28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - CHP’nin asgari talebi 30 bin TL

CHP’nin asgari talebi 30 bin TL

Haberton - Haberton
16 Kasım 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
CHP'nin asgari talebi 30 bin TL

CHP'nin asgari talebi 30 bin TL

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “CHP’nin asgari talebi, 2025 yılının ilk 6 ayında, Temmuz’da yeniden zamlanmak üzere 30 bin lira” dedi.

İstanbul Planlama Ajansı’nda, CHP Emek Büroları tarafından ‘Emeğin Türkiye’si Buluşmaları, Güvenceli Çalışma ve İnsan Onuruna Yaraşır Ücret Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştayda, açılış konuşmalarını CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik gerçekleştirdi. Çok sayıda akademisyen ve parti üyesinin yer aldığı program İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başladı.

‘BUGÜN TÜRKİYE’DE VERGİLERİN YÜZDE 65’İ DOLAYLI VERGİ’

CHP Genel Başkanı Özel, vergide eşitsizlik vurgusu yaparak, “Bugün çalışanların önündeki en büyük adaletsizlik, vergideki adaletsizlik hiç şüphe yok. Anayasanın 73’üncü maddesi, ‘herkes kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür’ diyor. Türkiye’de, devlet de, bu anayasal ödevi hatırlatarak ve kendi anayasal görevini yaparak vergi topluyor. Ama bunu adil bir şekilde yapıyor mu? İşte orası çok tartışmalı, hatta hiç tartışmasız, kesinlikle adil bir vergi sistemimiz yok. Bakın toplanan 100 lira verginin 65 lirasının kimden alınması lazım?

Normalde çok kazananlardan, para kazananlardan, ticaret yapan, üretim yapan, ihracat yapan, hizmet sektöründe olan, parasıyla para kazandıranlardan. Parasıyla para kazananlardan verginin yüzde 65’inin alınmasını beklersiniz, ücretlilerden hadi yüzde 20’si alınsın, yüzde 15’i de dolaylı vergi olsa, o bile çok bence ama iş bunun tam tersi. Bugün Türkiye’de vergilerin yüzde 65’i dolaylı vergi. Kalan yüzde 17, hepinizin aldığı maaşlardan kesilen kesintiler ve küçük bir kısmı da serbest meslek erbaplarının beyanına göre ödedikleri vergiler. Peki biraz önce esas vermesi gerekenler dediğimiz kısım yüzde 14, kurumlar vergisinden alınan vergiler. İnanılır gibi değil, kabul edilebilecek hiçbir tarafı yok, tam tersi olması lazım” dedi.

‘2024’ÜN İLK 10 AYINDA, BİN 535 İŞÇİ İŞ CİNAYETLERİNDE YAŞAMINI KAYBETTİ’

Özgür Özel, “Bu ülkede sorun sadece asgari ücret değil. Bu ülkede sorun asgari ücretin temel ücretleşmiş olması. Asgari ücretin hemen üzerindeki ücretlerde de inanılmaz bir vergi gaspı yaşanıyor olması. Beyaz, mavi ve gri yakalı emekçiler de, adaletsiz vergi sistemiyle akıl almaz bir şekilde, kendilerine 1 Ocak’ta verilenin, kaşıkla verilip bir sonraki aydan itibaren kepçeyle geri alınmaya başlanması. Çalışmak zorunda bırakılan emekli büyüklerimiz de, ek iş arayan öğretmen, memur kardeşlerimiz de çocuğunun eğitim masraflarını karşılamayan işçi kardeşlerimiz de, hayalini yurtdışında arayan öğrenci kardeşlerimiz de, zenginlerin vergi borçlarının affedildiği, asgari ücretlinin hemen üzerinde inanılmaz bir vergi adaletsizliği başladığı bir düzeni hak etmiyorlar.

2024 yılının ilk 10 ayında, bin 535 işçi iş cinayetlerinde yaşamını kaybetti. İşçilerin cinayetlerde katliamda yaşamını yitirdiği bir düzeni işçi sınıfı hak etmiyor. Bu düzeni hep birlikte değiştirmek üzere yola çıkmış durumdayız. Ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının, halkın iktidarının, Türkiye ittifakı iktidarının en önemli vaadi, birincisi; işçileri yaşatmak ve katletmemek, ikincisi de onları ve çocuklarını aç bırakmamak olacaktır” şeklinde konuştu.

‘ASGARİ ÜCRET TALEBİMİZ 30 BUNUN ALTINDA BİZ YOKUZ’

Özel, asgari ücretteki taleplerini dile getirerek, “Mecliste bütçe görüşülüyor. Emekliye, asgari ücretliye, öğrenciye, çiftçiye, memura bütçe istiyoruz diyoruz. Ve diyoruz ki sokağa çıkın, Türkiye’nin en kalabalık caddelerinde, pazar yerlerinde, işçi servislerinin emekçileri aldığı ya da bıraktığı yerlerde, fabrikanın girişlerinde, çıkışlarında, bütün örgütümüzle birlikte en basit hesabı hatırlatıyoruz. Türkiye’de şaşmayacak hesap altın hesabıdır. Bu iktidar geldiğinde en düşük memur maaşı 14,5 çeyrek altın alıyorken bugün 7,5 çeyrek altın alıyorsa, Erdoğan iktidarının memura aylık maliyeti 7 çeyrek altın kaybıdır. Asgari ücret talebimiz, 17.002 liralık asgari ücretin 30 bin TL olmasını, 2025 yılının ilk 6 ayında, Temmuz’da yeniden zamlanmak üzere 30 bin TL olmasını savunuyoruz ve Türkiye’nin dört bir yanında, işçi servislerinde, fabrika önlerinde, kahvehanelerde, sokaklarda, her yerde şunu haykırıyoruz; asgari ücret talebimiz 30, bunun altında biz yokuz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, çalıştay, basına kapalı oturumlar ile devam etti.

Etiketler: Asgari ÜcretCHP
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Üsküdar’da vapurla balıkçı teknesi çarpıştı

Sonraki Haber

Kılıçlı yemin eden teğmenler disipline sevk edildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

DMM'den tutuklu Hasan Mutlu'nun sağlık durumuna ilişkin açıklama
Öne Çıkan

DMM’den tutuklu Hasan Mutlu’nun sağlık durumuna ilişkin açıklama

27 Ekim 2026
CHP'de İstanbul depremi! 3 belediye başkanı ve 1 başkan vekili YENİ Parti'ye katıldı
Öne Çıkan

CHP’de İstanbul depremi! 3 belediye başkanı ve 1 başkan vekili YENİ Parti’ye katıldı

27 Ekim 2026
Emekli maaşlarına yeni düzenleme yolda! Refah payı ve ek ödeme masada
Öne Çıkan

Emekli maaşlarına yeni düzenleme yolda! Refah payı ve ek ödeme masada

27 Ekim 2026
Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık! İsmail Kartal dönemi sona erdi
Öne Çıkan

Fenerbahçe’de sürpriz ayrılık! İsmail Kartal dönemi sona erdi

27 Ekim 2026
Öne Çıkan

Güllü’nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakkında ‘hastalara eziyet’ iddiasıyla soruşturma

27 Ekim 2026
Milas Belediyesi’nde yeni gelişme! Fevzi Topuz’un yerine Mehmet Murat Yazar görevlendirildi
Öne Çıkan

Milas Belediyesi’nde yeni gelişme! Fevzi Topuz’un yerine Mehmet Murat Yazar görevlendirildi

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Kılıçlı yemin eden teğmenler disipline sevk edildi

Kılıçlı yemin eden teğmenler disipline sevk edildi

En Güncel Haberler

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1
Yerel Haberler

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

- Haberton
27 Ekim 2026

Süper Lig'in 9’uncu haftasında dün evinde Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup eden Galatasaray, karşılaşmanın ardından meydana gelen olaylara ilişkin kulübün resmi internet...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton