7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - CHP’den 15 milletvekili istedik, en büyük pişmanlığımdır

CHP’den 15 milletvekili istedik, en büyük pişmanlığımdır

Haberton - Haberton
24 Haziran 2023
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
CHP'den 15 milletvekili istedik, en büyük pişmanlığımdır

CHP'den 15 milletvekili istedik, en büyük pişmanlığımdır

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ATO Congresium’da gerçekleştirilen partisinin 3’üncü Olağan Kurultayı’nda konuştu. ‘Rotamız net, pusulamız millet’ sloganı ile gerçekleştirilen kongrede kürsüye çıkan Akşener, İYİ Parti’yi milletin kurduğunu belirterek, “Biz sadece tabelayı astık. İşte tam da bu nedenle, İYİ Parti’nin yolculuğu, aslında milletimizin yolculuğudur. Biz bugünlere, hiç de kolay gelmedik. Hatırlayın; yolumuz doğru olduğu için, nice çileye katlandık. Hedefimiz doğru olduğu için, nice engelle mücadele ettik. Davamız doğru olduğu için, nice zorluğa direndik. Sözümüz doğru olduğu için, nice iftiraya göğüs gerdik.

İçimizden yapılan iftira, hakaret ve çirkinliklere göğüs gerdik. Şahsen hiçbir düşmanım, hiçbir rakibim, beni hapse atmayı isteyenler dahil benimle ilgili asla iddia etmedikleri, söylemedikleri, pis iftiralara şahit oldum. Allah bunu bana gösterdi. Ama affetmeyeceğim, asla affetmeyeceğim, billahi affetmeyeceğim. Hesaplaşacağız hep birlikte. Biz bugünlere, koltuk sahibi olmak için, zengin olmak için gelmedik. Zengin olmayı hayal edenler kapı dışarı. Burada böyle bir şey yoktur. Biz bugünlere, kendi ikballerimiz için de gelmedik” dedi. 

‘BİLEĞİMİZİN GÜCÜYLE SEÇİME GİRMELİYDİK’

Akşener, kendilerinin her zaman fedakarlık yapan insanlar olduğunu ifade ederek, “Dolayısıyla biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Hesap yapıyoruz, hesap veriyoruz. Savaşmalıydık, bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik. Girmiyorsak da gereğini yapmalıydık. Savaşmadık. Ve 15 milletvekili istedik. Sayın Kılıçdaroğlu’na buradan bir kez daha teşekkür ediyorum; ama o gün bu gündür 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin’in diyetine döndü bu iş. 

Seçime girdik. Ama bakın biz psikolojik olarak kendimizi çok kötü hissettik. Ben kendimi çok kötü hissettim. Çok aşağılanmış hissettim. Çok çaresiz hissettim. Asla hayatımın hiçbir döneminde hissetmediğim kadar çaresiz hissettim. Çünkü savaşmadık. Ben savaşı severim. Ben mücadeleyi severim. Yapamadık. Ben kellemle top oynamayı çok severim. 28 Şubat’ta oynadım. Şu kadar umurum olmadı” diye konuştu.

CHP’den 15 milletvekili istedik, en büyük pişmanlığımdır

‘BİZ HARİÇ HERKES KAZANMAYI SAĞLADI’

Akşener, yerel seçime iki parti birlikte girdiklerini söyleyerek, “Ve sonuçta bir başarı çıktı. Beni en çok ilgilendiren, en çok üzen, en etkileyen ne oldu biliyor musunuz? ‘İstanbul seçimini biz değil, HDP kazandırdı.’ ‘Bilmem nerenin seçimini biz değil, HDP kazandırdı.’ Sonra çok ilginç oldu. Biz hariç herkes kazanmayı sağladı. O gün anladım ki İYİ Parti önemli bir kesim tarafından tehdit görülen, sadece iktidar değil; muhalefetin bir bölümü de muhalefetin tırnak içi kanaat önderleri, tanzim edicileri tarafından da tehdit görülen bir siyasi partidir. Anladım ki İYİ Parti milletin partisidir. Anladım ki İYİ Parti bu milletin vicdanının su terazisidir” dedi.

‘BUNDAN SONRA SİZE HAYATTA BAŞARILAR DİLİYORUM’

Akşener, seçim sonuçlarının açıklandığı gece konuşup sonrasında bir daha konuşmadığını hatırlatarak, “İzledim. Enteresan bir biçimde önce Sayın Kılıçdaroğlu’nun üzerine yürüdüler; çeşitli alanlardaki kanaat önderleri, elitler aklınıza ne geliyorsa. Sonra baktılar ipin ucu kaçtı, bunu bir dengelemek lazım; birdenbire olağan şüpheli Meral Akşener ve İYİ Parti gündeme geldi. Biz çalışmamışız, onun için seçim kaybedilmiş.

15 ilde büyük çoğunluğu Sayın Mansur Yavaş’la olan, CHP’den bir kişinin çağrılmadığı, sadece kendi seçmenimizin yer aldığı mitingler yaptık. 54 noktada bizzat çalıştık. Şehirlerde milletvekili adaylarımız ‘bir oy Meral’e bir oy Kemal’e’ diyerek oy istediler. Bütün bunlara baktığınız zaman derler ki insafınız kurusun. Anlıyorum, eşitlemeye çalışıyorsunuz. Anlıyorum korktunuz. Biraz ipin ucu kaçtı. Korktunuz, dengeliyorsunuz. Aynı ‘İstanbul’un kazanılmasının sebebi HDP’dir’ dediğiniz gibi. İyi, bundan sonra size hayatta başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: İyi PartiMeral Akşener
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bergama’da orman yangını

Sonraki Haber

Çekmeköy’de minibüste yangın; yol kapandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

CHP'li Dinçer, Kapıkule'de gurbetçilerle buluştu
Politika

CHP’li Dinçer, Kapıkule’de gurbetçilerle buluştu

7 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’da! Üçlü ortak savunma anlaşması imzalanacak

7 Ağustos 2026
Bakan Yumaklı: GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak
Politika

GEKİS sayesinde her hayvanın dijital bir kimliği olacak

7 Ağustos 2026
Malatya Arkeoloji Müzesi yarın yeniden ziyarete açılıyor
Politika

Malatya Arkeoloji Müzesi yarın yeniden ziyarete açılıyor

7 Ağustos 2026
Bakan Gürlek: Artık suç örgütleri ve illegal yapılanmaların bir adım önündeyiz
Politika

Artık suç örgütleri ve illegal yapılanmaların bir adım önündeyiz

7 Ağustos 2026
Bakan Bayraktar: Ceyhan'ı petrol ticaret merkezi haline dönüştürebiliriz
Politika

Bakan Bayraktar: Ceyhan’ı petrol ticaret merkezi haline dönüştürebiliriz

7 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Çekmeköy'de minibüste yangın; yol kapandı

Çekmeköy'de minibüste yangın; yol kapandı

En Güncel Haberler

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava
Öne Çıkan

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı
Öne Çıkan

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun
Spor Haberleri

Yüksel Yıldırım: Gabriele Guarino, Samsunspor’a hayırlı olsun

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekirdağ’da Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını Filistin’e bağışladı

7 Ağustos 2026
Yaşam

Böbrek hastası Zehra’nın ‘Ay’ı gözlemleme hayali’ gerçek oldu

7 Ağustos 2026
Yaşam

İtfaiyeci baba, kızını kortlarda şampiyonluğa hazırlıyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

3’üncü Selim’in türbesinin örtüsü, Diyarbakır’da ilmek ilmek işleniyor

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Altay'a ilk destek Folkart'tan

Altay’a ilk destek Folkart’tan

- Haberton
7 Ağustos 2026

3'üncü Lig'de mücadele edeceği yeni sezon öncesi mali ve idari sıkıntılar nedeniyle hazırlıklarına bugün başlayacak Altay'a ilk can suyu Folkart'tan...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton