31 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Cevdet Yılmaz ‘Canlar Buluşması’nda konuştu

Cevdet Yılmaz ‘Canlar Buluşması’nda konuştu

Haberton - Haberton
9 Aralık 2023
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Cevdet Yılmaz 'Canlar Buluşması'nda konuştu

Cevdet Yılmaz 'Canlar Buluşması'nda konuştu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İstanbul’da düzenlenen ‘Canlar Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Birbirimizi olduğumuz gibi görmemiz, kabul etmemiz ve bir arada yaşama kültürünü geliştirmemiz çok kıymetli bir şey dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve İstanbul Valisi Davut Gül, Bakırköy’de bir otelde düzenlenen ‘Canlar Buluşması’ kahvaltı programında Alevi kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. 

“İŞLENEN SAVAŞ SUÇLARINA KARŞI ÇIKMAK İÇİN İNSAN OLMAKTAN BAŞKA BİR KİMLİĞE İHTİYACIMIZ YOK”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bizim siyasi anlayışımızın özünde; insanı yaşat ki devlet yaşasın zihniyeti var. Geçmişimizden tevarüs ettiğimiz bir zihniyet ve her alanda da bunun bizim için bir ölçü olduğunu ifade etmek istiyorum. Kalkınmada da gelişmede de, demokraside de, uluslararası ilişkilerde de, her alanda insanı esas aldığınız zaman birçok mesele kendiliğinden yerine oturuyor zaten. Dininden, dilinden, çeşitli özelliklerinden bağımsız olarak eşrefi mahlukat yaratılmışların en şereflisi olarak insanı merkeze almak hakikaten hepimiz için bir ölçü olmalı.

Bugün Gazze’de yaşananlara baktığımızda da aynı ölçüde yaklaşılması gerektiğini görüyoruz. Gazze’de İsraillilerin, İsrail yönetiminin Filistinlilere yaptığını kınamak için ona karşı durmak için Müslüman olmanız gerekmiyor. İnsan olmanız yeter, orada yapılana karşı olmak için. İşlenen savaş suçlarına, insanlık suçlarına karşı çıkmak için başka bir kimliğe ihtiyacımız yok gerçekten. Sadece insan olmamız, insani bir bakış açısıyla yaklaşmamız yeter “dedi.

“DEVLET OLARAK GÖREVİMİZ İNSANLARIN İNANÇLARINI RAHAT YAŞAYACAĞI ORTAMI HAZIRLAMAK”

Yılmaz, “Alevi- Bektaşi geleneği bu toprakların en köklü geleneklerinden, yaklaşımlarından. Milyonlarca insanımızın gündelik hayatında da çok önemli yere sahip ve bizim büyük bir zenginliğimiz. İki yönlü bir mesele yaşadığımıza inanıyorum ben. Bir taraftan farklılıklarımızı ortadan kaldırmaya, birbirimize daha fazla benzetmeye çalışanlar var. Ben bunu doğru bulmuyorum açıkçası. Birbirimizi olduğumuz gibi görmemiz, kabul etmemiz ve bir arada yaşama kültürünü geliştirmemiz çok kıymetli bir şey. Bu işin bir tarafında da aslında çok büyük ortaklıklar var.

Bu ortaklıkları görmemenin de son derece yanlış olduğunu düşünüyorum. Aynı Allah’a, peygambere, kitaba inanan, Hazreti Ali sevgisini, ehlibeyt sevgisini paylaşan bir toplumun çok büyük ortaklıkları olduğunu da görmemiz gerekiyor. Bu büyük ortaklıklar, bu büyük paylaşımla birlikte paylaştığımız değerleri görerek, bir taraftan da farklılıklarımızı da unutmadan, onların da bir zenginlik olduğunu görerek, bir arada, bir olarak, beraber olarak iri ve diri olarak yaşamak zorundayız. Bunu yapmadığımız zaman bizi düşünmeyen ve bizim menfaatimizi, geleceğimizi düşünmeyen başka amaçlarla bu farklılıkları bir çatışma konusu haline getirmeye çalışanlara hizmet etmiş oluruz.

Hiçbir topluluk homojen değil. Dolayısıyla bizim devlet olarak, hükümet olarak görevimiz insanlara bir inancı dayatmak, fikri dayatmak, bir anlayışı dağıtmak değil sahip oldukları inancı, anlayışı, geleneği en rahat bir ortamda hayata geçirmeleri için bu ortamı ve şartları hazırlamaktır. Yaşam tarzı bastırılan, kimliği bastırılan toplumlar huzursuz olurlar. Türkiye Yüzyılına adım atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin Yüzyılı vizyonunu ortaya koymuş durumda. Türkiye Yüzyılı, özgürlüklerin, insanların yaşam tarzlarını rahatlıkla istedikleri gibi inandıkları gibi yaşadıkları ama bir taraftan da farklılıkları çatışma konusu değil zenginlik olarak gördükleri bir dönem olacaktır inşallah” ifadelerini kullandı.

“FARKLILIKLARI ZENGİNLİK OLARAK GÖRME KÜLTÜRÜ TOPLUMUN EN İNCE DAMARLARINA KADAR SİRAYET ETMİŞ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Valisi Davut Gül ise, “Bizim topraklarımızda Alevi meselesi, Sünni meselesi milletin vicdanında yerini bulmuş ve büyük ölçüde çözüme kavuşmuş bir durumda. İnsanlara baktığımızda, isimlere baktığımızda bu topraklarda ne kadar Ramazan ismi varsa o kadar Muharrem ismi var. Bu topraklarda ne kadar Ömer varsa, Ebubekir varsa, Osman varsa o kadar Ali var. 85 milyonun vicdanında ehlibeyt sevgisi yerini almış, birlikte yaşama kültürü, farklılıkları zenginlik olarak görme kültürü toplumun en ince damarlarına kadar sirayet etmiş. İnşallah bunu birlikte yaşatacağız” diye konuştu.

Etiketler: Cevdet Yılmaz
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi’nin ziyaret tarihi uzatıldı

Sonraki Haber

Ali Babacan’ın annesi Güner Babacan vefat etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TDT 13'üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı
Politika

TDT 13’üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı

30 Ekim 2026
Uluslarası İslam Birliği Konferansı’nın sonuç bildirgesi açıklandı
Politika

Uluslarası İslam Birliği Konferansı’nın sonuç bildirgesi açıklandı

30 Ekim 2026
Politika

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Türkiye’ye geliyor!

30 Ekim 2026
Bakan Göktaş: Aile ve Kadın Konseyi TDK’nın vizyonuna güçlü bir katkı sunacak
Politika

Türk Devletleri Teşkilatı’nda Aile ve Kadın Konseyi için ilk adım! Bakan Göktaş hedefleri açıkladı

30 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov'u kabul etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov’u kabul etti

30 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile görüştü
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile görüştü

30 Ekim 2026
Sonraki Haber
Ali Babacan'ın annesi Güner Babacan vefat etti

Ali Babacan'ın annesi Güner Babacan vefat etti

En Güncel Haberler

Merkezefendi Belediyesi operasyonunda başkan dahil 5 tutuklama
Yerel Haberler

Merkezefendi Belediyesi operasyonunda başkan dahil 5 tutuklama

31 Ekim 2026
Edirne'de tur otobüsü, TIR'a çarptı: 10 yaralı
Yerel Haberler

Edirne’de tur otobüsü, TIR’a çarptı: 10 yaralı

31 Ekim 2026
Faili meçhul ‘Mumya ceset' cinayeti dosyası 19 yıl sonra yeniden açıldı; 6 gözaltı
Yerel Haberler

Faili meçhul ‘Mumya ceset’ cinayeti dosyası 19 yıl sonra yeniden açıldı; 6 gözaltı

31 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bakan Fidan Atlanta’da Alman Mevkidaşı Wadephul ile görüştü

31 Ekim 2026
Yaşam

Dışişleri Bakanı Fidan,ABD Dışişleri Bakanı Rubio ile bir araya geldi

31 Ekim 2026
Yaşam

Hamile kızını ve birlikte yaşadığı erkek arkadaşını öldürdü

30 Ekim 2026
Yaşam

Muş’ta kar yağışı nedeniyle yollarda kalan araçların sürücüleri kurtarıldı

30 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Rize'de sağanak taşkına neden oldu

Rize’de sağanak taşkına neden oldu

- Haberton
30 Ekim 2026

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Madenli beldesinde etkili sağanak ırmağı taşırdı, bazı yollar sel sularıyla kaplandı. Beldenin yüksek kesimlerinde küçük çapta...

Türkiye’de kış saati neden uygulanmıyor? Kalıcı yaz saatinin uyku ve sağlığa etkileri

Kapadokya’da peribacaları neden çöküyor? Doğal oluşumlarda aşınma ve yıkılma tehlikesi

2026 KPSS ön lisans sonuçları açıklandı! P93 puanı nasıl hesaplanıyor, sonuçlara nasıl itiraz edilir?

Afet anında hayat kurtaran hazırlık: Kızılay Haftası’nda bilinmesi gerekenler

Güncel Haber

Merkezefendi Belediyesi operasyonunda başkan dahil 5 tutuklama

Merkezefendi Belediyesi operasyonunda başkan dahil 5 tutuklama

31 Ekim 2026
Edirne'de tur otobüsü, TIR'a çarptı: 10 yaralı

Edirne’de tur otobüsü, TIR’a çarptı: 10 yaralı

31 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton