16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bombalı saldırı girişimi tüm boyutlarıyla araştırılıyor

Bombalı saldırı girişimi tüm boyutlarıyla araştırılıyor

Haberton - Haberton
2 Ekim 2023
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Bombalı saldırı girişimi tüm boyutlarıyla araştırılıyor

Bombalı saldırı girişimi tüm boyutlarıyla araştırılıyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanlığı’na yönelik bombalı saldırı girişimine ilişkin soruşturmanın sürdüğünü belirterek, “Olay tüm boyutlarıyla çok yönlü bir şekilde araştırılıyor. Terörle, terörün her çeşidiyle mücadeledeki kararlılığımız, azmimiz hiçbir zaman eksilmeyecek. Bizim hedefimiz; ülkemizde terörün kökü kazınıncaya, arka plandaki destekçileri yok edilinceye kadar mücadeleyi sürdürmektir” dedi.

Bakan Tunç, Ankara’da Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nde ‘Akıllı Teknolojilerin İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi’ni (ACEP) tanıttı. Bakan Tunç, ceza infaz kurumlarında şu anda 60 bin 473 hükümlü ve tutuklunun aktif öğrenci olduğunu söyledi. Ceza infaz kurumlarında dijitalleşmenin örneklerinden birinin de ACEP projesi olduğunu söyleyen Tunç, bu projenin dünyaya örnek gösterilecek ölçekte olduğunu belirtti. Tunç, yapay zekayı ACEP ve diğer projelerle uygulamanın gayreti içinde olduklarını belirterek, “Ceza infaz sisteminde dijital teknolojinin kullanımı için yeni bir çağın başlangıcındayız.

Bu dijital dönüşümün, bir zamanların eski Türkiye’sini çağrıştıran Bayrampaşa ve Ulucanlar Cezaevlerinde hayata geçirilmesi elbette tahayyül edilemezdi. Dolayısıyla bu dönüşüm, Türkiye’de ceza infaz kurumlarının geçirdiği reform sürecinin önemli bir göstergesini oluşturmaktadır. Bakanlığımızın, ‘Yargı ve Kamu Strateji ve İnsan Hakları Eylem Planı’ndaki hedeflerinden birisi de dijital dönüşümün önemli bir parçasını oluşturan ACEP’tir. Temelleri yaklaşık 5 yıl önce atılan bu proje kapsamında; görüntülü görüşme, bakanlıkla iletişim ve e-doktor uygulaması gibi daha önce hiç yapılmamış uygulamaların da bugün itibarıyla hayata geçirilmesini sağlıyoruz.

Cezaevlerindeki yükümlü ve tutuklularımız bu görüntülü görüşmelerle, belli bir süre ve küçük de olsa bir ücret karşılığında aileleriyle görüşebiliyorlar. Aynı zamanda diğer şikayetleriyle ilgili olarak da Bakanlık birimlerimize doğrudan görüşebiliyorlar. Bu uygulamaların yanında dijital sayım, dilekçe yönetimi, kantin siparişi ve çevrimiçi ödeme, kütüphane kitap talebi, e-mektup uygulamaları da projenin içerdiği diğer uygulamalar” açıklamasında bulundu.

Bombalı saldırı girişimi tüm boyutlarıyla araştırılıyor

‘120 MİLYONA YAKIN GÖRÜNTÜLÜ VE SESLİ GÖRÜŞME YAPILDI’

Bu uygulamayla, tutuklu ve hükümlülerin dış dünyayla iletişimlerinin güçlendiğini söyleyen Tunç, “Sistemin kurulumlarının yapıldığı kurumlarda, bugüne dek sistemden istifade eden yaklaşık 500 bin hükümlü ile 800 bin civarında hükümlü yakını tarafından gerçekleştirilen 120 milyona yakın görüntülü ve sesli görüşme vasıtasıyla hükümlülerin; eş, çocuk, aile ve akrabalarıyla bağlarını güçlü tutmalarını sağlıyoruz. Bu imkanın insani olduğu kadar hükümlülerin rehabilitasyonuna ve suçtan uzak durmalarına katkı sağlayacağını değerlendiriyoruz.

Bu uygulamamızda, hükümlü ve tutuklular odalarında kurulu bulunan sistem marifetiyle, herhangi bir personele ihtiyaç duymaksızın ve bir denetime tabi olmadan Bakanlığımıza doğrudan sesli, görüntülü veya yazılı olarak şikayet ve önerilerini iletebilecektir. Bu uygulama, ceza infaz sisteminin geldiği öz güveni göstermenin yanında, insan haklarının korunması konusunda dünyada eşi olmayan önemli bir güvence sağlamaktadır” dedi. 

‘SAĞLIK BAKANLIĞI İLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYORUZ’

Projenin içinde barındırdığı e-doktor uygulamasıyla hükümlülerin uzaktan muayene ve tedavi edileceğini belirten Tunç, “Bu konuda Sağlık Bakanlığı ile yoğun bir işbirliği yapıyoruz. Gelinen aşama ACEP, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) ve Sağlık Bakanlığı’nın sistemleri arasında gerekli entegrasyonlar tamamlandı, pilot uygulamaları da başladı. Projenin hayata geçmesiyle, ceza infaz kurumlarında iş yükü azalmakta, dinamik güvenlik artmakta, insan hakkı ihlali iddiaları mesnetini kaybetmektedir. Uygulamalarda şeffaflık, hükümlülerin psikososyal gelişimine katkı ve önemli ölçüde mali tasarruf sağlanmaktadır. Proje hem finansal yapısıyla, hem de teknik altyapısıyla tümüyle yerli ve milli bir proje olup, Türk mühendis ve çalışanlarının bir eseridir” diye konuştu. 

Tunç ayrıca, ACEP’in, Uluslararası Islah ve Ceza İnfaz Kurumları Birliği tarafından 2022 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Orlando şehrinde düzenlenen kongrede, ‘Yeniden Suç İşlemenin Önlenmesi’ kategorisinde en iyi proje seçilerek mükemmeliyet ödülüne layık görüldüğünü de hatırlattı.

‘SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR’

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tunç, İçişleri Bakanlığı’na yapılan saldırı girişimine yönelik soruşturmanın sürdüğünü söyleyerek, “Şu anda soruşturma çok yönlü bir şekilde devam ediyor. Biliyorsunuz, canlı bomba eylemini gerçekleştiren teröristlerden birisi bombayı patlatıp parçalandı. Teröristlerden cesedi parçalanmayanın kimliği tespit edildi. Diğer teröristin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

Tespit çalışmaları tamamlandığında gerekli açıklama yapılacak. Olay tüm boyutlarıyla çok yönlü bir şekilde araştırılıyor. Terörle, terörün her çeşidiyle mücadeledeki kararlılığımız, azmimiz hiçbir zaman eksilmeyecek. Bizim hedefimiz, ülkemizde terörün kökü kazınıncaya, arka plandaki destekçileri yok edilinceye kadar mücadeleyi sürdürmektir. Adli soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı bir şekilde devam ediyor” dedi. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

DOWNTOWN Bursa 27 Ekim’de kapılarını açılıyor

Sonraki Haber

15 gün önce denizde kaybolan Muhammet’in cesedi bulundu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde
Politika

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi
Politika

İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi

15 Mayıs 2026
Büyük Birlik Partisi'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak
Politika

Büyük Birlik Partisi’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

15 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak
Politika

Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak

15 Mayıs 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz
Politika

Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Vali Gül: Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak
Politika

Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
15 gün önce denizde kaybolan Muhammet'in cesedi bulundu

15 gün önce denizde kaybolan Muhammet'in cesedi bulundu

En Güncel Haberler

Avcılar'da iş yerinden hırsızlık kamerada
Yerel Haberler

Avcılar’da iş yerinden hırsızlık kamerada

16 Mayıs 2026
Karşıyaka'ya potada Bursaspor faturası
Spor Haberleri

Karşıyaka’ya potada Bursaspor faturası

16 Mayıs 2026
Lokman Hekim Akay Hastanesi’nde Toumai cerrahi robotu ile torasik kurulum gerçekleştirildi
Sağlık Haberleri

Lokman Hekim Akay Hastanesi’nde Toumai cerrahi robotu ile torasik kurulum gerçekleştirildi

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek

16 Mayıs 2026
Yaşam

Hava ısındı, Konyaaltı Sahili’nde yoğunluk oluştu

16 Mayıs 2026
Yaşam

Geçen yıl kuruyan Sülüklü Göl, son yağışlarla yeniden doldu

16 Mayıs 2026
Yaşam

Yaralı bulunan ebabiller tedavi edilip doğaya salındı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Göçük altında kalıp yatağa mahkum olan maden işçisinden fizik tedavisi için yardım talebi

Göçük altında kalıp yatağa mahkum olan maden işçisinden fizik tedavisi için yardım talebi

- Haberton
16 Mayıs 2026

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, özel maden ocağında tahkimat yaparken tavanın yıkılmasıyla göçük altında kalan Tuncay Dilaver'in (49) boynu ve kaburgaları kırıldı....

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Avcılar'da iş yerinden hırsızlık kamerada

Avcılar’da iş yerinden hırsızlık kamerada

16 Mayıs 2026
Karşıyaka'ya potada Bursaspor faturası

Karşıyaka’ya potada Bursaspor faturası

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton