26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - Çankaya Belediyesi sanatın nabzını tutuyor

Çankaya Belediyesi sanatın nabzını tutuyor

Haberton - Haberton
4 Eylül 2024
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Çankaya Belediyesi sanatın nabzını tutuyor

Çankaya Belediyesi sanatın nabzını tutuyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi sanatın nabzını tutmaya devam ediyor. Kültür sanat merkezleri Eylül ayında 9 sergi, 3 tiyatro, 2 festival, konser, sempozyum ve söyleşilerle Başkentli sanatseverleri ağırlayacak.

Çankaya Belediyesi, Eylül ayı ile birlikte yeni sezona birbirinden renkli etkinliklerle başlıyor. Çankaya’nın kültür-sanat merkezleri sergi, tiyatro, festival, konser, sempozyum ve söyleşilerle Başkentlileri buluşturarak sanatseverlere keyifli bir Eylül ayı takvimi sunuyor. 

KÜLTÜR MERKEZLERİNDE 9 YENİ SERGİ

Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) yeni sezonda birbirinden değerli 7 sergiye ev sahipliği yapıyor. Bu ay ilk olarak 2 Eylül tarihinde “Ah O Zamanlar/Sanatçıların Ankara’sı” fotoğraf sergisi, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ziyarete açılıyor. Ulaş Bager Aldemir ve Melisa Yıldırım hazırlanan sergi, 15 Eylül’e kadar misafirlerini ağırlayacak. Aynı tarihte açılan ve Japonya Büyükelçiliği işbirliği ile hazırlanan “Hiroşima ve Nagazaki Barış Sergisi” de 15 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek. Sergiye ilişkin okuma etkinliği ise 13 Eylül Cuma saat 19.00’da ÇSM’de gerçekleşecek. 

5-15 Eylül arasında Recep Tayyip Aksu’nun “Boxes” sergisi sanatseverlerle buluşurken; aynı tarihte açılan Vafa Almasi’nin “Salt Manzaralar” sergisi 29 Eylül’e kadar Başkentlileri ağırlayacak. TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi’nin “Arada” sergisi ise 6-26 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. 

Türkiye Kolaj Topluluğu tarafından hazırlanan ve Küratörlüğünü Burcu Gündüz ve Eren Erdal Çapar’ın yaptığı “Her Şey Yolunda Mı?” sergisi, 19-29 Eylül tarihleri arasında görücüye çıkacak. AFSAD’ın “Atölyeler Ortak Sergisi” ise 20-29 Eylül tarihleri arasında ÇSM’de yer alacak. Ayla Budak’ın “Sulu Boya Kişisel Resim Sergisi” 13 Eylül’de Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde, Erdem Çolak’ın “Ex-Sistere” sergisi ise 7 Eylül’de Fikret Otyam Sanat Merkezi’nde Başkentlilerle buluşacak.

ULUSLARARASI FESTİVALLER ÇANKAYA’DA

Çankaya Belediyesi bu ay iki uluslararası festivali de sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda düzenlenecek “Sound Of Europa 3” konserleri 14-15 Eylül tarihlerinde ücretsiz olarak müzikseverlerle buluşacak. Avrupa müziğinin yeni ve başarılı seslerinin Türkiye’den müzisyenlerle bir araya geldiği Sound of Europe Festivali, 25’ten fazla konserde, 50’yi aşkın yabancı ve yerli sanatçıyı ağırlayacak. 

Sinema severleri ve arkeoloji meraklılarını bir araya getirerek, kültürel mirasın korunması ve tanıtılması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Gordion Arkeofilm Festivali 26-29 Eylül tarihleri arasında Polatlı ve Gordion’da gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ankara Kalkınma Ajansı ve Polatlı Belediyesi tarafından desteklenen festivalde 87 ülkeden 827 profesyonel ve öğrenci filmlerinin gösterimlerinin yanısıra söyleşiler, Frigya Müziği Konseri, Kral Midas Seramik Sergisi, kukla gösterisi, tiyatro oyunu ve çocuklar için özel etkinlikler yer alacak.

DİL DEVRİMİNİN 92. YILI ÇSM’DE KUTLANACAK

Yapımcı ve yönetmenlik koltuğunda Mustafa Ertekin’in yer aldığı “Mezirme’den Tuzluçayır’a Mehmet Ali Alpay Dede” belgesel gösterimi ve söyleşi, 14 Eylül’de Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşirken 20-22 Eylül tarihleri arasında ise 1. Uluslararası Edebiyat, Dil ve Eğitim Araştırmaları Sempozyumu düzenlenecek. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in katılımıyla gerçekleşecek “92. Dil Bayramı” kutlama etkinliği, Muammer Ketencoğlu Folk Dörtlüsü konseriyle 26 Eylül saat 18.00’de ÇSM’de Başkentlileri ağırlayacak. Aynı merkezde yapılacak “Ceyhun Atıf Kansu Şiir Ödül Töreni” ise ÇYDD Ankara Şubesi, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ve Ceyhun Atuf Kansu Ailesi işbirliğinde 30 Eylül’de gerçekleşecek.

YILMAZ GÜNEY SAHNESİ TİYATROLARLA RENKLENİYOR

Ankara Simurg Oyuncuları Tiyatrosu, Türk halk müziğinin büyük ustası,opera sanatçısı, besteci ve müzisyen Ruhi Su’nun ölüm yıldönümünde bir anma etkinliği düzenliyor. 20 Eylül’de Yılmaz Güney Sahnesi’nde oynanacak “Ezgili Yürek” tiyatrosunun yer fişleri 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren aynı kültür merkezinden temin edebilecek. 27 Eylül’de ise Eti Çocuk Tiyatrosu “Bir Bilmecem Var Çocuklar ” tiyatro oyunu ile ücretsiz olarak Yılmaz Güney Sahnesi’nde Çankayalı miniklere doğa ve hayvan sevgisinin yanı sıra akran zorbalığı ve siber zorbalık konularında da öğretici bir deneyim sunacak.

Çankaya Belediyesinin Eylül ayı kültür sanat etkinliklerinin detaylarına https://kultursanat.cankaya.bel.tr/  adresinden ulaşılabilir, cankayaks facebook, X ve instagram sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Etiketler: Çankaya Belediyesi
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Okan Bayülgen ile Robot Sophia İzmirliler ile bir araya geldi

Sonraki Haber

THY, Şili seferlerine 18 Aralık’ta başlayacak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ankara'da 'Türkiye Yüzyılı’nda Kardeşlik Konseri' gerçekleştirildi
Kültür ve Sanat

Ankara’da ‘Türkiye Yüzyılı’nda Kardeşlik Konseri’ gerçekleştirildi

26 Haziran 2026
Sümela Manastırı'nda bakım çalışmalarının ilk etabı tamamlandı
Kültür ve Sanat

Sümela Manastırı’nda bakım çalışmalarının ilk etabı tamamlandı

25 Haziran 2026
Vanlı tiyatrocu, '30 günde 30 farklı tek kişilik oyun' ile rekora hazırlanıyor
Kültür ve Sanat

Vanlı tiyatrocu, ’30 günde 30 farklı tek kişilik oyun’ ile rekora hazırlanıyor

25 Haziran 2026
Vizyondaki filmler 26 Haziran-3 Temmuz 2026
Sinema Haberleri

Vizyondaki filmler 26 Haziran-3 Temmuz 2026

25 Haziran 2026
Başkentte Yaz Festivali’nin ikincisi gerçekleştirildi
Kültür ve Sanat

Başkentte Yaz Festivali’nin ikincisi gerçekleştirildi

24 Haziran 2026
Teknolojiden uzak, anılara yakın; köy evinde 70'lere yolculuk
Kültür ve Sanat

Teknolojiden uzak, anılara yakın; köy evinde 70’lere yolculuk

24 Haziran 2026
Sonraki Haber
THY, Şili seferlerine 18 Aralık'ta başlayacak

THY, Şili seferlerine 18 Aralık'ta başlayacak

En Güncel Haberler

Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi
Yerel Haberler

Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi

26 Haziran 2026
Bolu'da düğünde çıkan kavgada damatla birlikte 3 kişi yaralandı
Yerel Haberler

Bolu’da düğünde çıkan kavgada damatla birlikte 3 kişi yaralandı

26 Haziran 2026
Kadıköy’de kafe çalışanına saldıran kişi kamerada
Yerel Haberler

Kadıköy’de kafe çalışanına saldıran kişi kamerada

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

26 Haziran 2026
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Yaşam

Deprem şehidi babasının izinden giden Şehriban, polis oldu

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

oğulun yakılarak öldürüldüğü davada kayıp telefonun araştırılması talebi reddedildi

Baba ve oğulun yakılarak öldürüldüğü davada kayıp telefonun araştırılması talebi reddedildi

- Haberton
25 Haziran 2026

Diyarbakır'da Remzi Sati ile oğlu Muhammed Sati'nin öldürülüp, kamyonetlerinin yakılmasına ilişkin davanın ikinci duruşmasında ailenin avukatları, kayıp telefonun bulunması halinde...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi

Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi

26 Haziran 2026
Bolu'da düğünde çıkan kavgada damatla birlikte 3 kişi yaralandı

Bolu’da düğünde çıkan kavgada damatla birlikte 3 kişi yaralandı

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton