26 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - CHP’li Özel’den Atatürk Havalimanı açıklaması

CHP’li Özel’den Atatürk Havalimanı açıklaması

Haberton - Haberton
18 Mayıs 2022
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
CHP'li Özel'den Atatürk Havalimanı açıklaması

CHP'li Özel'den Atatürk Havalimanı açıklaması

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP’li Özel’den Atatürk Havalimanı açıklaması, “Bunları yapanların ne büyük bir ihanet içinde olduklarını milletimiz görsün. Kimse ama kimse Atatürk Havalimanı’nda Katar’a peşkeş projelerini çevre projesi gibi göstermesin” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bartın’da partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Atatürk Havalimanı konusunda açıklamalarda bulunan Özel, “Dünyanın en önemli havalimanlarından bir tanesini inşa ettiklerini söyleyenler, o havalimanına taşındılar ama o havalimanına Atatürk’ün adını taşımadılar. Atatürk’ün adından duyulan rahatsızlık, 20 yıllık AK Parti iktidarının sicilinde kara bir lekedir, o bir kenarda durmaktadır.

En övündükleri havalimanına Atatürk’ün adını layık görmeyen ve o adı silmeye çalışan bir anlayış var. Atatürk ismini niye kaldırıyorsunuz diyenlere, onu münasip bir yere vereceğiz deyip, Çorlu havalimanına ‘Çorlu Atatürk Havalimanı’ adını verdiler. Çorlu çok kıymet verdiğimiz bir kent, ama diyorlar ki, Çorlu, Atatürk ismine münasiptir.

Türk Dil Kurumu’na bakıyorsunuz, ‘Hastalıklı kişi’ anlamına gelen ‘çorlu’ kelimesini Atatürk’ün önüne koyup, ‘Biz Atatürk’ü silmeyin’ deyince, ‘Biz münasip bir yere vereceğiz’ diyenler, elbette Çorlu’da Atatürk isminde hangi hizmet yapılırsa başımızın tacıdır, hep yapmışızdır hep yapacağız. Ama bu kelime oyununa bile tenezzül edenlerin nasıl bir kötülük içinde olduğunu bütün Türkiye’nin görmesi gerekir” dedi.

‘İŞE ÖNCE PİSTLERİ KIRMAKLA BAŞLADILAR’

CHP’nin Atatürk Havalimanı’nı bir bütün olarak değerlendireceğini söyleyen Özel, “Şimdi İstanbul Atatürk Havalimanını pistlerini yok etmeye çalışıyorlar, bahane, millet bahçesi yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürk Havalimanı’nı bir bütün olarak alan, stratejik önemdeki, gün gelir doğal felaketten, askeri bir ihtiyaçtan can kurtaracak hayat kurtaracak, memleketi kurtaracak pistlerini korumayıp, kırmaya kalkıyorlar.

Oysa Cumhuriyet Halk Partisi pistleri koruyarak, uçuşla ilgili önemli alanları ve yapıları koruyarak, ama bunun dışında kalan devasa alanları kullanarak, oraları çok güzel kentsel kullanımın içine katacak, kent ormanları, kütüphaneler, gençler için muhteşem sosyal alanlar kazandıracak ve yine adı Atatürk olarak korunacak ve kollanacak bir projemiz var” diye konuştu.

CHP’li Özel’den Atatürk Havalimanı açıklaması

Özel, işe dozerle pistleri kırmakla başlandığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlk iş pistleri kırmak, talimat nereden talimat Katar’dan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden, size para vereceksek, bize buraya vereceksiniz bize 3’üncü havalimanın satmak istiyorsanız, çünkü 5’li çete korkuyor, biz gelince ellerinden alacağız. Onu çok bağlayıcı anlaşmalarla Katarlılara veya Arap sermayesine satmak istiyorlar.

Şart koşuyor ya CHP gelince öbür havalimanını işletirse önce pistini kır, milletimiz buradaki oyunu görsün. İlk işi pist kırmak olanların bir pist kolay yapılmıyor. Bunları yapanların ne büyük bir ihanet içinde olduklarını milletimiz görsün. Atatürk’ün ismini itibarsızlaştırmaya ortadan kaldırmaya çalışanları görsün. Kimse ama kimse Atatürk Havalimanı’nda Katar’a peşkeş projelerini çevre projesi gibi göstermesin.”

İSVEÇ VE FİNLANDİYANIN NATO ÜYELİĞİ KONUSU

Özel, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda, “Biz elbette ki İsveç ve Finlandiya’nın başvuruları sırasında Türkiye’nin kendilerine birtakım terör örgütlerine yapmış oldukları, ev sahipliliklerine üzerinden hatırlatmayı son derece anlamlı buluyoruz. Buna itiraz etmemiz mümkün değil.

NATO üyeliği konusunda bu itirazlar varken, Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkelerin başbakanlarına gidip, ‘Sizi NATO’ya alalım’ demesini bugün nasıl izah ediyorsunuz? O ülkelerin başbakanları bugün diyor ki, ‘daha dün demiş bugün de karşı çıkıyor’ diyor. Peki davet ettiğin gün bunlar PKK’nın hamisi değiller miydi? Peki sen bugün methiyeler düzüyorsun, giderken ağladığı şansölye Merkel FETÖ’cüleri veriyor mu? Örneğin Zekeriya Öz’ü bize veriyorlar mı? Vermiyorlar. Randevu talep ettiğin peşinden koştuğun Biden sana Fetullah Gülen’i veriyor mu? Vermiyor, bunların hepsi NATO üyesi, hepsinde PKK’lısı FETÖ’cüsü cirit atıyor” diye konuştu.

Özel konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İç politikaya malzeme Rusya’dan Putin’den talimatı almış, bunları NATO’ya sokmayın, onun için dönüyor, ben PKK için karşı çıkıyorum, diyor. PKK için karşı çıkıyorduysan daha geçen hafta NATO’ya başvursanıza derken, sakın NATO’ya başvurmayın siz PKK’ya destek oluyorsunuz, demen lazımdı. Bunları hiçbir şey demeyip, Putin’in koluna girip doğal gaz vanasını bir daha konuşuruz, dedi mi?

Ben karşıyım, ama iç politikada malzeme edecek, PKK’dan FETÖ’den karşıyım. Senin Putin’in talimatıyla karşı olduğunu herkes biliyor, bugünkü savrulmanı da biliyor. Yabancı ülkenin başkanlarını daha geçen hafta NATO’ya davet ettiğini de biliyor, sanki geçen hafta onları FETÖ ve PKK hakkında tutumunu bilmiyormuş gibi, milletimizi ve halkımızı kandırıyor.”

Etiketler: BartınCHPÖzgür Özel
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ankara Öykü Günleri 20 Mayıs’ta başlıyor

Sonraki Haber

Kar yağışına yakalanan sürüden 75 koyun öldü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Kacır, SİPER-2'nin atış testi görüntülerini paylaştı
Politika

Bakan Kacır, SİPER-2’nin atış testi görüntülerini paylaştı

26 Ekim 2026
Yapıcıoğlu: Şiddet ve silah herkese zarar verdi, en büyük zararı da Kürde verdi
Politika

HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu’ndan dikkat çeken açıklama: “Silah devreden çıkacak, siyaset konuşacak!”

25 Ekim 2026 - Güncellenme Tarihi 26 Ekim 2026
Dervişoğlu'ndan net mesaj: "Bütün kaleler zapt edilebilir ama İYİ Parti zapt edilemez"
Politika

Dervişoğlu’ndan net mesaj: “Bütün kaleler zapt edilebilir ama İYİ Parti zapt edilemez”

25 Ekim 2026
DEM Parti lideri Bakırhan'dan 'somut adım' çağırısı: "Süreç yavaşladı"
Politika

DEM Parti lideri Bakırhan’dan ‘somut adım’ çağırısı: “Süreç yavaşladı”

25 Ekim 2026
MHP lideri Bahçeli'den Kazakistan mesajı: "Yaşasın Türk dünyasının kardeşliği"
Politika

MHP lideri Bahçeli’den Kazakistan mesajı: “Yaşasın Türk dünyasının kardeşliği”

25 Ekim 2026
AK Parti İstanbul milletvekillerinden Ataşehir, Bahçelievler ve Sarıyer’e ziyaret
Politika

AK Parti İstanbul milletvekillerinden Ataşehir, Bahçelievler ve Sarıyer’e ziyaret

25 Ekim 2026
Sonraki Haber
Kar yağışına yakalanan sürüden 75 koyun öldü

Kar yağışına yakalanan sürüden 75 koyun öldü

En Güncel Haberler

Hatay'da işçilerin kaldığı konteynerde yangın
Yerel Haberler

Hatay’da işçilerin kaldığı konteynerde yangın

26 Ekim 2026
Esenler’de 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü
Yerel Haberler

Esenler’de 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

26 Ekim 2026
Allığı yanlış yere sürmeyin! Yüz şeklini değiştiren 5 uygulama
Moda ve Kadın

Allığı yanlış yere sürmeyin! Yüz şeklini değiştiren 5 uygulama

26 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Otomobilin motor kısmına sıkışan yavru kedi kurtarıldı

25 Ekim 2026
Yaşam

Türkiye’de bir ilk Bitlis’te: Çığ riskine karşı ‘kar perdesi’ ve ‘kar köprüsü’ önlemi!

25 Ekim 2026
Yaşam

Nemrut Kalderası’nda sonbahar bereketi: “Adeta bizleri büyülüyor”

25 Ekim 2026
Yaşam

Sakarya İtfaiyesi’nden Goodyear ekibine yangın eğitimi: 10 günlük zorlu maraton tamamlandı

25 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

25 Ekim Dünya Spina Bifida ve Hidrosefali Günü: Anne karnında başlayan sessiz risk! Erken tanı hayatı değiştiriyor

25 Ekim Dünya Spina Bifida ve Hidrosefali Günü: Anne karnında başlayan sessiz risk! Erken tanı hayatı değiştiriyor

- Tuğçe Karafakıoğlu
25 Ekim 2026

Her yıl 25 Ekim'de kutlanan Dünya Spina Bifida ve Hidrosefali Günü, doğuştan gelen sinir sistemi rahatsızlıklarına dikkat çekiyor. Bebeğin omurga...

Hastaneye giden herkesin bilmesi gereken 10 hasta hakkı! Çoğu kişi bunlardan habersiz

25 Ekim Dünya Spina Bifida ve Hidrosefali Günü: Anne karnında başlayan sessiz risk! Erken tanı hayatı değiştiriyor

Türk cam sektörünün küresel gücü: Şişecam’ın 90 yıllık hikâyesi ve dünya pazarındaki yükselişi

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Güncel Haber

Hatay'da işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Hatay’da işçilerin kaldığı konteynerde yangın

26 Ekim 2026
Esenler’de 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

Esenler’de 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

26 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton