25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - Ceren Damar hatıra ormanı oluşturuldu

Ceren Damar hatıra ormanı oluşturuldu

Haberton - Haberton
26 Kasım 2020 - Güncellenme Tarihi 2 Mart 2022
- Yerel Haberler, Ankara Haberleri
Okuma Süresi:11 dakikalık okuma
A A
0
Ceren Damar hatıra ormanı oluşturuldu

Ceren Damar hatıra ormanı oluşturuldu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Barosu iş birliğiyle öğrencisi tarafından öldürülen araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel adına Çayyolu’nda hatıra ormanı oluşturuldu.

Hatıra Ormanı’nın açılışında Başkan Yavaş, kadına karşı şiddetin son bulmasını istedi. Ankara Kent Konseyi panel düzenlerken, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi çeşitli etkinliklere de imza attı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Ceren Damar hatıra ormanı oluşturuldu
Ceren Damar hatıra ormanı oluşturuldu

Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Barosu iş birliğiyle öğrencisi tarafından öldürülen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel adına hatıra ormanı oluşturuldu. “Ceren Damar Şenel Hatıra Ormanı’nın açılışına anne Feyzan Damar, baba Mustafa Damar ve Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan ile birlikte katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kadına karşı şiddetin son bulmasını istedi.

BAŞKAN YAVAŞ: “BU BİR TÖREN DEĞİL, KADINA KARŞI ŞİDDETE BİR İSYAN”

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve ANFA Genel Müdürlüğünün katkılarıyla oluşturulan hatıra ormanında fidan dikerek can suyunu veren Başkan Yavaş, duygusal anların yaşandığı açılışta şu mesajları verdi:

“Bizim bugün burada yaptığımız aslında tören değil, kadına karşı şiddete bir isyan… Eli kanlı katillerin yok ettiği isimlere karşı, onların isimlerini sonsuza kadar yaşatacak bir eylem. Bunun için burada toplandık. Buna vesile olan Sayın Baro Başkanımız Erinç Sağkan’a, emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir daha bunlar olmaz demek geliyor içimizden… İnşallah Ceren kızımızın ismi sonsuza dek burada yaşayacak. Biz yeşerteceğiz, umarım bizden sonra gelenler de yeşertmeye devam edecek.”

BABA MUSTAFA DAMAR: “KIZIM BU ORMANDA YAŞAYACAKSIN”

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Barosu iş birliğiyle öğrencisi tarafından öldürülen araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel adına Çayyolu’nda hatıra ormanı oluşturuldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Barosu iş birliğiyle öğrencisi tarafından öldürülen araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel adına Çayyolu’nda hatıra ormanı oluşturuldu.

Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan da yaptığı konuşmada, avukatlığa ilk adımını atan meslektaşları için fidan dikmek istediklerini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş ile görüştüğümüzde orman arazisinin tahsisini yaparken tek bir şartı vardı; Başkent’e yakışan bir hatıra ormanı yapılması. Kıymetli ormana isim ararken hiç zorlanmadık ve Ceren Damar Şenel hocamızın adını verdik” dedi.

“Cerenimizi kaybettik” diyerek konuşmasına başlayan Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar ise şunları söyledi:

“Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş ve Baro Başkanımız Erdinç Sağkan ve ekiplerinin vicdanlı, kadirşinas hukukçuların emekleriyle burada bir orman oluşturuldu. Kendi elleriyle dikecekleri fidanlar sayesinde, bu fidanların kökleri toprağa salınacak ve burada ulu ulu ağaçlar oluşacak. İnanıyorum ki Cerenimiz burada yaşayacak, ilkeleri ve dik duruşu genç kuşaklara aktarılacak.

Kızım rahat uyu, meslektaşlarının dürüst ve vicdanlı insanların omuzlarında ve bu ormanda yaşayacaksın.”

ANKARA KENT KONSEYİ’NDEN PANEL

Ankara Kent Konseyi (AKK) de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Paneli” düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Barosu iş birliğiyle öğrencisi tarafından öldürülen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel adına hatıra ormanı oluşturuldu.
Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Barosu iş birliğiyle öğrencisi tarafından öldürülen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş, Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer ve BELPA Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara’nın katıldığı panelde; kadına yönelik şiddet ve kadının toplumdaki rolü konuları ele alındı.

Panelde önemli mesajlar veren Nursen Yavaş, “İnsanlar birbirlerine şiddet uygulamasın, yaşayan hiçbir canlıya şiddet uygulanmasın. Ne kadınların, ne çocukların ne de hayvanların şiddet gördüğü bir dünyada yaşayalım” sözleriyle düşüncelerini paylaştı. Kadınların birlik ve beraberlik içerisinde şiddete karşı bir bütün olarak seslerini duyurmaları gerektiğine vurgu yapan Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, “Kadınlar olarak ve özgür bir birey olarak erkeklerden ne az ne de fazla olmak istiyoruz. Biz eşit yurttaş ve eşit birey olmak istiyoruz. Bu hakkımızı da elde edene kadar bir arada mücadele etmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulunurken, BELPA Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara ise, “Biz Başkent Ankara’da cumhuriyetin güçlü kadınlarını öne çıkartmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kadına şiddet zaten hukuken bir suçtur” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Barosu iş birliğiyle öğrencisi tarafından öldürülen araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel adına Çayyolu’nda hatıra ormanı oluşturuldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Barosu iş birliğiyle öğrencisi tarafından öldürülen araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel adına Çayyolu’nda hatıra ormanı oluşturuldu.

“BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ” MESAJI VEREN KADINLAR RENGARENK BALONLARI GÖKYÜZÜNE BIRAKTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın Aile Şube Müdürü Özlem Karaman, Büyükşehir Belediyesinin şiddete uğrayan kadınlara yönelik çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirterek, “21 Kadın Lokali, 1 Kadın Sığınma Evi ve 1 Kadın Danışma Merkezi olmak üzere 23 ayrı noktada Ankaralı kadınlarımıza hizmet vermekteyiz. Burada Kadın Sığınma Evimizde kalan şiddet mağduru kadınlarımızın el emeği göz nuruyla hazırladıkları ürünlerin sergisini açmış bulunuyoruz. Bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın katkılarıyla kadın dostu kent çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor” diye konuştu.

AKK Yürütme Kurulu üyesi Ceren Anadol, Ankara Kent Konseyi’nin kadına karşı şiddetle mücadelede aktif rol aldığının altını çizerek şu değerlendirmelerde bulundu:

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın eşi Nursen Yavaş, Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer ve BELPA Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara'nın katıldığı panelde; kadına yönelik şiddet ve kadının toplumdaki rolü konuları ele alındı. Ceren Damar hatıra ormanı oluşturuldu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş, Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer ve BELPA Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara’nın katıldığı panelde; kadına yönelik şiddet ve kadının toplumdaki rolü konuları ele alındı. Ceren Damar hatıra ormanı oluşturuldu

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde burada birçok paydaşımızla çok anlamlı bir etkinlik düzenledik. Etkinliğimize katılan bütün kadınlarımızın ortak söylemi ‘Birlikte Güçlüyüz’ oldu. Ankara Kent Konseyi olarak biz de kadına şiddetin bir insanlık suçu olduğunu ve bu suça ortak olmamak için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı söylemek isterim.”

AKK Hacı Bayram Veli Kültür Etkileşim Çalışma Grubu sözcüsü Pınar Öztürk ise düşüncelerini, “Bu etkinlikte birlikte olmanın gücüne inanarak kadınlarımızın yanındayız. Şiddet mağduru kadınlarımızın yanında olmaya da devam edeceğiz” sözleriyle dile getirdi.

AKK Sanat Atölyesi’nde, Kadın Sığınma Evi’nde kalan şiddet mağduru kadınların yaptıkları tablo ve elişi ürünler sergilenirken, Büyükşehir Belediyesinin kadın işçileriyle birlikte tüm davetliler kadınlara uygulanan şiddete dikkat çekmek için turuncu ve mor balonları gökyüzüne bıraktı.              

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEYE DİKKAT ÇEKİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunmasına yönelik farkındalık çalışmaları kapsamında Çankaya ve Yenimahalle Belediyesi ile de ortak bir çalışmaya imza attı.

Kızılay’da gerçekleşen etkinlikte kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan stantta kadın hakları konusunda bilgilendirici broşür ve dergiler ile maske dağıtıldı. Balonlar ve rozetlerle karşılanan vatandaşlardan Ömer Hüsöz, “Kadına karşı şiddeti her zaman kınıyorum. Belediyenin bu duyarlı hareketi ve farkındalık çalışmaları için teşekkür ederim” derken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Birim Şefi Şenay Yılmaz ise, “Büyükşehir Belediyesi olarak Çankaya Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi ile beraber şiddete yönelik farkındalık oluşturmak için bir stant açtık.

Burada bulunan herkese turuncu maske dağıttık. Yayınlarımızı, dergilerimizi ve broşürlerimizi de dağıtıp kadınlarımızı hakları konusunda bilgilendiriyoruz” dedi.Etkinliğe katılan Yenimahalle Belediyesi Proje Uzmanı Vicdan Aybek de, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü için bir aradayız. Elbette yalnızca kadına yönelik şiddet değil her türlü şiddete karşıyız” sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

2020 YILINDA 214 KADININ ÖLDÜRÜLMESİNE ALKIŞLARLA TEPKİ GÖSTERİLDİ

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde de kadın çalışanlar bir araya geldi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde de kadın çalışanlar bir araya geldi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde de kadın çalışanlar bir araya geldi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nihat Aras ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Halit Özdilek’in de katıldığı etkinlikte, “Kadına Şiddete Karşı Burdayım” yazılı pankart açan çalışanlar, 2020 yılının ilk 10 ayında 214 kadın öldürülmesini alkışlarla protesto etti.

Kadına yönelik şiddete karşı tek yürek olan çalışanlar düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Canberk Akın: “21. yüzyılda şiddetin hala insanoğluna yönelik olmasını kınıyorum. Olmaması gereken bir durum. Ünlü halk ozanı Neşet Ertaş da ‘Kadınlar insandır, biz insanoğluyuz’ der. Biz kendi köklerimize neden zarar veriyoruz? Şiddetin her türlüsünü kınıyorum.”

-Hilal Şeyma Türkmen: “Sadece bugün değil her gün kadınlara yönelik şiddete hayır diyoruz. Umarım hiçbir şiddet haberi duymayız.”

-Hilal Ayık: “Kadına yönelik şiddet için sürekli birlik olmak zorundayız. Umarım bundan sonra bunun için uğraşmadığımız günler yaşarız.”

BAŞKENT’TE ŞİDDETE KARŞI DİRENİŞ DUVARI

Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinlik adreslerinden biri de Akköprü Metro çıkışı oldu.

Birleşmiş Milletler’in sponsorluğunda EGO Genel Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının katkılarıyla grafiti yapılarak şiddete karşı direniş duvarı oluşturuldu.

Etkinliğe katılan EGO Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Ayten Gök, “Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyorum. Daha barışçıl, eşitlik ve adalet anlayışı içerisinde kadın-erkek eşitliğine inanıyorum. Umarım ve dileğim bu çalışma bir farkındalık oluşturur” açıklamasında bulunurken, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Halit Özdilek de, “EGO Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle Ankara’nın en çok kullanılan metro istasyonlarından birinin duvarı, Birleşmiş Milletlerimizin sponsorluğuyla bir sanatçımızın yaptığı grafiti eserle kaplandı. Kadınlarımızın şiddet görmemesi için farkındalık etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Metro istasyonunu kullanan ve grafitinin dikkatini çektiğini söyleyen vatandaşlardan Aysun Altınok, “Büyükşehir Belediyesinin kadına şiddetle mücadele kapsamında farkındalık yaratmak için açılışını yaptığı duvarı çok beğendim” ifadesini kullanırken, Pınar Arslan adlı bir başka vatandaş da, “Kadına şiddete her zaman hayır diyoruz. Farkındalık yaratmak için bu duvarın açılışını yapan Büyükşehir Belediyesine ve Başkan Mansur Yavaş’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Ceren Damar hatıra ormanı oluşturuldu
Ceren Damar hatıra ormanı oluşturuldu

KADINLARA ÖZEL TİYATRO GÖSTERİMİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının ev sahipliğinde Başkent Tiyatroları da kadınlara özel tiyatro gösterimi gerçekleştirdi.

Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda siyasi parti temsilcileri ve sınırlı sayıda Başkentli kadınların davetli olduğu “Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun” adlı oyun büyük beğeni aldı. Farklı yaşamları olan kadınların hayatlarından kesitlerin anlatıldığı oyun, ABB TV ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlandı. Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nun girişine öldürülen kadınların isimleri ve kadına şiddetin son bulması dileklerinin yer aldığı mor renkli balonlar yerleştirildi.

Etiketler: Ankara Büyükşehir Belediyesi
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Erdoğan El-Sani’yi resmi törenle karşıladı

Sonraki Haber

Trafik işaret levhaları yenileme çalışmaları

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bottan Fırat Nehri'ne düşen kampçının cansız bedeni bulundu
Yerel Haberler

Bottan Fırat Nehri’ne düşen kampçının cansız bedeni bulundu

25 Nisan 2026
Edirne'de otomobil takla attı; 2 yaralı
Yerel Haberler

Edirne’de otomobil takla attı; 2 yaralı

25 Nisan 2026
Motosikletiyle seyir halindeyken uğradığı silahlı saldırıda öldü
Yerel Haberler

Motosikletiyle seyir halindeyken uğradığı silahlı saldırıda öldü

25 Nisan 2026
Avcılar’da köpeğine kemerli şiddet uygulayan kişi yakalandı
Yerel Haberler

Avcılar’da köpeğine kemerli şiddet uygulayan kişi yakalandı

25 Nisan 2026
İstanbul merkezli 20 ilde telefon dolandırıcılarına operasyon: 66 şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler

İstanbul merkezli 20 ilde telefon dolandırıcılarına operasyon: 66 şüpheli tutuklandı

25 Nisan 2026
Kocaeli merkezli 5 ilde 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' operasyonu; 12 tutuklama
Yerel Haberler

Kocaeli merkezli 5 ilde ‘yolsuzluk’ ve ‘rüşvet’ operasyonu; 12 tutuklama

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Trafik işaret levhaları yenileme çalışmaları

Trafik işaret levhaları yenileme çalışmaları

En Güncel Haberler

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi
Dış Haberler

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi

25 Nisan 2026
Bottan Fırat Nehri'ne düşen kampçının cansız bedeni bulundu
Yerel Haberler

Bottan Fırat Nehri’ne düşen kampçının cansız bedeni bulundu

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Durdurulan minibüste 60 tabanca ile mühimmat ele geçirildi

25 Nisan 2026
Yaşam

Afiş asarken üst geçitten düşüp, otomobilin altında kalarak öldü

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Diyarbakır’da MHP’ye 500 kişi katıldı

Diyarbakır’da MHP’ye 500 kişi katıldı

- Haberton
25 Nisan 2026

Diyarbakır’da aralarında farklı siyasi partilerden ayrılanların da bulunduğu 500 kişi, törenle Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) katıldı. MHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Pakistan Başbakanı Şerif ile bir araya geldi

25 Nisan 2026
Bottan Fırat Nehri'ne düşen kampçının cansız bedeni bulundu

Bottan Fırat Nehri’ne düşen kampçının cansız bedeni bulundu

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton