16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Bu şekil devam ettiği müddetçe Türk futbolunun bir santim ileri gitmesinin imkanı yok

Bu şekil devam ettiği müddetçe Türk futbolunun bir santim ileri gitmesinin imkanı yok

Haberton - Haberton
6 Nisan 2026
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Beşiktaş, Süper Lig’in 28’inci haftasında deplasmanda konuk olduğu Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, “Camia olarak her hafta Var’la ilgili açıklama yapmaktan yorulduk, sıkıldık. Pozisyonu hepimiz seyrettik, tüm Türkiye de seyretti. Ortada saçma sapan bir hadise var. Maalesef bizim şikayet ettiğimiz gibi de bizim haricimizdeki 17 takım da bu mevcut Mhk’den, Var’dan en az bizim kadar da şikayet ediyor. Artık söylemekten de yoruldum ama bu Mhk Başkanı, yardımcısı olan zat, bu şekil devam ettiği müddetçe Türk futbolunun bir santim ileri gitmesinin imkanı yok” dedi.

Beşiktaş, Süper Lig’in 28’inci haftasında deplasmanda konuk olduğu Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Misafirperverlikleri için Fenerbahçe yönetimine teşekkür ederek sözlerine başlayan Serdal Adalı, “Bizi çok güzel ağırladılar. Oynanan oyunla ilgili de bana göre gayet keyifli bir mücadele oldu. Ancak hepimizin de şahit olduğu bir son dakika penaltısı bizi maalesef yine tekrar hakem konuşmaya, Var konuşmaya mecbur bıraktı. Camia olarak her hafta Var’la ilgili açıklama yapmaktan yorulduk, sıkıldık. Pozisyonu hepimiz seyrettik, tüm Türkiye de seyretti. Ortada saçma sapan bir hadise var. Maalesef bizim şikayet ettiğimiz gibi de bizim haricimizdeki 17 takım da bu mevcut Mhk’den, Var’dan en az bizim kadar da şikayet ediyor. Artık söylemekten de yoruldum ama bu Mhk Başkanı, yardımcısı olan zat, bu şekil devam ettiği müddetçe Türk futbolunun bir santim ileri gitmesinin imkanı yok” ifadelerinde bulundu.

Lütfen Türk Futbolunun Yakasından Bir Düşün

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birazcık utanmaları ve sıkılmaları varsa bugün görevlerinden istifa ederler. Türk futbolunun yakasından düşerler. Her hafta bunları biz konuşuyoruz, diğer takımlar konuşuyor. Adamda utanma, sıkılma olur.

Lütfen Türk futbolunun yakasından bir düşün. Yeter artık. Neye çalışıyoruz biz? Bir taraftan kulübün mevcut şartlarıyla uğraşırken, bir taraftan transfer yapalım.

Camianın bir yüzü gülsün derken, emek veriyoruz, para harcıyoruz. Sonra bir Var hakemi… Fenerbahçe’nin böyle bir şeye ihtiyacı mı var? Yok.

Bizim bir iddiamız mı vardı? Şampiyonluk iddiamız mı vardı? Yok. Zaten 3-4 hafta önce bizi temizlediler.

Öyle bir iddiamız kalmadı.”

Dünyada Sorunsuz Şekilde Devam Eden Bir Sistem, Maalesef Türkiye’de En Büyük Sorun

Karşılaşmanın Var hakemi Abdullah Buğra Taşkınsoy’a tepki gösteren Serdal Adalı, “Dünyada sorunsuz şekilde devam eden bir sistem, maalesef Türkiye’de en büyük sorun. Bunda bir anormallik yok mu? Biz mi yanlış düşünüyor? Dünya bu Var ile futbolunu yönetirken, kararların doğru olması için mücadele ederken, bir tek bu iş Türkiye’de Var faciası… Hakem görmemiş olabilir. ’50 metre gerideydi’ diyorlar. Sen çağırıp bu çizginin içinde mi, dışında mı? Faul var mı? Hocam bunu bir izle demez misin?” şeklinde konuştu.

‘Siz Bu Emeği Nasıl Gasp Edersiniz?’

Emeklerin boşa çıkarıldığını ifade eden Adalı, “Artık ya iyi takım yapalım, iyi oynayalım. Mücadele ediyor bu çocuklar. Burada bir emek veriliyor. Boş verin bizim harcadığımız zamanı, parayı.

Çocuklar 100 dakika mücadele verdi. Fenerbahçe de verdi. Bunların bu emeğini nasıl boşa çıkarırsınız? Siz bu emeği nasıl gasp edersiniz?

Koskoca Türkiye’de 90 milyonluk Türkiye’de eğer biz 15 tane hakem yetiştiremiyorsak… Portekizliler 1,5 senedir eğitmenlik yapıyor. Adı eğitmen, kimi eğitmişler? Lafa geldi mi mahkemeye verecekmiş koskoca camiayı.

Hadi ver şimdi göreyim. Onlar da biraz şerefi varsa bırakır gider” dedi.

Biz O Tiyatronun Bir Parçası Olmak İstemedik

Fenerbahçe Futbol Şube Sorumlusu Ertan Torunoğulları’nın, “Bundan sonra Var’da kulüplerin birer temsilcisi olsun, onlar da olanı biteni kulüplerine rapor etsinler. Bugün başvurumuz oldu, federasyon kabul etti ama Beşiktaş gözlemci göndermek istemedi. Sebebini bilmiyoruz” açıklamalarına da cevap veren Adalı, “Biz o tiyatronun bir parçası olmak istemedik” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler: BeşiktaşFenerbahçeFutbolSüper LigTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Domenico Tedesco: Bugün galip gelmek için penaltıya ihtiyacımız yoktu

Sonraki Haber

Bursa’da zincirleme kaza sonrası yaralılar ekiplere direndi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Sırbistan'ı set vermeden geçti
Spor Haberleri

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Sırbistan’ı set vermeden geçti

16 Temmuz 2026
Karşıyaka'dan derbili start
Spor Haberleri

Karşıyaka’dan derbili start

15 Temmuz 2026
Spor Haberleri

Menemen FK’da Efe Taylan kaldı

15 Temmuz 2026
Bodrum FK'da ilk etap bitti
Spor Haberleri

Bodrum FK’da ilk etap bitti

15 Temmuz 2026
Altay'da yarıda kalan kongre tamamlanıyor
Spor Haberleri

Altay’da yarıda kalan kongre tamamlanıyor

15 Temmuz 2026
Spor Haberleri

Göztepe’de Arda Okan Kurtulan ve Arda Özçimen ile yola devam

15 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Bursa'da zincirleme kaza sonrası yaralılar ekiplere direndi

Bursa'da zincirleme kaza sonrası yaralılar ekiplere direndi

En Güncel Haberler

Kağıthane’de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma programı düzenlendi
Yerel Haberler

Kağıthane’de ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma programı düzenlendi

16 Temmuz 2026
Saraçhane'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi
Öne Çıkan

Saraçhane’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi

16 Temmuz 2026
Malatya'da otobüs bakım onarım atölyesinde yangın
Yerel Haberler

Malatya’da otobüs bakım onarım atölyesinde yangın

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bursa’da yaban domuzu sürücü şehir merkezine indi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Denizli’de 15 Temmuz Hafıza Merkezi açıldı

16 Temmuz 2026
Yaşam

Samsun’da 15 Temmuz anısına yürüyüş ve anma programı

16 Temmuz 2026
Yaşam

Kayseri’de 15 Temmuz etkinliklerinde dev Türk bayrağı açıldı

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde 15 Temmuz anma programı

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde 15 Temmuz anma programı

- Haberton
16 Temmuz 2026

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin katılımıyla anma programı gerçekleştirildi. İçişleri...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Bursa'da yaban domuzu sürücü şehir merkezine indi

Bursa’da yaban domuzu sürücü şehir merkezine indi

16 Temmuz 2026
Denizli’de 15 Temmuz Hafıza Merkezi açıldı

Denizli’de 15 Temmuz Hafıza Merkezi açıldı

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton