16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Borlease Otomotiv, halka arz oluyor

Borlease Otomotiv, halka arz oluyor

Haberton - Haberton
6 Ekim 2023
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Borlease Otomotiv halka arz oluyor

Borlease Otomotiv halka arz oluyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye’nin yenilikçi filo kiralama şirketleri arasında yer alan Borlease Otomotiv’in, halka arz için yaptığı başvuru Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.  

Firmadan yapılan yazılı açıklamada, “Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da #BORLS koduyla işlem görecek olan Şirket’in halka arzı Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. liderliğinde Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş. eş liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek. Halka arzdan sağlanacak fon yüzde 65-70 oranında taşıt alımı ve yeni yatırımların finansmanına, yüzde 30-35 oranında ise işletme sermayesi ve mevcut kredilerinin geri ödemesinde kullanılacak.

Şirketin toplam 47.000.000 adet payı halka arz edecek. Halka arzda bu miktarın üzerinde talep gelmesi durumunda 4.700.000 adet pay da ek satışa konu olabilecek. Şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 yıl boyunca Borlease paylarına yönelik olarak hâkim ortak tarafından 1 yıl boyunca herhangi bir hisse satışı yapılmayacak. Ayrıca, yine Şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 yıl boyunca, bedelli ve bedelsiz sermaye artırımları da dahil olmak üzere Şirket paylarının dolaşımdaki pay miktarının artmasına yol açacak şekilde satışa veya halka arza konu edilmeyecek” denildi. 

FİYAT İSTİKRARI PLANLANIYOR

Borlease Otomotiv halka arz büyüklüğü yaklaşık 1,2 milyar TL olacak. Ek satış olması durumunda 1,3 milyar TL büyüklüğe ulaşacak arz kapsamında fiyat 25,29 TL olarak belirlendi. 47.000.000 nominal TL tutarındaki halka arzın 28.200.000 nominal TL tutarındaki kısmı sermaye artırımı, 18.800.000 nominal TL tutarındaki kısmı ise ortak satışı yolu ile gerçekleştirilecektir. Halka arz sonrası halka açıklık oranı yüzde 27,86 olarak planlanmakta olup, ek satışın gerçekleşmesi durumunda bu oran yüzde 30,65 düzeyinde olacaktır. Borleasepaylarının işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün boyunca Ziraat Yatırım tarafından fiyat istikrarı işlemlerinin uygulanması planlanıyor.

‘SEKTÖRÜN İKİ AYAĞINDA DA GÜÇLÜYÜZ’

Halka arz ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Borlease Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan, “ESNEK FİLO: Borlease Otomotiv A.Ş. uzun dönem operasyonelkiralama faaliyetlerini ‘Borlease’ markası ile, kısa dönem günlük kiralama faaliyetlerini ise yüzde 100 bağlı ortaklığı Artı Seyahat Acentesi Tekstil San.ve Tic. A.Ş.’nin Türkiye franshise’ı olduğu ‘Sixt rent a car’ markası ile sürdürmektedir. Borlease tarafında uzun dönem araç kiralamada filo yaklaşık olarak 2.000 araç ve Sixt rent a car tarafında günlük kiralama alanında ise yaklaşık olarak 7 bin aracın üzerinde bir filomuz mevcut. 

Biz gerek uzun dönem filo kiralama alanında kurumsal müşterilerde, gerekse günlük araç kiralamada bireysel müşterilerde çok önemli iki markayı bünyemizde bulunduruyoruz. Sektörde bilinirliği, araç kapasitesi, hizmet kalitesi en yüksek firmalardan biriyiz. Bu da bizi en çok tercih edilen firmalardan biri haline getirdi. Aktif büyüklüğümüz 2023 ilk yarı itibari ile yaklaşık 3,3 milyar TL’ye yükseldi. Net borçluluğumuz, aktif büyüme hızımıza göre daha az artış göstermekte, bu durumda şirketin öz kaynakları ile güçlü şekilde büyüdüğüne işaret etmektedir. Şirketin sahip olduğu ve faaliyet kiralamasına konu ettiği varlıklarının değeri yaklaşık 5 milyar TL’ye ulaşmıştır. Yılsonu itibarıyla yaklaşık 2,5 milyar TL ciro ve yüzde 18 seviyelerinde net kar hedefliyoruz” dedi.

‘TÜRKİYE AĞINI GENİŞLETECEĞİZ’

Uzun vadeli kiralama alanında sektörün 2023 ilk yarı yıl itibariyle 246 bin araca ulaştığını kaydeden Hancan, “2017 yılında 365 bin adet araç ile tarihi zirvesindeydi. O yıldan bugüne yıllık ortalama yüzde 7,7 küçülme yaşıyor. Bu daralmada döviz ile kiralamanın kısıtlanması ve pandemi sonrası araç arzında ve tedarikinde yaşanan problemler etkili oldu. 2022 yılında bu daralmanın artık sona erdiğini ve sektörünün 246 bin araçta yukarı şekilde ivmelendiğini görüyoruz. 2018 yılından itibaren sektörde alınan araçların sayısı satılan araç sayısından az olurken, bu yıl alınan araç sayısı satılan araç sayısını geçti.

Şirketleri araç kiralamadan, araç satın alımına yönlendiren nedenlerin artık geride kaldığını ve araçlardan elde ettikleri karları realize ederek yeniden kiralamaya yöneldiklerini görüyoruz. Kurumsal araç kiralama tarafında Türkiye’nin önemli ulusal ve uluslararası firmalarına, holdinglerine hizmet veriyoruz. Kurumsal alanda uzun yıllardır sürdürdüğümüz iş birliklerimiz var. Müşteri memnuniyetinde kendimizi çok önemli bir noktaya taşıdık. Bireysel müşteri tarafında ise Sixt RentA Car ile hava trafiğinin yüzde 90’ınının gerçekleştiği havaalanlarında varız. Sixt Rent A Car Türkiye ağını genişleteceğiz. Karlılığımızı artıracak yüksek kapasiteli lokasyonlarda kendimiz yer alacağız. Yine yüksek potansiyeli olan ve lokal olarak daha güçlü olacağına inandığımız iş ortakları ile de alt bayilik sistemini geliştirerek büyümeyi hedefliyoruz. Alt bayilerimizi ilk etapta 9’dan 20’ye çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Adana Lezzet Festivali için Seyhan Nehri’ne su verildi

Sonraki Haber

Hakkari’de yıldırım düştü, 62 küçükbaş öldü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15'lere çıktı'
İş Dünyası

Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15’lere çıktı

15 Mayıs 2026
BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
İş Dünyası

BtcTurk, A Milli Futbol Takımı’nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı

15 Mayıs 2026
Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
İş Dünyası

Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde hizmete açtı

15 Mayıs 2026
SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten'i tanıttı
İş Dünyası

SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten’i tanıttı

15 Mayıs 2026
Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu
İş Dünyası

Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu

15 Mayıs 2026
Tadelle ve Sarelle'ye Business Honors Awards'tan iki ödül
İş Dünyası

Tadelle ve Sarelle’ye Business Honors Awards’tan iki ödül

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Hakkari'de yıldırım düştü, 62 küçükbaş öldü

Hakkari'de yıldırım düştü, 62 küçükbaş öldü

En Güncel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
Yerel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

- Haberton
15 Mayıs 2026

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi. Öte...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton