6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Caprice Gold 350 milyon dolara satışa çıkarıldı

Caprice Gold 350 milyon dolara satışa çıkarıldı

Haberton - Haberton
13 Kasım 2024
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Caprice Gold 350 milyon dolara satışa çıkarıldı

Caprice Gold 350 milyon dolara satışa çıkarıldı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bayrampaşa’da Fadıl Akgündüz tarafından 2010 yılında devre mülk ve otel projesi olarak yapımına başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan Caprice Gold İflas masası tarafından satışa çıkarıldı.

30 dönüm arazi üzerindeki, 150 bin metrekare kapalı alana sahip, 27 katlı bina için 350 milyon dolar isteniyor. Caprice Gold Mağdurları Derneği Başkanı Talip Metehanoğlu, “Hastane olarak düşünüldü, gelip bakıldı olabilecek konumda. Yurt olarak düşünüldü, gelip bakıldı olabilecek konumda. Herşeye uygun burası. 350 milyon dolar istiyoruz.” dedi.

2010’da yapımına başlanan, inşaat devam ettiği sırada 14 kral dairesi 4 lobisi bulunduğu, bir katının 10 bin 500 metrekare olduğu söylenen Caprice Gold projesi iflas masası tarafından satışa çıkarıldı. Proje 2014 yılında kaderine terk edildi. Fadıl Akgündüz dolandırıcılık suçlamasıyla Aralık 2015’te tutuklandı. Akgündüz ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 10 sanık hakkında başlatılan dolandırıcılık soruşturması davasında ise 28 Nisan 2023’te karar çıktı. Devremülk satışı yapılan 614 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla Fadıl Akgündüz 2 bin 504 yıl hapis cezası ve 12 milyon 20 bin lira para cezasına çarptırıldı. Proje, arkasında 28 bin 130 mağdur bıraktı. Mağdurlar ise haklarını aramak için Caprice Gold Mağdurları Derneği’ni kurarak 2013 yılından itibaren hukuk mücadelesi başlattı.

27 KATLI, 150 BİN METREKARE KAPALI ALANA SAHİP

Bayrampaşa’da bulunan ve 2010 yılında yapımına başlanan Caprice Gold Oteli inşaatı, 2014 yılında kaderine terk edildi. 7 yıldızlı otel ve devremülke sahip olma hayaliyle para ödeyen 28 bin 130 kişi mağdur oldu. Kamuoyunda ‘Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz aleyhinde açılan davalarda 2 bin 504 yıl hapis ve 12 milyon 20 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Devremülklerine kavuşamayan mağdurlar ise, yıllar içinde biraraya gelerek Caprice Gold Mağdurları Derneği’ni kurdu. Dernek çatısı altında haklarını arayan mağdurların kimi vefat etti kimileri ise hukuk mücadelesine devam etti. Son olarak projenin tüm yetkileri mağdurların yer aldığı İflas Masası’na geçti. 30 dönüm arazi üzerinde inşaa edilen 27 katlı, 150 bin metrekare kapalı alana sahip Caprice Gold Otel ve Devremülk projesi 350 milyon dolardan satışa çıkarıldı.

’28 BİN 130 MAĞDUR VAR’

Caprice Gold Mağdurları Derneği Başkanı Talip Metehanoğlu, “Binamızın konumundan bahsedeyim, 27 katlı, 30 dönüm, 150 bin metrekare kapalı alan, satmaya hiçbir engel yok. Bütün sorumluluk, yetki bizde iflas masasında. Acil olarak satılmasını bekliyoruz, müracaat edilmesini bekliyoruz. 28 bin 130 mağdur var; ama buranın yönetim planı var. Onlar tamamen yetkilerini bizlere devrettiler. Yüzde 83’ü iflasa düşmüş oldu. İflasa alan, tamamen hakimi olmuş oluyor. Hepsinin sahibi olmuş oluyor. Onun için alan için hiçbir sorun olmayacak. Hiçbir problem olmayacak. Biz de yardımcı olacağız. Herkesin verdiği ücret ayrı, alacağı da ayrı. İflas Masası onların ücretlerini yatırmış olacak, müracaat edenin parasını yatırmış olacak.” diye konuştu.

‘350 MİLYON DOLAR İSTİYORUZ’

Metehanoğlu binanın satılmasını beklediklerini dile getirerek “Özellikle Cumhurbaşkanımızdan, devleti yönetenlerden, bakanlardan özellikle istirham ediyoruz. Bir an evvel bizimle ilgilensinler. Gerekli ne varsa, yurt olarak düşünürlerse yardımcı oluruz, hastane olarak düşünürlerse yardımcı oluruz. Mağdurlar olarak biz elimizden gelen herşeyi yapmaya hazırız. 28 bin mağduru var ama müracaat eden bize 3 bin kişi. Şu anda 8-9 milyar alacak çıkmış oldu. 350 milyon dolar istiyoruz. Bu para talebe göre olacak. Şu anda mevcut 9,5 milyar olursa o şekilde kesinleştirmiş olacağız. Belediye başkanıyla görüştük, herhangi bir sorun olmayacak. ‘Gerekli yardımları mağdurlara yaparız’ dedi. 3 tane ruhsatı var, rezidans ruhsatlı, otel ruhsatlı. Dardayız, bunalımdayız, sıkıntıdayız. Bir an evvel yetkililerden haber bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘OTEL HASTANE VE YURT YAPILABİLİR’

Binanın hastane ve otel şeklinde değerlendirilebileceğini belirten Metehanoğlu, “Hastane olarak düşünüldü, gelip bakıldı olabilecek konumda. Yurt olarak düşünüldü, gelip bakıldı olabilecek konumda. Herşeye uygun burası. 30 dönüm 3 tane bağımsız bölüm 3 girişli üç konumda, üç ayrı bina istenilen şekilde dizayn olabilir. Dünyanın sonu olarak bildiğimiz 10’luk depreme dayanıklı dediler. Herşeye uygun. Bakanlık bütçesi birşey dahilinde konuluyor. Onlar, ‘Biz aldık demekle alınmıyor; sattık demekle satılmıyor. Onu bir programa koymak lazım, bütçe oluşturmamız lazım’ diyorlar. Otel yapılabilir, hastane yapılabilir, yurt yapılabilir. Bunların hepsine uygun burası. Bayrampaşa İstanbul’un ortası ve 30 dönüm yer. En üst seviye ruhsat verilmiş buraya” şeklinde konuştu.

CAPRICE GOLD PROJESİ

Caprice Gold 2010 yılında inşaata başlandığında bin 300 odalı ve 3 bin 300 yataklı otel olarak tanıtılmıştı. Projenin tanıtımı o dönemde, ’14 adet kral dairesi ve 234 adet özel saray salonu bulunuyor’ diyerek yapılmıştı. 5 katlı otoparkın yer aldığı projede, biri bayanlara özel olmak üzere 4 lobi, 24’ü kapalı 11’i açık olmak üzere toplam 35 havuz ile 7 kaplıca da hizmet vermesi planlanmıştı. Caprice Gold’un otelin yanı sıra toplantı ve konferans salonları, çeşitli lokantalarıyla 15 bin kişilik bir kullanım alanından oluştuğu söylenmiş ve 2012 yılında proje kapsamında 7 bin 900 devremülk satılmıştı.

FADIL AKGÜNDÜZ’E 2 BİN 504 YIL HAPİS, 12 MİLYON 20 BİN LİRA PARA CEZASI

Bayrampaşa”daki Caprice Gold ve Maldivler’deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 614 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ve akrabalarının da aralarında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davada 28 Nisan 2023’te karar çıktı. Mahkeme heyeti, 2015’te tutuklanan sanıklardan Fadıl Akgündüz’ü toplam 601 kişiye karşı “Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçundan 2 bin 504 yıl 2 ay hapis cezasına ve 12 milyon 20 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Heyet, sanıklardan Mehmet Salih Obut’u aynı suçtan 2 bin 450 yıl hapsine ve 11 milyon 760 bin lira para cezasına mahkum ederken, sanıklar Avniye Obut ve İbrahim Obut’a aynı suçtan 2 bin 445’er yıl 10’ar ay hapis ve 11 milyon 740 bin lira adli para cezası verdi. Para cezalarının 24 taksitte ödenmesine hükmeden heyet, Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut’un tutukluluk halinin, Avniye Obut ve İbrahim Obut’un hükmen tutuklamaya yönelik yakalama emrinin devamına karar verdi. 6 sanığın ise beraatine karar verildi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bini aşkın parçadan oluşan enstrüman koleksiyonu oluşturdu

Sonraki Haber

İzmir’de, yangında 5 kardeşin öldüğü mahallede sessizlik

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı
İş Dünyası

Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı

6 Haziran 2026
Beykoz Cam ve Billur Müzesi'nde Kompost Üretim Merkezi'nin tanıtımı yapıldı
İş Dünyası

Beykoz Cam ve Billur Müzesi’nde Kompost Üretim Merkezi’nin tanıtımı yapıldı

5 Haziran 2026
Özbekistan’ın Cizzak bölgesinde hayata geçirilen nükleer güç santralinin inşası başladı
İş Dünyası

Özbekistan’ın Cizzak bölgesinde hayata geçirilen nükleer güç santralinin inşası başladı

5 Haziran 2026
Sarelle’ye Superior Taste Award’dan çifte ödül
İş Dünyası

Sarelle’ye Superior Taste Award’dan çifte ödül

5 Haziran 2026
Turkcell’den sürdürülebilirlik odaklı projelere 500 milyon dolarlık yatırım
İş Dünyası

Turkcell’den sürdürülebilirlik odaklı projelere 500 milyon dolarlık yatırım

5 Haziran 2026
Çinli yatırımcının Türkiye'de konuta ilgisi arttı
İş Dünyası

Çinli yatırımcının Türkiye’de konuta ilgisi arttı

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
İzmir'de, yangında 5 kardeşin öldüğü mahallede sessizlik

İzmir'de, yangında 5 kardeşin öldüğü mahallede sessizlik

En Güncel Haberler

Sakarya’da taksi durağında silahlı kavga: 1 yaralı
Yerel Haberler

Sakarya’da taksi durağında silahlı kavga: 1 yaralı

6 Haziran 2026
'Görevimiz sadece kilo verdirmek değildir, sağlıklı yaşamayı da öğretiyoruz'
Sağlık Haberleri

‘Görevimiz sadece kilo verdirmek değildir, sağlıklı yaşamayı da öğretiyoruz’

6 Haziran 2026
Bilim & Teknoloji

Dijital ayak izi nedir, internet sizi ne kadar tanıyor?

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gül bahçelerinde seher vakti başlayan zorlu hasat

6 Haziran 2026
Yaşam

İstanbul’da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

6 Haziran 2026
Yaşam

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Yaşam

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı

Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı

- Haberton
6 Haziran 2026

Afyonkarahisar'da 280 bin metrekarelik alan üzerine kurulu, 396 oda ve 1000 yatak kapasiteli 5 yıldızlı Sinnada Resort & Thermaland'ın açılışı...

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Güncel Haber

Gül bahçelerinde seher vakti başlayan zorlu hasat

Gül bahçelerinde seher vakti başlayan zorlu hasat

6 Haziran 2026
Sakarya’da taksi durağında silahlı kavga: 1 yaralı

Sakarya’da taksi durağında silahlı kavga: 1 yaralı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton