2 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bütün partiler Türkiye için Türkiye partisi olmalıdır

Bütün partiler Türkiye için Türkiye partisi olmalıdır

Haberton - Haberton
6 Haziran 2025 - Güncellenme Tarihi 15 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bütün partiler Türkiye için Türkiye partisi olmalıdır
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’nin huzura barışa ve istikrara ihtiyacı vardır. Bütün partiler Türkiye için Türkiye partisi olmalıdır” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret etti. Bahçeli, “Bugün sevinçli bir iklimde mübarek Kurban Bayramımızı idrak ediyoruz. Sevinçli bir iklimden kastım, terörsüz bir Türkiye hedefine yürüyüşün, bu bayramda daha da güçlenerek devam etmesi halidir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı’nda Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki anıt mezarını ziyaret etti. Kuran-ı Kerim ve dua okunmasının ardından Bahçeli, Türkeş’in mezarına karanfil bırakıp, su döktü. Bahçeli, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bugün sevinçli bir iklimde mübarek Kurban Bayramımızı idrak ediyoruz. Sevinçli bir iklimden kastım, terörsüz bir Türkiye hedefine yürüyüşün, bu bayramda daha da güçlenerek devam etmesi halidir. Bugün Türkiye, bölücü terör faaliyetlerinin kurucu önderi Abdullah Öcalan tarafından; barış ve demokratik toplum çağrısı açıklamasıyla, PKK’nın feshi ve silahların bırakılması kararı alınmış, bu da 12 Mayıs’ta 12’nci kongre ile kabul edilerek uygulamaya geçmiştir. Bu önemli bir adımdır. Türkiye’nin teröre son vermesinin bir başlangıcıdır. Bundan sonra demokratikleşme süreci ve insan hakları çerçevesinde güçlenerek Türkiye’yi; terörsüz Türkiye olarak kalıcı, ekonomik büyüme, sosyal gelişme ve milli bütünleşme açısından da büyük, güçlü bir süper güç olma yolunun hedef olarak kabulünün de önemli bir anlayışın ve ruhun başlangıcıdır. O sebepten dolayı, bugünkü bayram, geçmiş dönemlerde yaşanan acılı ve Türkiye’yi karanlığa sürükleyen dönemlerin çok ötesinde önemli bir bayram olarak kabul edilmeli. Bayramın da manasına uygun hareket edilmeli” ifadelerini kullandı.

‘CHP’YE ATATÜRK’ÜN İZİNDE GİTMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM’

Bahçeli, tüm siyasi parti ve yöneticilerinin süreci kucaklaması gerektiğini söyleyerek, “Bütün siyasi partilerimiz, siyasi partilerin değerli yöneticileri kavramları seçerek topluma moral veren, sonuca varma hedefini gözeten ifadeler kullanmalı ve toplumsal gerginliğe, karşılıklı çatışmaya, birtakım insanları sokağa davet etmeye gerek duyulmamalıdır. Türkiye böyle bir sürece girdiği zaman üniversite gençliği üzerinden birtakım çağrılar yaparak, kendilerinin gelemediği sokağa gençleri götürme gayreti, geleceğe doğru önemli bir yanlışın başlangıcı kabul edilir. Bunu 1968 döneminden bu yana milletimiz yaşamıştır, tekrar yaşamamak lazımdır. Gençlik milletimizin gözbebeğidir. Hele hele 21’inci yüzyılın ülkemizin süper güç olmasında önemli bir kadro hareketi olarak yetişmeleri elzemdir. Gençlik üzerindeki oyunlara son verilmelidir. Dolayısıyla öncelikle bütün siyasi partilere ve özellikle CHP’nin değerli yöneticilerine, mensuplarına; Saraçhane’den çıkıp Ankara yolunda Atatürk’ün izinde gitmelerini tavsiye ediyorum. Önümüzdeki dönemler için bunun hazırlığını yapalım. Yoksa, ‘Kafamın tası attı, şunu şöyle edecek, böyle edecek’ bu sokaklarda taslara gerek yok, akla ihtiyaç vardır. Türkiye’nin huzura, barışa ve istikrara ihtiyacı vardır” diye konuştu.

‘TÜM PARTİLER TÜRKİYE PARTİSİ OLMALI’

Kurban Bayramı sonrasında TBMM’nin önemli bir görev üstlenmesi gerektiğinin altını çizen Bahçeli, “Bayram sonrasında, hazırlanacak olan anayasal çerçevede TBMM’nin önemli bir görev üstlenmesi suretiyle Türkiye’yi geleceğe hazırlayacak bir çalışmanın başlanmasını da arzuluyoruz. Bunu millet olarak da temenni ediyoruz. Yani darbeler anayasası yok edilmeli, milli iradeye dayalı, tüm siyasi partilerin düşünceleri alınarak kurucu anayasa anlayışı içerisinde yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu kabullenmelidir. İkinci olarak siyasi partiler gözden geçirmelidir. Üçüncü olarak seçim sistemi gözden geçirilmelidir. Dördüncü olarak da TBMM’nin daha verimli olarak çalışabilmesi için Meclis İç Tüzüğü güncelleştirilerek TBMM’nin varlığını herkese hissettirecek bir anlayışa sokulmalıdır. Meclis tartışmaları da artık Meclis’e yakışır bir üslup içerisinde karşılıklı anlayış, sevgi ve kardeşlik bağında devam etmelerini sağlayacak bir yapıya ulaştırılmalarında yarar vardır. Artık bütün siyasi partiler Türkiye için vardır, Türkiye partisi olmak mecburiyetindedir. Başka ülkelerin tesiri altında kalarak Türkiye’nin istikrarını bozmaya, kamplaşmaya sevk edecek, kutuplaşmayı ortaya koyacak yanlışlardan kurtarılması lazımdır. Onun için şu an 117 tane siyasi parti vardır. Bunlardan 16 tanesi TBMM’de temsil edilmektedir. Her gün de siyasi parti kurulma çalışmaları vardır. Böyle bir durum karşısında bütün partiler Türkiye için Türkiye partisi olmalıdır” dedi.

Etiketler: Devlet Bahçeli
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Evliliği tehdit eden 3 sessiz krize dikkat

Sonraki Haber

İnşallah Dünya Kupası’na katılırız ve bu hasreti sonlandırırız

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vefat eden AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Çiftçi için taziye mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vefat eden AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Çiftçi için taziye mesajı

2 Eylül 2026
DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: "Barışın dilini bu ülkede kurmaya ihtiyacımız var"
Politika

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: “Barışın dilini bu ülkede kurmaya ihtiyacımız var”

1 Eylül 2026 - Güncellenme Tarihi 2 Eylül 2026
Cevdet Yılmaz: 'Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı yapmak için her türlü adımı atacağız
Politika

Cevdet Yılmaz: ‘Türkiye Yüzyılı’nı adaletin yüzyılı yapmak için her türlü adımı atacağız

1 Eylül 2026
Bakan Tekin: Top artık bizde, hep beraber bu sürece sahip çıkalım
Politika

Bakan Tekin ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinde sorumluluğu kamu otoritesine bıraktı: “Top artık bizde”

1 Eylül 2026
Bakan Göktaş'tan 'Terörsüz Türkiye' açıklaması: Şehirler yatırım alacak, üretim artacak
Politika

Bakan Göktaş’tan ‘Terörsüz Türkiye’ açıklaması: Şehirler yatırım alacak, üretim artacak

1 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile görüştü
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile görüştü

1 Eylül 2026
Sonraki Haber
İnşallah Dünya Kupası'na katılırız ve bu hasreti sonlandırırız

İnşallah Dünya Kupası'na katılırız ve bu hasreti sonlandırırız

En Güncel Haberler

Seyir halindeki otomobil yandı
Yerel Haberler

Seyir halindeki otomobil yandı

2 Eylül 2026
Manisa FK deplasmanda Iğdır FK ile oynayacak
Spor Haberleri

Manisa FK deplasmanda Iğdır FK ile oynayacak

2 Eylül 2026
İstanbul Valiliğinden Silivri açıklarındaki gemi kazasına ilişkin yeni açıklama / Yeni görüntüler
Öne Çıkan

İstanbul Valiliğinden Silivri açıklarındaki gemi kazasına ilişkin yeni açıklama / Yeni görüntüler

2 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Uyuşturucuya ‘merak’ ile başlanıyor, ilk kullanım ‘arkadaş’ ve ‘yakın çevre’den temin ediliyor

2 Eylül 2026
Yaşam

Aydın’da av sezonunun ilk balıkları tezgahlardaki yerini aldı

2 Eylül 2026
Yaşam

Arızalanan TIR’ı tamir ederken otomobil çarptı; 1 ağır yaralı

2 Eylül 2026
Yaşam

11 yaşındaki çocuğa köpek saldırısında 1,2 milyon TL tazminat kararı

2 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

2 katlı metruk bina alev alev yandı

2 katlı metruk bina alev alev yandı

- Haberton
2 Eylül 2026

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2 katlı metruk bina alev alev yandı. İnegöl ilçesi kırsal Yiğitköy Mahallesi’ndeki 2 katlı metruk binada, saat...

Türkiye kültürle dolu bir yazı geride bıraktı: Festivaller Anadolu’ya yayıldı, müzelerde gece ziyaretleri öne çıktı

Bir milletin kaderini değiştiren zafer: 30 Ağustos ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlığa uzanan büyük mücadelesi

Elektrik faturasını yükselten cihazlar belli oldu! Evde en çok elektriği hangisi tüketiyor?

Sürekli gaz ve şişkinlik yaşayanlar dikkat! Masum bir nedenden kaynaklanabileceği gibi hastalık belirtisi de olabilir

Güncel Haber

Uyuşturucuya 'merak' ile başlanıyor, ilk kullanım 'arkadaş' ve 'yakın çevre'den temin ediliyor

Uyuşturucuya ‘merak’ ile başlanıyor, ilk kullanım ‘arkadaş’ ve ‘yakın çevre’den temin ediliyor

2 Eylül 2026
Seyir halindeki otomobil yandı

Seyir halindeki otomobil yandı

2 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton