14 Eylül 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - CHP Haberleri - Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim

Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim

Haberton - Haberton
7 Mayıs 2023
- CHP Haberleri, Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim

Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizi kavga ettiriyorlar ama o kavgaya girmeyeceğiz. Bir sürü şeyler söylüyorlar. Onlara da inanmayın lütfen. Benim ağzımdan çıkana inanın. Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim. Doğruları söyleyeceğim. Doğruların arkasından gideceğim. Çok kamplaştık, çok kutuplaştık. Neredeyse birbirimizi düşman gibi görmeye başladık. Türkiye’yi buradan çıkaracağım” dedi.

Millet İttifakı’nın da cumhurbaşkanı adayı olan Kılıçdaroğlu, miting için Kırşehir’e geldi. Burada halka hitap eden Kılıçdaroğlu, “Bugünkü hayat pahalılığı içinde en büyük sorunu yaşayan kadındır. Bugünkü hayat pahalılığı içinde dertleri alıp, derman üretmeye çalışan yine kadınlardır. Büyük sıkıntılar çeken kadınlardır. Pazara gidip, mutfaktaki yangını gören kadınlardır. O nedenle benim kadınlara borcum var. Rahmetli annem okuma, yazma bilmezdi. Dolayısıyla evdeki bütün sıkıntıları yaşardı. 7 kardeşiz, babamın 7 kardeşe bir bayramda ayakkabı aldığını hiç hatırlamam. Çünkü alacak gücü yoktu. Ama bizi okuttu. 7 kardeş içinde üniversiteye giden sadece benim.

Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim
Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim

Çünkü diğerlerini gönderecek parası, imkanı da yoktu. Ama benim şimdi pırıl pırıl üniversite mezunu 3 evladım var. 3 evladımın ne iş yaptığını kimse bilmez. Genel başkanım diye asla gidip bir yerlerde üstten konuşmadılar. Her birisi kendi ekmeğini çıkardı. Çalışıyor, üretiyor, kazanıyor, bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. İsterim ki; her anne baba evladını iyi bir okula gönderebilsin. Çünkü eğitim bizim en temel sorunlarımızdan birisidir. Onun için de hep birlikte mücadele etmek ve evlatlarımızı okutmak zorundayız. Evlatlarımız ne kadar iyi eğitim alırsa; Türkiye o kadar hızla büyür ve hızla kalkınır” diye konuştu.

‘HER AİLENİN EN AZ ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE GELİRİ OLACAK’

Seçilmesi halinde vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu, “Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediğini aile destekleri sigortasıyla göreceksiniz. Aile destekleri sigortasıyla hiçbir ailede ‘benim gelirim yoktur’ feryadını duymayacaksınız. Her ailenin en az asgari ücret düzeyinde geliri olacak. Bu gelir, kadının banka hesabına yatacak. Yoksul kadın her ay düzenli bankadan parasını çekecek, çoluk çocuğun rızkını sağlayacak. Onun fakir olduğunu, yoksul olduğunu sosyal devletten başka kimse bilmeyecek. Çünkü benim inancım şunu söylüyor; sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bu topraklarda hiç kimse ‘fakirim, yoksulum’ diye yardım istemeyecek. Sosyal devlet, her türlü yardımı beklemeden verecek. Bu topraklara baharı getireceğim. Huzuru getireceğim. Hiçbir yoksul ailenin elektriği, suyu asla kesilmeyecek” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizi kavga ettiriyorlar ama o kavgaya girmeyeceğiz. Bir sürü şeyler söylüyorlar. Onlara da inanmayın lütfen. Benim ağzımdan çıkana inanın. Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim. Doğruları söyleyeceğim. Doğruların arkasından gideceğim. Çok kamplaştık, çok kutuplaştık. Neredeyse birbirimizi düşman gibi görmeye başladık. Türkiye'yi buradan çıkaracağım" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizi kavga ettiriyorlar ama o kavgaya girmeyeceğiz. Bir sürü şeyler söylüyorlar. Onlara da inanmayın lütfen. Benim ağzımdan çıkana inanın. Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim. Doğruları söyleyeceğim. Doğruların arkasından gideceğim. Çok kamplaştık, çok kutuplaştık. Neredeyse birbirimizi düşman gibi görmeye başladık. Türkiye’yi buradan çıkaracağım” dedi.

‘HERKESİN ÜRETTİĞİ MODELİ İNŞA EDECEĞİZ’

100 bin öğretmen atama sözü veren Kılıçdaroğlu, “Bütün köy okullarını açacağım ve öğrencilerimiz kendi köylerinde okullara gidecekler. 100 bin öğretmenin atamasını Cumhuriyetin 100’üncü yılında yapacağız, göreceksiniz. Ferhat ile Şirin’in buluştuğu gibi öğretmenle öğrenciyi de buluşturacağız. Hiç endişe etmeyin. Köylerde sadece öğretmen, imam değil; ziraat teknisyeni de ziraat mühendisi de veteriner hekim de olacak.

Cumhurbaşkanı olarak göreve başladığımda göreceksiniz. Orta Anadolu’yu demir yollarıyla Mersin ve İskenderun Limanı’na ve Karadeniz’e bağlayacağız. Buradaki fabrikalar, ihracat yaptığı zaman demir yoluyla taşıdıklarında, bütün lojistik masraflarını devlet olarak karşılayacağız. Böylece fabrikanın Mersin’de, Adana’da olması çok cazip olmayacak. Kırşehir’de, Kayseri’de, Aksaray’da olması; çok daha cazip olacak. Böylece herkesin kazandığı ve ürettiği bir modeli inşallah inşa edeceğiz. Göreceksiniz; Türkiye için çalışacağız, 5’li çeteler için değil. Sizin için çalışacağız” diye konuştu.

‘2 YIL İÇİN BÜTÜN SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ UĞURLAYACAĞIZ’

Mülteci konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, “Türkiye, yol geçen hanına döndü. Bütün sınırlarımız delik deşik. 3 milyon 600 bin Suriyeli var. Söz verdim. En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye uğurlayacağız. Benim evladım işsiz. Sizin evladınız işsiz. Onlar asgari ücretin yarısıyla çalışıyorlar. Onlar da mağdur oluyor. Onları kendi ülkelerine götüreceğiz. Avrupa Birliği’nden aldığımız ve alacağımız fonlarla, onların yollarını, köprülerini, okullarını, hastanelerini bizim müteahhitler yapacak.

Can ve mal güvenliklerini sağlayacağız. Onları en geç 2 yıl içinde kendi ülkelerine uğurlayacağız ve göndereceğiz. Emek sömürüsünün karşısındayız. İnsan, insandır. Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır. Onun döktüğü alın terinin karşılığının ödenmesi gerekiyor. Bunu yapacağım. Afganlar da var. Onları da kendi ülkelerine Allah nasip ederse uğurlayacağız. Göreceksiniz” diye konuştu.

’85 MİLYONUN CUMHURBAŞKANI OLARAK GÖREV YAPACAĞIM’

Ülkesini sevdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Ülkem için hizmet etmek, benim boynumun borcudur. Yaşlısı, genci, kadını, erkeği, bu coğrafyanın neresinde yaşıyorsa yaşasın; her insanın mutlu ve huzurlu olmasını istiyorum. Bizi kavga ettiriyorlar ama o kavgaya girmeyeceğiz. Bir sürü şeyler söylüyorlar. Onlara da inanmayın lütfen. Benim ağzımdan çıkana inanın. Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim. Doğruları söyleyeceğim.

Doğruların arkasından gideceğim. Çok kamplaştık, çok kutuplaştık. Neredeyse birbirimizi düşman gibi görmeye başladık. Türkiye’yi buradan çıkaracağım. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Bir grubun değil; 85 milyonun cumhurbaşkanı olarak görev yapacağım. Buna göreceksiniz. Buna inanmanızı istiyorum. Çünkü beraber olursak güçlü oluruz, birlikte olursak güçlü oluruz. Adaleti getirirsek, güçlü oluruz. Adaletin gelmesinin yollarından birisi de gelir dağılımının hakça bölüşülmesidir.” 

NEŞET ERTAŞ’IN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir mitinginin ardından bozkırın tezenesi olarak bilinen Neşet Ertaş ile babası Muharrem Ertaş’ın mezarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, dua okuyarak Neşet Ertaş ve Muharrem Ertaş’ın kabirlerine karanfil bıraktı. Ardından kentten ayrılan Kılıçdaroğlu, Kırıkkale’de düzenlenen mitinge geçti.

Etiketler: Kemal Kılıçdaroğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İlkyaz Kocatepe, Broadway İn İstanbul’da

Sonraki Haber

Gençler, bu ülkeyi terk etme hayalleri kuruyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

AK Parti'li Zorlu: Ahilik'i tüm dünyaya sunmak istiyoruz
Politika

AK Parti’li Zorlu: Ahilik’i tüm dünyaya sunmak istiyoruz

14 Eylül 2026
Bilal Erdoğan 'Terörsüz Türkiye' sürecini değerlendirdi: "Herkesin elini, taşın altına koyması lazım"
Politika

Bilal Erdoğan ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini değerlendirdi: “Herkesin elini, taşın altına koyması lazım”

14 Eylül 2026
Cevdet Yılmaz’dan gençlere dikkat çeken mesaj: “Sosyal medya aslında asosyal medya”
Politika

Cevdet Yılmaz’dan gençlere dikkat çeken mesaj: “Sosyal medya aslında asosyal medya”

14 Eylül 2026
DEVA Partisi’nden evde eğitim çağrısı: Öğretmen eksikliği giderilsin
Politika

DEVA Partisi’nden evde eğitim çağrısı: Öğretmen eksikliği giderilsin

14 Eylül 2026
DEVA Partisi'nden tarım alarmı: “Çiftçi ürete ürete, çalışa çalışa batıyor”
Politika

DEVA Partisi’nden tarım alarmı: “Çiftçi ürete ürete, çalışa çalışa batıyor”

14 Eylül 2026
İdris Şahin’den eğitimde fırsat eşitliği çağrısı; “Okul farkları büyüten değil, azaltan yer olmalı”
Politika

İdris Şahin’den eğitimde fırsat eşitliği çağrısı; “Okul farkları büyüten değil, azaltan yer olmalı”

14 Eylül 2026
Sonraki Haber
Gençler, bu ülkeyi terk etme hayalleri kuruyor

Gençler, bu ülkeyi terk etme hayalleri kuruyor

En Güncel Haberler

Oyuncu Çağla Boz adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Oyuncu Çağla Boz adliyeye sevk edildi

14 Eylül 2026
AK Parti'li Zorlu: Ahilik'i tüm dünyaya sunmak istiyoruz
Politika

AK Parti’li Zorlu: Ahilik’i tüm dünyaya sunmak istiyoruz

14 Eylül 2026
Kocaeli'nde elim kaza: Devrilen beton mikserinin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Kocaeli’nde elim kaza: Devrilen beton mikserinin sürücüsü yaralandı

14 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bodrum’da Çorum lezzetleri, ‘En Büyük Sofra Çorum’ etkinliğiyle tanıtıldı

14 Eylül 2026
Yaşam

Mardin’de, apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü

14 Eylül 2026
Yaşam

Burdur’da yeni eğitim öğretim yılı başladı

14 Eylül 2026
Yaşam

‘En İyi Turizm Köyü’ seçilen Barbaros’a plaket: “Köy sakinlerinin kimliğine sahip çıkması çok önemli”

14 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Yaşadığı binanın zemin katında ölü bulundu: Yakınları sinir krizi geçirdi

Yaşadığı binanın zemin katında ölü bulundu: Yakınları sinir krizi geçirdi

- Haberton
14 Eylül 2026

Eskişehir’de 4 çocuk babası İhsan Dündar (84), oturduğu binanın zemin katında ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, acı haberi alan...

Türkiye’de erken çocukluk eğitimi: Kreş ve anaokulu standartları

İnternetten alışveriş yaparken sitenin güvenilir olduğu nasıl anlaşılır? İşte kontrol edilmesi gerekenler

WhatsApp’tan gelen APK dosyalarına dikkat: Tek dokunuşla telefonunuz tehlikeye girebilir

Yemekten kısa süre sonra yeniden acıkıyorsanız dikkat: Nedeni sadece az yemek olmayabilir

Güncel Haber

Oyuncu Çağla Boz adliyeye sevk edildi

Oyuncu Çağla Boz adliyeye sevk edildi

14 Eylül 2026
AK Parti'li Zorlu: Ahilik'i tüm dünyaya sunmak istiyoruz

AK Parti’li Zorlu: Ahilik’i tüm dünyaya sunmak istiyoruz

14 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton