25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Bütçe görüşmelerinde kavga; İYİ Partili vekil yoğun bakımda

Bütçe görüşmelerinde kavga; İYİ Partili vekil yoğun bakımda

Haberton - Haberton
6 Aralık 2022 - Güncellenme Tarihi 7 Aralık 2022
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Bütçe görüşmelerinde kavga; İYİ Partili vekil yoğun bakımda

Bütçe görüşmelerinde kavga; İYİ Partili vekil yoğun bakımda

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bütçe görüşmelerinde kavga çıktı, çıkan kavgada yaralanan İYİ Partili Hüseyin Örs, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. 

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti ve İYİ Parti milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. Yaşanan arbedede fenalaşan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, hastaneye kaldırıldı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında, TBMM, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplandı. 

https://ajans.dha.com.tr/images/videos/2022_12/2022_12_06/3473469/ankara-butce_gorusmelerinde_cikan_kavgada_yaralanan_iyi_partili_huseyin_ors_hastaneye_kaldirildi.mp4

Görüşmeler sırasında önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında tartışma yaşandı. Ardından kürsüde konuşan İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz ve AK Parti’li Turan tartıştı. AK Parti ve İYİ Parti sıralarındaki milletvekillerinin de ayağa kalkarak tartışmaya başlaması üzerine gerginlik büyüdü. Bunun üzerine Meclis Başkanvekili Haydar Akar, 10 dakika oturuma ara verdi.

Ancak tartışma devam etti. AK Parti milletvekilleri ile İYİ Parti milletvekilleri kürsünün etrafında toplandı. İki partinin milletvekilleri birbirlerine yumruk attı. Yaşanan arbedede yere düşen milletvekilleri oldu. Arbede devam ederken, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk attı. Araya diğer milletvekilleri girdi ve Örs, genel kurul salonundan çıkarıldı.

Bütçe görüşmelerinde kavga; İYİ Partili vekil yoğun bakımda
Bütçe görüşmelerinde kavga; İYİ Partili vekil yoğun bakımda

Yaşanan arbedede İYİ Partili Örs, fenalaştı. Örs’e, ilk müdahaleyi aynı zamanda doktor olan İYİ Partili Aylin Cesur yaptı. Örs, daha sonra Meclis revirine götürüldü. Burada kalp ritminin bozuk olduğu gerekçesiyle Hüseyin Örs, ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Örs’ün, tedbir amacıyla yoğun bakımda tedaviye alındığı öğrenildi.

İYİ PARTİ’Lİ CESUR: HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan arbedede fenalaşarak hastaneye kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü, milletvekilleri ziyaret etti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ile İYİ Parti’li milletvekilleri, Örs’ün durumuna ilişkin bilgi aldı.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Hüseyin Örs’ün sağlık durumuna ilişkin, “Saldırı sonrasında başına yediği darbe sonrası Vekilimizin genel durumunun iyi olmadığını gözlemledik. Ben kendisini revire götürmek gerektiği için eşlik ettim. TBMM revirinde müdahale eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. EKG çekmelerini rica ettik. Kendisine geçen seneden pil takıldığını bildiğim için EKG çekilmesini istemiştim. EKG’de, kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin maalesef bozulduğunu gördük. Onun üzerine derhal ambulansla hastaneye getirmeye karar verdik.

İlk müdahale ile beraber ilaç uygulandı. Yapılan müdahale, ‘kalbin geri döndürülmesi’ diye bilinen kardiyoversiyon tedavisidir. Çok önemli bir hadisedir. Çok kısa sürede yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi. Ancak şu anda hayati tehlikesi devam ettiği için yoğum bakımda tedavisi devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’li Zorlu ise, TBMM’deki kavga anına ilişkin, “Milletvekilimiz konuşmasını yaparken bir müdahale girişimi oluyor. Hüseyin Bey, olayı yatıştırmak adına davranırken o sırada AK Parti’li bir milletvekili, parmağında da bir yüzükle milletvekilimize saldırıyor. Çok ağır bir hayati tehlikesi olan bir durumdayız. Bu milletvekilliği değildir; bu düpedüz milletin cellatlığına soyunmaktır. Asla böyle bir şeyi kabul etmiyoruz” dedi.

AK PARTİ’Lİ ELİTAŞ: FİZİKİ BİR ŞEY OLMAMASI GEREKİR

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da “Burada her türlü ağız dalaşı olabilir ama sonunda fiziki bir şey olmaması gerekir. Hepimiz milletvekilliğini bıraktıktan sonra hangi partiden olursa olsun, dostum, arkadaşım gibi sarılacak bir noktaya gitmemiz gerekir. Biz tekrar Hüseyin Bey’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hamdolsun durumu iyiymiş” diye konuştu.

CHP Burdur Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Mehmet Göker de Örs’ün bilincinin açık olduğunu söyleyerek, “Tamamen girdiği stresle alakalı bir durum. Bir gün kontrol amaçlı tutulacak. İnşallah aramıza dönecek” dedi.

Ardından tekrar açıklama yapan İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, “Vekilimize geri döndürme işlemi yapıldı. Uyutuluyor, gelenler ise sadece bizimle görüştü. Doktoru ile herhangi bir görüşme olmadı” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. 

CHP’Lİ ALTAY: DOKTORLARDAN BİLGİ ALDIM HALA YOĞUN BAKIMDA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan arbedede fenalaşarak hastaneye kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü ziyaret etti. Ziyaret sonrası Örs’ün sağlık durumu hakkında bilgi veren Altay, şunları söyledi:

“Doktorlardan bilgi aldım hala yoğun bakımda. Tansiyonun yükselmesi kalp ritmini bozmuş pil şaşmış bana söylenen, ‘beş dakika geç gelse kaybedilmiş olacaktı’. Şu anda yoğun bakımda ben de görüşemedim, ailesiyle görüştük. Bir iyiye gidiş var, pil normal haline dönmüş. Ama şiddet asla ve asla kabul edilebilir bir şey değil. Arbedenin olmasını istemeyiz ama arbede olur. Bu öyle bir olay değil. Hüseyin Örs, en barışçıl milletvekillerinden biri.

Kürsüdeki bir başka İYİ Partili milletvekiline, AK Parti’li milletvekillerinin fiziki basıncı üzerine, kürsüdeki milletvekili arkadaşını koruma içgüdüsüyle; AK Partililere yapmayın etmeyin demek için oradayken, bahse konu saldıran milletvekili özel olarak Hüseyin Örs’ü hedef alarak gelip yüzüne gözüne fiziki bir saldırı gerçekleştiriyor. Bir arbede sonucu burada değil. Gözüne kastedilerek Hüseyin Örs’e bir saldırıdır. Ben o milletvekilini bilirim en saldırgan milletvekillerinden biri. Özür dilemeyeceğini söylemiş kabul edilemez. Milletvekili canıyla uğraşırken, özür dilemeyeceğini söylemesi kabul edilemez. Oğlu yanına gitmiş bilinci açık, şu an dinlendiriliyor uyku hali var.”

Bütçe görüşmelerinde kavga çıktı, çıkan kavgada yaralanan İYİ Partili Hüseyin Örs, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. 
Bütçe görüşmelerinde kavga çıktı, çıkan kavgada yaralanan İYİ Partili Hüseyin Örs, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. 

AKŞENER: HİÇBİR AHLAKSIZ YUMRUK BİZİ HAKİKATİN YOLUNDAN AYIRAMAYACAK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM Genel Kurulu’nda yaşanan arbedede fenalaşarak hastaneye kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü ziyaret etti. Ziyaret sonrası Twitter hesabından bir paylaşım yapan Akşener, “Değerli dava arkadaşım, Trabzon Milletvekilimiz Sn. Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret ettim. Şükürler olsun durumu iyi. Gazi Meclisimizde millet iradesine ve partimize yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!” ifadelerini kullandı. 

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, İYİ PARTİ’Lİ ÖRS’Ü ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu’nda uğradığı saldırı sonrası hastanede tedavi altına alınan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü ziyaret etti. Örs Ailesi, İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve doktorlar ile görüşerek, Hüseyin Örs’ün sağlık durumu hakkında bilgi alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Etiketler: Kavga
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘Engelli Aktif Yaşam Merkezi Yönetmeliği’ hazırladık

Sonraki Haber

Sultangazi’de annesinin evini ateşe verdi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın
Öne Çıkan

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür / Geniş haber
Öne Çıkan

İstanbul’un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür

25 Nisan 2026
Düğün günü ölü bulundular
Öne Çıkan

Düğün günü ölü bulundular

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Bakanlık’tan 81 ile genelge: Okullarda x-ray, turnike ve panik butonu dönemi

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Başakşehir’de dehşet! Pencereden sarkıttığı köpeği cama vurup kaydetti

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

İstanbul’da 100 bin konutun hak sahipleri bugün belirlenecek

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Sultangazi'de annesinin evini ateşe verdi

Sultangazi'de annesinin evini ateşe verdi

En Güncel Haberler

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu
Spor Haberleri

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

25 Nisan 2026
Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından
Spor Haberleri

Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ankara'da 1 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı soruşturmasında 7 tutuklama

Ankara’da 1 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı soruşturmasında 7 tutuklama

- Haberton
25 Nisan 2026

Ankara'nın Keçiören ilçesinde Erdal Polat'ın motosikletten ateş açılarak öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada 7 şüpheli tutuklandı. Olay, 22 Nisan günü saat...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

25 Nisan 2026
Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton