16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Bu maçı unutup Avrupa maçına hazırlanmamız gerekiyor

Bu maçı unutup Avrupa maçına hazırlanmamız gerekiyor

Haberton - Haberton
2 Kasım 2025
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Bu maçı unutup Avrupa maçına hazırlanmamız gerekiyor
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Ofansif olarak iyi bitirdik ama golü bulamadık. Beraberlik için üzgünüz. İyi bir takıma karşı oynadık. Bu maçı unutup Avrupa maçına hazırlanmamız gerekiyor” dedi.

Süper Lig’in 11’inci haftasında Galatasaray sahasında Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, mücadelenin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmaya iyi başlamadıklarını belirten Okan Buruk, “Baskılara gittik, pasla çıkışları oldu. Lemina’yı arkada kullanmamız baskı şiddetimizi düşürdü. Lemina’nın maçın en iyilerinden birisi olduğunu söylemem gerekiyor. Eksiklerimiz vardı. Devamını kulübeden getirmekte zorlandık. İkinci yarı iyi oynadık. Rakibimiz lig ikincisi. Cesur bir futbol oynadılar. Fatih hocayı tebrik etmek gerekiyor. İki takıma da geçiş şansları geldi. Rakip kaleye kolay gittiğimiz anlar oldu. Ofansif olarak iyi oynamış gözükebiliriz ama iyi günümüzde değildik. Son paslar, vuruşlar, bitiricilik anlamında iyi işler yapmadık. Bunları yapsak maçı rahat çözebilirdik. Onların da kazanmaya oynayan bir takım olduğunu söyleyebilirim. Hücumsal anlamda daha kaliteli geçebilirdik. Top oyunda çok az kaldı. Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz. Orada 60 dakikaları görüyoruz. Burada 48 dakika. Hakemlerin de oyunu durdurduğunu düşünüyorum. Buna çözüm üretmemiz gerekiyor. Kulüpler Birliği ve MHK bunun görüşmelerini yapıyor. Hakemlerin oyunu oynatmayı istememesi, buraya gelen oyuncunun vakit geçirmesi, topun oyunda kalma süresini azaltıyor. İki takımın da hakemin genel yönetiminde itiraz ettiği yerler oldu ama topun oyunda kalma süresini uzatabilirdi. Uzatmalar az oynandı. Ofansif olarak iyi bitirdik ama golü bulamadık. Beraberlik için üzgünüz. İyi bir takıma karşı oynadık. Bu maçı unutup Avrupa maçına hazırlanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın hakeminin maçı daha çok hızlandırabileceğine dikkat çeken Buruk, “Bence maçı doğru bir şekilde hızlandırabilirdik. Çok hızlandırmak istemedi. Öyle bir niyetleri olmadığını biliyoruz. Yavaşlaması onların işine geliyor. Deminki eleştirim zamanla ilgili. Maçın içinde kötü bir maç yönettiğini düşünmüyorum. İki takımın da itirazları oldu. Zor bir dönemden geçiyorlar. Hepsini destek olmamız gerekiyor. Benim açımdan bakarsanız 48 dakika oynanan maçtan sonra Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz. Bu sürelerden diğer sürelere gittiğinizde oyunu yavaşlatarak götürmek gerekiyor” dedi.

‘BARIŞ ALPER’İN ÜSTÜNDE BÜYÜK BİR BASKI VAR’

Barış Alper Yılmaz’ın üzerinde baskı olduğunu ve bu baskıyı iç sahada daha net gördüklerini ifade eden Okan Buruk, “Üzerinde büyük bir baskı var. İç sahada net şekilde görüyoruz. Her oyuncunun üstünde baskı var. Sadece Barış değil. Barış özelinde bir önceki maçta da oyundan çıkarken bir kısmın alkışladığı, bir kısmın tepki verdiği anlar olumlu bir etki yaratmıyor. Burada hata yapmak istememek oyuncuların zorlandığı yerler olabiliyor. Barış da bunu yaşıyor. Barış’ın atacağı bir gol, yapacağı bir asist, iç sahada iyi bir oyun sezon başındaki daha rahat, özgüvenli oyunu getirecektir. Hem hücumu hem savunmayı doğru yapıyor. Üçüncü bölgede rahatlığını daha az görüyoruz. Barış’a güveniyorum. Destek olmamız gerektiğini, taraftarımız her zaman yanında. Erken gol bulabilsek rahatlığı oyuncular üstünde görebilirdik” diye konuştu.

Zor bir periyottan güçlü oyunlar oynayarak çıktıklarını söyleyen Okan Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zor periyottan güçlü oyunlar oynayarak çıktık. Sakatlar oldu ama çok fazla değil, 2 tane. Sezon başını bizle yaşamayan iki oyuncuda sakatlık oldu. Kendi sahamızda da olsa Göztepe, Bodo/Glimt, Liverpool maçlarının arasında Başakşehir deplasmanı oynadık. Çok fazla maç oynadık. Bir de 10 kişi kaldığımız Beşiktaş maçı var. Fiziksel olarak iyi işler çıkarttık. Bize gelen koşu mesafelerinde bunu net şekilde alıyoruz. Bodo maçında 120 km koşmuşuz. Yayıncı da 110 gözüküyor. Bu tür şeyler oluyor. Fiziksel ve mental olarak iyi işler yaptığımızı, daha takım olduğumuzu geç gelen transferler, adaptasyon dönemi için en tehlikeli haftalar, bu haftalar. Lider olarak devam ediyoruz. Avrupa’da da 6 puanla devam ediyoruz.”

‘TAKIMIN İYİLERİNDEN BİRİYDİ’

Sane’nin savunma katkısıyla ilgili gelen bir soru üzerine Okan Buruk, şu ifadeleri kullandı:

“Geldiğinden beri iyi savunma yaptı. Geriye koşuları, savunma geçişlerinde etkili yaptı. Hızlı bir oyuncu. Önemseyen bir oyuncu. Alman Milli Takımı’nda, Bayern Münih’te oynamış bir oyuncu. Savunmayı nasıl yapacağını biliyor. Hücuma baskılarla, etkili gitmeye çalışıyor. Bu anlamda çok mutluyum. Bugün özellikle ikinci yarıda oyun içinde de üretken işler yaptı. Takımın iyilerinden biriydi.”

‘MAÇI OLUMLU BİTİRDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM’

Beşiktaş maçıyla, bugünkü maçın başlangıçlarını benzetebileceklerini söyleyen Okan Buruk, “Orada geri düşmüştük. Kırmızı kartla 10 kişi kaldık. Pozitif bir futbol oynadık, topa sahip olduk. İyi bitirdiğimiz bir maçtı. Bugün de pozisyon anlamında üreterek bitirmeye çalıştık. Adaptasyon sorunu oluyor Şampiyonlar Ligi öncesinde ve sonrası. Bugün ligin ikincisine karşı oynadık. İstekleri iyiydi. Maçı olumlu bitirdiğimizi düşünüyorum. Önemli eksikler vardı. Aynı mevkilerde oyuncuların olmaması sonrasında Lemina’yı çekmek zorunda kaldık. Lemina’nın orta sahadaki direncinden faydalanamamış olduk” dedi.

Fikstür avantajları olduğuna dair çıkan söylentilerle ilgili düşünceleri sorulan Okan Buruk, sözlerini şöyle noktaladı:

“Fikstür olarak en rahat olduğumuz sene bu sene. Çünkü biz çekmedik. Onlar belirledi. Hiçbir fikstürün avantaj ve dezavantaj olduğunu düşünmüyorum. Oynamadan yaşayamazsınız. İlk senemde, ilk 10 hafta 7 deplasmana gittik. Sert bir fikstürdü. İkinci yarı avantajı kullanmıştık. Avantaj ve dezavantaj oynadığınız oyuna göre değişiyor. İkinci yarı Göztepe ve Trabzonspor gibi üst üste sert deplasmanlar oynayacağız. İkinci yarı bu da bizim için dezavantaj olacak.”

Etiketler: Galatasaray
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bence hak edilmiş 1’er puan

Sonraki Haber

Önemli olan Galatasaray’ın ne yaptığı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

6 yıl sonra geri dönüyor: Formula 1 yeniden İstanbul Park’ta
Spor Haberleri

6 yıl sonra geri dönüyor: Formula 1 yeniden İstanbul Park’ta

16 Eylül 2026
Trabzonspor tarihinin 45’inci teknik direktörü Thomas Reis oldu
Spor Haberleri

Trabzonspor tarihinin 45’inci teknik direktörü Thomas Reis oldu

16 Eylül 2026
TFF, MHK Elit Hakem Direktörü Anthony Taylor’ın hakem kararları analizi yayımladı
Spor Haberleri

TFF, MHK Elit Hakem Direktörü Anthony Taylor’ın hakem kararları analizi yayımladı

16 Eylül 2026
Fenerbahçe'den Marco Asensio açıklaması: Eyüpspor kadrosunda yer alacak
Spor Haberleri

Fenerbahçe’den Marco Asensio açıklaması: Eyüpspor maçının kadrosunda yer alacak

16 Eylül 2026
Galatasaray’dan yeni sponsorluk anlaşması: Zade Vital forma ve şort yanında yer alacak
Spor Haberleri

Galatasaray’dan yeni sponsorluk anlaşması: Zade Vital forma ve şort yanında yer alacak

16 Eylül 2026
Beşiktaş, Marsilya maçının hazırlıklarını tamamladı
Spor Haberleri

Beşiktaş, Marsilya maçının hazırlıklarını tamamladı

16 Eylül 2026
Sonraki Haber
Önemli olan Galatasaray'ın ne yaptığı

Önemli olan Galatasaray'ın ne yaptığı

En Güncel Haberler

6 yıl sonra geri dönüyor: Formula 1 yeniden İstanbul Park’ta
Spor Haberleri

6 yıl sonra geri dönüyor: Formula 1 yeniden İstanbul Park’ta

16 Eylül 2026
Yolcu midibüsü polis aracıyla çarpıştı
Yerel Haberler

Yolcu midibüsü polis aracıyla çarpıştı

16 Eylül 2026
Bakan Uraloğlu, havacılık şirketlerinin temsilcilerini ağırladı
Politika

Bakan Uraloğlu, havacılık şirketlerinin temsilcilerini ağırladı

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Eşini çalıştığı markette tabancayla öldürüp, intihar etti

16 Eylül 2026
Yaşam

Tekirdağ’da Ertuğrul Fırkateyni şehitleri anıldı

16 Eylül 2026
Yaşam

Silivri’de batan geminin kaptanı, Hatay’da toprağa verildi

16 Eylül 2026
Yaşam

Otomobille çarpışarak devrilen hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı

16 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Tarımda 5 milyar dolarlık hedef: Türkiye ve Almanya’dan ortak niyet beyanı

Tarımda 5 milyar dolarlık hedef: Türkiye ve Almanya’dan ortak niyet beyanı

- Haberton
16 Eylül 2026

Türkiye ve Almanya arasında 'Tarım ve Gıda Sektörü Alanlarında İkili İşbirliğinin Derinleştirilmesi ve Ortak Ticari İlişkilerinin Geliştirilmesine İlişkin Ortak Niyet...

Türk alüminyum folyo sektörü: Ambalaj sanayinin temel taşı

Ankara’nın bilinmeyen 10 durağı: Başkentin keşfedilmeyi bekleyen köşeleri

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

Araçlarda kış bakımı zamanı: Lastik, silecek ve antifriz ihmali yolda bırakabilir

Güncel Haber

6 yıl sonra geri dönüyor: Formula 1 yeniden İstanbul Park’ta

6 yıl sonra geri dönüyor: Formula 1 yeniden İstanbul Park’ta

16 Eylül 2026
Eşini çalıştığı markette tabancayla öldürüp, intihar etti

Eşini çalıştığı markette tabancayla öldürüp, intihar etti

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton