16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Cevdet Yılmaz: Diyarbakır-Erbil uçuşlarına da başlıyoruz

Cevdet Yılmaz: Diyarbakır-Erbil uçuşlarına da başlıyoruz

Haberton - Haberton
16 Şubat 2024 - Güncellenme Tarihi 13 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Cevdet Yılmaz: Diyarbakır-Erbil uçuşlarına da başlıyoruz

Cevdet Yılmaz: Diyarbakır-Erbil uçuşlarına da başlıyoruz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Diyarbakır’a gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Diyarbakır’ı konuşurken vekillerimiz ve valimiz Erbil’den uçuş olmadığını söylediler. Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüm. Erbil uçuşlarına da başlıyoruz. Artık Diyarbakır-Erbil uçuşları başlıyor” dedi.

Kente sabah saatlerinde gelen ve çeşitli programlara katılacak olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindekiler, Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret etti. Yılmaz daha sonra Dicle Üniversitesi’nde ‘Cumhuriyet’in 100’üncü Yılında Diyarbakır’ın Gelecek Tasavvuru Uluslararası Kongresi’ne katıldı. Programda Vali Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz, Suna Kepolu Ataman, Yenişehir Belediyesi Başkanvekili ve Kaymakamı Murat Beşikçi ile ilçe kaymakamları ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Burada konuşan Cevdet Yılmaz, yatırıma, istihdama ve üretime devam ettiklerini söyledi. Yılmaz, “Ülkemizi ve illerimizi güçlendirerek geleceğe taşımaya devam ediyoruz. Cumhuriyetin 100’üncü yılını geride bıraktık, 100 yıllık bir Cumhuriyet geçmişimiz var. Önemli bir birikim; şimdi yeni bir döneme giriyoruz. Buna da ‘Türkiye yüzyılı’ diyoruz. Bütün coğrafyamızla hayata geçireceğiz. Bu çerçevede en önem verdiğimiz şey ise huzur ve güven.

Huzurun ve güvenin olmadığı bir yerde ne demokrasi ne de kalkınma olur. İnsanımız ve milletimiz için huzur ve güven ortamını sağlamak için her türlü gayreti sarf ettik. Bugün çok şükür ki, çevremizdeki ülkelere ve coğrafyalara baktığımızda Türkiye, adeta bir istikrar adası gibi. Bütün olumsuzluklara rağmen istikrarı koruyan, huzuru ve barışı ile güvenini geliştiren bir noktada” diye konuştu.

Cevdet Yılmaz: Diyarbakır-Erbil uçuşlarına da başlıyoruz
Cevdet Yılmaz: Diyarbakır-Erbil uçuşlarına da başlıyoruz

‘TERÖRÜN, KAVGANIN, ÇATIŞMANIN EN BÜYÜK ZARARINI BU BÖLGEDE YAŞAYANLAR GÖRDÜ’

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teröre ve terörü besleyen odaklara karşı kararlı duruşu sayesinde Diyarbakır’ın son 40 yılda hiç olmadığı kadar huzur ve emniyet içerisinde olduğunu kaydederek, “Yıllarca Diyarbakır’ın potansiyelini ve zenginliğini çatışmalarla, kavgalarla kısır çekişmelerle heba ettiği kayıplar artık durmuştur. Hendekler ve çukurlar kazarak gencecik çocukları ölüme gönderenlere geçit vermedik ve vermeyeceğiz. Diyarbakır analarının gözlerindeki yaşı silmeye ve terörü sokaklardan silip atmaya kararlıyız ve hiçbir şekilde buradan geri dönüş söz konusu değildir.

Bu çabamızda en büyük cesareti Diyarbakır annelerinden ve bölgemizde yaşayan insanlardan alıyoruz. Terörün, kavganın ve çatışmanın en büyük zararını bu bölgede yaşayan insanlar gördü. Şimdi de terörün ortadan kalkmasının, huzurun ve güvenin gelişmesi de en fazla bu bölgede yaşayan insanlarımıza faydası olacak. Tüm Türkiye faydalanacak ama en fazla burada yaşayan insanlar faydalanacak. Demokrasiyi daha güçlü şekilde yaşayacaklar. Yatırım ortamı çok daha iyi bir noktaya gelecek. Refah ve ticaret artacak. Kültür, sanat ve turizm hangi alanlara bakarsanız bakın bu ortam bu bölgemize büyük katkı sunacak” dedi.

‘ERBİL UÇUŞLARINI DA BAŞLATIYORUZ’

Diyarbakır’ın gelişmeye devam edeceğini kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: “Son 20 yılda Diyarbakır’a 126 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Ama önümüzdeki dönem daha da fazlasını inşallah özel sektör başta olmak üzere göreceğiz. Sur ilçemiz başta olmak üzere oradaki yapıları baştan sona yeniliyoruz. Sağlık sistemimizi geliştiriyoruz, son olarak 1000 yataklı hastanemizin inşaatı başladı. Ayrıca termal kaynaklar keşfedilmiş burada. Bir taraftan sağlık alt yapısı bir taraftan da termal kaynaklarla sağlık turizmi açısından Diyarbakır’ın çok önemli bir merkeze rahatlıkla dönüşebileceğini ifade etmek isterim.

Sadece çevre illere değil uluslararası hizmet edecek şekilde olacaktır. Bir müjde daha vermek isterim. Diyarbakır’ı konuşurken vekillerimiz ve valimiz Erbil’den uçuş olmadığını söylediler. Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüm. Erbil uçuşlarına da başlıyoruz, artık Diyarbakır- Erbil uçuşları başlıyor. Yalnız meslek kuruluşlarımızdan bir talebimiz var. Uçakları doldurmalısınız. Boş kalırsa eğer yapacak bir şey yok. Onu ifade edelim. Kentsel dönüşüm projelerimiz var, bir de konutlar yapıyoruz. Deprem yaşadık tabii, tekrar depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerim.

Hızlı bir şekilde onarım faaliyeti var. Yakın bir zamanda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gelecek ve 1374 konutumuz tamamlandı. Onların teslimatı yapılacak. 16 bin 708 hak sahibi var. Peyderpey konutları tamamlandıkça teslim edilecek. Sanayi seviyemiz iyi ancak bu yakışmıyor. Gaziantep ve Şanlıurfa’daki gelişmelere bakınca çok daha hızlı bir şekilde sanayimizin gelişmesi lazım. Silvan gibi devasa bir projemiz var. Sulamalar aktıkça tarımsal üretim arttıkça tarıma dayalı sanayi ve gıda çok farklı bir yere gelmesi lazım.” Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a çeşitli hediyeler takdim edildi

Etiketler: Cevdet YılmazDiyarbakır
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Konya’da doğal gaz borusundan gaz sızıntısı; 5 kişi tedaviye alındı

Sonraki Haber

Şanlıurfa’da sağanak ve dolu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız
Politika

Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız

16 Temmuz 2026
Tarım ve Orman Bakanlığı 1874 personel alımı sürecini başlatıyor
Politika

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alımı sürecini başlatıyor

16 Temmuz 2026
Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian'ı kabul etti
Politika

Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian’ı kabul etti

16 Temmuz 2026
Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi
Politika

Devlet Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi

16 Temmuz 2026
Bakan Gürlek: Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz
Politika

Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz

16 Temmuz 2026
Bakan Kurum'un ismi, Malatya'da caddeye verildi
Politika

Bakan Kurum’un ismi, Malatya’da caddeye verildi

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Şanlıurfa'da sağanak ve dolu

Şanlıurfa'da sağanak ve dolu

En Güncel Haberler

CHP'de 8 il yönetimi görevden alındı, 7 ile yeni il başkanı atandı
Öne Çıkan

CHP’de 8 il yönetimi görevden alındı, 7 ile yeni il başkanı atandı

16 Temmuz 2026
Oyuncu Levent Üzümcü hakkında 'Ev hapsi' kararı verildi
Öne Çıkan

Oyuncu Levent Üzümcü hakkında ‘Ev hapsi’ kararı verildi

16 Temmuz 2026
'78 can için adalet yürüyüşü' Ankara'ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor
Öne Çıkan

’78 can için adalet yürüyüşü’ Ankara’ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Yaşam

Cilo Sat Dağı’nda kaybolan dağcı için arama çalışmaları 2’nci gününde

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Aydın'da 38 kaçak yakalandı

Aydın’da 38 kaçak yakalandı

- Haberton
16 Temmuz 2026

Aydın'ın Didim ilçesinde, Yunan adalarına gitme hazırlığında oldukları belirlenen 38 kaçak göçmen ile 3 organizatör şüphelisi yakalandı. Aydın İl Jandarma...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

CHP'de 8 il yönetimi görevden alındı, 7 ile yeni il başkanı atandı

CHP’de 8 il yönetimi görevden alındı, 7 ile yeni il başkanı atandı

16 Temmuz 2026
Oyuncu Levent Üzümcü hakkında 'Ev hapsi' kararı verildi

Oyuncu Levent Üzümcü hakkında ‘Ev hapsi’ kararı verildi

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton