6 Kasım 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - BTSO Başkan Adayı Matlı: “Bursa’nın ihtiyacı, günü kurtaran adımlar değildir”

BTSO Başkan Adayı Matlı: “Bursa’nın ihtiyacı, günü kurtaran adımlar değildir”

Haberton - Haberton
14 Ağustos 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Özer Matlı, Birlikte Çalışma Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Bursa’nın ihtiyacı sadece günü kurtaran adımlar değil, bütün sektörleri kapsayan güçlü bir dönüşümdür. İşte biz bu dönüşümü başlatmak için adayız.” dedi.

Btso Başkan Adayı Özer Matlı, Birlikte Çalışma Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Sanayici, tüccar, Kobi temsilcileri, küçük işletme sahipleri, girişimciler, meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerin katıldığı töreninde konuşan Özer Matlı, Birlikte Çalışma Merkezi’nin kuruluş amacını anlattı. “Bu akşam burada yalnızca bir merkezin kapılarını açmadık. Bursa iş dünyasında yeni bir dönemin kapılarını açıyoruz.” diyen Matlı, şunları söyledi.

“Buraya özellikle ‘seçim ofisi’ demedik. Çünkü bizim meselemiz yalnızca bir seçimi kazanmak değildir. Bizim meselemiz; Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı 60 bin üyesinin tamamıyla yeniden buluşturmak, her üyemizi odasının gerçek sahibi yapmak ve Bursa’nın geleceğini birlikte kurmaktır. Bu nedenle buranın adı ‘Birlikte Çalışma Merkezi’. Bir kişinin etrafında toplanmaya değil, bütün üyelerimizin gücünü aynı hedefte buluşturmaya geliyoruz. Biz daha yeni başladık.”

“Bursa’nın güçlü bir dönüşümüne ihtiyacı var”

Bursa’nın Türkiye’ye yön veren üretim, ticaret, ihracat ve istihdam merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Matlı, küresel değişim karşısında Btso’nun, mevcut yöntemlerle yoluna devam edemeyeceğini belirtip, “Bugün çarşıda, fabrikada, atölyede, ofiste de aynı ihtiyacı duyuyoruz: Bursa’nın bir dönüşüme ihtiyacı var. Ticaretin kuralları değişiyor. Teknoloji, finansman, rekabet ve pazarlar değişiyor. Böylesine büyük bir değişim yaşanırken Bursa yerinde sayamaz. Btso da alışılmış yöntemlerle yoluna devam edemez. Bursa’nın ihtiyacı sadece günü kurtaran adımlar değil, bütün sektörleri kapsayan güçlü bir dönüşümdür. İşte biz bu dönüşümü başlatmak için adayız.” şeklinde konuştu.

“Başarı, üyelerin hayatında oluşturulan etkiyle ölçülür”

Konuşmasında, Btso’nun kurumsal geçmişine ve kuruluş mirasına sahip çıkacaklarını dile getiren Matlı, Btso’nun kurucusu Osman Fevzi Efendi’nin kabrini ziyaret ettiklerini hatırlattı. Btso’ya, kuruluşundan bugüne kadar emek veren bütün başkanlara, meclis üyelerine, meslek komitesi temsilcilerine ve çalışanlara teşekkür eden Matlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapılan her doğru işi Bursa’nın değeri kabul ediyoruz. Ancak geçmişe vefa göstermek, bugünün ihtiyacını söylemeye engel değildir. Tam tersine, o büyük mirasa sahip çıkmanın yolu; kurumu zamanın ihtiyaçlarına göre yenilemek ve daha ileri taşımaktır. Çünkü kurumlar binalarıyla değil, üyeleriyle yaşar. Başarı, yapılan işlerin sayısıyla değil, üyelerin hayatında oluşturulan etkiyle ölçülür. Kurumlar gücünü makamlarından değil, temsil ettikleri insanların güveninden alır.”

“60 bin üyenin tamanının yönetimi olacağız”

Toplam, 60 Bin üyenin odalarından ayrıcalık değil adalet, mesafe değil temas, söz değil sonuç beklediğini ifade eden Matlı, destek veren ya da farklı düşünen her üyenin BTSO’nun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı. Göreve gelmeleri halinde sadece kendilerine oy verenlerin değil, 60 bin üyenin tamamının yönetimi olacağını ifade eden Matlı, ticaret ve sanayinin birbirinin rakibi olmadığını belirtti.

Tüm işletmelerin, BTSO’nun eşit sahibi olduğunu kaydeden Matlı, herhangi bir sektörün gücünün diğerinin önüne geçmeyeceğini, bir üyenin, cirosu, çevresi ya da adresinin aldığı hizmetin ölçüsü olmayacağını belirtip, tüm üyelerin, odanın sunduğu imkanlarından, adaletli bir şekilde yararlanacağını ifade edip, “Bir sektörün gücü diğerinin önüne geçmeyecek. Bir üyenin ölçeği, cirosu, çevresi ya da adresi aldığı hizmetin ölçüsü olmayacak. Odanın imkânları bütün üyelerimize adaletle ulaşacak.” dedi.

“Ben bir koltuğa değil; Bursa iş dünyasının sorumluluğunu taşımaya talibim”

Üretimin içinden gelen bir iş insanı olduğunu belirten Özer Matlı, yatırım yapmanın, istihdam oluşturmanın ve binlerce çalışanın sorumluluğunu taşımanın ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini ifade etti.

Bugün 32 şirket, 31 marka, 11 sektör, 81 il ve 7 bini aşkın çalışma arkadaşına ulaşan bir yapıyı birlikte kurduklarını belirten Matlı, Bursa Ticaret Borsası’ndaki görev dönemlerinde de kurumun gücünü ve etkinliğini artıran önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti. Matlı, “Bunları kendimi anlatmak için değil; Bursa iş dünyasının önündeki dönüşümü yönetecek tecrübeye, cesarete ve icra gücüne sahip bir ekip olduğumuzu belirtmek için söylüyorum. Ben bir koltuğa değil; Bursa iş dünyasının yükünü, beklentisini ve umudunu taşımaya talibim.” şeklinde konuştu.

Etiketler: BursaSeçimTeknolojiTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bursa’da mobilya imalathânesinde yangın

Sonraki Haber

Bakan Göktaş’tan dikkat çeken taciz açıklaması

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Yunus Emre Enstitüsü ile Güney Kore Müslüman Federasyonu arasında kültürel iş birliği protokolü imzalandı
İş Dünyası

Yunus Emre Enstitüsü ile Güney Kore Müslüman Federasyonu arasında kültürel iş birliği protokolü imzalandı

6 Kasım 2026
İş Bankası COP31’de "İklim Destekçisi": Geleceğin dönüşüm başlıkları ele alınacak!
İş Dünyası

İş Bankası COP31’de “İklim Destekçisi”: Geleceğin dönüşüm başlıkları ele alınacak!

6 Kasım 2026
Beymen'den İstanbul’da küresel lüks çıkarması: "Timeless Treasures" sergisi kapılarını açıyor!
İş Dünyası

Beymen’den İstanbul’da küresel lüks çıkarması: “Timeless Treasures” sergisi kapılarını açıyor!

6 Kasım 2026
Ticaret Bakanı Bolat KAGİDER toplantısında duyurdu: Kadınların ihracata katkısı 62,3 milyar dolara ulaştı!
İş Dünyası

Ticaret Bakanı Bolat KAGİDER toplantısında duyurdu: Kadınların ihracata katkısı 62,3 milyar dolara ulaştı!

6 Kasım 2026
Yapay zekâ girişimleri için kurumsal dönüşüm hamlesi: Swarm Connection Fairmont Quasar’da buluştu!
İş Dünyası

Yapay zekâ girişimleri için kurumsal dönüşüm hamlesi: Swarm Connection Fairmont Quasar’da buluştu!

6 Kasım 2026
50 milyon erişim ve toplumsal farkındalık: 'ELF ile Motorcu Dediğin...' projesine iki prestijli ödül
İş Dünyası

50 milyon erişim ve toplumsal farkındalık: ‘ELF ile Motorcu Dediğin…’ projesine iki prestijli ödül

6 Kasım 2026
Sonraki Haber

Bakan Göktaş'tan dikkat çeken taciz açıklaması

En Güncel Haberler

Fatih'te ev arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler

Fatih’te ev arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı

6 Kasım 2026
Yunus Emre Enstitüsü ile Güney Kore Müslüman Federasyonu arasında kültürel iş birliği protokolü imzalandı
İş Dünyası

Yunus Emre Enstitüsü ile Güney Kore Müslüman Federasyonu arasında kültürel iş birliği protokolü imzalandı

6 Kasım 2026
Hakan Fidan, KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile görüştü
Politika

Hakan Fidan, KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile görüştü

6 Kasım 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Genç kızın estetik ameliyatı ölümle bitmişti: Sağlık Bakanlığı soruşturma iznini onayladı

6 Kasım 2026
Yaşam

Madencilerden yer altında yangın tatbikatı

6 Kasım 2026
Yaşam

Yağışların ardından turkuaz renge bürünen İstanbul Boğazı havadan görüntülendi

6 Kasım 2026
Yaşam

Osmaniye’de teknik serviste korku dolu anlar: Tamir edilen telefonun bataryası alev aldı!

6 Kasım 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Türkiye Golf Federasyonu 10'uncu Mali Genel Kurulu Ankara’da yapıldı: Raporlar ve bütçe kabul edildi

Türkiye Golf Federasyonu 10’uncu Mali Genel Kurulu Ankara’da yapıldı: Raporlar ve bütçe kabul edildi

- Haberton
6 Kasım 2026

Türkiye Golf Federasyonu 10'uncu Mali Genel Kurulu, Ankara'da gerçekleştirildi. Türkiye Golf Federasyonu 10'uncu Mali Genel Kurulu’na Türkiye Golf Federasyonu Başkanı...

Mezarlara neden su dökülür? Yüzyıllardır süren geleneğin asıl nedeni ne?

Soğuk havalarda eklem ağrısı neden artar? Romatizma hastaları için kışın ağrıyı azaltmanın yolları

Savaşların sessiz kurbanı doğa: Çatışmalar bitse de çevresel yıkım yıllarca sürüyor!

2026 mevduat ve kredi faizleri ne kadar? Türk bankacılık sektöründe son durum ve 2027 faiz beklentileri

Güncel Haber

Fatih'te ev arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı

Fatih’te ev arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı

6 Kasım 2026
Genç kızın estetik ameliyatı ölümle bitmişti: Sağlık Bakanlığı soruşturma iznini onayladı

Genç kızın estetik ameliyatı ölümle bitmişti: Sağlık Bakanlığı soruşturma iznini onayladı

6 Kasım 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton