7 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - CHP Haberleri - Bu acemi adaya İstanbul adaylığı birkaç beden büyük geldi

Bu acemi adaya İstanbul adaylığı birkaç beden büyük geldi

Haberton - Haberton
28 Şubat 2024
- CHP Haberleri, Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bu acemi adaya İstanbul adaylığı birkaç beden büyük geldi

Bu acemi adaya İstanbul adaylığı birkaç beden büyük geldi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu acemi adaya İstanbul adaylığı birkaç beden büyük geldi” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Güngören’de düzenlenen Halk Buluşması’na katıldı. İmamoğlu, “Biz size ‘650 bin konut yapacağız’ diyerek sizi aldatmıyoruz. Yapılacak şeyi söylüyoruz. 40 semtte, 60 bin konutta eğer güçlendirmeyi tercih ederek, yapılarını güçlendirmek isteyen vatandaşımız olursa onlarında güçlendirme süreçlerine destek olacağız. Kentsel dönüşüme giren, vatandaşlarımızla sabit taksitli 2 yıl vadeli, faizsiz ödeme desteğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz sunacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Güngören’de düzenlenen ‘Halk Buluşması’ programına katıldı. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Tüm riskli yapılara sabit taksitli ödeme desteği bundan önce de sunduk, bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz. Bakın dar gelirli vatandaşlarımıza ait 50 bin riskli konutu inşaat maliyetinin yüzde 60’ını belediye olarak biz karşılayacağız kentsel dönüşümde.

Yine 50 bin riskli konut içinde dar gelirli emeklilerimize ait olan konutlarını inşaat maliyetinin yüzde 65’ini yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılayacağız. 25 semtte yerleri belirlenmiş 20 bin yeni konutun yapımına başlayacağız. Bakın biz size, 650 bin konut yapacağız diyerek sizi aldatmıyoruz. Yapılacak şeyi söylüyoruz. 40 semtte, 60 bin konutta eğer güçlendirmeyi tercih ederek, yapılarını güçlendirmek isteyen vatandaşımız olursa onlarında güçlendirme süreçlerine destek olacağız. Kentsel dönüşüme giren, vatandaşlarımızla sabit taksitli 2 yıl vadeli, faizsiz ödeme desteğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz sunacağız” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL ADAYLIĞI BİRKAÇ BEDEN BÜYÜK GELDİ”

Seçim sürecinde rakipleriyle yaşadığı polemiklere değinen İmamoğlu, “‘Polemikten uzak duracağım. Sadece projelerimi anlatacağım’ dedi. Ben ona acemi aday diyorum, kusura bakmasın. Bazen yüzümüzde acı da olsa bir tebessüm bırakmıyor değil. Fakat tabii ben de sevindim. Dedim ki ‘Ne güzel çata çat, pata pat proje konuşacağız, projelerimizi yarıştıracağız’ ama sevgili acemi aday ne yazık ki sevincimi yarıda bıraktı. Biraz su kaynattı, polemikleriyle gündeme geldi. Önce dedim ki, hadi bakalım, seçimin fıtratında bu var. Bir der, iki der, sonra işine bakar ama ne mümkün. Gitti proje, geldi polemik.

Açık söyleyeyim bakayım dedim ki ne diyecek? Ya 40 kere tekrarlanmış yalan ezberlerle laflarla 5 yıldır bana yapıştırmaya çalıştıkları laflarla bana polemik üzerinden sataşmaya gayret etti. Bir gün çıktı, bir davetiye var ortada, yahu davet aşağı davet yukarı. Ya bizim kültürümüzde, ahlakımızda davet edilmek, davet etmek güzel şey değil midir? Davet edene ‘Allah razı olsun’ dersiniz, davete icabet de bizim kültürümüzde, ahlakımızda vardır. Açık söyleyeyim, bu acemi adaya İstanbul adaylığı birkaç beden büyük geldi” dedi.

“KENDİ SEÇİM KAZANDIĞI ZAMAN ONUN ADI MİLLİ İRADE”

Sirkeci-Kazlıçeşme treni açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bu şahıs nasıl olduysa, yanlışlıkla bu görevi aldı’ sözlerini değerlendiren Ekrem İmamoğlu, “Kendi seçim kazandığı zaman onun adı milli irade ama ben seçim kazandığımda ne hikmetse adı ‘Yanlışlık oldu’. Ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi tanklarla tüfeklerle hain bir grup milli iradeye el koymak istedi, değil mi? 252 vatandaşımızı kaybettik. Şehitlerimizi buradan rahmetle, minnetle anıyorum. Onların direnciyle, milletimiz milli iradeye darbe yapılmasına karşı durdu. Doğru mu? Darbe sadece tankla tüfekle olmaz. Darbe iktidara hakim gücün, anayasal kurumları etkisi altına almasıyla da olur. 6 Mayıs 2019 akşamı İstanbul’da milli iradeye karşı adı konulmamış bir darbe yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

“BAŞKA PARTİLERDE GÖRMEDİKLERİ, DEMOKRASİ ANLAYIŞINI BİZDEN ÖĞRENECEKLER”

8+1 taksi mağduru bazı kişilerin mitinge gelerek protesto ettiğini fark eden İmamoğlu, “Ben bu güne kadar hiçbir hemşerimi aldatmadım. Değinilmeyen sorunlara ben çözüm buldum. Bakın şimdi hanım efendiler protestoya gelmişler” dedi. Bu sırada yuhalamaya başlayan partilileri ‘Hayır, protesto edecekler’ diyerek susturan Ekrem İmamoğlu, “Onlar başka partilerde görmedikleri, demokrasi anlayışını bizden öğrenecekler. 8+1’i protesto ediyorlar ya, yıllardır iş yapmadıkları minibüslerini taksiye çeviren bu kardeşiniz. Bu hanımefendilerin hakkımı teslim edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

“GELİN ŞU FARKI İKİYE, ÜÇE KATLAYALIM”

Alanı dolduran vatandaşlara seslenen İmamoğlu, “Şimdi milletimizden istediğim şu: Eğer bu iktidarın ekonomiyle, eğitimle, mültecilerle ilgili sorunlarla ilgilenmesini istiyorsanız, milletçe bize oy vermelisiniz bize. Belki kendine gelir. Belki kendine gelir, biraz ayağa kalkar. Ekonominin farkına varır. Bunlar, her aldığı oyla daha fazla kibirleniyorlar. Bunlar, her oyla milleti daha fazla hor görüyor. Hatta inanın, biraz fazla oy alsınlar, bu seçimde daha fazla zam yapacaklar. Daha fazla zam. Millete daha büyük sıkıntı yaratacaklar. Onun için, ben zaten çok fark atacağım ama gelin şu farkı ikiye, üçe katlayalım be, ikiye, üçe katlayalım” şeklinde konuştu.

Etiketler: Ekrem İmamoğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Avcılar’da tekstil fabrikası alev alev yandı

Sonraki Haber

Seçil Erzan’ın telefonuna ait bilirkişi raporundan yeni detaylar

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

COP31 Başkanı Kurum, Fiji'de temaslarda bulundu
Politika

COP31 Başkanı Murat Kurum, Fiji’de temaslarda bulundu

7 Ekim 2026
Özgür Özel’den Erdoğan’a İzmir çıkışı: “Mert olan sandığı koyar”
Politika

Özgür Özel’den Erdoğan’a İzmir çıkışı: “İzmir’i sandıkta hiç kazanamadın”

7 Ekim 2026
Bakan Işıkhan: İşsizliği daha aşağı çekmek için yeni politika araçlarını devreye alıyoruz
Politika

Çalışma hayatında yeni dönem: Bakan Işıkhan’dan “yeni nesil çalışma modelleri” açıklaması

6 Ekim 2026
AK Parti'li Zengin: Görüntüyü çeken ve paylaşanlar yaptırımla karşılaşacaktır
Politika

Özlem Zengin’den Mersin operasyonu görüntüleri için açıklama

6 Ekim 2026
Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi

6 Ekim 2026
Bakan Uraloğlu, 'ulaştırma koridorları' konulu konferans verdi
Politika

Bakan Uraloğlu, ‘ulaştırma koridorları’ konulu konferans verdi

6 Ekim 2026
Sonraki Haber
Seçil Erzan'ın telefonuna ait bilirkişi raporundan yeni detaylar

Seçil Erzan'ın telefonuna ait bilirkişi raporundan yeni detaylar

En Güncel Haberler

COP31 Başkanı Kurum, Fiji'de temaslarda bulundu
Politika

COP31 Başkanı Murat Kurum, Fiji’de temaslarda bulundu

7 Ekim 2026
Bor rezervi stratejik avantaja dönüşebilir: "Füzyon enerjisinde Türkiye’yi öne çıkarabilir"
Bilim & Teknoloji

Bor rezervi stratejik avantaja dönüşebilir: “Füzyon enerjisinde Türkiye’yi öne çıkarabilir”

7 Ekim 2026
Meme kanseri tedavisinde doğurganlık vurgusu: "Tedaviye başlanmadan, doğurganlığın korunması da konuşulmalı"
Sağlık Haberleri

Meme kanseri tedavisinde doğurganlık vurgusu: “Gelecekteki gebelik şansını korumak mümkün”

7 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Motosiklet kazasında ölen Mustafa’nın ailesi: Suçlu bulunup gereken cezayı alsın

7 Ekim 2026
Yaşam

Muğla’da 94 yaşında adrenalin tutkusu: Yamaç paraşütü yaptı

7 Ekim 2026
Yaşam

Doğaseverler ‘Tepesi Delik Obruğu’na hayran kaldı

7 Ekim 2026
Yaşam

Valilik personeli, bordür taşlarını boyadı

7 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bulgaristan'daki cumhurbaşkanlığı seçimi için Türkiye'de 78 sandık kurulacak

Bulgaristan’daki cumhurbaşkanlığı seçimi için Türkiye’de 78 sandık kurulacak

- Haberton
7 Ekim 2026

Bulgaristan'da 25 Ekim günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşların oy kullanması için 18 ilde 78 sandık kurulacak. Bulgaristan'da...

Ahilikten e-ticarete: 800 yıllık esnaf kültürü dönüşüyor

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Anayasa ve şehircilik kesişiminde kamusal alan: Haklar, sınırlar ve yetkiler

Filizlenmiş patates yenir mi? Ne zaman atılmalı?

Güncel Haber

Motosiklet kazasında ölen Mustafa’nın ailesi: Suçlu bulunup gereken cezayı alsın

Motosiklet kazasında ölen Mustafa’nın ailesi: Suçlu bulunup gereken cezayı alsın

7 Ekim 2026
COP31 Başkanı Kurum, Fiji'de temaslarda bulundu

COP31 Başkanı Murat Kurum, Fiji’de temaslarda bulundu

7 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton