15 Temmuz 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - Çatışma ortasında kalan Rümeysa’nın ölümüne ilişkin davada 1 tahliye

Çatışma ortasında kalan Rümeysa’nın ölümüne ilişkin davada 1 tahliye

Haberton - Haberton
14 Mayıs 2026
- Yerel Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Çatışma ortasında kalan Rümeysa'nın ölümüne ilişkin davada 1 tahliye

Çatışma ortasında kalan Rümeysa'nın ölümüne ilişkin davada 1 tahliye

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, yemeğe gittiği nişanlısının evine yönelik silahlı saldırıda Rümeysa Sanpur'un (19) ölümüne ilişkin 10'u tutuklu 18 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık Yücel D., tahliye edildi.

Olay, 21 Kasım 2025 akşamı, Lüleburgaz'ın Gündoğu Mahallesi'nde meydana geldi. Lüleburgaz Biz Bize Yeteriz Derneği Başkanı Emin Sanpur'un kızı olan Rümeysa Sanpur, nişanlısının evine yemeğe gitti. İddiaya göre, bir süre sonra Sanpur'un nişanlısının husumetlileri olduğu belirtilen grup tarafından silahlarla eve ateş açıldı. Evdekiler de gruba karşılık verdi.

Bu sırada çatışmanın arasında kalan Rümeysa Sanpur yaralandı. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan Sanpur, kaldırıldığı Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından kapsamlı çalışma başlattı. Silahlı çatışmaya karıştığı belirlenen, aralarında Sanpur'un nişanlısı S.D.'nin de olduğu 5'i suça sürüklenen çocuk olmak üzere toplam 18 şüpheli tutuklandı. Daha sonra ara kararlarla S.D.'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi tahliye edildi.

İki Dosya Birleştirildi

Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma kapsamında, sanıklardan 5'inin 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle dosyalarını ayırdı. 10'u tutuklu 18 sanık hakkında iddianamelerin hazırlanmasının ardından, iki dosya, eylemlerin birlikte değerlendirilerek yargılamanın yapılması gerektiği gerekçesiyle Lüleburgaz Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tekrar birleştirildi. Hazırlanan iddianamenin ardından Lüleburgaz Ağır Ceza Mahkemesi'nde 18 yaşından küçük E.B., N.C.B., R.B., Y.Y. ve A.Ş. isimli 5 çocuk için 'Tasarlayarak öldürme' ve 'Kadına karşı olası kastla öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

8 Sanık Hakkında Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Talebi

Yaşı 18'den büyük olan sanıklar için hazırlanan iddianamede ise olaya ilişkin tarafların birbirlerine karşı 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçunu işledikleri belirtildi. Rümeysa Sanpur'un ölümüne ilişkin ise tutuklu sanıklar B.B., D.B., D.B., E.B., E.B. ile tutuksuz K.B., E.B. ve S.İ.'nin 'Kadına karşı olası kastla öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, O.D., Y.D. M.D., S.D., T.D. hakkında ise 'Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan müebbet hapis istendi.

Rümeysa 16 Yaşındaki N.B.'Nin Tabancasından Çıkan Kurşunla Öldü

İddianamede, tarafların ifadeleri ve olayın detaylarına yer verildi. Rümeysa Sanpur'un vücuduna isabet eden iki mermiyle hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, olay gününe ait kamera kayıtlarındaki detaylara da değinildi. İddianamede Sanpur'un N.C.B.'nin (16) tabancasından çıkan mermiyle öldüğünün kriminal raporla sabit olduğu kaydedildi.

Görüntüler İzletildi

Rümeysa Sanpur'un ölümüne ilişkin 10'u tutuklu 18 sanığın yargılanmasına dün duruşma salonuna dönüştürülen Lüleburgaz Sanat Akademisi Yıldız Salonu'nda başlandı. Lüleburgaz Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen 2'nci duruşmaya tutuklu bulunan suça sürüklenen çocuklar E.B., N.C.B., Y.Y. getirildi. Diğer tutuklu bulunan sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (Segbis) ile katıldıkları duruşmada tarafların aileleri ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada, sanıklara olay günü polis tarafından elde edilen güvenlik kamera görüntüleri izletilerek, mahkeme başkanı tarafından sorular yöneltildi.

Burada sanıkların bir arada görüldüğü görüntülerde neler konuşulduğu soruldu. Görüntülerin izletilmesinin ardından tanıkların dinlenilmesine geçildi.

Rümeysa'yı Ben Buldum

Tanıklardan D.E., uyuduğu sırada silah seslerini duymasıyla uyandığını ifade ederek, "Olay günü evde uyuyordum. Silah seslerine uyandım. Silah sesleri 1 dakika kadar sürdü. Silah sesi tek yönlü gibiydi. Silah sesleri bitince sokağa çıktım. Yücel'i olay anından 15-20 dakika sonra gördüm. Kimlerin ateş ettiğini görmedim. Yücel'in bir el havaya ateş ettiğini gördüm. Biz Rümeysa'yı arka bahçede aradık. Fatmagül diye ambulansa bindirilen kızın Rümeysa olduğunu sonradan öğrendik. Rümeysa'yı ben buldum" dedi.

İki Çocuğun Ateş Ettiğini Gördüm

Tanık F.F. ise mutfak camını açtığında iki çocuğun ateş ettiğini gördüğünü belirterek, "Olay gecesi mutfakta otururken camı açmaya kalktığımda 2 çocuğun mahalleden koşarak gelip ateş ettiklerini gördüm. İçeri kaçtım. Sesler kesilince dışarı baktım N.C.B ve Y.Y.'yi kaçarken gördüm. Sonrasında Yücel'in de uzun namlulu silahla havaya ateş ettiğini gördüm. Ateş edilme süresi çok kısa sürdü" dedi.

Tutuklu N..C.B.'nin kız arkadaşı olan Z.D. ise "Olaydan sonra bana Dişçeken'lerle çatıştım beni bekle diye mesaj attı" dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı N.C.B.'ye neden böyle bir mesaj attı diye sorması üzerine N.C.B., "Arabaya ateş ettiğim için ve tutuklanacağımı biliyordum. Bunun için mesaj attım, ölen bir kişinin olduğunu bilmiyordum" diye cevap verdi.

Duruşmaya verilen 1 saat aranın ardından tanık beyanları hakkında sanıklara söz verildi. Sanıklar, tanık beyanlarına katılmadıklarını, yanlış bilgiler verdiklerini öne sürdü. Tek tek söz verilen tanıklar, tahliyelerini talep etti. Mahkeme başkanı tutuklu bulunan sanıklardan Yücel D.'nin tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı 8 Haziran'a erteledi.

Etiketler: Polis
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sivas’ta 3’üncü Uluslararası Film Festivali kortejle başladı

Sonraki Haber

Samsun’da iki TIR çarpıştı: 2 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Denizde kaybolduğu sanılan kişi, polisin kimlik kontrolünde bulundu
Yerel Haberler

Denizde kaybolduğu sanılan kişi, polisin kimlik kontrolünde bulundu

15 Temmuz 2026
Polis aracına çarpan yolcu otobüsünün şoförü alkollü çıktı
Yerel Haberler

Polis aracına çarpan yolcu otobüsünün şoförü alkollü çıktı

15 Temmuz 2026
Sakarya'da 1 ton etil alkol ele geçirildi
Yerel Haberler

Sakarya’da 1 ton etil alkol ele geçirildi

15 Temmuz 2026
Sakarya'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı
Yerel Haberler

Sakarya’da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

15 Temmuz 2026
Yerel Haberler

Müdür vekilini makamında 5 kurşunla öldüren sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

15 Temmuz 2026
Aydın'da orman yangınında 20 dekar alan zarar gördü
Yerel Haberler

Aydın’da orman yangınında 20 dekar alan zarar gördü

15 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Samsun’da iki TIR çarpıştı: 2 yaralı

Samsun’da iki TIR çarpıştı: 2 yaralı

En Güncel Haberler

Ece Güner'in emniyet ifadesi ortaya çıktı; "İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum"
Öne Çıkan

Ece Güner’in ifadesi ortaya çıktı; “İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum”

15 Temmuz 2026
Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?
Yazarlar

Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?

15 Temmuz 2026
Sisifos çok mutlu !
Yazarlar

Sisifos çok mutlu!

15 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

15 Temmuz şehidi Şirin Diril, mezarı başında anıldı

15 Temmuz 2026
Yaşam

Şehit polis memuru oğlunun mezar taşını öpüp, dua etti

15 Temmuz 2026
Yaşam

İstanbul’da taksicilerden 253 araçlık 15 Temmuz demokrasi konvoyu

15 Temmuz 2026
Yaşam

Öğrencilerden 15 Temmuz şehidi için hatim

15 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TCMB Başkanı Karahan, TOBB Yönetim Kurulu üyeleriyle buluştu

TCMB Başkanı Karahan, TOBB Yönetim Kurulu üyeleriyle buluştu

- Haberton
15 Temmuz 2026

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi....

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Ece Güner'in emniyet ifadesi ortaya çıktı; "İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum"

Ece Güner’in ifadesi ortaya çıktı; “İyi niyetimin suistimal edildiğini düşünüyorum”

15 Temmuz 2026
Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?

Kardeş kıskançlığı; Çocuğunuzun sevgiyi kaybetme korkusunu duyabiliyor musunuz?

15 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton