27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bizim kapımıza DEM Parti gelemez

Bizim kapımıza DEM Parti gelemez

Haberton - Haberton
6 Ocak 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bizim kapımıza DEM Parti gelemez

Bizim kapımıza DEM Parti gelemez

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, “Bizim kapımıza DEM Parti gelemez. Bizim kapımıza Öcalan’a ‘sayın’ diyenler gelemez. Anahtar Parti’nin kapısına, çocuklarımızın katilini sevenler, övenler gelemez” dedi.

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuştu. Ağıralioğlu, “Daha önce çözüm süreci diye başlayan süreç, devletin, milletin çözülmesine sebep olmuştu. Güneydoğu Anadolu’da seçmen, size yüzde 50 oy veriyor. Bu yüzde 50 oy ‘biz bölünmek istemiyoruz, sizle beraberiz, asla ayrılmaya razı olmayacağız’ oyu demekken; size Kürtlerin verdiği bu makul oyu unutup, Kürtleri PKK’ya niye teslim etmeye karar veriyorsunuz? Çözüm sürecinde yaptınız. Çözüm sürecinde Kürtlere ‘size birtakım haklar vereceğiz ama bu hakları Öcalan’la konuşacağız’ dediğiniz için Güneydoğu’yu kaybettiniz. Devlet silah bırakmaz. ‘Silahlar bırakılsın’ gibi bir saçmalığa devlet yönetimini kurban ettiğiniz için bırakılmış silahlarla şehit edildi evlatlarımız, gencecik çocuklarımız. Milletimiz şehirleri, sokakları kurtararak tekrar sizi devlet iradesiyle buluşturdu.

Sonra seçimlere girdiniz. Seçimleri kazanmak için her yolu mübah gördünüz. Siyasi rakiplerinizi tarif ederken dediniz ki, ‘bunlar PKK’yla iş yapıyorlar, bunlar demleniyorlar’. Sizin rakibiniz olan Millet İttifakı’nı parmak sallayarak devamlı PKK’yla beraber olmakla, demlenmekle, Kandil’in uzantılarıyla Cumhurbaşkanlığı makamının pazarlığını yapmakla suçladınız. Bu suçlamalar içerisinde haklılık paylarınızın olduğuna, millet inanıp fakirliğe razı olup, yoksulluğa razı olup, ya paramız olmasa da vatanımız olsun diyen milletinizi yine utandırdınız, yine başardınız. Yine milletinizi unutmayı başardınız. Yine size oy veren fakirliğe katlanıp vatanını tutan evlatlarınızı utandırdınız. Yine Kürtlerinizi rencide ettiniz. Yine Kürtlerinizi Öcalan üzerinden konuşmaya heves ettiniz. Yine aynı şeyi yaptınız. Millet sizin bu her sefer düştüğünüz yerden, millet tarafından kaldırılıp kendisini unutmanızdan illallah etti. Biz de illallah ettik” diye konuştu.

Ağıralioğlu, “Milletimiz duysun. Öcalan Kürtlerin temsilcisi değildir. Öcalan deyince Kürt demek Kürt’e hakarettir. Memleket yönetimini Öcalan’la istişare ederek yapmak, Türk devletine hakarettir, meclise, siyasete hakarettir. Şehide, şühedaya hakarettir. Ödenmiş 40 yıllık bedelde evlatlarını kaybetmişlere hakarettir. Uzuvlarını kaybetmiş, gözlerini kaybetmiş, ellerini, ayaklarını kaybetmiş, evlatlarınıza küfürdür. Ben şimdi bu basın toplantısında söylediklerimi evlatlarının mezarlarında her gün hasret gideren şu anda biz burada konuşurken evlatlarının mezarında olan annelere söylerim. Burada konuştuklarımı babalara söylerim. Evlatlara sarılır söylerim. Gazilerimize söylerim. Bu söylediğiniz lafları gelin bakalım bir şehitlikte konuşun, gelin konuşun bakalım. Size bu oyunu oynattırmayacağız. Size bu tiyatroda devletin, milletin hakkını bir cinayet şebekesiyle konuşma tiyatrosunu oynattırmayacağız. Heveslerinizi görüyoruz. Size, memleketi, evlatlarımızın katiliyle oturup; barıştı, huzurdu, sükundu, kan dursun gibi romantik üç beş tane lafa, koca Türk Devleti’ni, 40 yıllık emeği, Türk milletini Kürtlerimizi rencide etmenize müsaade etmeyeceğiz.

‘Umut hakkı’ diye bir hakkın kullanılamayacağını hukuki müktesebatıyla kamuoyuyla paylaşacak parti yetkililerimizi üniversite yönetimlerinden telefon açılıyor, ‘böyle paylaşımlar yapmayalım arkadaşlar’. Yani tweet atanlara mahkeme yolu gösteriyorsunuz, evlatlarımızı öldürenlere meclis yolu gösteriyorsunuz. Üniter devlet yapımızın bozulmasına razı olmayacağız. Türk milleti tarifinin esnetilmesine razı olmayacağız. İki toplumlu, iki dilli, iki bayraklı, iki başkentli bir devlete gidecek sürece razı olmayacağız. Anayasada bir daha seçilme heveslerinin arkasına gizlenmiş bir federasyon hevesine razı olmayacağız. Tüm milletimiz bilsin, razı olmayacağız. Biz kendi dertlerimizi kendi yaralarımızı, kendi merhemlerimizi kendimiz istişare ederek, meşru muhataplarla konuşuruz. Öcalan Türk milletinin muhatabı değildir. Öcalan Kürtlerin temsilcisi değildir. Öcalan bu memlekette demokrasi adına alacağımız mesafelerin muhatabı değildir. Öcalan bir canidir, bir cinayet şebekesinin başıdır, umut hakkında falan da yararlanamaz. Size Kürtleri Öcalan’a teslim ettirtmeyeceğiz. Bu yaptıklarınız yüzünden Kürtleri Öcalan’la anma, izzetsizliğini Kürtlere sürmemize müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Ağıralioğlu, DEM Parti’nin siyasi partilere gerçekleştirdiği ziyaretler ile ilgili şunları söyledi: “Bize randevu talebi gelmedi, gelmez. Onlar bizi bilirler. Bazı yerlerden randevu talep edilmeyeceğini bilir onlar. Biz randevu talep edecekleri insanlar değiliz onların. Bizim kapımıza DEM Parti gelemez. Bizim kapımıza Öcalan’a ‘sayın’ diyenler gelemez. Anahtar Parti’nin kapısına, çocuklarımızın katilini sevenler, övenler gelemez. DEM Parti ancak şöyle gelebilir; Öcalan’a ‘katil’ der gelir. PKK’ya terör örgütü deyip gelebilir. PKK’ya terör örgütü diyemeyen kimse gelemez. Öcalan’a katil diyemeyen kimse bizim kapımıza gelemez. Biz öyle her hevesin gelip kapısını çalıp, istediği gibi girip, istediği gibi gülüp, istediği şeyi söyleyip gidebileceği bir parti değiliz. Bizim kapımıza memleket, millet için kalbi atanlar gelebilir. Kapımıza 85 milyonu ailesi gibi görenler gelebilir. Devleti, milleti bir ve beraber etme hassasiyeti onlar gelebilir. Kimin kapısına gidiyorlarsa onlar hassasiyetlerini gözden geçirsinler. Tebessümlerinin hesabını bu millet onlara soracak. Biz devlet, millet düşmanlarına gülmedik Allah’a şükür. Bizim hissemize çocuklarımızın katilinden medet ummak düşmedi Allah’a şükür. Kapılarımıza, devletin, milletin düşmanları, evlatlarımızı katili gelmedi Allah’a şükür.”

Etiketler: Dem Parti
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Türkiye Uluslararası Sağlık Turizmi Meclisi toplandı

Sonraki Haber

Belçika Başbakanının evine girmeye çalışan saldırgan yakalandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Türkiye-Suriye ticaretinde hedef belirlendi: 10 milyar dolar
Politika

Türkiye-Suriye ticaretinde hedef 10 milyar dolar

26 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan SDG açıklaması: “Feshedilmesi önemli bir gelişme”

26 Ağustos 2026
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Suriye açıklaması: "Geleceğe bir ve bütün olarak ilerlemeli"
Politika

Ömer Çelik’ten SDG açıklaması: “Suriye için önemli bir eşik geçildi”

26 Ağustos 2026
Bakan Kurum'dan COP17'ye video mesaj: "Artık söz değil, eylem istiyoruz"
Politika

Bakan Kurum’dan COP17’ye video mesaj: “Artık söz değil, eylem istiyoruz”

26 Ağustos 2026
Bakan Ersoy: "Çanakkale, Türkiye'nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip"
Politika

Bakan Ersoy: “Çanakkale, Türkiye’nin ortak hafızasında çok özel bir yere sahip”

26 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı 'Büyük Taarruz' mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan anlamlı ‘Büyük Taarruz’ mesajı

26 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Belçika Başbakanının evine girmeye çalışan saldırgan yakalandı

Belçika Başbakanının evine girmeye çalışan saldırgan yakalandı

En Güncel Haberler

Bursa'da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı

27 Ağustos 2026
İsmail Kartal: Şampiyonlar Ligi’nde oynamak bize şampiyonluk yolunda ayrıca motivasyon kazandıracak
Spor Haberleri

İsmail Kartal: Şampiyonlar Ligi’nde oynamak bize şampiyonluk yolunda ayrıca motivasyon kazandıracak

27 Ağustos 2026
Vedat Muriqi: Bütün Fenerbahçe camiasına hayırlı olmasını diliyorum
Spor Haberleri

Vedat Muriqi: Bütün Fenerbahçe camiasına hayırlı olmasını diliyorum

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Arnavutköy’de 4 yaşındaki Ediz devrilen futbol kalesinin altında kaldı: “Çocuğum sürüklenerek getirildi”

26 Ağustos 2026
Yaşam

Yaya geçidinde otomobilin çarptığı kişi yaralandı; kaza kamerada

26 Ağustos 2026
Yaşam

Serik’te otluk alanda yangın: Vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alındı

26 Ağustos 2026
Yaşam

3 milyon 387 bin metrekareden fazla hayalet ağ, su kaynaklarımızdan temizlendi

26 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bodrum’da 400 kilo bozuk ete el konuldu

Bodrum’da 400 kilo bozuk ete el konuldu

- Haberton
27 Ağustos 2026

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bir kasap işletmesine ait depodan yayılan kötü koku üzerine yapılan araştırmada bozuk olduğu belirlenen 400 kilo ete...

İyileşmeyen yaraların gizemi: Hücresel onarımı hızlandıran beslenme rehberi

Sivrisinekler sadece gece mi ısırıyor? Yaz aylarında doğru bildiğimiz yanlışlar

Adınıza dava açılmış olabilir mi? E-Devlet’te birkaç dakikada kontrol edebilirsiniz

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

Güncel Haber

Bursa'da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı

Bursa’da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı

27 Ağustos 2026
İsmail Kartal: Şampiyonlar Ligi’nde oynamak bize şampiyonluk yolunda ayrıca motivasyon kazandıracak

İsmail Kartal: Şampiyonlar Ligi’nde oynamak bize şampiyonluk yolunda ayrıca motivasyon kazandıracak

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton