6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Cevdet Yılmaz: Kira kontratları e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Cevdet Yılmaz: Kira kontratları e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Haberton - Haberton
7 Ağustos 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Cevdet Yılmaz: Kira kontratları e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Cevdet Yılmaz: Kira kontratları e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “e-Devlet Kapısı kullanıcıları kira kontratlarını yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecekler” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ‘Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Toplantısı’nda konuştu. Yılmaz, “Üst düzey siyasi sahiplik, katılımcı anlayış, etkili koordinasyon, izleme ve raporlama temel ilkeleri doğrultusunda bugüne kadar 16 toplantı yaptık. Bu toplantılar, bütünleşik bir dijital dönüşüm anlayışının benimsenmesinin temelini oluşturmuştur. 2018 yılından itibaren düzenli aralıklarla gerçekleştirilen toplantılarda alınan kararlar neticesinde e-Devlet Kapısı’nda önemli ilerlemeler yaşanmıştır. Ulusal veri sözlüğü, veri ihtiyaç envanteri, bütünleşik hizmet tasarımı, memnuniyet anketi gibi pek çok alanda çalışmalar başlatılmış, yapay zeka ve büyük veri ile ilgili kararlar da bu süreçte hayata geçirilmiştir” diye konuştu.

‘E-DEVLET KULLANICI SAYISI 66 MİLYONU AŞTI’

Yılmaz, geçen yıl kabul edilen 12’nci 5 yıllık Kalkınma Planının odağında ikiz dönüşüm olarak da isimlendirilen yeşil ve dijital dönüşümün var olduğunu hatırlatarak, “Bu çerçevede dijital dönüşümü güçlü bir şekilde devam ettirmeye kararlıyız. Bugünkü toplantımızın ana gündemini e-Devlet Kapısı ilerleme durumu, uluslararası endekslerdeki durumumuz ve planlanan yeni çalışmalar oluşturmaktadır. e-Devlet Kapısı’nın 1 Ağustos 2024 itibarıyla 66 milyonu aşan kullanıcı sayısına ulaştığını hepinizle paylaşmak isterim. Bildiğiniz üzere e-Devlet Kapısı’na giriş yapabilmek için 15 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. 66 milyon kullanıcı ile Türkiye’de 15 yaş üstü nüfusun yüzde 96’sı bugün e-Devlet Kapısı’nın kullanıcısıdır. Artık burada çok fazla ilerleme kaydedilecek bir alan kalmadı çünkü neredeyse toplumun tamamı kapsamış durumdayız. Bu rakam, ülkemizde dijital okur yazarlığın yükselişte olduğunu da göstermektedir. Türkiye e-Devlet Kapısı sadece niceliksel bir büyüme ile değil niteliksel gelişimi ile de gurur kaynağımız olmaya devam etmektedir” diye konuştu.

‘TÜRKİYE, AB ORTALAMASI ÜZERİNDE BİR BAŞARI GÖSTERDİ’

Türkiye’nin 2024 yılı Avrupa Komisyonu e-Devlet Kıyaslama Raporu’nda 83 puanla Avrupa Birliği (AB) ortalamasının üzerinde bir puan alarak 37 ülke arasında 10’uncu sırada yer aldığını kaydeden Yılmaz, “AB üyesi olmayan ülkeler arasında en iyi lider ülkelerden biri olarak tanımlanmaktayız. Ülkemiz, kullanıcı desteği, dijital posta, temel veri kaynakları ve sınır ötesi kullanıcı desteği alt başlıklarında 100 tam puan alarak birinci sırada yer alan ülkelerden biri olmuştur. Raporda Türkiye, ‘kullanıcı odaklılık’ başlığında 99,6 puan ile 2’nci sırada, ‘şeffaflık’ başlığında 82 puan ile 5’inci sırada, ‘anahtar kolaylaştırıcılar’ başlığında 95 puan ile 4’üncü sırada bulunmaktadır. Türkiye tüm bu başlıklarda AB ortalaması üzerinde bir başarı göstermiştir. Raporda ayrıca Türkiye, ‘sağlık, taşınma, ulaşım ve adalet’ kategorilerinde ilk 10 ülke arasında bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘DİJİTAL TÜRKİYE’ HEDEFİYLE ÇALIŞMALARIMIZI HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

Yılmaz, bugün e-Devlet Kapısı’nda yer alan 8 binden fazla hizmet kullanımının yüzde 12’sini bütünleşik hizmetlerin oluşturduğuna dikkat çekerek, şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin kurulmasıyla birlikte e-Devlet Kapısı’nın 2018 yılından sonra yakaladığı ivme takdire şayandır. 2018-2024 yılları arasında e-Devlet Kapısı’nda yürütülen çalışmalar dikkate alındığında; entegre kurum sayısında yüzde 114, sunulan hizmet sayısında yüzde 101, kullanıcı sayısında yüzde 60, giriş sayısında yüzde 329 artış yaşanmıştır. Elbette bu başarı kurumlarımızın özverili ve vatandaş odaklı hizmet sunum yaklaşımının bir yansımasıdır. Sizlerin de huzurunda bu süreçte yer alan tüm çalışanlarımıza ve kurum temsilcilerimize bir kez daha teşekkür etmek isterim. 2021 yılında açıkladığımız ulusal yapay zeka stratejimizin 2024-2025 dönemini kapsayan eylem planını geçtiğimiz günlerde yayımladık. Ayrıca, milli teknoloji hamlesi ve ‘Dijital Türkiye’ hedeflerimiz doğrultusunda dijital devlet stratejisi, kamu bulut stratejisi, kamu veri alanı, ulusal veri stratejisi gibi çalışmalarımızı da birer birer hayata geçireceğimizi duyurmak isterim.”

‘MOBİL KAZA TUTANAĞINI ŞİMDİDEN 59 BİN KİŞİ KULLANDI’

Bundan sonraki dönemde siber güvenliği güçlendirmeyi, yerli ve milli yazılımları yaygınlaştırmayı, başarılı ürünleri ihraç ederek bilgi tabanlı ekonomik gelişimi hızlandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Hizmetlerin dijitalleşmesi sadece bürokratik yüklerin azaltılması değil aynı zamanda hayatın kolaylaşması, vatandaşımızın daha zahmetsiz, daha hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet alması demektir. İşte bu bağlamda e-Devlet Kapısı’nda yeni tasarladığımız hizmetlere ilişkin kısa bilgiler vermek isterim; son dönemde 20 Mayıs’ta mobil kaza tutanağı açıldı, şimdiden 59 bin kişi kullandı. e-Devlet Kapısı kullanıcıları kira kontratlarını yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecekler. Bu da gündemimizde olan önemli bir hizmet. ‘Özel sigortalarım’ bütünleşik hizmetinin kademeli olarak geliştirilmesi ile kullanıcılar tüm poliçe bilgilerine tek nokta üzerinden erişim sağlayabilecek ve işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Yine mobil cüzdan uygulamasının devreye alıyoruz. Artık kullanıcılar internetin olmadığı ortamda da dijital cüzdanlarına aktardıkları verileri kamu hizmetlerinden faydalanırken kullanabilir duruma geleceklerdir. Yakın dönemde yürütülen çalışmalardan biri de belediye hizmetlerinin kategorize edilmesi ve yaygınlaştırılması olmuştur. Söz konusu çalışma ile yerel yönetimlerin dijital hizmetlerine standart getirilmiş ve belediye hizmetlerinin 12 kategori altında sunulması sağlanmıştır. Bugün e-Devlet Kapısı’nda 494 belediyeye ait 3 bin 981 dijital hizmet sunulmaktadır. Ayrıca mevcut hizmetlerde aksaklıkları gideriyor, hizmet kalitesini artırıcı çalışmalar yapıyoruz. Yüksek öğretimde de kategorizasyon yapıyoruz.”

Etiketler: Cevdet Yılmaz
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İngiltere Kraliyet Darphanesi atıkları altına dönüştürecek

Sonraki Haber

‘Yılancı Osman’ın acı hikayesi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
'Yılancı Osman'ın acı hikayesi

'Yılancı Osman'ın acı hikayesi

En Güncel Haberler

Tarkan, Ankara'da sevenleriyle buluştu
Kültür ve Sanat

Tarkan, Ankara’da sevenleriyle buluştu

6 Haziran 2026
Hatay'da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı
Yerel Haberler

Hatay’da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı

6 Haziran 2026
Sutopu Süper Ligi’nde şampiyon Galatasaray
Spor Haberleri

Sutopu Süper Ligi’nde şampiyon Galatasaray

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İnşaatta ölü bulunan Dorukhan’ın annesi: İnsanlık suçu işlediler

İnşaatta ölü bulunan Dorukhan’ın annesi: İnsanlık suçu işlediler

- Haberton
5 Haziran 2026

İzmir'de 2018 yılında bir inşaat şantiyesinde Dorukhan Büyükışık'ın (26) ölü bulunmasıyla ilgili devam eden davanın üçüncü celsesinde sanıkların tutukluluk hallerinin...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Tarkan, Ankara'da sevenleriyle buluştu

Tarkan, Ankara’da sevenleriyle buluştu

6 Haziran 2026
Hatay'da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı

Hatay’da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton