Büyükçekmece'de meydana gelen toprak kaymasının ardından yürütülen arama-kurtarma çalışmaları tamamlandı.
Çalışmalar sonucunda toprak altında kalanın olmadığı belirlendi. Çalışmalar nedeniyle ulaşıma kapatılan sahil yolu yeniden trafiğe açıldı.
Olay, saat 18.00 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, binalarla sahil arasında bulunan alanda henüz bilinmeyen nedenle toprak kayması yaşandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, polis, AFAD ve Umke ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak alanı şeritle kapattı.
İtfaiye ve arama-kurtarma ekipleri toprak altında kalan olabileceği ihtimaline karşı arama çalışması başlattı. Ekipler, eğitimli arama köpekleri ve iş makineleriyle bölgede çalışma yürüttü.
Göçük Altında Kalan Olmadı
Yaklaşık 3 saat süren arama-kurtarma çalışmalarında göçük altında kalanın olmadığı belirlendi. Çalışmalar nedeniyle ulaşıma kapatılan sahil yolu, toprak yığınlarının iş makineleriyle kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.
Valilikten Açıklama
Olaya ilişkin İstanbul Valiliği'nde yapılan açıklamada, "03.08.2026 pazartesi günü saat 18.00 sıralarında Büyükçekmece İlçesi Mimarsinan Mahallesi’nde bulunan Budo İskelesi önünde toprak kayması meydana gelmiştir. Olayın ardından bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye, AFAD ve arama kurtarma ekibi sevk edilmiştir. AFAD koordinasyonunda, ilgili kuruluşlar tarafından yürütülmekte olan ve büyük ölçüde tamamlanan arama kurtarma çalışmalarında, toprak altında kalan şahıs tespit edilmemiştir. Olay nedeniyle trafiğe kapanan yol bulunmamaktadır." denildi.
Belediyemiz Hiçbir Şey Yapmıyor
Mahalleli Çağlayan İşgören, "Ambulans ve itfaiyeleri görünce inip bir bakayım dedim. Yukarıda bir bahçe varmış, bir beyefendi bahçe yapıyor sanırım. Toprağın ıslanmasından toprak kaydı. Belliydi, geçen hafta aileler dolaşırken konuştuk hatta. Burada birinin başına bir şey gelecek, buralarının temizlenmesi ve bakımının yapılması lazım. Ama sağ olsun bizim belediyemiz hiçbir şey yapmıyor. İnsanları burada sersefil denize giriyorlar. Böyle bir durum olduğunda da sırf vatandaşa görüntü olsun diye geliyorlar. İnsanlar ölebilirdi. Çünkü kaymanın olduğu kısım yeşil alan. Çoluk çocuk örtülerini serip oturuyorlar orada. Normalde kamelya olması lazım oturma yerleri olması lazım. Her 5 metrede bir bir tane bank… Bu kadar insana kime yetecek? Bütün İstanbul'u neredeyse buraya akın ediyor. Ücretsiz, halkımıza açık gelenlere de bir şey diyemeyiz. Hafta sonu tatili var gelip denize giriyor ama bir şeyler yapılması lazım" dedi.
















