26 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - CHP’li Öztrak: Afet protokolleri bile yokmuş

CHP’li Öztrak: Afet protokolleri bile yokmuş

Haberton - Haberton
10 Şubat 2023
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
CHP'li Öztrak: Afet protokolleri bile yokmuş

CHP'li Öztrak: Afet protokolleri bile yokmuş

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Yaşadığımız son felaket 20 yıldır ülkeyi yönetenlerin şehirlerimizi depreme hazırlamadığını gösterdi. Böyle bir felakette izlenecek bir afet protokolleri bile yokmuş, bunu gördük” dedi.

CHP’li Öztrak, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, Kahramanmaraş Pazarcık’taki depremin üzerinden 107 saat, Kahramanmaraş Elbistan’daki depremin üzerinden 100 saat geçtiğini söyleyerek, “Geçen her dakika, her saniye düşmanımız oldu. Ömrümüzden ömür aldı. Boğazımızda 40 düğüm. Acının, kederin, sıkıntı ve öfkenin, yüreklerimize yumruk gibi oturduğu günlerden geçiyoruz. Deprem bölgesinde ve ülkemizin her yerinde tüm kalplerde, büyük bir üzüntü var. Afet bölgesinden uzaktaki vatandaşlarımız, nefes aldığına, yemek yediğine, sıcak odalarında oturduğuna, yatağında uyuduğuna utanır hale geldi” dedi. 

‘BELEDİYELERİMİZ, VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA’

Öztrak, depremin ilk anından itibaren, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları, belediye başkanları, milletvekilleri, örgütlerin afet bölgesinde olduğunu belirterek, “An itibarıyla 130 belediyemiz tarafından arama kurtarma aracı, iş makinası, itfaiye, ambulans gibi toplam 3 bin 400 araç ve 7 bin 876 personel deprem bölgesine gönderildi. Halen çalışmalarını sürdürüyorlar. Gıda, hijyen, kıyafet gibi insani yardım malzemelerini taşıyan toplam 1187 TIR ve kamyon, 3 uçak ve 1 gemi bölgeye gönderildi. Mobil mutfak TIR’ları, ekmek üretimi için mobil fırınlar, jeneratörler, 724 bin battaniye, 35 binden fazla ısıtıcı ve soba. Belediyelerimiz, tüm gücüyle deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanında” ifadelerini kullandı.

CHP’li Öztrak: Afet protokolleri bile yokmuş

‘ÇAĞRILAR AFAD’A İLETİLDİ’

Planlama, organizasyon ve koordinasyon konusunda sahada ciddi sıkıntılar olduğu yönünde gelen bilgiler olduğunu söyleyen Öztrak, “Depremzedelere yardım için gelen ekipler havaalanlarında kaldı. Bazı yerlerde iş makinesi vardı, operatör yoktu. Bazı yerlerde de operatör vardı, iş makinesi yoktu. Bazı yerlerde de iş makinesi de operatör de vardı; ama kurtarma ekibi yoktu. İnsanlar ise enkaz altında bağırıyor, yakınları çaresizce çırpınıyordu. Genel merkezimizde kurulan CHP Afet Koordinasyon Merkezi’ne gelen 27 bin çağrı ve mesajın yarısı göçük ve enkaz başından gelen yardım çağrılarıydı. Bu çağrılar anlık alındı ve AFAD’a iletildi. Kalan çağrılar ise iaşe ve barınma talepleriydi. Şu saat olmuş, bölgede iletişim hala en büyük sorun. Onun maçına, bunun etkinliğine mobil baz istasyonları gönderen GSM operatörleri deprem bölgesine mobil baz istasyonları kuramadı. Şu çağda, şu günde yapılacak iş mi bu?” ifadelerini kullandı.

‘Afet protokolleri bile yokmuş’

Türkiye’nin her yerinin deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Öztrak, “Bu, bugünün gerçeği değil, binlerce yılın gerçeği. Kendinden önceki 57 Cumhuriyet hükümetinin, 79 yılda harcadığı paranın 4 katını 20 yılda harcayan, depreme hazırlık için milletten 36,5 milyar dolar vergi toplayan, ekonomik büyüme modelinin merkezine inşaatı koymuş Saray yönetimi, şehirlerimizi bu gerçeğe göre hazırlamalıydı. Onun yerine kaynaklar dolarla, avroyla garantilere, ışıltılı AVM’lere ve ranta gitti. Bugün yaşadığımız felakete sebep olan zihniyet, işte bu zihniyettir.

Kaçak yapılara ruhsat verip, ‘bağış topluyoruz’ diyen zihniyettir. 1999’da büyük Marmara depremini yaşadık. O günden bu yana da İstanbul depremini konuşuyoruz. Ama yaşadığımız son felaket 20 yıldır ülkeyi yönetenlerin şehirlerimizi depreme hazırlamadığını gösterdi. Böyle bir felakette izlenecek bir afet protokolleri bile yokmuş. Bunu gördük. Afetle mücadele için kurulmuş AFAD paralize oldu. Şimdi öğreniyoruz ki, Tanzanya’ya elçi yapılmış önceki başkanı tekrar göreve çağırıyorlar. Kurumun üst yönetimi, atama bakanların, AK Parti’nin akrabayı taallukatıyla doldurulmuş. Liyakatsizlik tüm Türkiye’yi esir aldığı gibi AFAD’ı da esir almış” dedi.

Sahada cansiperane çalışan AFAD personelini ise tenzih ettiğini söyleyen Öztrak, “Onların üstün gayretlerine şahidiz. Ama depremin daha ilk anında bu fedakar personeli seferber edecek bir yönetim ortada yoktu” diye konuştu. 

Etiketler: Deprem
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

AFAD depreme müdahalede yetersiz kaldı 

Sonraki Haber

Bulgaristan’da bayraklar yarıya indirildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İstanbul'da ‘COP31’e Doğru: Yerel İklim Eylem Politika Diyaloğu’ programı düzenlendi
Politika

COP31 yolunda yerel yönetimler buluştu! Belediyelerin iklim mücadelesi küresel gündeme taşınacak

26 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aziz Sancar'ı kabul etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aziz Sancar’ı kabul etti

26 Ekim 2026
Politika

CHP’li Öztrak: Partinin hesabındaki paraya katakulli ile çökenler milletin hakkını nasıl arayacak

26 Ekim 2026
Numan Kurtulmuş Batman’dan duyurdu: Terörsüz Türkiye süreci için TBMM’de İzleme Komisyonu geliyor
Politika

Numan Kurtulmuş Batman’dan duyurdu: Terörsüz Türkiye süreci için TBMM’de İzleme Komisyonu geliyor

26 Ekim 2026
Yeni Parti'den TBMM hesaplarının boşaltıldığı iddialarına yanıt: "Partinin kurumsal hesabıyla ilgisi yok"
Politika

Yeni Parti’den TBMM hesaplarının boşaltıldığı iddialarına yanıt: “Partinin kurumsal hesabıyla ilgisi yok”

26 Ekim 2026
''Gülistan Koçyiğit sahte hassasiyetlerle Türk milletini kandıramaz, ellerinde Türk askerinin kanı var''
Politika

”Gülistan Koçyiğit sahte hassasiyetlerle Türk milletini kandıramaz, ellerinde Türk askerinin kanı var”

26 Ekim 2026
Sonraki Haber
Bulgaristan'da bayraklar yarıya indirildi

Bulgaristan'da bayraklar yarıya indirildi

En Güncel Haberler

ASELSAN KGK-84, ilk kalifikasyon menzil atışında hedefi vurdu
Bilim & Teknoloji

ASELSAN KGK-84, ilk kalifikasyon menzil atışında hedefi vurdu

26 Ekim 2026
Samsunspor yeni isimlere açık: "Devre arasında gerekli transferleri yapacağız"
Spor Haberleri

Samsunspor yeni isimlere açık: “Devre arasında gerekli transferleri yapacağız”

26 Ekim 2026
Mısır'dan Suudi Arabistan'a askeri destek kararı
Dış Haberler

Mısır, Suudi Arabistan’a askeri destek kararı aldı

26 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İzmir’de yağmurun ardından sis sürprizi! Kentin üzerini sis bulutu kapladı

26 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl Valisi Çelik ve protokolün katılımıyla Sülbüs Dağı’nın zirvesinde Cumhuriyet coşkusu

26 Ekim 2026
Yaşam

Hastaneye gitmek için yola çıkmıştı: Aracının direksiyonunda baygın bulundu

26 Ekim 2026
Yaşam

Bakanlıktan yanıltıcı ilan veren emlak şirketine 28 bin lira ceza

26 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aziz Sancar'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aziz Sancar’ı kabul etti

- Haberton
26 Ekim 2026

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ı kabul etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nobel ödüllü...

Okul öncesi eğitim neden bu kadar önemli? Türkiye’de 3-6 yaş döneminin çocukların geleceğine etkisi

Kış lastiği takmayanlara ceza var mı? 2026’da hangi araçlar için zorunlu, kimler muaf?

Hastaneye gitmeden önce bunları kontrol edin! MHRS randevusu, katkı payı ve muayenede bilinmesi gereken 10 kural

Şiddetli yağışta evinizi su basarsa ilk ne yapmalısınız? Sigorta, hasar tespiti ve tazminat rehberi

Güncel Haber

ASELSAN KGK-84, ilk kalifikasyon menzil atışında hedefi vurdu

ASELSAN KGK-84, ilk kalifikasyon menzil atışında hedefi vurdu

26 Ekim 2026
Samsunspor yeni isimlere açık: "Devre arasında gerekli transferleri yapacağız"

Samsunspor yeni isimlere açık: “Devre arasında gerekli transferleri yapacağız”

26 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton