 806 bin farkla seçti İstanbullu. 5 yıl yapmadığınız zulüm kalmadı, 1 milyon 100 binin üstünde farkla seçti İstanbullu. Hazmedemediniz.

Cumhurbaşkanı adayımızı Silivri’ye koydunuz, onu yargılıyorsunuz. Bir de diyor ki ‘faşizan zihniyet.’ Biz geldiğimizde suç işleyen varsa özgür, adil yargı karşısında hesap verir. O benim işim değil. Ben seni bu iftiraların ortaya çıktı diye siyaseten yargılıyorum. Yassıada’dan rahmetli Menderes’in mağduriyetinden kendine siyasi rant çıkarmaya çalışıyor. Başka kapıya. Dediği gibi ‘Simit yok öyle 25 kuruşa.’ Erdoğan, simidi 20 lira yaptı çünkü” dedi.

‘KAYYIM’A CESARET EDEMEZLER’

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’na yöneltilen casusluk suçlaması soruşturmasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atanma riskini ortaya çıkarıp çıkarmayacağı sorusuna, “Çıkarmaz. Bu kayyım tartışmasını köpürtmeye çalışanlar var tabii, oradan ne ümit ediyorlarsa. Zaten Ekrem İmamoğlu bir terör suçlamasıyla tutuksuz olarak yargılanıyor. Bırakın yargılanmayı, daha doğrusu iddianame bekliyor. Soruşturma terörden açıldığı anda, kayyım atama imkanı her zaman var tabii biliyorsunuz. Ve oradan bir kayyım atama niyeti, bu milletin vicdanından öyle bir geri döndü ki ona cesaret edemediler zaten.

Yapacaksa her zaman kayyım atayabilir ama bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongresini yok sayma girişimi ortadan kalkınca, borsa yüzde 5 yukarı fırladı, görmüyor musun? Bir de İstanbul Büyükşehir gibi dünyanın en bilinen metropolüne, 1 milyon farkla kaybettiğiniz şehre böyle bahane bulup kayyım atamaya kalktığınızda Türkiye’ye ne yaptığınızın farkında mısınız siz? O yüzden buna kimse ne ekonomik olarak ne siyasetten hiçbir şekilde cesaret edemezler, edemediler, edemeyecekler. Bu millet onlara bunu yaptırmaz” cevabını verdi.

‘HEPİMİZİN BİLGİLERİ ÇALINDI’

23’üncü Ankara Ağır Ceza, 28’inci Ankara Ağır Ceza, 33’üncü Ankara Ağır Ceza ve 27’nci Ankara İdare Mahkemesi’ndeki davalara bakılması gerektiğini vurgulayan Özel, “Bilhassa 28’incisinin tarafı MİT’tir. Hakan Fidan zamanında MİT’in, eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığı’nın, Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanlığı’nın vatandaşlık hizmetlerinin, yani herkesin nüfus bilgileri, bunun yanında SGK‘nın bütün bilgileri çalınmıştır. Hakan Fidan döneminde çalınmıştır. Hakan Fidan bunun üstüne gitmeye korkmuştur üstüne kalacağını bildiği için. İbrahim Kalın gelince yaptığı ilk iş, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermektir. Araları da o yüzden bozuktur zaten. Hakan Fidan bu ülkenin bütün değerli bilgilerini çaldırdı. Söylediğim mahkemelerdeki dosyalara bakarsanız, bu bilgilerin tamamının, örneğin böyle isim isim veriyor. Halen daha erişimde olan bazı yerlerde bu bilgiler satılıyor.

Hepimizin sağlık bilgilerini, sosyal güvenlik bilgilerini, gelir idaresinin bilgileri çalındı. Hepimizin vergi bilgileri, gelir bilgileri yabancı hackerların elinde. Davaları görülüyor bunların. Milleti bu sefer de böyle ikna etmeyi deneyecekler. Çünkü işin içine casusluk koydun mu, bir casus olursa bu Türkiye’ye büyük kötülük yapan bir adamdır, kimse casus sevmez. Son çare yani, FETÖ’den aldıkları son mirasla akıllarında kalan ‘Hırsız dedik olmadı, yolsuz dedik olmadı, çaldı dedik millet inanmadı. Terör dedik, millet ayaklandı. Dur bir de casus diyelim bakalım.’ Bu kadar olmaz, bu ayıp. Tenezzül meselesi diyorum ya buna da tenezzül ettiler. Ekrem İmamoğlu’na ‘casus’ diyecek adamın bütün Trabzon alnını karışlar, bütün İstanbul alnını karışlar, bu millet alnını karışlar” dedi.

Etiketler: CHPÖzgür Özel
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İsrail’den Lübnan’ın güneyine hava saldırısı: 2 ölü

Sonraki Haber

Hatice Kübra İlgün ve Emre Kutalmış Ateşli, Taekwondo Şampiyonası’na veda etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

AK Parti'li isimden CHP'ye ağır sözler: "İki yakasının bir araya geleceğini düşünmüyorum"
Politika

AK Parti’li isimden CHP’ye ağır sözler: “İki yakasının bir araya geleceğini düşünmüyorum”

16 Eylül 2026
Bakan Çiftçi: PKK'nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz
Politika

PKK’nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

16 Eylül 2026
Ahmet Davutoğlu’nun avukatı Hasan Seymen’den Abdulkadir Selvi’ye yanıt: “Yazınızın neresini düzeltelim?”
Politika

Ahmet Davutoğlu’nun avukatı Hasan Seymen’den Abdulkadir Selvi’ye yanıt: “Yazınızın neresini düzeltelim?”

16 Eylül 2026
Bakan Uraloğlu, havacılık şirketlerinin temsilcilerini ağırladı
Politika

Bakan Uraloğlu, havacılık şirketlerinin temsilcilerini ağırladı

16 Eylül 2026
Bakan Güler’den “Terörsüz Türkiye” mesajı: “Terör ve şiddet gündemden bütünüyle çıkarılacak”
Politika

Bakan Güler’den “Terörsüz Türkiye” mesajı: “Terör ve şiddet gündemden bütünüyle çıkarılacak”

16 Eylül 2026
Yeni Parti'li isimden seçim mesajı: "Ülke her koşulda seçim sürecine girmiştir, seçim bir zorunluluk"
Politika

Yeni Parti’li isimden seçim mesajı: “Ülke her koşulda seçim sürecine girmiştir, seçim bir zorunluluk”

16 Eylül 2026
Sonraki Haber
Hatice Kübra İlgün ve Emre Kutalmış Ateşli, Taekwondo Şampiyonası’na veda etti

Hatice Kübra İlgün ve Emre Kutalmış Ateşli, Taekwondo Şampiyonası’na veda etti

En Güncel Haberler

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş
Gündem

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026
Gündem

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma
Öne Çıkan

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma başlatıldı

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de yerli ve milli tohumla üretilen ayçiçekleri hasat edildi

16 Eylül 2026
Yaşam

Eşini çalıştığı markette tabancayla öldürüp, intihar etti

16 Eylül 2026
Yaşam

Tekirdağ’da Ertuğrul Fırkateyni şehitleri anıldı

16 Eylül 2026
Yaşam

Silivri’de batan geminin kaptanı, Hatay’da toprağa verildi

16 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Çiftçi: PKK'nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

PKK’nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

- Haberton
16 Eylül 2026

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Gösterdiğimiz kararlı mücadele sonucunda terör örgütü PKK/Kck kendini feshetmek ve silah bırakmak zorunda kalmıştır. Bununla birlikte,...

Türk alüminyum folyo sektörü: Ambalaj sanayinin temel taşı

Ankara’nın bilinmeyen 10 durağı: Başkentin keşfedilmeyi bekleyen köşeleri

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

Araçlarda kış bakımı zamanı: Lastik, silecek ve antifriz ihmali yolda bırakabilir

Güncel Haber

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton