28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - CHP, Proje Okul Yönetmeliği’nin iptali için başvurdu

CHP, Proje Okul Yönetmeliği’nin iptali için başvurdu

Haberton - Haberton
22 Temmuz 2025 - Güncellenme Tarihi 14 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
CHP, Proje Okul Yönetmeliği'nin iptali için başvurdu
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Proje Okul Yönetmeliği’nin iptali için başvuru yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde Proje Okul Yönetmeliği’nin iptali ve yürütmenin durdurulması için CHP milletvekilleri ile birlikte başvuru yaptı ve proje okullar ile LGS hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve beraberindeki heyet, Proje Okul Yönetmeliği’nin iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştay’a başvuruda bulundu. Özçağdaş, proje okullarının temelinin eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bakanlık müsteşarı olduğu dönemde atıldığını belirterek, “Dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ‘bu proje okullar 3’ü 5’i geçmez’ demişti. Bugün 2 bin 153 proje okulu vardır. 80 bin öğretmen, 5 bin yönetici vardır. Bu 85 bin kişi, Togo’da, Almanya’da, Kenya’da, Vietnam’da, Rusya’da hiçbir ülkede olmayacak şekilde tamamı Milli Eğitim Bakanı tarafından atanmaktadır. Öğrenciler sınavla girmektedirler. Öğretmenler torpil piyasasıyla girmektedirler. Saray iktidarının bileşenlerinin parti teşkilatlarında, yandaş sendikada ya da atadıkları yandaş müdürlerin listeleriyle öğretmenlerin kaderiyle oynanmaktadır. 85 bin yönetici ve öğretmen bir bakanın iki dudağı arasında olan bir kaderi yaşamaktadır. Bugün, Yusuf Tekin’in yeni icadına yönelik dava açmak üzere buradayız” diye konuştu.

Proje okullarının, ‘özel program uygulayan proje okulları’ ve ‘özel proje uygulayan proje okullar’ şeklinde ikiye ayrıldığını ifade eden Özçağdaş, “Doğru dürüst bir Türkçe isim bile bulunamayan bu okullar, sınavda yüzde 1’lik dilime giren öğrencileri kabul edecek. Önemini böyle görebilirsiniz. Fakat bu yetmez. Bakanlık ‘ben bu okulların her birisi için ayrıca okula özel sınav açabilirim’ diyor. Tekin, bize göre Anayasaya ve kanunlara aykırı olan bu okulların ‘bir hamisi olacak’ diyor. Kimmiş bu hami; bizim ‘tarikat, cemaat’ dediğimiz, Tekin’in ‘sivil toplum örgütü’ olarak adlandırdığı yapılar, okullara hami olacaklarmış. Ne yapacaklarmış peki? Hami olarak yine yasaya aykırı şekilde okullara Ar-Ge koordinatörü atayacaklarmış. Yine okullara kendi zihniyetlerinden akademik danışma kurulu atayacaklarmış. Yani okulları bir tür o tarikatın, o cemaatin okulu haline dönüştüreceklermiş. Peki bununla yetiniyor mu Yusuf Tekin? Yetinmez. Bu okullardaki yabancı dil hangisi ise bunun en az yüzde 30’u o yabancı dilin resmi dilde olduğu ülkelerden gelecekmiş, o kişiler tarafından ders verilecekmiş. Kişiler diyorum çünkü öğretmen olmalarına gerek yok, kişiler diyorum çünkü Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmalarına da gerek yok. Yani dünyanın dört bir yanına öğretmen bile olmayan insanlar bu tarikatlar ve cemaatler vasıtasıyla bu okulların içine öğretmen olarak sokulacaklarmış. Kadroları da bakan kendisi atadığına göre bu okullar FETÖ okullarının yerine oluşan ‘Cihannüma’ okullarına dönüşüyor. Bunlar ille de yatılı olacaklarmış. Bu ‘proje okul yönetmeliği’ devletin bizzat Bakan Tekin ve arkadaşları tarafından ele geçirilme projesidir. Bugün Danıştay’da bu yönetmeliğin iptali için yürütmeyi durdurma ve iptal davası açıyoruz” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kürsüde vefa yasada yok! Şehit aileleri ve gaziler yine yok sayıldı

Sonraki Haber

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde korkutan orman yangını

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"
Politika

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile görüştü
Politika

Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüştü

27 Ekim 2026
30 üniversiteye 'TYÇ logosu' kullanım hakkı
Politika

30 üniversiteye ‘TYÇ logosu’ kullanım hakkı

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan'ı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan’ı kabul etti

27 Ekim 2026
TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi
Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula'yı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula’yı kabul etti

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde orman yangını

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde korkutan orman yangını

En Güncel Haberler

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1
Yerel Haberler

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

- Haberton
27 Ekim 2026

Süper Lig'in 9’uncu haftasında dün evinde Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup eden Galatasaray, karşılaşmanın ardından meydana gelen olaylara ilişkin kulübün resmi internet...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton