6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - CHP’nin Ada’ya gitmekten imtina etmesi bizleri üzmüştür

CHP’nin Ada’ya gitmekten imtina etmesi bizleri üzmüştür

Haberton - Haberton
22 Kasım 2025
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
CHP'nin Ada'ya gitmekten imtina etmesi bizleri üzmüştür
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “CHP’nin Ada’ya gitmekten imtina etmesi ve bu sürece olan yaklaşımı bizler tarafından üzüntü ile karşılanmıştır” dedi.

DEM Parti tarafından Diyarbakır’da bir otelin toplantı salonunda, ‘Barış ve Demokratik Toplum Sürecinde Nöroçeşitliler ve Eşit Yurttaşlık Çalıştayı’ düzenlendi. Programa; DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı. Programda konuşan Hatimoğulları, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun İmralı’ya gitme kararının oy birliği ile alınmasının gerektiğini ancak oy çokluğu ile alındığını belirtti.

‘BU KARAR, GERÇEKTEN TARİHİ BİR KARAR’

Hatimoğulları, “Biliyorsunuz; dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kürt sorununun çözümü, barış süreci ile ilgili oluşmuş olan komisyonun, dün tarihi bir karara imza attığına tanıklık ettik. Nedir bu tarihi karar? İmralı ziyaretini gerçekleştirme kararı. Bu karar, gerçekten tarihi bir karar. Bizler bu kararı, komisyona üye olan bütün milletvekili ve siyasi partilerle birlikte bir konsensüsle, bir oy birliğiyle bu karara varmak isterdik ama öyle olmadı. Oy çokluğuyla bu karar çıktı ve belirlenen komisyon, önümüzdeki günlerde Ada’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüşme gerçekleştirecek ve Öcalan’ın yapmış olduğu barış ve demokratik toplum çağrısıyla ilgili görüşmeler yapacak.

Bu ülkenin 100 yıllık sorunu olan Kürt sorununun çözümüne dair Öcalan’ı dinleyecekler. Bizler, bu kararın elbette bütün Türkiye halklarına da barışın tesis edilmesine ve bunu bizim bütün 86 milyon yurttaşımıza armağan edebileceğimiz bir sonuca vesile olmasını diliyoruz. Ama üzüntümüz o ki bu ülkenin, Cumhuriyet’in kurucu partisinin Ada’ya gitmekten imtina etmesi ve bu sürece olan yaklaşımı bizler tarafından üzüntü ile karşılanmıştır” dedi.

‘EN BÜYÜK AMACIMIZ, EZBERLERİN BOZULMASIYDI’

Hatimoğulları, “Yine üzülerek ifade ediyoruz ki 100 yıllık inkarcı ve imha siyasetinin yarattığı kodlar yeniden ve yeniden diriliyor. Oysa bizim bu dönemde, bu dönemin özgürlüğünde yaratmak istediğimiz şey; bu kodları ortadan kaldırmak, cesareti güçlendirmek cesaretin bulaşıcılığını en yüksek seviyeye taşımaktı. Bu dönemde yine en büyük amacımız, ezberlerin bozulmasıydı. Ve bu ezberlerin bozulmasıyla birlikte somut adımların atılmasıydı. Bizler hangi partiye mensup olunursa olunsun, hangi ideolojiden besleniyor olursak olalım; Kürt sorununun çözümü, barış ve demokratik toplum inşasını en ön plana koymak gibi tarihi bir görev ve sorumlulukla karşı karşıyayız. Hep söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Bu süreç hiç kimsenin ve hiçbir siyasi partinin dar manada çıkarlarına ya da iktidarlarını korumalarına ya da iktidar olmalarına araç haline dönüştürülecek bir süreç değildir. Bu süreç tarihi bir süreçtir ve bugüne kadarki bütün deneyimlerden farklı olarak son derece özgün ilerlemektedir” diye konuştu.

‘KİMSENİN KAÇMA LÜKSÜ YA DA HAKKI YOKTUR’

Hatimoğulları, “Barış, siyasi partilerin dar manada çıkarlarından daha evladır ve buradan hareket edilmelidir. İster dolaylı ister doğrudan barış ve çözüm karşıtlığı yapanlar, asla bundan siyaset devşiremezler. Bundan barış çıkaramazlar. Buradan demokratik bir Türkiye yönetimi çıkaramazlar. Dönem, barışa ve çözüme odaklanma dönemi; bölgesel, küresel ve Türkiye siyasetini doğru okuma dönemi. Dönem tarihin doğru sayfasında yer alma dönemi ve bununla ilgili bizler, ayak sürüyenler, ayak direyenler, çözüm sürecine kökten karşı gelenler, yekten karşı gelenler ya da dönemsel anlamda buna katkı vermekten imtina eden her kesime buradan bir kez daha sesleniyoruz. Ne olursa olsun elimize geçmiş bu tarihi fırsatı, barışla, onurlu bir barış ve demokratik bir çözümle taçlandırmak zorundayız. Hiç kimsenin bundan kaçma lüksü ve hakkı yoktur. Ve bizler bir kez daha bu kararın kalıcı bir barışa vesile olmasını ümit ediyoruz. 100 yıllık inkar ve imha siyaseti ile derinleştirilen Kürt sorununun çözülmesi ile ilgili herkesi olanca gücüyle katkı vermeye bir kez daha davet ediyoruz” dedi.

Etiketler: CHP
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Erzurum’da ‘Şiddete karşı tek yürek’ yürüyüşü

Sonraki Haber

ABD’nin barış planı, nihai çözüme temel olabilir

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Tekin: Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor
Politika

Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor

6 Haziran 2026
Bakan Çiftçi: Savunma sanayi yatırımları, 'Türkiye Yüzyılı'nın en stratejik hamlelerindendir
Politika

Savunma sanayi yatırımları, ‘Türkiye Yüzyılı’nın en stratejik hamlelerindendir

6 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ihracatımız 2002 yılındaki 14 milyar dolardan geçen yıl 122,6 milyar dolara ulaştı
Politika

Hizmet ihracatımız 2002 yılındaki 14 milyar dolardan geçen yıl 122,6 milyar dolara ulaştı

6 Haziran 2026
Politika

Emine Erdoğan’dan Sıfır Atık Festivali ve Forumu’na ilişkin paylaşım

6 Haziran 2026
Ağıralioğlu'ndan CHP'ye komisyon eleştirisi
Politika

Ağıralioğlu’ndan CHP’ye komisyon eleştirisi

6 Haziran 2026
KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı'nda destek üst limiti 30 milyon TL'ye yükseltildi
Politika

KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı’nda destek üst limiti 30 milyon TL’ye yükseltildi

6 Haziran 2026
Sonraki Haber
ABD'nin barış planı, nihai çözüme temel olabilir

ABD'nin barış planı, nihai çözüme temel olabilir

En Güncel Haberler

Giresun'da yöreye özgü lezzetler festivalle tanıtıldı
Kültür ve Sanat

Giresun’da yöreye özgü lezzetler festivalle tanıtıldı

6 Haziran 2026
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Bahçelievler'deki bisiklet dağıtım törenine katıldı
Spor Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Bahçelievler’deki bisiklet dağıtım törenine katıldı

6 Haziran 2026
İstanbul'da nikah salonlarında '06.06.2026' yoğunluğu
Öne Çıkan

İstanbul’da nikah salonlarında ‘06.06.2026’ yoğunluğu

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

06.06.2026 yoğunluğu; çiftler evlenmek için sıraya girdi

6 Haziran 2026
Yaşam

Eskişehir’de ‘06.06.26’ yoğunluğu; 1 günde 81 nikah

6 Haziran 2026
Yaşam

Hafif ticari aracın elektrikli bisiklete çarptığı kaza kamerada; 1 ölü

6 Haziran 2026
Yaşam

Diyarbakır’da nişan dönüşü kaza; 3 ağır yaralı

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Diyarbakır'da nişan dönüşü kaza; 3 ağır yaralı

Diyarbakır’da nişan dönüşü kaza; 3 ağır yaralı

- Haberton
6 Haziran 2026

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde nişandan dönenlerin içinde olduğu otomobil takla attı, 3 kişi ağır yaralandı. Kaza, akşam saatlerinde ilçenin kırsal Alabaş...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Giresun'da yöreye özgü lezzetler festivalle tanıtıldı

Giresun’da yöreye özgü lezzetler festivalle tanıtıldı

6 Haziran 2026
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Bahçelievler'deki bisiklet dağıtım törenine katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Bahçelievler’deki bisiklet dağıtım törenine katıldı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton