17 Eylül 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in listesi firesiz seçildi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in listesi firesiz seçildi

Haberton - Haberton
1 Aralık 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in listesi firesiz seçildi
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP’nin 39’uncu Olağan Kurultayı sona erdi. Kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in listesi firesiz seçildi.

CHP’nin 39’uncu Olağan Kurultayı’nda, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri için oy verme işlemi tamamlandı.

Ankara Arena Spor Salonu’nda ‘Şimdi İktidar Zamanı’ sloganıyla devam eden CHP Kurultayı’nda saat 16.55 itibarıyla PM ve YDK seçimleri için oy verme işlemi başladı. PM için 145, YDK için de 31 ismin başvurduğu seçimlerde, 1385 delege 125 sandıkta oy kullandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de 1 No’lu sandıkta oyunu kullandı.

‘İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ BAŞLATIYORUZ’

Oy verdikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Özel, “Yarından itibaren çok güçlü bir kadroyla iktidar yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bu Türkiye’ye iyi gelecek. Partideki bu güçlü birliktelik, partimize, üyelerimize ve Türkiye’de bu iktidarın değişmesini ümit eden herkese iyi geldi. Bundan sonrada hep birlikte iktidar yolunda yürüyeceğiz. Erken seçim talebimizi diri tutacağız. Bildiğimiz sorunları nasıl çözeceğimizi, sokak sokak, mahalle mahalle, kapı kapı gezerek, köy köy gezerek Cumhuriyet Halk Partisi başaracak. Dün de söyledim; sokağa çıkan, meydanları dolduran, kapıyı çalan, eve giren, sorunu ve çözümünü söyleyen, fabrikaları örgütleyen, işçileri örgütleyen, köylerde olan, tarımla ve hayvancılıkla ilgili sorunları nasıl çözeceğini anlatan ve Türkiye’nin dış politikasından güvenlik kaygılarına kadar her konuda en kapsamlı çözüm önerilerini, iktidar hedefini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi’ne Türkiye hazır olsun. Bugüne kadar verdiğimiz mücadeleyi gevşetmeden ama iktidara doğru yürüyüşün adımlarını hızlandırarak devam edeceğiz” dedi.

CHP’nin 39’uncu Olağan Kurultayının son gününde PM, YDK ve BKSP seçimleri gerçekleştirildi. Özgür Özel’in listeleri firesiz geçerken 80 kişiye çıkarılan PM’de 48 kişi yerini korudu ve 32 yeni isim parti yönetimine girdi.

Bin 336 delegenin oy kullandığı PM seçimlerinde bin 119’u geçerli sayıldı. En yüksek oyu, eski Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu bin 22 ile alırken, vergi uzmanı Ozan Bingöl bin 7, İstanbul Milletvekili Ali Gökçek bin 6, Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcier bin 2, Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyilmaz bin 2 ve Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu bin oy aldı.

PM ÜYELERİ

Parti Meclisi seçimlerinde PM’ye girmeyi başaran isimler ve aldıkları oy ise şöyle:

Polat Şaroğlu bin 22, Ozan Bingöl bin 7, Ali Gökçek bin 6, Gamze Taşcier bin 2, Deniz Yavuzyilmaz bin 2, Yankı Bağcıoğlu bin, Namık Tan 999, Baran Seyhan 998, Mahir Yüksel 995, Canan Taşer 992, Deniz Yücel 992, Mehmet Necati Yağcı 986, Erhan Adem 981, Saniye Barut 981, Cavit Arı 974, Yalçın Karatepe 971, Süreyya Öneş Derici 967, Ozan Işık 966, Evrim Rizvanoğlu 959, Cansel Çiftçi 957, Ozan Varal 953, Zeynel Emre 953, Berk Kılıç 950, Gökçe Gökçen 947, Nurhayat Altaca Kayışoğlu 946, Emre Yılmaz 944, Murat Bakan 942, Ednan Arslan 941, Gül Çiftçi Binici 938, Mahmut Tanal 935, Ali Abbas Ertürk 934, Kübra Gökdemir 934, Bihlun Tamaylıgil 930, Selin Sayek Böke 930, Zeliha Aksaz Şahbaz 930, Hikmet Erbilgin 929, Tuğçe Hilal Özkan 929, Özgür Karabat 927, Pınar Uzun Okakın 927, Ensar Aytekin 926, Nazan Güneysu 923, Turgay Özcan 923, Asiye Ergül 919, Nihat Dağ 918, Bedirhan Berk Doğru 917, İsmail Atakan Ünver 915, Uygar Parçal 915, Elif Leyla Gümüş 911, Ulaş Karasu 908, Gülşah Deniz Atalar 907, Mehmet Salih Uzun 902, Bahattin Bahadır Erdem 901, Burhanettin Bulut 901, Melisa Uğraş 895, Ecevit Keleş 892, Baki Aydöner 886, İlhan Cihaner 886, Sinem Kirçiçek 886, Suat Özçağdaş 875, Gökan Zeybek 874, Uğurcan İrak 863, Önder Kurnaz 844, Engin Özkoç 843, Mustafa Sezgin Tanrıkulu 830, Sercan Çığgin 820, Burcu Mazıcıoğlu 816, Sevgi Kılıç 796, Volkan Memduh Gültekin 794, Barış Övgün 787, Aylin Nazliaka 656.

BKSP’DE EN YÜKSEK BOYUNSUZ ALDI

Özel’in anahtar listesinde yer alan BKSP üyeleri de delegenin onayından geçti. BKSP seçimlerinde en yüksek oyu bin 11 ile anayasa hukukçusu Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz aldı. BKSP listesinden PM’ye seçilen isimler ve aldıkları oy oranları şöyle:

“Şule Özsoy Boyunsuz bin 11, Oya Ünlü Kızıl 994, Emine Uçak Erdoğan 974, Kerim Rota 971, Gülder Atabay 966, Murat Arslan 964, Ömer Kaya Türkmen 952, Serkan Özcan 936, Tolga Sağ 921, Emre Kartaloğlu 831.”

YDK ÜYELERİ

Genel Başkan Özgür Özel’in YDK için hazırladığı anahtar liste de delegelerin onayını almış oldu. 15 kişilik YDK’da 8 isim değişirken 7 isim yerini korudu. Yeni YDK üyeleri şu şekilde:

“Aliye Timisi Ersever 972, Ayça Akpek Şenay 968, Yasemin Reçber 967, Erbil Aydınlık 935, Deniz Çakır 919, Hümeyra Akkuş Sandıkcı 918, Aliye Coşar 912, Süleyman Bülbül 908, Turan Taşkın Özer 907, Aysemin Gülmez 896, Mesut Kırşanlı 857, Erdoğan Kılıç 845, Remzi Kazmaz 841, Oğuzhan Cenan 833, Ali Narin 819.”

Etiketler: CHP
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Evde ve restoranda güvenli tavuk tüketimi için altın kurallar

Sonraki Haber

Otomobil Zernek Baraj Gölü’ne yuvarlandı; 3 ölü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma
Öne Çıkan

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma başlatıldı

16 Eylül 2026
2026-YKS ek yerleştirme için tercih işlemleri yarın başlıyor: 21 Eylül'e kadar devam edecek
Öne Çıkan

2026-YKS ek yerleştirme için tercih işlemleri yarın başlıyor: 21 Eylül’e kadar devam edecek

16 Eylül 2026
Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin tutukluluk hâlinin devamına karar verildi
Öne Çıkan

Nasuh Mahruki hakkında tahliye kararı verildi

16 Eylül 2026
‘Ailem Güvende’ operasyonunu protesto eden gruptan 22 kişi gözaltına alındı
Öne Çıkan

‘Ailem Güvende’ operasyonunu protesto eden gruptan 22 kişi gözaltına alındı

16 Eylül 2026
Narin Güran cinayetini ele alan 'Şeytantepe' belgeseli, 'Milli Güvenlik' gerekçesiyle yayından kaldırıldı
Öne Çıkan

Narin Güran cinayetini ele alan ‘Şeytantepe’ belgeseli, ‘milli güvenlik’ gerekçesiyle yayından kaldırıldı

16 Eylül 2026
Kokain operasyonunda film gibi detay: Pilot kıyafetiyle havalimanından çıktı
Öne Çıkan

Kokain operasyonunda film gibi detay: Pilot kıyafetiyle havalimanından çıktı

16 Eylül 2026
Sonraki Haber
Otomobil Zernek Baraj Gölü'ne yuvarlandı; 3 kişi kayıp

Otomobil Zernek Baraj Gölü'ne yuvarlandı; 3 ölü

En Güncel Haberler

Büşra bebek soruşturmasının şüphelileri adliyede; anne ve baba tutuklandı
Yerel Haberler

Büşra bebek soruşturmasının şüphelileri adliyede; anne ve baba tutuklandı

17 Eylül 2026
Aydın’da traktör devrildi; 1 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

Aydın’da traktör devrildi; 1 ölü, 1 yaralı

16 Eylül 2026
Bursa'da iskeleden denize düşen kişi boğulma tehlikesi geçirdi
Yerel Haberler

Bursa’da iskeleden denize düşen kişi boğulma tehlikesi geçirdi

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tunceli semalarında görülen ışık hüzmesi kamerada

16 Eylül 2026
Yaşam

Edirne’de yerli ve milli tohumla üretilen ayçiçekleri hasat edildi

16 Eylül 2026
Yaşam

Eşini çalıştığı markette tabancayla öldürüp, intihar etti

16 Eylül 2026
Yaşam

Tekirdağ’da Ertuğrul Fırkateyni şehitleri anıldı

16 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TJK’dan Demirören Medya’ya 2 ödül

TJK’dan Demirören Medya’ya 2 ödül

- Haberton
16 Eylül 2026

Türkiye Jokey Kulübü (Tjk) tarafından düzenlenen Nimet Üyken 2025 Basın Ödülleri sahiplerini buldu. Demirören Medya 2 ödüle layık görüldü. Veliefendi...

Türk alüminyum folyo sektörü: Ambalaj sanayinin temel taşı

Ankara’nın bilinmeyen 10 durağı: Başkentin keşfedilmeyi bekleyen köşeleri

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

Araçlarda kış bakımı zamanı: Lastik, silecek ve antifriz ihmali yolda bırakabilir

Güncel Haber

Büşra bebek soruşturmasının şüphelileri adliyede; anne ve baba tutuklandı

Büşra bebek soruşturmasının şüphelileri adliyede; anne ve baba tutuklandı

17 Eylül 2026
Aydın’da traktör devrildi; 1 ölü, 1 yaralı

Aydın’da traktör devrildi; 1 ölü, 1 yaralı

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton