16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - Çavuşoğlu: Yunanistan başkalarının maşası oluyor

Çavuşoğlu: Yunanistan başkalarının maşası oluyor

Haberton - Haberton
13 Eylül 2022
- Yerel Haberler
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Çavuşoğlu: Yunanistan başkalarının maşası oluyor

Çavuşoğlu: Yunanistan başkalarının maşası oluyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yunanistan başkalarının maşası oluyor. Sürekli bizi tahrik etmeye çalışıyor. Biz de kendisine hatırlatıyoruz. Geçmişte de aynısını yaptınız, faturası ağır oldu. Bunu en iyi Yunanistan’ın bilmesi lazım. Türkiye’nin dostluğu kadimdir, düşmanlığı ise vahimdir” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kastamonu’da temaslarda bulundu. Valilik ve Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Çavuşoğlu, ardından Kurşunlu Han’da Kastamonulu iş insanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye’nin bölgesel güç ve dünyada önemli bir aktör olduğunu aktaran Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye dünyada önemli bir aktör olurken dünyanın en güçlü 10 ülkesi olduğu için değil gücünü barış için kullandığı, yanlışa ‘yanlış’ dediği, ‘yapacağım’ dediği zaman yaptığı için önemli bir aktör oldu.

Bugünkü bu sorunlarla karşı karşıya kaldığımız dünyada uluslararası sistem, ‘bir daha savaşlar olmasın, sorunlar olursa çözer’ diye 2’nci Dünya Savaşı’ndan sonra kurduğumuz sistem, bugün sorunları çözmekle muktedir mi? Savaşları durdurabiliyor mu, insanların beklentilerini karşılayabiliyor mu? Bu sistemin değişmesi gerektiğini, Türkiye’den başka adaletli, objektif bir şekilde söyleyen var mı? Yok” ifadelerini kullandı.

‘AZERBAYCAN HİÇBİR ZAMAN YALNIZ DEĞİLDİR’

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerginlikle ilgili konuşan Çavuşoğlu, Ermenistan’ın bölgede barış ve istikrar için çıkan fırsatı kullanmadığını belirterek, “Dün akşam da sınırda kışkırtmalarda bulundu. Can Azerbaycan, karşılığını verdi. Aslında ders alması, barış istemesi lazım. Azerbaycan geniş çaplı barış anlaşması teklif etti. Biz bunu destekliyoruz. Sınırların belirlenmesi lazım. Bunlara odaklanın. Karabağ’dan çekilirken her yeri yakıp yıktılar, her yere mayın yerleştirdiler.

Biz de Ermenistan ile ilişkilerimizi güçlendirmek için özel temsilciler atadık; ama Azerbaycan’dan bağımsız bir şekilde bu sürecin gitmeyeceğini Ermenistan da biliyor, tüm dünya da biliyor. Çünkü bölgede tam istikrar, barış istiyorsak tüm ülkelerin arasındaki sorunların çözülmesi lazım. Bu noktada önemli roller oynuyoruz. Her zaman Can Azerbaycan’ın yanındayız. Azerbaycan hiçbir zaman yalnız değildir” diye konuştu.

Çavuşoğlu: Yunanistan başkalarının maşası oluyor

Çavuşoğlu, Balkanlar’da yaşanan gelişmelerle ilgili “Balkanlar’da da 90’lara dönme riski görüyoruz. Kırılganlık var. Bosna- Hersek içinde başlayan siyasi kriz, kırılganlık arttı. Biz her tarafla görüşüyoruz. Gerek komşu ülkelerle, Hırvatistan, Sırbistan ile Bosna- Hersek içerisinde tüm etnik gruplarla görüşüyoruz. Bosna Hersek’in istikrarı için çaba sarf ediyoruz. Orada sorunun çözümü konusunda anahtar Türkiye. Herkes biliyor. Kıskanıyorlar bizi, ‘ne işiniz var orada’ diyorlar.

Bakın, bazı batı ülkeleri bizi Çin ve Rusya ile Batı Balkanlar’da, Bosna- Hersek’te, aynı kategoriye sokmaya çalışıyor. Ne kadar yanlış. O kıskançlıkları ve kini bitmiyor. Oysa Balkanlar’a en çok katkı sağlayan ülke biziz. Onlar ne derse desin, biz bu katkıyı sağlamaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın 3 ülkeyi kapsayan son ziyaretinin de amacı budur” değerlendirmesinde bulundu.

‘TÜRKİYE’NİN DÜŞMANLIĞI VAHİMDİR’

Yunanistan ile Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de yaşanan ihtilafa ilişkin değerlendirme yapan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığımızda, Ege’de hak ve çıkarlarımızı korumak için her şeyi yapıyoruz. Kıta sahanlığımızın sınırlarını belirledikten sonra hiçbir gemiyi kıta sahanlığımız sınırlarına sokmadık. Rum kesimi ve Yunanistan, son 1 yıl içerisinde 9 defa kendi gemilerini kıta sahanlığımıza sokmaya çalıştı, izin vermedik. Buraları koruyup kolluyoruz. Ege’de yılardır devam eden, birbirinin içine girmiş sorunlar var. Yunanistan’a, ‘gelin, bu sorunları diyalog yoluyla çözelim’ dedik. En son Cumhurbaşkanı’mız Miçotakis’i 14 Mart’ta İstanbul’da misafir ederken kendisi de söyledi. 

‘Üçüncü ülkeleri devreye sokmayalım. Kendi aramızda diplomasiyi artıralım. Bu sorunları kendimiz çözmemiz lazım. Biz komşuyuz’ dedi. Bunlara güven olmaz, dürüst değiller. Sizi görürler, sarılır, ‘dostuz, arkadaşız, komşuyuz’ derler. Resmi toplantıya gireriz, kimse konuşmadan Türkiye’yi kötülerler. Bunların samimiyetsizliğini her ortamda, her toplantıda, her masada gördük. Her tatsız durumu da en haklıymış gibi anlatma konusunda da mahirler. Biz Birleşmiş Milletler’e yazdığımız mektupta silahsızlandırılmış adaların silahlandırıldığını ve diğer konularda Türkiye’nin haklı tezini dünyaya anlatmaya başladığımızda yaygara kopardılar.

‘Türkiye bizim topraklarımıza göz dikti, egemenliğimizi ihlal etmeye başladı’ diyorlar. Anlaşmalar ortada, sen bu adayı silahlandıramazsın, yaptığın zaman anlaşmayı bozuyorsun. Bizimle bu şekilde konuş. Sağa sola gidip de iftira atma. Başkalarının maşası olma. Biz bunu söylerken en çok eleştiri de içeriden geldi. Böyle durumda konuşmamamız, Yunanistan’ı incitmememiz lazımmış. Neredeyse ‘Yunanistan haklı’ diyecekler. Ama Yunanistan başkalarının maşası oluyor. Sürekli bizi tahrik etmeye çalışıyor. Biz de kendisine hatırlatıyoruz. Geçmişte de aynısını yaptınız, faturası ağır oldu. Bunu en iyi Yunanistan’ın bilmesi lazım. Türkiye’nin dostluğu kadimdir, düşmanlığı ise vahimdir.”

Etiketler: Mevlüt ÇavuşoğluYunanistan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Gündoğdu Mobilya 2023 hedeflerini açıkladı

Sonraki Haber

İstanbul’da suya yüzde 40 zam geldi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Hava ısındı, Konyaaltı Sahili'nde yoğunluk oluştu
Yerel Haberler

Hava ısındı, Konyaaltı Sahili’nde yoğunluk oluştu

16 Mayıs 2026
Geçen yıl kuruyan Sülüklü Göl, son yağışlarla yeniden doldu
Yerel Haberler

Geçen yıl kuruyan Sülüklü Göl, son yağışlarla yeniden doldu

16 Mayıs 2026
Amasya’da su taşkınları; seralar ve tarım arazileri zarar gördü
Yerel Haberler

Amasya’da su taşkınları; seralar ve tarım arazileri zarar gördü

16 Mayıs 2026
Kumköy sahilindeki lağım çukurları için suç duyurusu
Yerel Haberler

Kumköy sahilindeki lağım çukurları için suç duyurusu

16 Mayıs 2026
Koparmanın 699 bin TL cezasının olduğu, Siirt'e özgü sümbüller çiçek açtı
Yerel Haberler

Koparmanın 699 bin TL cezasının olduğu, Siirt’e özgü sümbüller çiçek açtı

16 Mayıs 2026
Kayseri'de özel bireyler için temsili askerlik töreni
Yerel Haberler

Kayseri’de özel bireyler için temsili askerlik töreni

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
İstanbul'da suya yüzde 40 zam geldi

İstanbul'da suya yüzde 40 zam geldi

En Güncel Haberler

Tayland'da yeni bir dinozor türüne ait kalıntılar bulundu
Gündem

Tayland’da yeni bir dinozor türüne ait kalıntılar bulundu

16 Mayıs 2026
Bodrum FK Süper Lig hayallerine veda etti
Spor Haberleri

Bodrum FK Süper Lig hayallerine veda etti

16 Mayıs 2026
Karşıyaka'ya potada Bursaspor faturası
Spor Haberleri

Karşıyaka’ya potada Bursaspor faturası

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da iş yerinden hırsızlık kamerada

16 Mayıs 2026
Yaşam

‘Sahte araç kiralama’ dolandırıcılığında 44 tutuklama

16 Mayıs 2026
Yaşam

Yaralı bulunan ebabiller tedavi edilip doğaya salındı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Göçük altında kalıp yatağa mahkum olan maden işçisinden fizik tedavisi için yardım talebi

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Geçen yıl kuruyan Sülüklü Göl, son yağışlarla yeniden doldu

Geçen yıl kuruyan Sülüklü Göl, son yağışlarla yeniden doldu

- Haberton
16 Mayıs 2026

Manisa'da Spil Dağı Milli Parkı eteklerinde bulunan ve geçen yıl kuraklık nedeniyle tamamen kuruyan Sülüklü Göl, bu yıl etkili olan...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Tayland'da yeni bir dinozor türüne ait kalıntılar bulundu

Tayland’da yeni bir dinozor türüne ait kalıntılar bulundu

16 Mayıs 2026
Bodrum FK Süper Lig hayallerine veda etti

Bodrum FK Süper Lig hayallerine veda etti

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton