28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bu bütçe israfın bütçesidir

Bu bütçe israfın bütçesidir

Haberton - Haberton
14 Aralık 2022
- Politika, CHP Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bu bütçe israfın bütçesidir

Bu bütçe israfın bütçesidir

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Bu bütçe, Saray bütçesi ile halkın bütçesi arasındaki kopuşun resimdir. Bu bütçe israfın bütçesidir. Bu bütçe, halkın değil, zenginlerin cebini dolduran bütçedir” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, bütçe görüşmeleri sırasında; muhalefet partileri hükümetin ekonomi politikalarını, kürsüye getirdikleri değişik gıda ürünleriyle eleştirirken, iktidar partisinin milletvekilleri de ’21 yıllık bütçemiz’ sözleri ile eleştirilere cevap verdi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan Başkanlığı’nda toplandı. Genel Kurul’da önce Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşlar ile bütçenin ilk üç maddesi görüşüldü. Tartışmalı geçen bütçe görüşmelerinin bugünkü birleşiminde, muhalefet kürsüye değişik gıda ürünleri ile çıktı. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, hükümetin ekonomik politikalarını kürsüye getirdiği, manda yoğurdu, Medine hurması, kestane balı ve beyaz çay ile eleştirdi.

Aygun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ‘ara öğün’ tarifine vurgu yaparak, “Size bir bilmecem var. Bu kutunun içinde ne var?” diye sordu. Vekillerden “Yüzük var, altın var, hayat var” diye yanıtlar geldi. Aygun, yanıtların doğru olmadığını ifade ederek, “Hiçbiriniz bilemediniz; bu pırlanta kutusu içerisinde pırlantadan daha değerli bir ürün var. Saray’da tüketilen beyaz çay var. 20 gramı 226 TL; yani kilosu 11 bin 300 TL. Bir asgari ücretlinin bunu alması için en az iki ay çalışması gerekiyor” dedi.

“Bu bütçe, Saray bütçesi ile halkın bütçesi arasındaki kopuşun resimdir. Bu bütçe israfın bütçesidir. Bu bütçe, halkın değil, zenginlerin cebini dolduran bütçedir” diyen Aygun,  Cumhurbaşkanlığı bütçesinin yüzde 62,4 oranında artırılırken, tarım bütçesinin yüzde 35,1 oranında artırılmasını eleştirdi.

BAYAT EKMEĞİ GÖSTERDİ

Aygun, ardından elindeki bayat ekmeği göstererek, “Milletimiz sabahları fırınların önünde bir gün önceden kalan bayat ekmeği, bayat simidi alıp onu tüketmeye çalışırken birileri de refah içinde; sefa, şatafat, her türlü israfın olduğu yerde yaşıyor” diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay da, AK Parti’nin, zeytin alanları ile ilgili Meclis Başkanlığı’na sunduğu yasa teklifinin sakıncalarına dikkat çekmek için kürsüye zeytin yağı ve zeytinle çıktı.

Bu bütçe israfın bütçesidir
Bu bütçe israfın bütçesidir

Erbay, “AKP’nin bizim zeytinimizle derdi ne, AKP’nin bizim zeytinyağımızla derdi ne?” diyerek yanında getirdiği zeytin ve zeytinyağını gösterdi.

’21’İNCİ BÜTÇEMİZ’

Muhalefetin, iktidara gün boyu yaptığı eleştirilere yanıt; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, özellikle CHP’li milletvekillerinin sert eleştirilerini hatırlatarak, “Çok ağır suçlamalarda bulundular partimize, hükümetlerimize yönelik. Sadece şunu söylemekle iktifa edeceğim. Dediği gibi bir parti ve hükümet olsaydık bu aziz millet bize 21’inci bütçemizi hazırlama yetkisi vermezdi. Bu aziz milletin basiretine, ferasetine havale ediyorum bütün söylediği ağır eleştirileri” değerlendirmesine bulundu.

BÜTÇE MARATONU

Cevdet Yılmaz, Genel Kurul’da, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe görüşmeleri ile ilgili istatistik bilgileri paylaşarak şu bilgileri verdi:

“Görüşmeler 21 Ekim 2022’de Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın genel sunuşuyla başladı, 25 Kasım 2022 tarihinde de sona erdi. Otuz altı gün boyunca yaklaşık 230 saatlik bir mesai harcandı. 21 birleşim ve 70 oturumda tamamlandı bu müzakereler; sadece Komisyon aşamasından bahsediyorum.

Bu süreçte Komisyon üyeleri dahil 262 farklı milletvekilimiz söz aldı, konuşma yaptı; önemli bir kısmı da 1’den fazla konuştu. Milletvekilimizin söz talebi karşılandı, yaklaşık 2 bine yakın konuşma gerçekleşti, yoğun bir müzakere gerçekleşti, bunu da ifade etmek isterim. 225 kamu kurumunun bütçesi ve 224 kamu kurumunun kesin hesabı müzakere edildi. Yine, Sayıştay’ın 4 genel denetim raporu ve 201 kamu idaremizin Sayıştay raporlarını topladığımızda 205 Sayıştay raporu da bu müzakerelerde ele alındı.”

İLK 3 MADDE KABUL EDİLDİ.

Konuşmaların ardından, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin ilk üç maddesi görüşülerek kabul edildi. Genel Kurul, yarın ki birleşiminde; 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin görüşmelerine 4’üncü maddeden başlayarak, 13’üncü maddenin bitimine kadar çalışacak.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çağlar Çalcalı’dan ilk single ‘Beni Benden Kurtar’

Sonraki Haber

Şentepe’ye kapalı pazar yeri ve sosyal tesis yapılıyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"
Politika

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile görüştü
Politika

Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüştü

27 Ekim 2026
30 üniversiteye 'TYÇ logosu' kullanım hakkı
Politika

30 üniversiteye ‘TYÇ logosu’ kullanım hakkı

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan'ı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan’ı kabul etti

27 Ekim 2026
TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi
Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula'yı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula’yı kabul etti

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Şentepe'ye kapalı pazar yeri ve sosyal tesis yapılıyor

Şentepe'ye kapalı pazar yeri ve sosyal tesis yapılıyor

En Güncel Haberler

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1
Yerel Haberler

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

- Haberton
27 Ekim 2026

Süper Lig'in 9’uncu haftasında dün evinde Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup eden Galatasaray, karşılaşmanın ardından meydana gelen olaylara ilişkin kulübün resmi internet...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton