25 Ağustos 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Büyükşen çifti cinayeti azmettiricisi; Onları öldürttüm

Büyükşen çifti cinayeti azmettiricisi; Onları öldürttüm

Haberton - Haberton
28 Temmuz 2021
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Büyükşen çifti cinayeti azmettiricisi; Onları öldürttüm

Büyükşen çifti cinayeti azmettiricisi; Onları öldürttüm

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

3 yıl önce evlerinde cinayete kurban giden Necla ve Metin Büyükşen çifti cinayeti azmettiricisi; “Senin canını sıkanları hallettirdim. Onları öldürttüm” dediği ortaya çıktı.

Konya’nın Karatay ilçesinde 3 yıl önce evlerinde cinayete kurban giden Necla (54) ve Metin Büyükşen (55) çiftini, kiralık katilin yanlış adres sonucu öldürdüğünün belirlenmesinin ardından olayın azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Abdullah Başdemir’in (46), sevgilisi Esra Taş’a (28), piknikte ”Senin canını sıkanları hallettirdim. Onları öldürttüm” dediği ortaya çıktı.

Olay, 3 Eylül 2018’de saat 22.00 sıralarında, İsmil Mahallesi’ndeki tek katlı evde meydana geldi. Kar maskeli kişi, kapısı açık olan Metin Büyükşen’e ait eve girdi. Şüpheli, emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen’e ateş etti. Evde bulunan çiftin kızları Büşra Büyükşen (24) de susturucu takılan tüfeğin tutukluk yapması üzerine saldırganın dipçik darbesiyle baygınlık geçirdi. Ölmüş gibi davranan ve daha sonra yatak odasının penceresinden atlayıp, yoldan geçen komşularının aracına binen Büşra Büyükşen, jandarmaya giderek olayı anlattı. Eve gelen jandarma ekipleri, Necla-Metin Büyükşen çiftinin cansız bedenlerini buldu. Pencereden atlayınca ayağında kırıklar oluşan Büşra Büyükşen, Konya Numune Hastanesi‘ne kaldırıldı.

Büyükşen çifti cinayeti azmettiricisi; Onları öldürttüm
Büyükşen çifti cinayeti azmettiricisi; Onları öldürttüm

O dönemde Büyükşen çiftinin oğullarından Uğur Büyükşen ve gelini Betül Büyükşen’in üzerinde swap örnekleri çıkması ve aralarında daha önce mihr nedeniyle kavga etmeleri üzerine şüpheli olarak gözaltına alındı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından çift serbest bırakıldı. 

CİNAYET DOSYASI TEKRAR AÇILDI

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz başkanlığında, cinayet dosyası geçen yıl kasım ayında yeniden ele alındı. Soruşturma kapsamında, Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Büşra Büyükşen, Uğur Büyükşen, Betül Büyükşen ve ailesi, teknik ve fiziki takibe alındı. Jandarma, İsmil Mahallesi halkının Büyükşen çiftinin, komşularını öldürmek isteyen kişiler tarafından yanlışlıkla öldürülmüş olabileceği hakkında iddiayı da değerlendirmeye aldı.

25 GÖZALTI 

Jandarma, Esra Taş’ın sevgilisi Hüseyin K.’den ayrılmasına sebep olarak gördüğü ailesi hakkında araştırma yaptırdığını, öldürülen Büyükşen çiftinin evinin de ailenin evine yaklaşık 500 metre mesafede olduğunu belirledi. Bu kapsamda Esra Taş da şüphe üzerine teknik ve fiziki takibe alındı. Araştırma kapsamını genişleten jandarma, Taş’ın Çumra ilçesinde çiftçilik yapan yeni sevgilisi Abdullah Başdemir’i de soruşturmaya dahil etti. Çalışmalar sonucu, 13 Temmuz günü düzenlenen operasyonda Abdullah Başdemir, sevgilisi Esra Taş ve bu çiftin aynı mahallede temasa geçtiği Zekeriya Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen’in de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin HTS kayıtlarıyla, WhatsApp görüşmeleri de incelemeye alındı.

CİNAYETİ PİKNİKTE SÖYLEMİŞ

Yapılan sorgulamada Esra Taş’ın aynı mahallede oturan Zekeriya Okşen’i telefonla arayıp, ”Ben Hüseyin’den hamileyim. Ailesi benimle görüşmesine izin vermiyor. Telefonlarımı açmıyor. Ona ulaşmam gerekiyor. Adresini bana verebilir misin?” dediği, Okşen’in de adresi tarif ettiği belirlendi. Ardından suçunu itiraf eden Esra Taş’ın da ifadesinde, Abdullah Başdemir’e, Hüseyin K. ile ayrılmalarına ailesinin neden olduğunu ve psikolojik olarak yaşadığı sıkıntılarının da onlardan kaynaklandığını söylediğini belirtti. Taş’ın ifadesinde, Hüseyin K.’nin ailesinin adresini öğrenip verdiği Abdullah Başdemir’in yanlarındaki 4 kız arkadaşıyla birlikte Çumra’da Apa Barajı yakınında piknik yaparken, ”Senin canını sıkanları hallettirdim. Onları öldürttüm” dediği ortaya çıktı. Sorgulamanın ardından Abdullah Başdemir ve Esra Taş, ‘kasten öldürmeye azmettirme’, Zekeriya Okşen ve Mustafa Okşen de ‘kasten öldürmeye yardım etme’ suçlarından tutuklandı.

3 yıl önce evlerinde cinayete kurban giden Necla ve Metin Büyükşen çifti cinayeti azmettiricisi; "Senin canını sıkanları hallettirdim. Onları öldürttüm'' dediği ortaya çıktı.
3 yıl önce evlerinde cinayete kurban giden Necla ve Metin Büyükşen çifti cinayeti azmettiricisi; “Senin canını sıkanları hallettirdim. Onları öldürttüm” dediği ortaya çıktı.

ŞAKA OLARAK TEKLİF ETTİ

4 kişinin tutuklanmasının ardından kiralık katil olduğu öne sürülen Abdullah Başdemir’in, çiftliğinde daha önce çoban olarak çalışan Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek (39), Ankara’da gözaltına alındı. Konya’ya getirilen ve sevk edildiği mahkemece tutuklanan Uzbek’in ifadesinde, Büyükşen çiftini tanımadığını suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Uzbek’in, Abdullah Başdemir’in kendisine ”Düşmanlarım var. Onları öldürür müsün?” diye şaka olarak teklif ettiğini öne sürdüğü öğrenildi. 

Esra Taş ve Uzbek’in de cinayetin ardından Konya’dan ayrıldıkları daha sonra farklı zamanlarda geri döndükleri saptandı. Uzbek’in ise Büyükşen cinayetinin yeniden gündeme gelmesiyle tekrar Ankara’ya gittiğini belirlendi. Ayrıca Uzbek’in, cep telefonunda yapılan incelemede Abdullah Başdemir’in evinde ona ait tüfek ve tabancalarla çektirdiği fotoğrafların çıkması üzerine Uzbek, bu fotoğrafların başka bir yerde çekildiğini öne sürdü. Jandarma da Başdemir’in evinde aynı yerden çekilmiş fotoğrafını göstermesi üzerine Uzbek’in bu kez suskunluğunu koruduğu öğrenildi.

Büyükşen çiftinin evi ile Hüseyin K.’nin adresinin karıştırılmasının ise, tarif edilirken mahalle meydanından aynı caddeden giderken, yolun ikiye ayrıldığı, her iki evin de sokakların bitiminde köşe başında ve mavi kapılı olduğu için de karıştırılmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Etiketler: Cinayet
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Victoria’s Secret meleklerinin saçlarını tasarlayacak

Sonraki Haber

Antalya Manavgat’ta orman yangını

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Mevlit Kandili Çamlıca ve Eyüpsultan'da idrak edildi
Öne Çıkan

Mevlit Kandili Çamlıca ve Eyüpsultan’da idrak edildi

25 Ağustos 2026
Aziz İhsan Aktaş davasında kritik kararlar! Kim ne ceza aldı, kim beraat etti?
Öne Çıkan

Aziz İhsan Aktaş davasında kritik kararlar! Kim ne ceza aldı, kim beraat etti?

24 Ağustos 2026
Çiğli Belediye Başkanı’nın makam aracına silahlı saldırı düzenlenmişti! 2 şüpheli tutuklandı
Öne Çıkan

Çiğli Belediye Başkanı’nın makam aracına silahlı saldırı düzenlenmişti! 2 şüpheli tutuklandı

24 Ağustos 2026
Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a 6 yıl 3 ay hapis kararı çıktı
Öne Çıkan

Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a 6 yıl 3 ay hapis kararı çıktı

24 Ağustos 2026
Ahmet Özer, Aziz İhsan Aktaş davasında beraat etti
Öne Çıkan

Ahmet Özer’e 8 ay 10 gün hapis cezası: Hükmün açıklanması geri bırakıldı

24 Ağustos 2026
Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara tüm suçlamalardan beraat etti
Öne Çıkan

Avcılar Belediye Başkanı Çaykara’ya “rüşvet alma” suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası

24 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Antalya Manavgat'ta orman yangını

Antalya Manavgat'ta orman yangını

En Güncel Haberler

Bursa'da otomobil araziye savrulup takla attı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da otomobil araziye savrulup takla attı: 5 yaralı

25 Ağustos 2026
Bakan Göktaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'ı kabul etti
Politika

Bakan Göktaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar’ı kabul etti

25 Ağustos 2026
Hastane yakınındaki kazada yaralanan sürücüye, doktor duvardan atlayarak müdahale etti
Yerel Haberler

Hastane yakınındaki kazada yaralanan sürücüye, doktor duvardan atlayarak müdahale etti

25 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

DMM: Dış kaynaklı ve maksatlı bir psikolojik harekat stratejisinin devreye sokulmaya çalışıldığı tespit edilmiştir

25 Ağustos 2026
Yaşam

Kütahya’da sportif balıkçılar 7 günlük kampta tuttukları 12 balığı doğaya saldı

24 Ağustos 2026
Yaşam

Yardıma koştu, hayatının acısını yaşadı! Kazada ölenin oğlu olduğunu görünce yıkıldı

24 Ağustos 2026
Yaşam

Yalçın Sevim Akademi’den YKS’de büyük başarı!

24 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mevlit Kandili Çamlıca ve Eyüpsultan'da idrak edildi

Mevlit Kandili Çamlıca ve Eyüpsultan’da idrak edildi

- Haberton
25 Ağustos 2026

Mevlit Kandili nedeniyle yatsı namazı öncesi Çamlıca ve Eyüpsultan camilerinde mevlit okundu. Camilere gelenler Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua ederken,...

Çamaşırlarınız yıkandıktan sonra neden kötü kokuyor? En sık yapılan hatalar ve kesin çözümleri

Telefonunuz çaldığında tehlike başlamış olabilir: Dolandırıcıların yeni yöntemi numaranın çok ötesinde

Ayağa kalkınca neden başımız döner? Göz kararmasının arkasındaki gizli fizyolojik ve tıbbi nedenler

İstifa eden çalışan hangi haklarını kaybeder? İş Kanunu’na göre istifa ve fesih rehberi

Güncel Haber

Bursa'da otomobil araziye savrulup takla attı: 5 yaralı

Bursa’da otomobil araziye savrulup takla attı: 5 yaralı

25 Ağustos 2026
Bakan Göktaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'ı kabul etti

Bakan Göktaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar’ı kabul etti

25 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton