24 Ağustos 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - CHP heyeti, Meclis’te muhalefet partilerini ziyaret etti

CHP heyeti, Meclis’te muhalefet partilerini ziyaret etti

Haberton - Haberton
13 Mayıs 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
CHP heyeti, Meclis'te muhalefet partilerini ziyaret etti

CHP heyeti, Meclis'te muhalefet partilerini ziyaret etti

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın başkanlığındaki heyet, TBMM’de grubu bulunan muhalefet partilerini ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın başkanlığındaki heyette Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci ve Gökçe Gökçen yer aldı. Heyet ilk olarak DEM Parti grubunu ziyaret etti. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ile Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, heyeti kapıda karşıladı. Basına kapalı görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından Günaydın ile Temelli, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Günaydın, “Görüşmelerde ana gündemimiz ara seçimdir. Biliyorsunuz Türkiye’de çok ciddi iktisadi, yönetilme sorunları var. Yapılan araştırmalar toplumun 3’te 2’sinin bir erken seçim istediğini gösteriyor. Erken seçim talebini karşılamayan AKP’nin Anayasa’nın 78’inci maddesini hatırlamasında fayda var. Çünkü ara seçim bir tercih değil bir zorunluluktur. Anayasa 78 diyor ki; ‘En son yapılan seçimlerin üzerinden 30 ay, bir sonraki seçime de 1 yıl var ve TBMM’de boşluklar varsa ara seçim yapılır.’ Peki, Meclis’te boşluklar var mı; evet. Hatırlayınız, bizim Kırıkkale, Afyon, Adıyaman ve Kastamonu milletvekillerimiz istifa etmek suretiyle seçimlere girdiler ve belediye başkanı seçildiler; 4 koltuk boş. Kocaeli Milletvekili Sayın Hasan Bitmez’in kürsüde vefatı sonrasında Kocaeli’de boşluk var. Ayrıca İstanbul 1’inci bölgede Sırrı Süreyya Önder’in vefat etmesi ve Murat Kurum’un da bakan olması nedeniyle boşluklar var. O halde burada ara seçimin yapılması için gerekli koşullar oluşmuştur. Bu çerçevede ara seçimden kaçmanın da bir anlamı yoktur” ifadelerini kullandı. Günaydın, ara seçim mekanizmasının işlemesi için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a çağrıda bulundu.

Derhal Seçim Kararını Alsınlar

Günaydın, bu yıl içerisinde baskın seçim yapılabileceğine ilişkin bir soru üzerine, “Temmuz ayında NATO toplantısı ülkemizde yapılacak. Toplantının arkasından AKP’nin bir baskın seçime hazırlandığı konusunu spekülasyon olarak duyuyoruz. Adını ne koyarlarsa koysunlar, ‘Baskın seçim’ ya da ‘Erken seçim’ fark etmez. Derhal seçim kararını alsınlar; sandığı milletin önüne getirelim ve millet de iradesini ortaya koysun. Eğer bunu partimizle ilgili bir butlan kararı ya da başka bir deyişle rakiplerine faul yaparak onları ringin dışına atma çabasındalarsa, bu demokratik bir mücadele ortamı yaratmaz. Partimize 1,5 yıldır her gün kumpas kuruluyor. Bu kumpaslar kimi zaman milletvekillerine kimi zaman da partimizin kurumsal kimliğine yöneliyor. Bu kumpasları kurdukları günden bu yana CHP bir adım geri atmadı, oylarında azalma olmadı ama AKP’nin saygınlığı açısından durum nereye evrildi” dedi.

Kurullarımızda Tartışacağız

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli de ara seçim konusunda istişarelerde bulunduklarını belirterek, “Ara seçim konusunda gerçekten önemli bir görüşme gerçekleştirdik. Anayasa 78 ortada duruyor. Biz bu konuyu bir an önce kurullarımıza ileteceğiz, tartışacağız ve bu görüşmenin sonuçlarını sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

Sandıktan Kaçmanın Hiçbir Siyasal Partiye Yararı Olmamıştır

CHP heyeti daha sonra Yeni Yol grubunu ziyaret etti. Heyetin, Yeni Yol Grup Başkanı Bülent Kaya ile Grup Başkanvekilleri Selçuk Özdağ ve Mehmet Emin Ekmen ile görüşmesi yaklaşık 30 dakika sürdü. Günaydın, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ara seçim için gerekli şartların sağlandığını kaydederek, “Türkiye demokrasi ve hukukla yönetilmeye devam edecektir, bu inancımızı muhafaza ediyoruz. Sandıktan kaçmanın hiçbir siyasal partiye yararı olmamıştır, olmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Ara Seçim Gerçekleştirilmelidir

Yeni Yol Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen ise “Bu konuda Meclis zemininde ister bir yasama faaliyeti ister bir Meclis kararı yoluyla olsun yürütülecek her çalışmaya destek oluruz. Ancak şunu hatırlatmak da gerekiyor ki Meclis’teki çoğunluğu nedeniyle bu karar ancak Ak Parti’nin parçası olduğu mekanizmayla olabilir. Buradan Ak Parti’ye sesleniyoruz; her gün bir milletvekilini transfer ediyor ve yeni transferler için milletvekilleri üzerinde bir kuşatma uyguluyorsunuz. Bunun aynısı belediye başkanları için de yapıyorsunuz. Bu kadar çok milletvekili ve belediye başkanı merakınız varsa buyurun sandığı ortaya koyun” dedi.

Toplumun Yüzde 67’Si Erken Seçim İstiyor

İyi Parti grubunu da ziyaret eden CHP heyeti, İyi Parti Grup Başkan Vekilleri Turhan Çömez ve Uğur Poyraz ile görüştü. Günaydın görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Şunu açıklıkla ifade etmek isteriz ki; ülkemizde yapılan kamuoyu araştırmaları toplumun yüzde 67’sinin erken seçim istediğini gösteriyor. Bu daha önce kaydedilmemiş bir oran ve bu oran memleketin yönetilemediğini, yurttaşın sorunlarının çözülemediğini ve yurttaşın ancak başka bir seçim ile başka bir iktidara yönelik talebini çok açık gösteriyor. Siyasal iktidarın erken seçim talebinden kaçtığını yaptıkları açıklamalarla gördük. Ancak ara seçim Anayasa’nın emredici hükmüdür” ifadelerini kullandı.

Her Sandığa Destek Veririz

İyi Parti Grup Başkan Vekili Turhan Çömez ise Ak Parti iktidarıyla Türkiye’nin her gün irtifa kaybettiğini, ekonomik sorunların çoğaldığını ve bu nedenle tartışmaların seçim yapılana kadar süreceğini ifade etti. Çömez, “Açıkça şunu ifade etmek isterim; milletin önüne konabilecek her türlü sandığa, oradan çıkacak millet iradesine sonsuza kadar destek veririz ve milletimizin iradesinin Ankara’da tecelli etmesine her türlü katkıyı sağlarız” diye konuştu.

Etiketler: AK PartiAnkaraAntalyaCHPDem Partiİstanbulİyi PartiKocaeliMurat KurumNato
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Beyoğlu’nda bankta uyuyan adamın cep telefonunu çalan yankesici suçüstü yakalandı

Sonraki Haber

Kaçan mandanın boynuz darbeleriyle yaralandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Yeni Parti'nin üye sayısı 400 bini geçti
Politika

Yeni Parti’nin üye sayısı 400 bini geçti

24 Ağustos 2026
Politika

Çerçeve yasa sonrası yeni aşama! Takip ve Değerlendirme Kurulu toplandı

24 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Silva ile görüştü

24 Ağustos 2026
İYİ Partili Kavuncu: Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden uzaklaşmak, bizi felakete sürükleyecektir
Politika

İYİ Parti’den ittifak iddialarına net yanıt: “Bizi dahil eden haberlere itibar etmeyin”

24 Ağustos 2026
Karadeniz'de güvenli seyrüsefer için çalışılıyor
Politika

Karadeniz’de güvenli seyrüsefer için çalışılıyor

24 Ağustos 2026
Rahatsızlanan vali yardımcısı sıraya girdi, acil servisteki gözlemini sosyal medyadan paylaştı
Politika

Rahatsızlanan vali yardımcısı sıraya girdi, acil servisteki gözlemini sosyal medyadan paylaştı

24 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Kaçan mandanın boynuz darbeleriyle yaralandı

Kaçan mandanın boynuz darbeleriyle yaralandı

En Güncel Haberler

Yazarlar

Mevlid Kandili: Bir doğumun ötesinde, toplumsal hafızanın ve insanlığın aynası

24 Ağustos 2026
Yeni Parti'nin üye sayısı 400 bini geçti
Politika

Yeni Parti’nin üye sayısı 400 bini geçti

24 Ağustos 2026
Aziz İhsan Aktaş davasında kritik kararlar! Kim ne ceza aldı, kim beraat etti?
Öne Çıkan

Aziz İhsan Aktaş davasında kritik kararlar! Kim ne ceza aldı, kim beraat etti?

24 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kütahya’da sportif balıkçılar 7 günlük kampta tuttukları 12 balığı doğaya saldı

24 Ağustos 2026
Yaşam

Yardıma koştu, hayatının acısını yaşadı! Kazada ölenin oğlu olduğunu görünce yıkıldı

24 Ağustos 2026
Yaşam

Yalçın Sevim Akademi’den YKS’de büyük başarı!

24 Ağustos 2026
Yaşam

Bodrum’da hava sıcaklığı 40 dereceyi aştı, sahillerde yoğunluk yaşandı

24 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Aziz İhsan Aktaş örgüt suçlamasından beraat etti

Aziz İhsan Aktaş “örgüt” suçlamasından beraat etti

- Haberton
24 Ağustos 2026

Aziz İhsan Aktaş davasında mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Aziz İhsan Aktaş ile Baki Nugay hakkında yöneltilen “örgüt kurma” suçlamasına ilişkin...

Çamaşırlarınız yıkandıktan sonra neden kötü kokuyor? En sık yapılan hatalar ve kesin çözümleri

Telefonunuz çaldığında tehlike başlamış olabilir: Dolandırıcıların yeni yöntemi numaranın çok ötesinde

Ayağa kalkınca neden başımız döner? Göz kararmasının arkasındaki gizli fizyolojik ve tıbbi nedenler

İstifa eden çalışan hangi haklarını kaybeder? İş Kanunu’na göre istifa ve fesih rehberi

Güncel Haber

Mevlid Kandili: Bir doğumun ötesinde, toplumsal hafızanın ve insanlığın aynası

24 Ağustos 2026
Yeni Parti'nin üye sayısı 400 bini geçti

Yeni Parti’nin üye sayısı 400 bini geçti

24 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton