27 Ekim 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - Büyük Zafer sergisi 28 Ekim’de ziyarete açılıyor

Büyük Zafer sergisi 28 Ekim’de ziyarete açılıyor

Haberton - Haberton
27 Ekim 2021
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Büyük Zafer sergisi 28 Ekim'de ziyarete açılıyor

Büyük Zafer sergisi 28 Ekim'de ziyarete açılıyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bir Asrın Ardından / Cepheler, İnsanlar ve Büyük Zafer sergisi 28 Ekim’de İstanbul’da ziyarete açılıyor

Cephelerde Kurtuluş Savaşı’nın kaderini belirleyen aşamaların yanı sıra Anadolu’nun isimsiz kahramanlarına da özel yer verilen ‘Bir Asrın Ardından / Cepheler, İnsanlar ve Büyük Zafer’i 28 Ekim’de ziyarete açılıyor. 250’yi aşkın İstiklal Madalyası’nın da bir arada sunulduğu sergi, ücretsiz gezilebilecek.  

Türkiye İş Bankası Müzesi, yeni sergisi ‘Bir Asrın Ardından / Cepheler, İnsanlar ve Büyük Zafer’i 28 Ekim’de ziyarete açılıyor. Müzede, İş Bankası Kurumsal İletişim Koordinatörü Suat Sözen, İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, serginin küratörü İzzeddin Çalışlar ve sergi danışmanları Prof. Dr. Mesut Uyar ile Dr. Selim Erdoğan’ın katılımıyla basın mensupları için bir ön gösterim düzenlendi.    

SERGİDE BİNDEN FAZLA PARÇA VAR  

Cephelerde Kurtuluş Savaşı’nın kaderini belirleyen aşamaların yanı sıra Anadolu’nun isimsiz kahramanlarına da özel yer ayrılan sergi, farklı koleksiyonlardan derlenen eserlerle bir asrın ardından bu özel dönemi yakından hissetme imkânı sağlıyor. Harp sahalarında bulunan mühimmat parçaları, silahlar, kılıçlar, sıhhi malzeme, pusula, dürbün, telgraf, harita ve benzeri objeleri ile çok sayıda fotoğraf ve filmin yer aldığı sergi, binden fazla parçadan oluşuyor.  

 Ödünç verilen madalyalar arasında İsmet İnönü ile İş Bankası’nın Kurucu Genel Müdürü Celal Bayar’ın İstiklal Madalyaları da yer alıyor.  
Ödünç verilen madalyalar arasında İsmet İnönü ile İş Bankası’nın Kurucu Genel Müdürü Celal Bayar’ın İstiklal Madalyaları da yer alıyor.  

İSTİKLAL MADALYALARI İÇİN ÖZEL BİR BÖLÜM AYRILDI 

Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yıldönümüne yaklaşırken Kurtuluş Savaşı cephelerine daha yakından bakan sergi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bağımsızlık mücadelesinin kahramanları da anılıyor. Aileler, koleksiyonerler ve müzeler tarafından ödünç verilen 250’yi aşkın madalyanın yanı sıra pek çok yadigâr, müzede özel bir alanda ziyaretçilerin izlenimine sunuluyor. Ödünç verilen madalyalar arasında İsmet İnönü ile İş Bankası’nın Kurucu Genel Müdürü Celal Bayar’ın İstiklal Madalyaları da yer alıyor.  

Sergiye ilişkin bilgi veren İş Bankası Kurumsal İletişim Koordinatörü Suat Sözen, “Sergimiz yarın ziyaretçilere açılacak. Sergi, 1918 yılında itilaf donanmasının İstanbul’a gelmesinden sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘geldikleri gibi giderler’ sözünden başlayıp, 1922’deki ateşkes anlaşmasına kadar olan dönemi kapsıyor. O dönemdeki savaşları, bu savaşlardaki esas kahramanlıkları gösteren Anadolu halkını farklı bakış açılarıyla anlatıyor. Ateşkesin 100’üncü yılına doğru giderken ülkenin kuruluşunda büyük fedakarlıklar gösteren kahramanlarımızı yeniden anmamızı sağlayan bir sergi” dedi. 

SERGİ 2022’NİN SONUNA KADAR AÇIK  

Serginin 2022 yılının sonuna kadar açık kalmasını hedeflediklerini belirten Sözen, “Yoğun bir ilgi olursa süresini uzatabiliriz. İstiklal sergimiz bugüne kadar 1 milyona yakın ziyaretçi aldı, hala daha İzmir ve Ankara’da açık, bu serginin de insanlarda özel bir duygu bırakacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla ziyaretçi trafiğinin yoğun olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.  

KAHRAMANLARIN İSTİKLAL MADALYALARI BİR ARAYA GETİRİLDİ  

Sözen, “Böyle bir sergi açıp, savaşın kahramanlarını anmamak olmaz diye düşündük. 1 ay kadar önce elinde aile büyüğünün, tanıdığının İstiklal madalyası olan kişilere bu madalyaları bize ödünç vermeleri için bir çağrıda bulunduk. Bunlar çok özel kahramanlar, her şeylerini feda eden insanlar silah arkadaşlarını 100 yıl sonra bir araya getirmeyi amaçladık. Şu anda her biri burada, bu salonda yan yanalar. Çağrımızdan sonra 250 tane İstiklal madalyası getirildi. Hala daha müzeye ödünç vermek isteyen kişiler var. Umarım kahramanları layık oldukları şekilde anmayı başarırız” ifadelerini kullandı.  

Müzeye gelip de ilk andan itibaren etkilenmemenin mümkün olmadığını söyleyen Sözen, “Çocukluğumuzda öğrendiğiniz birçok şey farklı boyutlarıyla, hiç bilmediğimiz fotoğraflarla, ilk kez gördüğümüz anlatımlarla karşımıza çıkıyor. Burada bir süre vakit geçirince insan 100 yıl öncesine o günlere gidiyor. İnsanlar buradan milli mücadelenin duygusuyla ayrılacak” dedi. 

MÜZEYE BAĞIŞLANAN MADALYALAR 

İstiklal Sergisi sırasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Cumhuriyet’in ilan edildiği ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk Cumhurbaşkanı seçildiği oturumu yöneten Meclis Başkanvekili merhum Abdullah İsmet Eker’in kızı Mucizat Eker Divringi, babasının İstiklal Madalyası’nı Türkiye İş Bankası Müzesi’ne bağışlamıştı. Daha sonra Çanakkale Savaşı, Sakarya Meydan Muharebesi ile Kurtuluş Savaşı ve 2. Dünya Savaşı’nda farklı cephelerde mücadele eden; ayrıca Türkiye İş Bankası’nda 20 yılı aşkın süre görev yapan Osman Nuri Oral’ın torunu Rengin Karan da dedesinin İstiklal Madalyası’nı müzeye bağışlamıştı. Bu bağışların pekiştirdiği ilhamla, ‘Bir Asrın Ardından’ sergisinin ana bölümlerinden biri Milli Mücadele’nin kahramanlarını anmak için ayrıldı. 

4 MADALYA DA KALICI OLARAK EMANET EDİLDİ 

Yapılan çağrı sonucunda müzeye, ülkemizin dört bir yanından ödünç verilen 251 adet İstiklal Madalyası’nın yanı sıra orijinal madalya beratları, fotoğraflar, kimlik kartları, anı defterleri ve kılıç, kama gibi muharebe eşyaları da sergilenmek üzere teslim edildi. Sergi hazırlık sürecinde madalya sahiplerinden Özden Engin dedesinden, Muammer Eryılmaz ise babasından kendisine miras kalan İstiklal Madalyası’nı Türkiye İş Bankası Müzesi’ne bağışlamaya karar verdi. Türkiye İş Bankası Müzesi’ne 4 madalya da kalıcı olarak emanet edildi.    

Eminönü’nde bulunan Türkiye İş Bankası Müzesi’nde açılan sergi, 28 Ekim’den itibaren bir yıl boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Müze, pazartesi hariç her gün 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.  28-30 Ekim tarihlerine özel olarak ziyaret saatleri 19.30’a kadar uzatıldı. 

Etiketler: Sergi
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Buca Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası: 11 gözaltı

Sonraki Haber

Çakrak Kilisesi’nde restorasyon çalışmaları sürüyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Filistinli oyuncu Massri: Halkımı her yere yanımda götürüyorum
Kültür ve Sanat

Filistinli oyuncu Massri: Halkımı her yere yanımda götürüyorum

27 Ekim 2026
Lebon Pastanesi yeni yüzüyle geri dönüyor
Kültür ve Sanat

Lebon Pastanesi yeni yüzüyle geri dönüyor

27 Ekim 2026
ALL Accor’dan gastronomi ve müziği buluşturan gece: Kenan Doğulu sahne aldı
Kültür ve Sanat

ALL Accor’dan gastronomi ve müziği buluşturan gece: Kenan Doğulu sahne aldı

27 Ekim 2026
Cenk Eren'den dikkat çeken açıklama: “Ben butik bir starım!”
Kültür ve Sanat

Cenk Eren’den dikkat çeken açıklama: “Ben butik bir starım!”

27 Ekim 2026
Kültür ve Sanat

Gölbaşı’nda 29 Ekim coşkusu! Kıraç ve 3 tenor Cumhuriyet Bayramı’nda sahne alacak

26 Ekim 2026
Balkan ülkelerinden 24 ressam, Selimiye Camisi’ni tuvallerine taşıdı
Kültür ve Sanat

Balkan ülkelerinden 24 ressam, Selimiye Camisi’ni tuvallerine taşıdı

26 Ekim 2026
Sonraki Haber
Çakrak Kilisesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor

Çakrak Kilisesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor

En Güncel Haberler

Kuyumcu dükkanında 1,8 milyon TL'lik altını bozdururken suçüstü yakalandı
Yerel Haberler

Kuyumcu dükkanında 1,8 milyon TL’lik altını bozdururken suçüstü yakalandı

27 Ekim 2026
Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'na başvurular 30 Kasım'a kadar devam edecek
İş Dünyası

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’na başvurular 30 Kasım’a kadar devam edecek

27 Ekim 2026
Ankara merkezli 2 ilde DEAŞ operasyonu: 16 gözaltı
Yerel Haberler

Ankara merkezli 2 ilde DEAŞ operasyonu: 16 gözaltı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dezavantajlı çocukların hikayeleri öykü kitabı oldu

27 Ekim 2026
Yaşam

Kağıthane’de eski sevgili vahşeti: Evli olduğunu öğrendiği tornavidayla sırtından yaraladı

27 Ekim 2026
Yaşam

Eşine ve kızına sevgisini billboardlara taşıdı

27 Ekim 2026
Yaşam

DNA örnekleri alınan atlara, mikroçip ile kimlik numarası verilip, nüfus kayıtları tutuluyor

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kurgu trafik kazalarıyla 25 milyon liralık vurgun yapan şebeke, ‘kiralık sürücü’ kullanmış

Kurgu trafik kazalarıyla 25 milyon liralık vurgun yapan şebeke, ‘kiralık sürücü’ kullanmış

- Haberton
27 Ekim 2026

Adana merkezli 7 ilde, kurgu trafik kazalarıyla 17 sigorta şirketinden 25 milyon lira haksız kazanç elde ettiği belirlenen ve polisin...

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

KYK burs sonuçları bekleniyor! Burs çıkmazsa kredi otomatik mi veriliyor? Öğrencilerin bilmediği ayrıntılar

Kara kediler neden uğursuz sayılıyor? Yüzyıllardır süren inanışın ardındaki gerçek

Güncel Haber

Kuyumcu dükkanında 1,8 milyon TL'lik altını bozdururken suçüstü yakalandı

Kuyumcu dükkanında 1,8 milyon TL’lik altını bozdururken suçüstü yakalandı

27 Ekim 2026
Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'na başvurular 30 Kasım'a kadar devam edecek

Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’na başvurular 30 Kasım’a kadar devam edecek

27 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton