20 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Bu bayram vesilesiyle barış ve kardeşliğin komşu ülkelere yayılmasını istiyoruz

Bu bayram vesilesiyle barış ve kardeşliğin komşu ülkelere yayılmasını istiyoruz

Haberton - Haberton
19 Mart 2026
- Yaşam
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bahçelievler’de bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda bayram dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, öğrenciler, öğretmenler ve veliler bir araya geldi.

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, “Allah her günümüzü bayram kılsın. Bayram sevincini, coşkusunu dünyanın her bir yanına yansıtsın. Çocukların kalbindeki güzellik, çocukların gülümsemesi dünyayı sarsın. Barışın ve güzelliğin özellikle coğrafyamızdaki kardeş ve komşu ülkelere bu bayram vesilesiyle de yayılmasını istiyoruz” dedi.

Bahçelievler Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda düzenlenen bayram etkinliği, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte ney dinletisi, kutsal emanetler sergisi ziyareti, şiir ve gösterilerle bayram coşkusu yaşandı. Programa Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Avcı, Temel Eğitim Şube Müdürü Burhan Bayrak ve Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Karabulut da katıldı.

Etkinlik, karşılama ile başlarken ney dinletisi sunuldu. Ardından Kutsal Emanetler Sergisi gezildi. Açılış konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Protokol konuşmalarıyla devam eden programda ‘İyi Bayramlar’ adlı şiir sunuldu, Ramazan davulcusu ve mani gösterisi yapıldı.

Programda bayram keseleri dağıtılırken, toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Etkinlik alanında kurulan maskot, patlamış mısır ve pamuk şeker standında bayram şenliği düzenlendi.

Türkiye’de Huzur Ve Güven Var

Etkinlikte konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür, “Allah her günümüzü bayram kılsın. Bayram sevincini, coşkusunu dünyanın her bir yanına yansıtsın. Çocukların kalbindeki güzellik, çocukların gülümsemesi dünyayı sarsın. Maalesef dünyanın birçok yerinde zulüm ve kan var, gözyaşı var. Çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’de huzur var, güven var, mutluluk var, barış var. Bu barışın ve güzelliğin özellikle coğrafyamızdaki kardeş ve komşu ülkelere bu bayram vesilesiyle de yayılmasını istiyoruz” dedi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin En Önemli Amacı

Eğitimin insani değerlerle taçlanması gerektiğini vurgulayan Yentür, “Ramazan birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma ayı. Çok şükür bu sene Milli Eğitim Bakanımızın öncülüğünde Türkiye’nin dört bir yanında bütün okullarımızda, sınıflarımızda Ramazan’ı yaşadık. Ramazan, oruç bize en büyük derstir. Ramazan hissedebilmektir. Ramazan iyi insan yetiştirebilmenin aslında en önemli iklimidir. Bu yıl, bu ayda biz çocuklarımıza bunu yaşatmaya çalıştık. Matematik, fizik, kimya, Türkçe elbette çok önemli ama bizim insani değerlerimiz, insanı insan yapan duygular ve değerler hayat boyu lazım olan. Önce iyi insan, hayırlı insan olabilen çocuklar, evlatlar ve nesiller yetiştirmek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin en önemli amacı. Arkadaşının üzüntüsünü paylaşan, arkadaşının sevincini arttıran, onun derdiyle hemhal olan, birlikte paylaşmayı öğrenen, kardeş olmayı öğrenen, bir ve beraber ekip ruhuyla güzel işleri başarmanın adımını ve tohumunu atan bir ay oldu çok şükür Ramazan ayı. Ben bu ayda büyük emek ve gayret gösteren okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, bizi yalnız bırakmayan okul aile birliklerine ve velilerimize özellikle teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Öğrenciler De Bayram Planlarını Anlattı

Okul öğrencilerinden Berat Çoban, “Okulumuzun düzenlediği program çok güzel olmuş, bayağı bir ikram vardı. Bayramda arkadaşlarımla gezeceğim” dedi.

Kendimi Çok Şanslı Hissediyorum

8’inci sınıf öğrencisi Nur Neva Tuvaç ise, “Okulumuzda böyle etkinliklerin olması bence insanların birbiriyle bağını güçlendiriyor ve benim için açıkçası çok güzel bir şey. O yüzden bu okulda okuduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Seneye bu okulda olmayacağım maalesef, o yüzden bu etkinlikleri de göremeyeceğim. Diğer kardeşlerimin de, diğer arkadaşlarımın da bu gibi etkinliklere katılmasını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı. Tuvaç, “Bayramda ben bugün Yalova’ya gideceğim, dedemlerin yanına gideceğim. Orada iki gün kalacağım, daha sonra mezarlıkları ziyaret edeceğim dedemle babaannemin. Herkese iyi bayramlar diliyorum” dedi.

Bayramda Harçlık Toplamaya Gideceğim

Zeynep Kara, “Güzeldi, müdürümüze teşekkür ederim. Çok güzel bir bayram etkinliği vardı, herkes şekerler aldı, kutlamalar yapıldı. Bayramda harçlık toplamaya gideceğim” derken, 11 yaşındaki Zeynep Duru Sustem de, “Mutlu oldum, hafızama kazındı bugün. Ayıcıklar gelmiş, etkinlik düzenlendi, pamuk şekerimi de aldım. Çok mutlu oldum, müdürümüze ve ilçe müdürümüze teşekkür ediyorum. Bayramda babaannemi ziyarete gideceğim, büyüklerimiz her şeyden önemlidir. Biraz da gezmeyi düşünüyorum, inşallah gezebilirim” diye konuştu.

‘Ders Çalışacağız’

Yunus Emre Köse ise, “Müdürümüz bizim için hediyeler hazırlamıştı, fotoğraf çektik güzel bir gündü benim için. Buradan sonra da arkadaşlarımla gezmeye gideceğiz” dedi. Köse, “Arkadaşlarımla geziyorum, yine sınavlarımız başlıyor ders çalışacağız. Tatilde de ders çalıştım, kitap okudum. Aynı şekilde, aynı zamanda oyun oynayacağız, ailemizle gezeceğiz. Hepinizin bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler: EğitimİstanbulOkulRecep Tayyip ErdoğanTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bayramın tescilli lezzeti haşhaşlı lokuma yoğun ilgi

Sonraki Haber

Ankara’da şehitliklerde arife yoğunluğu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

70 yaşındaki baba, 25 yaşındaki oğlu ile sınava girdi
Yaşam

70 yaşındaki baba, 25 yaşındaki oğlu ile sınava girdi

20 Haziran 2026
Yanlış okula gelince sınavı kaçırdı, gözyaşlarını tutamadı
Yaşam

Yanlış okula gelince sınavı kaçırdı, gözyaşlarını tutamadı

20 Haziran 2026
Şanlıurfa'da YKS'ye geç kalan öğrencileri polis yetiştirdi
Yaşam

Şanlıurfa’da YKS’ye geç kalan öğrencileri polis yetiştirdi

20 Haziran 2026
'Babalar Günü'nden önce, oğuldan babasına ve damattan kayınpederine organ bağışı
Yaşam

‘Babalar Günü’nden önce, oğuldan babasına ve damattan kayınpederine organ bağışı

20 Haziran 2026
Görevlilerin 'Koş, çabuk kapı kapandı' uyarısıyla hızlanıp sınava yetişti
Yaşam

Görevlilerin ‘Koş, çabuk kapı kapandı’ uyarısıyla hızlanıp sınava yetişti

20 Haziran 2026
Düzce'de jandarma ekiplerine Babalar Günü sürprizi
Yaşam

Düzce’de jandarma ekiplerine Babalar Günü sürprizi

20 Haziran 2026
Sonraki Haber
Ankara'da şehitliklerde arife yoğunluğu

Ankara'da şehitliklerde arife yoğunluğu

En Güncel Haberler

Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki, Zelenskiy'nin 'Beyaz Kartal' nişanını geri aldı
Dış Haberler

Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki, Zelenskiy’nin ‘Beyaz Kartal’ nişanını geri aldı

20 Haziran 2026
DeFacto ve Jaquette ‘Stop Thinking’ koleksiyonunu tanıttı
İş Dünyası

DeFacto ve Jaquette ‘Stop Thinking’ koleksiyonunu tanıttı

20 Haziran 2026
Türk Telekom’dan Dünya Wi-Fi Günü’ne özel 81 ilde ücretsiz internet
İş Dünyası

Türk Telekom’dan Dünya Wi-Fi Günü’ne özel 81 ilde ücretsiz internet

20 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

70 yaşındaki baba, 25 yaşındaki oğlu ile sınava girdi

20 Haziran 2026
Yaşam

Yanlış okula gelince sınavı kaçırdı, gözyaşlarını tutamadı

20 Haziran 2026
Yaşam

Şanlıurfa’da YKS’ye geç kalan öğrencileri polis yetiştirdi

20 Haziran 2026
Yaşam

‘Babalar Günü’nden önce, oğuldan babasına ve damattan kayınpederine organ bağışı

20 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Çanakkale'de makilikte yangın

Çanakkale’de makilikte yangın

- Haberton
20 Haziran 2026

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde makilikte yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürüyor. Ayvacık ilçesindeki makilikte, saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler rüzgarın...

Göz seğirmesi neden olur? Stres mi, hastalık mı?

Orman yangınları neden bu kadar arttı? Risk her geçen yıl büyüyor

Wi-Fi şifrenizi çalıyor olabilirler: Uzmanlardan kritik uyarı, bu yöntemlere dikkat

Sabah yorgun uyanıyorsanız dikkat: Sebebi sandığınızdan daha ciddi olabilir

Güncel Haber

Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki, Zelenskiy'nin 'Beyaz Kartal' nişanını geri aldı

Polonya Cumhurbaşkanı Nawrocki, Zelenskiy’nin ‘Beyaz Kartal’ nişanını geri aldı

20 Haziran 2026
DeFacto ve Jaquette ‘Stop Thinking’ koleksiyonunu tanıttı

DeFacto ve Jaquette ‘Stop Thinking’ koleksiyonunu tanıttı

20 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton