26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Çekirge operasyonunda 199 kişi gözaltına alındı

Çekirge operasyonunda 199 kişi gözaltına alındı

Haberton - Haberton
13 Ekim 2021
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Çekirge operasyonunda 199 kişi gözaltına alındı

Çekirge operasyonunda 199 kişi gözaltına alındı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

20 örgütlü yapıya yönelik 28 ilde düzenlenen Çekirge operasyonunda 199 kişi gözaltına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince sahte engelli raporu, reçete, PCR testi düzenleyerek devleti milyonlarca TL zarara uğratan 20 örgütlü yapıya yönelik 28 ilde düzenlenen ‘Çekirge’ operasyonunda 199 kişi gözaltına alındı.

KOM Daire Başkanlığı ekiplerince yürütülen çalışmada, 28 ilde SGK‘yı milyonlarca TL zarara uğratan 20 örgütlü yapı ve 386 şüpheli tespit edildi. Soruşturma kapsamında şüphelilerden 235’i hakkında gözaltı kararı verilirken, 151’i de ifade işlemleri için emniyete davet edildi. Polisin düzenlediği operasyonlarda şimdiye kadar 199 kişi gözaltına alındı, diğerlerinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Öte yandan soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Sahte engelli raporu, usulsüz reçete ve usulsüz sigorta primi düzenlenmesi ve sahte PCR testi kullanılması yöntemleriyle suç işleyen 5 örgütlü yapı ve 132 kişi tespit edildi. Bu şüphelilerin kamu hastanelerinden normalde rapor alamayacak kişilere, engel oranını artırarak rapor temin ettikleri belirlendi. Sahte raporlar üzerinden ÖTV muafiyetinden faydalanılarak yeni araç alımında yüzde 40’a kadar avantaj, engelli maaşı ve ücretsiz toplu taşıma kartı gibi imkanlardan faydalanıldığı saptandı.

Özellikle pandemi dönemi ile birlikte küçük ve orta ölçekli işletmelere sağlanan destekler kapsamında vergi iadesi ya da maddi destek alabilmek amaçlı kağıt üzerinde çalışan gösterilerek, desteklerden usulsüz olarak faydalandıkları tespit edildi

Doğum sonrası yeni doğan bebeklere devletin imkanları ile temin edilen mama ve çocuk bezinin ihtiyacı olan kişilere verilmediği, hastanede görevli kişiler tarafından 3’üncü kişilere satıldığı da kayıtlara geçti. Genelde pahalı olan ilaçların, gerçek reçete ile iş birlikçi eczanelerden temin edildiği, bu ilaçların ilaç sıkıntısı yaşayan Irak ve Suriye’de fahiş fiyatta satıldığı da ortaya çıktı. Sahte PCR testi ile Covid-19 pozitif olma ihtimali bulunanların gerek yurt dışına çıkışlarında gerekse günlük hayatlarını aksatmadan AVM’lere giriş-çıkışta, şehirler arası seyahatte sıkıntı yaşamamak için herhangi bir sağlık kuruluşuna müracaat etmeden test yaptırmış gibi gösterdikleri belirlendi. Özellikle pandemi dönemi ile birlikte küçük ve orta ölçekli işletmelere sağlanan destekler kapsamında vergi iadesi ya da maddi destek alabilmek amaçlı kağıt üzerinde çalışan gösterilerek, desteklerden usulsüz olarak faydalandıkları tespit edildi.   

İŞLETMECİLERİ DOLANDIRMIŞLAR

Kendilerini telefonda ‘kamu görevlisi’ ve ‘milletvekili danışmanı’ olarak tanıtıp, suç işleyen örgütlü yapı içinde 11 şüpheli belirlendi. Şüphelilerin, milletvekili danışmanının ismini kullanarak, küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerine düşük faizle kredi sağlama vaadinde bulundukları ve kendilerine inanan işletmecileri bu yöntemle dolandırdıkları saptandı.

Öte yandan kendilerini ‘polis’ olarak tanıtıp, ‘Bankadaki altınlarınız sahte mi değil mi kontrol edeceğiz, evinize polis gelip altınları laboratuvara götürecek. İncelemeden sonra teslim edeceğiz’ söylemleriyle çok sayıda yaşlıyı yaklaşık 800 bin TL dolandırdıkları belirlendi.

YÜKSEK KAR VAADİYLE VURGUN 

Antalya, Edirne, Gaziantep ve Ordu’da yüksek kar vaadi, saadet zinciri ve dini duyguları istismar eden 2 örgütlü yapı ve 20 kişi tespit edildi. Yüksek kar vaadiyle sistem kuran şüphelilerin, sisteme girenleri mağdur ettikleri belirlendi. Ankara, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Diyarbakır, Tekirdağ ve Muğla’da hazine arazilerinin, gayrimenkullerin ve araçların satışlarında usulsüzlük ve avantajlı esnaf kredisi sağlayacağı vaadiyle suç işleyen 5 örgütlü yapı ve bunlara bağlı 138 kişi tespit edildi. Polisin çalışmasıyla ortaya çıkan örgütün, mağdur kişilere, kamu kurumlarınca satışa sunulmamış hazine arazilerini ilgili kurumlarda bulunan tanıdıkları vasıtasıyla satış yaptırabilecekleri vaadinde bulundukları öğrenildi. Örgüt yöneticileri, işlemlerin belirli bedel karşılığında gerçekleşeceğini, bu bedelin ise kurumlarda çalışanlara rüşvet ve arazinin bedeli olduğunu belirttiği ve böylece dolandırıcılık yaptıkları saptandı.

NAYLON FATURA VURGUNU

Afyon, Antalya, Bolu, Mardin, Mersin ve Yalova‘da naylon fatura, usulsüz belge, usulsüz akaryakıt alım satımı ve ihalede usulsüzlük yöntemiyle suç işleyen 5 örgütlü yapı içerisinde de 64 kişi olduğu tespit edildi. Bu örgütün, kamu kurum ve kuruluşlarına yakıt taşıyan tankerlerin normal şartlar altında sağlayacağı yakıtın 3 katı yakıt sağlamış gibi gösterildiği ortaya çıktı. Kamu kurumlarından alınması gereken yakıtın organizasyon tarafından çalınan yakıtlardan oluştuğu, tankerlere tonaj işlemi uygulanırken ikiz plaka yönteminin kullanıldığı belirlendi. Yük taşıyan araçların gümrük işlemleri sırasında ödenmesi gereken transit vergi pulunun sahtesinin temin edilerek, normal şartlarda gümrükten geçemeyecek araçlara göz yumulduğu ortaya çıktı. 

TAPU İŞLERİNDE ‘DUBLÖR’ 

Batman, İstanbul, Muş ve Muğla’da, iş bulma vaadi ve sınavlara başkasını sokma, ‘dublör kişi’ yöntemiyle suç işleyen 2 örgütlü yapı ve içinde 21 kişi tespit edildi. Örgütün, yeni açılan hastanede taşeron kadroda istihdam sağlayabileceğini vadederek mağdurlardan para aldığı saptandı. Tapu iş ve işlemlerinde genellikle fotokopi belgeler ya da yıpranmış belgelerde gerçek sahibine benzeyen ‘dublör’ olarak nitelendirilebilecek kişilerin kullanılıp, gerçek sahiplerinin haberi olmadan satış yapıldığı ortaya çıktı. Sürücü belgesi sınavında da başkalarını sınava sokma karşılığında kazanç elde edildiği belirlendi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kooperatiflere düzenleme getiren kanun kabul edildi

Sonraki Haber

Yasemin Adar Büyükşehir Belediyespor’da

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı
Öne Çıkan

Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

25 Haziran 2026
DMM'den 'NATO güvenlik protokolleri' açıklaması
Öne Çıkan

DMM’den ‘NATO güvenlik protokolleri’ açıklaması

25 Haziran 2026
Ankara'da NATO Zirvesi kapsamında kapatılacak yollar açıklandı
Öne Çıkan

Ankara’da NATO Zirvesi kapsamında kapatılacak yollar açıklandı

25 Haziran 2026
İZBETON'a yönelik soruşturmada 6 gözaltı
Öne Çıkan

İZBETON’a yönelik soruşturmada 6 gözaltı

25 Haziran 2026
CHP YDK, ihraç kararlarına yapılan itirazları reddetti
Öne Çıkan

CHP YDK, ihraç kararlarına yapılan itirazları reddetti

25 Haziran 2026
Murat Emir’den NATO Zirvesi tepkisi: Bu sansür ve OHAL nereye kadar sürecek?
Öne Çıkan

Murat Emir’den NATO Zirvesi tepkisi: Bu sansür ve OHAL nereye kadar sürecek?

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Yasemin Adar Büyükşehir Belediyespor’da

Yasemin Adar Büyükşehir Belediyespor’da

En Güncel Haberler

Arda Güler tarihe geçti
Spor Haberleri

Arda Güler tarihe geçti

26 Haziran 2026
İzmir'de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı
Yerel Haberler

İzmir’de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı

26 Haziran 2026
Avcılar'da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi
Yerel Haberler

Avcılar’da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

26 Haziran 2026
Yaşam

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

26 Haziran 2026
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

- Haberton
26 Haziran 2026

Türkiye’nin önemli sulak alanlarından biri olan Kayseri’deki Hürmetçi Sazlığı’nda bir tayın suya düşmesinin ardından bölgede yılkı atlarından sorumlu bir personelin...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

Arda Güler tarihe geçti

Arda Güler tarihe geçti

26 Haziran 2026
İzmir'de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı

İzmir’de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton