17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - CHP’li Öztrak: Togg’un fiyatı açıklanamadı

CHP’li Öztrak: Togg’un fiyatı açıklanamadı

Haberton - Haberton
31 Ekim 2022 - Güncellenme Tarihi 13 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
CHP'li Öztrak: Togg'un fiyatı açıklanamadı

CHP'li Öztrak: Togg'un fiyatı açıklanamadı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Milletimizin ne kadarı bu Togg’u alabilecek? Bunu bilmiyoruz. Togg’un fiyatı açıklanamadı. Sır gibi saklanıyor” dedi.

CHP’li Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklama yaptı.

Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyon belgesini açıkladığını hatırlatarak, “Yıllık devri iktidarında milletten, 2 trilyon 504 milyar dolar vergi topladı. İçeriden ve dışarıdan 131 milyar dolar borç kullandı. Milletin 63 milyar dolarlık malını sattı. Toplam 2 trilyon 697 milyar dolar kaynak topladı, harcadı.

AK Parti’den önceki 79 yılda göreve gelen tüm Cumhuriyet hükümetlerinin, kullandıkları kaynağın 4 katını, dörtte biri kadar bir sürede harcadı. Önceki 57 hükumet, kullandıkları her 100 dolarlık kaynakla ülkeye 714 dolar gelir sağladılar. Erdoğan hükumetleri ise kullandığı her 100 dolarlık kaynakla, sadece 533 dolar milli gelir yaratabildi. Erdoğan, kaynakları israf etti” diye konuştu.

‘GIDA VE BARINMA KRİZİ KAPIDA’

İktidarın ekonomi politikalarını da eleştiren Öztrak, mutfakta tencerelerin kaynamadığını, milletin ise cüzdanının boş olduğunu savundu. Rusya’nın tahıl koridorunu yeniden kapattığına değinerek, “Kışa girerken, ciddi bir gıda ve barınma krizi kapımızda bekliyor. Dünyada gıda fiyatları Ukrayna-Rusya savaşı öncesi seviyelerine döndü. Ama hafta sonu Rusya tahıl koridorunu yeniden kapattı.

Dünyada 12 aylık gıda enflasyonu, yüzde 5,5’e kadar gerilemişti. Şimdi Rusya’nın tahıl koridorunu kapatma kararıyla tedbir alınmazsa dünyada gıda fiyatları yeniden artacak. Kara kış yaklaşırken bizdeki gıda enflasyonu yüzde 93. Dünyada gıda fiyatlarının en hızlı arttığı 5 ülkeden biriyiz.

Tahıl başta olmak üzere, küresel emtia fiyatlarının yeniden artmaya başlaması mutfaklarımızdaki yangının daha da büyümesi demek. Bugün markette sütün litresi 20 liranın, beyaz peynirin kilosu 100 liranın üzerinde. Enflasyonu kendi hatalarıyla azdırdılar. 

Togg’un fiyatı açıklanamadı

Paramızı pul ettiler. Geçtiğimiz yılın aralık ve bu yılın ocak ayında, yani sadece 2 ayda toplam yüzde 25 enflasyona neden oldular. Şimdi şark kurnazlığıyla, ‘Aralık ve Ocak’ta enflasyon artık bu kadar yüksek olmaz’ deyip, enflasyonun Aralık’tan itibaren düşeceğini söylüyorlar” ifadelerini kullandı. 

‘EV, ARABA SAHİBİ OLMAK ARTIK BİR HAYAL’

Türkiye’de evlerin milyondan satışa çıktığını belirten Öztrak, “Tam da seçim öncesinde, hükümet bir sosyal konut projesi daha açıkladı. TOKİ’nin yapacağı 250 bin sosyal konut için yaklaşık 8 milyon yurttaşımız başvurdu. Bugün başvuruların son günü. Her başvuran 100 vatandaştan sadece 3’ü konut sahibi olacak. Geriye kalan 97 kişi ev hayali kurmaya devam edecek. Ülkemizin hali bu. Bu ülkede bir ev, bir araba sahibi olmak artık hayal” ifadelerini kullandı.

‘Togg’un fiyatı açıklanamadı’

Hafta sonu lansmanı yapan Togg’un bir Türk markası olarak, dünyanın en önemli teknoloji üstlerinden biri olmasını dilediklerini söyleyen Öztrak, “Hafta sonunda Togg, seri üretim bandından ilk aracını indirdi. Bunu ülkemiz adına sevinçle karşıladık.

Togg bir özel girişim grubunun yatırımıdır. Çok büyük kaynaklar tahsis edilmiştir. Gelelim aracın fiyatına, bu aracı almaya Erdoğan’ın gücü, elbette yeter. Ama milletimizin ne kadarı bu aracı alabilecek? Bunu bilmiyoruz. Togg’un fiyatı açıklanamadı.

Sır gibi saklanıyor. Erdoğan’ın demesine göre; mart ayı sonunda pazara çıkacak bir ürünün fiyatının bugünden ilanı hem doğru, hem de mümkün değilmiş. Eğer bu ülkede firmalarımız, 4 ay sonrası için bile fiyat veremez hale geldiyse zaten ekonominin köküne kibrit suyu dökülmüştür” dedi.

‘İSTİFA TEK TARAFLI BİR MÜESSESE’

Öztrak, Deniz Baykal’ın kızının partiden istifa etmesiyle ilgili soru üzerine, “İstifa tek taraflı bir müessesedir. Kendisi e-devlet üzerinden istifa etmiştir” ifadelerini kullandı. Bağımsız Türkiye Partisi’nin 6’lı masaya katılma talebine ise “Altı partinin genel başkanlarının ilk toplantısında gündeme gelecek. Benim masada konuşulacak bir konu hakkında burada değerlendirme yapmam doğru olmaz” dedi. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Amacımız Türkiye’nin refahını yükseltmek

Sonraki Haber

Mahir Ünal istifa etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız
Politika

Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız

16 Temmuz 2026
Tarım ve Orman Bakanlığı 1874 personel alımı sürecini başlatıyor
Politika

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alımı sürecini başlatıyor

16 Temmuz 2026
Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian'ı kabul etti
Politika

Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian’ı kabul etti

16 Temmuz 2026
Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi
Politika

Devlet Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi

16 Temmuz 2026
Bakan Gürlek: Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz
Politika

Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz

16 Temmuz 2026
Bakan Kurum'un ismi, Malatya'da caddeye verildi
Politika

Bakan Kurum’un ismi, Malatya’da caddeye verildi

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Mahir Ünal istifa etti

Mahir Ünal istifa etti

En Güncel Haberler

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı
Yerel Haberler

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı

17 Temmuz 2026
Fatih'te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü
Yerel Haberler

Fatih’te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü

17 Temmuz 2026
Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü
Yerel Haberler

Tekirdağ’da devrilen TIR’ın sürücüsü öldü

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak

17 Temmuz 2026
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Trabzonspor’un yeni transferi Cenk Özkaçar Trabzon'da

Trabzonspor’un yeni transferi Cenk Özkaçar Trabzon’da

- Haberton
16 Temmuz 2026

Trabzonspor'un İspanya'nın Valencia kulübünden transfer ettiği milli savunma oyuncusu Cenk Özkaçar, Trabzon'a geldi. Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özkaçar, bordo-mavili...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı

17 Temmuz 2026
Fatih'te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü

Fatih’te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton