28 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - CHP’de deprem etkisi yaratan gelişme: 28 Parti Meclisi Üyesi istifa etti, Kurultay süreci başladı

CHP’de deprem etkisi yaratan gelişme: 28 Parti Meclisi Üyesi istifa etti, Kurultay süreci başladı

Haberton - Haberton
11 Haziran 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
CHP'de deprem etkisi yaratan gelişme: 28 Parti Meclisi Üyesi istifa etti, Kurultay süreci başladı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP’de ‘mutlak butlan’ kararıyla göreve dönen Parti Meclisi’nin (PM) 57 üyesinden 28’i istifa etti.

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, TBMM’de basın açıklaması yaptı. Emre, “Biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük bir kumpasın içerisindeyiz. Partimizin kurumsal kimliğine yönelik saray odaklı ve maalesef partimizden iş birliği içerisinde bir kesim tarafından partimizin kurumsal kimliğini hedef alan, ortadan kaldırmaya yol açabilecek şekilde bir mahkeme kararı verildi. Buna göre, Cumhuriyet Halk Partisi’nin son geçerli kurultayı 25 Temmuz 2020 tarihli kurultay kabul edildi. O tarihte seçilen Parti Meclisi, asil ve yedek üyeleriyle birlikte toplam 75 kişilik bir sayı. Parti Meclisi’nin iadesine, Genel Başkanın iadesine, Yüksek Disiplin Kurulu’nun göreve gelmesine tedbiren geçici olarak karar verildi. Şimdi şüphesiz bu, Türk siyasi tarihinin en büyük krizlerinden biridir. Bu ülkenin en köklü partisi, dünyanın en köklü 3’üncü partisine yönelik büyük bir saldırı girişimidir. Biz çok iyi niyetli bir şekilde, ‘partimizi bu krizden nasıl çıkartabiliriz’ diye göreve getirilen önceki Genel Başkanımız ve oradaki görevlendirilen arkadaşları, her ne kadar MYK’nın oluşumu görevsiz olsa da hukuksuz olsa da parti tüzüğümüz gereği parti meclisinden onaylanmasa da bugün gerçekleşecek Parti Meclisi toplantısına katılma kararı almıştık. Gidelim oraya, çoğunluk biziz ve orada hem önceki Genel Başkanımıza hem oradaki arkadaşlarımıza milyonlarca CHP’linin üzüntüsünü, gözyaşını, karamsarlığını, bu ülkenin yurttaşlarının partimize oy vermese de itirazlarını ve bunun olası sonuçlarını bir kez daha yüz yüze anlatıp vicdanlara seslenip bir olağanüstü kurultay kararı aldıralım ve bir şekilde el ele bu krizin üstesinden gelelim diye düşündük. Ancak dün itibarıyla biliyorsunuz, 9 arkadaşımızın yetkisiz bir şekilde Disiplin Kurulu’na sevk edildiği yönünde bir açıklama oldu. İki tüzüğü elimde gezdiriyorum. Niye? Çünkü hiçbirini kabul etmiyorlar. Kafalarına göre yöneten bir anlayış var” diye konuştu.

’28 İSMİN İSTİFASINI ALDIK’

Milletvekilleri ve Parti Meclis üyelerinin Yüksek Disiplin Kurulu’na sevki için tek yetkili organın Parti Meclisi olduğunu söyleyen Emre, “Şimdi Parti Meclisi’nde çoğunluğun olmadığı bilindiği için; kendi taraftarlarının, kendini destekleyenlerin, bu ayıba ortak olmak istemeyenlerin daha çok, kendi yandaşlarının daha az olduğu bilindiği için bu toplantıya gitmeden 9 milletvekili arkadaşımızı ama 4’ü de o Parti Meclisi’nde görevli arkadaşımızı ‘tedbiren disipline sevk ettik’ diye açıklama yaptılar. Amaç, ‘Bir şekilde orada çoğunluğu nasıl alırız?’ Biz istersek zaten istifalarla düşürürüz bu Parti Meclisi’ni. Ve bunun için yeterli sayı 17. Ve bizim tüzüğümüzün çok açık 24’üncü maddesinin 3’üncü fıkrası der ki; Parti Meclisi, yedekler geldikten sonra, üçte ikinin altına indiği zaman düşer ve olağanüstü kurultay kararı alınır. Yani bir 17 kişinin istifası lazım. Biz şu ana kadar noter marifetiyle 28 ismin istifasını aldık” ifadelerini kullandı.

‘KURULTAYA GÖTÜRMEK DIŞINDA İŞLEM YAPAMAZLAR’

Emre, kurultayın toplanmamasının suç olduğunu ifade ederek, “Orada kalan arkadaşlar bunda ısrar ederse aynı zamanda usulsüz görev üstlenme suçunu işlemiş olurlar. Partiyi kurultaya götürmek dışında hiçbir işlem yapamazlar, hiçbir harcama yapamazlar, hiçbir karar alamazlar. Düşmüştür çünkü, çok açık. O nedenle buradan sizlerin hakemliğinde bir kez daha sesleniyoruz; bu yanlıştan dönün. Bu yanlıştan dönün çünkü bugün Türkiye’de demokrasi mücadelesi veren herkesin 3 tane bel bağladığı yapı vardır. Birincisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin öncülüğünde toplumsal muhalefettir. Bu çatı altında diğer muhalefet partileri de Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlığından ötürü gelecekte seçimle iktidarın değişmesine yönelik büyük bir umut ve cesaret taşımaktadır. O nedenle diyoruz bu sadece bizim problemimiz değil. İkincisi, az sayıda cesurca mücadele eden basın mensuplarıdır. Üçüncüsü de bu ülkede cesaretle yanlışa itiraz eden sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu ülke, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tamamen totaliter bir rejime geçmediyse bu üç yapının varlığı nedeniyledir. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik bu kurumsal saldırının alelade bir mahkeme kararı, tesadüfen açılmış ve Sayın Erdoğan’ın ifade ettiği gibi CHP’lilerin karşı karşıya geldiği bir süreç değildir. Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir çoğunlukla bir aradadır. Yüzde 99 partiye yapılanın büyük bir kumpas olduğunu, saray odaklı bir iş olduğunu, partinin kurumsal kimliğinin hedef alındığını ifade eder. Bugün çarşıda, pazarda, sokakta kimi görseniz sorsanız, Cumhur İttifakı’na oy verenler dahi bu işin yanlışlığını ifade eder” değerlendirmesinde bulundu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Maden ocağında çıkan yangın 6 gündür sürüyor

Sonraki Haber

Her 5 gençten 1’i derdini yapay zekaya anlatıyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'Manifest' grubunun menajeri Tolga Akış adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

‘Manifest’ grubunun menajeri Tolga Akış adliyeye sevk edildi

28 Ağustos 2026
Edirne’de bir talihli Kazı Kazan’dan 8 milyon TL kazandı
Öne Çıkan

Edirne’de bir talihli Kazı Kazan’dan 8 milyon TL kazandı

28 Ağustos 2026
İstanbul merkezli 5 ilde 'change' araç operasyonu:13 gözaltı
Öne Çıkan

İstanbul merkezli 5 ilde ‘change’ araç operasyonu: 13 gözaltı

28 Ağustos 2026
FETÖ’nün güncel yapılanmasına operasyon! Kemal Batmaz’ın kızı gözaltına alındı
Öne Çıkan

FETÖ’nün güncel yapılanmasına operasyon! Kemal Batmaz’ın kızı gözaltına alındı

28 Ağustos 2026
Katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanını eleştirmişti: İngiliz ekonomist Timothy Ash hakkında soruşturma başlatıldı
Öne Çıkan

Katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanını eleştirmişti: İngiliz ekonomist Timothy Ash hakkında soruşturma başlatıldı

27 Ağustos 2026
Tartışmaların odağındaydı: 'Manifest' grubunun menajeri Tolga Akış gözaltına alındı
Öne Çıkan

Tartışmaların odağındaydı: ‘Manifest’ grubunun menajeri Tolga Akış gözaltına alındı

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
‘Her 5 gençten 1’i derdini yapay zekaya anlatıyor’

Her 5 gençten 1’i derdini yapay zekaya anlatıyor

En Güncel Haberler

Kayapınar Şehir Hastanesi’nde fiziki gerçekleşme oranı yüzde 98’e ulaştı
Sağlık Haberleri

Kayapınar Şehir Hastanesi’nde fiziki gerçekleşme oranı yüzde 98’e ulaştı

28 Ağustos 2026
Karşıyakalı Beşir Briant Slovenya yolcusu
Spor Haberleri

Karşıyakalı Beşir Briant Slovenya yolcusu

28 Ağustos 2026
Trump: İran anlaşma yapmak için yalvarıyor
Dış Haberler

Trump: İran anlaşma yapmak için yalvarıyor

28 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Çay atığı dövize dönüşecek; ‘çaykopit’le üretimde ilk mahsuller alındı

28 Ağustos 2026
Yaşam

2 bin yıllık Hıdırlık Kulesi, turistlerin yeni gözdesi

28 Ağustos 2026
Yaşam

İnşaattan hırsızlık yaparak tutuklanan şüphelilerden ilginç ifade: “Şeytana uyduk”

28 Ağustos 2026
Yaşam

Antalya’da alternatif turizm: ‘Astro turizm’ büyük ilgi görüyor

28 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Edirne'de otomobil motosiklete çarptı: 3 yaralı

Edirne’de otomobil motosiklete çarptı: 3 yaralı

- Haberton
28 Ağustos 2026

Edirne’nin İpsala ilçesinde otomobilin motosiklete çarptığı kazada, 2’si ağır 3 kişi yaralandı. Çarpmanın şiddetiyle motosiklet, otomobile saplandı. Kaza, dün akşam...

Üzerinize kayıtlı taşınmazları kontrol edin! e-Devlet’ten tapu sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye’de deniz koruma alanları ve mavi vatan stratejisi: Ekolojik güvenlikten, jeopolitik egemenliğe

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

Güncel Haber

Kayapınar Şehir Hastanesi’nde fiziki gerçekleşme oranı yüzde 98’e ulaştı

Kayapınar Şehir Hastanesi’nde fiziki gerçekleşme oranı yüzde 98’e ulaştı

28 Ağustos 2026
Karşıyakalı Beşir Briant Slovenya yolcusu

Karşıyakalı Beşir Briant Slovenya yolcusu

28 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton