10 Eylül 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Böcek ailesinin ölümüne ilişkin görülen duruşmanın ardından anne ve baba açıklamalarda bulundu

Böcek ailesinin ölümüne ilişkin görülen duruşmanın ardından anne ve baba açıklamalarda bulundu

Haberton - Haberton
21 Nisan 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Almanya’dan tatil için İstanbul’a gelen ve zehirlenme şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitiren Böcek ailesinden 4 kişinin ölümüne ilişkin açılan davada 6 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, resepsiyon görevlisi tutuklu sanık Muhammad Moeen Ud Din Chishti’nin tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşmanın ardından, hayatını kaybeden Servet Böcek’in annesi Cemile Yılmaz açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Benim gencecik oğlumu, gelinimi, torunlarımı ilaçladılar. Adalet sesimi duysun, adalet istiyorum. Gereken cezayı versinler” dedi.

Almanya’dan tatil için İstanbul’a gelen ve zehirlenme şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitiren Böcek ailesinden 4 kişinin ölümüne ilişkin açılan davada 6 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmanın ardından Servet Böcek’in annesi Cemile Yılmaz, babası Yılmaz Böcek ve Avukat Yaşar Balcı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ben Adalet İstiyorum

Servet Böcek’in annesi Cemile Yılmaz, “Benim gencecik oğlumu, gelinimi, torunlarımı ilaçladılar. Adalet sesimi duysun, adalet istiyorum. Gereken cezayı versinler. Benim istediğim bu. Benim çocuklarımın suçu neydi, bilmiyorum. Torunlarım 3 yaşında, 6 yaşında. Allah onları da yaksın. razı olsun. Ne gerekiyorsa yapılsın benim istediği bu. Ben adalet istiyorum” dedi.

Gözümüzün İçine Bakarak Yalan Söylüyorlar

Servet Böcek’in babası Yılmaz Böcek, “Bugün fazla bir şey beklemiyorduk. Bunu avukat bey de bize iletmişti. Bunlar sadece üzerindeki baskıyı, suçu birbirinin üzerine atıyorlar. ‘Yok efendim ben bilmiyordum, gününü hatırlamıyorum, tarihini hatırlamıyorum, çok kısa bir zaman çalıştım’ diyor. Diğeri ‘Emir komutayı başkasından aldım’ diyor. Siz bu firmayı açmışsınız, yönetiyorsunuz, bu firma sizin adınıza kayıtlı. Siz zehirli bir kimyasal madde kullanıyorsunuz haşerelere karşı ve bunları yapan işçilerin hiçbir yetkisi yok, hiçbir belgesi yok. Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Sadece kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Bunların hepsi suçsuzdur o zaman, benim çocuklarımı kim öldürdü? Benim çocuklarım Almanya’dan buraya kalkıp, 4 gün sadece bir değişiklik olsun diye canlarını feda etmeye mi geldiler buraya? Tabii ki suçlusunuz. ‘Tamam biz hata yaptık’ deyin, ama o yürek yok.” Eğer varsa adalet adalet mutlaka yerini bulacaktır.

Bizde buna inanıyoruz. Tek tesellimiz bu. Benim oğlum, gelinim, torunlarım geri gelmeyecek. Bir nebze olsun yüreğimize rahatlık gelsin ki vicdanımız rahat etsin. Ama en azından bunu yapanlarda cezalarını aldılar diyeceğiz. İleriye dönük bu işi yapmak isteyenlere bir örnek olsun. Eğer bu işi yapanlar gerçekten vesikalı, devlet tarafından eğitilmiş insanlar olsaydı bu durum olmazdı. Eğitim yok, bilgi yok, denetim yok.

Elini nereye atarsan elinde kalıyor. ‘Ben günlük işçiyim’ diyor, efendim günlük işçiysen nasıl böyle güçlü bir zehri kullanıyorsun? Bu ‘Alüminyum Fosfit’ denilen zehir bir anda havada uçuşup gitmiyor. Çok ağır bir madde olduğu için havada kalma ihtimali var 24 saate kadar. Bunlar bu zehir uçuşmuyor, yere gidiyor. Yalan söylüyorlar, külliyen yalan. Şimdi adli tıpı suçluyorlar. ‘Yok bizim müvekkillerimiz suçsuz.

Adli tıp acele bir rapor hazırlamış’ Hayır efendim, adli tıp acele bir rapor hazırlayamaz, öyle bir yetkisi yok. Çünkü oradaki çalışan kurum ve kuruluşlar birbirinden bağımsız. Kimse kimseyi tesir altında tutamaz. Baktılar işin işinden çıkmıyorlar her şeyi pandemiye bağladılar. Her şeyi pandemiye bağlayamazsın. Yalan söylüyorlar. Kendilerini kurtarmak için gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

Biz Türk Adaletine Güveniyoruz

Avukat Yaşar Balcı, “Bugün hepimizin beklediği gibi Böcek ailesinin de sabırsızlıkla beklediği o duruşma yapıldı. Duruşmada sanıklar suçtan kurtulmaya yönelik birtakım iddialar ortaya attılar; fakat mahkeme bunları dikkate almadı. Tutukluluklarının devamına ilişkin bir karar verdi ve dosyayı mütalaaya hazırlanması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Sadece dosya kapsamında resepsiyonda görevli olan, kapıyı kilitleyen yabancı uyruklu bir şahıs var; onunla ilgili tahliye kararı verdi. Duruşmayı da 26 Haziran saat 10.30’a erteledi. O duruşmada savcının mütalaası olacak. Biz Türk adaletine güveniyoruz. Bizim de bu olaylarla ilgili birtakım taleplerimiz oldu. Bunlara ilişkin de bir mahkemede bir değerlendirme yapıldı. Mütalaayı hazırladıktan sonra savcı, biz de bunlara ilişkin beyanlarımızda bulunacağız. Bizim daha önce de izah ettiğim gibi, öncelikle hedefimiz adaletin yerini bulması, hak ettiği cezayı sanıkların alması. Burada çok ciddi ihmaller zinciri var. Bir aile yok oldu. Bununla ilgili özellikle olası kasttan mahkemenin bir değerlendirme yapacağı inancındayız. Adalete de güveniyoruz, suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. Bir aile katledildi biliyorsunuz. Sadece burada otel sahipleri, ilaçlama firması değil; aynı zamanda sağlık çalışanlarının da biz ihmali olduğunu düşünüyoruz. Bunlarla ilgili de ben gerekli yerlere başvuru yaptım. Bizim olayımızda çok ciddi ihmaller var. Bununla ilgili iki hastane var; iki hastaneden bir tanesiyle ilgili, Vakıf Hastanesi’yle ilgili maalesef ki soruşturma izni tarafımıza verilmedi. Bununla ilgili bir idari yargı süreci olacak, ona ilişkin de davalar açacağız. Sürecin takipçisiyiz” dedi.

Etiketler: DenetimEğitimİstanbul
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

MHP, Ardahan Teşkilatı’nı feshetti

Sonraki Haber

Bahçelievler’de bisiklet dağıtım töreni gerçekleştirildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Ayhan Aydın savcılıkta ifade verdi: "Tehdit edilmedim, baskı görmedim"
Öne Çıkan

Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Ayhan Aydın savcılıkta ifade verdi: “Tehdit edilmedim, baskı görmedim”

9 Eylül 2026
Üsküdar seçiminin ardından yaptığı konuşmalar nedeniyle soruşturma başlatılmıştı: Özgür Çelik ifadeye çağırıldı
Öne Çıkan

Üsküdar seçiminin ardından yaptığı konuşmalar nedeniyle soruşturma başlatılmıştı: Özgür Çelik ifadeye çağırıldı

9 Eylül 2026
Çocuklarda obezitede Avrupa birincisiyiz: Gazlı içecekler, cips ve çikolata artık kantinlerde yok
Öne Çıkan

Çocuklarda obezitede Avrupa birincisiyiz: Gazlı içecekler, cips ve çikolata artık kantinlerde yok

9 Eylül 2026
Tartıştığı eşi ve kızını bıçakla yaraladı
Öne Çıkan

Salihli’de dehşet: Eşini ve kızını bıçakladı

9 Eylül 2026
Gürcistan'dan kalkan küçük uçak, Rize açıklarında denize acil iniş yaptı
Öne Çıkan

Gürcistan’dan kalkan küçük uçak, Rize açıklarında denize acil iniş yaptı: 2 kişi kurtarıldı

9 Eylül 2026
Türkiye'nin PISA sonuçları tam not aldı: "Tüm dünyanın incelemesi gereken bir başarı"
Öne Çıkan

Türkiye’nin PISA sonuçları tam not aldı: “Tüm dünyanın incelemesi gereken bir başarı”

9 Eylül 2026
Sonraki Haber
Bahçelievler’de bisiklet dağıtım töreni gerçekleştirildi

Bahçelievler’de bisiklet dağıtım töreni gerçekleştirildi

En Güncel Haberler

Hatay'da 371 kök kenevir ele geçirildi
Yerel Haberler

Hatay’da 371 kök kenevir ele geçirildi

10 Eylül 2026
Çorum’da minibüs ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

Çorum’da minibüs ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

9 Eylül 2026
Otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

9 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Doğum gününden bir gün sonra acı son: Irmakta boğuldu

9 Eylül 2026
Yaşam

Kuşadası’na 1 günde, 2 kruvaziyerle denizden 7 bin 818 turist geldi

9 Eylül 2026
Yaşam

2 kuzen orman yangını sırasında rahatsızlanan keçiyi sırtlarında taşıdı

9 Eylül 2026
Yaşam

Öğretmenler kamelyayı, 200 metre mesafedeki yeni okula taşıdı

9 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Gardıroplar çiçek açıyor: Modada floral romantizm geri dönüyor

Gardıroplar çiçek açıyor: Modada floral romantizm geri dönüyor

- Leyla Çallar
9 Eylül 2026

Bir dönem yalnızca bahar ve yaz aylarıyla özdeşleştirilen çiçek desenleri artık sezon tanımıyor. Güller koyu zeminlere taşınıyor, dev çiçekler elbiselerin...

Yapay Zekâ ile tarım: Türkiye’de Precision Farming uygulamaları

Türkiye’de sağlık okuryazarlığı: Hastaları bilgilendirme sorunu var mı?

Telefonda ‘evet’ demek dolandırılmaya yol açar mı? Uzmanlar asıl riske dikkat çekiyor

Eylül, hasat mevsimi: Türkiye’nin tarımsal üretim takvimi

Güncel Haber

Hatay'da 371 kök kenevir ele geçirildi

Hatay’da 371 kök kenevir ele geçirildi

10 Eylül 2026
Çorum’da minibüs ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Çorum’da minibüs ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

9 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton