29 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Bizi sürüklemek istedikleri karamsarlık girdabına düşmeyeceğiz

Bizi sürüklemek istedikleri karamsarlık girdabına düşmeyeceğiz

Haberton - Haberton
17 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi sürüklemek istedikleri karamsarlık girdabına düşmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizi sürüklemek istedikleri karamsarlık girdabına düşmeyeceğiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeise düşmek bize haram kılınmıştır. Müstekbir ve müstevliye boyun eğmek, zulme rıza göstermek bize yasaklanmıştır. Alemlerin Rabb'inden umudumuzu asla kesmeyeceğiz. Bizi sürüklemek istedikleri karamsarlık girdabına kesinlikle düşmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni'nin final bölümüne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, katılımcıları milletin evinde ağırlamaktan, manevi havayı birlikte solumaktan büyük bahtiyarlık duyduğunu söyledi. İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu gece yüce Allah'ın bin aydan daha hayırlı olduğunu müjdelediği Leyle-i Kadri de inşallah idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. Beşeriyetin Hazreti Kur'an ile müşerref olduğu bu kutlu gecenin gerek milletimiz, gerekse İslam alemi için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Edeceğiniz duaların, yapacağınız ibadetlerin, semaya açılan ellerden arşı alaya yönelen kalplerden intişar edecek o samimi niyazların Hak katında kabul ve karin olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yeise Düşmek Bize Haram Kılınmıştır

Özellikle içinde bulunulan kasvetli günlerde paylaşmak istediği bir mesajı olduğunu aktaran Erdoğan, “Kadir Gecesi'ni zorlu şartlar altında ihya etmeye çalışan tüm kardeşlerime, yine buradan en güçlü dayanışma mesajlarımı gönderiyorum. İmkanlar ne kadar kısıtlı, zalim ne kadar azgın, zulüm ne kadar şedit olursa olsun ümidini yitirmeyen dirayetle, metanetle, sabırla ve elbette izzet ve haysiyetle var oluş mücadelesi veren tüm kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve daima yanlarında olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Yeise düşmek bize haram kılınmıştır. Müstekbir ve müstevliye boyun eğmek, zulme rıza göstermek bize yasaklanmıştır.

Alemlerin Rabb'inden umudumuzu asla kesmeyeceğiz. Bizi sürüklemek istedikleri karamsarlık girdabına kesinlikle düşmeyeceğiz. Gücümüz yetiyorsa elimizle, yetmiyorsa dilimizle kötülüklere karşı koyacağız. Onu da yapamıyorsak hiç olmazsa kalbimizle buğzedeceğiz.

Dik duracağız, kimseden çekinmeden, korkmadan, eğilip bükülmeden hakikati haykıracağız. Zalimin hasmı mazlumun dostu olacağız" ifadelerini kullandı.

Öksüzlerin Yanında Olmaya Devame Edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Filistin'de, Lübnan'da, Sudan'da, Somali'de, Yemen'de, Arakan'da kalbimizin attığı, elimizin uzandığı her yerde mazlumların, masumların, gariplerin, yetim ve öksüzlerin yanında olmaya inşallah devam edeceğiz. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun diyorum. Yine sizlerin vasıtasıyla 81 ilimizin yanı sıra yeryüzünün dört bir yanında İ'la-yi Kelimetullah davasına gönül veren, kendisini bu yola vakfeden, ilmiyle, ahlakıyla, gayesiyle, eserleriyle, cehdi ve emeğiyle ümmete katkı sunan Fahri Kainat Efendimizin bizlere emanet ettiği ve her ikisine de sımsıkı sarıldığımız müddetçe yolumuzu şaşırmayacağımızı müjdelediği Kur'an ve sünneti dimağlara nakış nakış işleyen tüm hocalarımıza, kardeşlerimize buradan saygı, sevgi ve şükranlarımı iletiyorum."

İslam'a, Müslümanlara ve insanlığa hizmet etmiş, hayatını 'Emri bil maruf nehyi anil münker' yoluna adamış tüm hocaları ve tüm büyükleri rahmetle yad ettiğini dile getiren Erdoğan, “Rabbim hepsinden razı olsun onları cennetiyle, cemaliyle şereflendirsin. Bizleri de inşallah Efendimizin liva-ül hamd sancağı altında kendileriyle haşru cem eylesin. Birazdan ödüllerini takdim edeceğimiz, tilavetleriyle gönül bahçemizi yeşerten Kur'an bülbüllerini tebrik ediyorum. Aynı şekilde büyük finale katılan tüm karilerimizi, hafızlarımızı, hocalarımızı yürekten kutluyorum.

10’uncu yaşını dolduran Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmasının daha nice seneler devam etmesini, bu müstesna organizasyonun hanelerimizi daha nice yıllar Kur'an sesleriyle tezyin etmesini diliyorum

Bu Ümmetin, Bir Parçası Olmakla Daima İftihar Ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hepimiz biliyoruz ki hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Biz zaman zaman unutma gafletine düşsek bile hamdolsun gerçekten çok nasipli, şerefli, çok talihli bir milletiz. Rahmet elçisinin 'Kardeşlerim onlardır ki, beni görmedikleri halde bana iman ederler' lütfuna nail olmuş bir ümmetiz. Kim ne derse desin, bu iltifatı kendimiz için en büyük şeref payesi olarak görüyor, bu ümmetin, bu milletin, bu medeniyetin bir parçası olmakla daima iftihar ediyoruz. Öyle bir değerler manzumesini tevarüs ediyoruz ki bu kıymet havuzunda güzellik, merkezi bir konumda yer alıyor. Zira insanın en güzel surette ahsen-i takvim üzere yaratıldığı Kitabullah'ta zikrediliyor."

Etiketler: CumhurbaşkanıFilistinRecep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kadın muhtar ve ramazan davulcularından ‘Kadir Gecesi’nde ilahili klip

Sonraki Haber

Nevşehir’de silahlı kavga: 4 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her kim milletin malına, mülküne el uzatırsa karşısında bizi bulur
Politika

Erdoğan’dan fon soruşturması mesajı: “Milletin hakkına el uzatan karşısında devleti bulur”

28 Eylül 2026
Yeni Partili isimden fon soruşturmaları değerlendirmesi: "Borsada 3 trilyon TL'lik kayıp var"
Politika

Yeni Partili isimden fon soruşturmaları değerlendirmesi: “Borsada 3 trilyon TL’lik kayıp var”

28 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Wüst'ü kabul etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Wüst’ü kabul etti

28 Eylül 2026
Bakanlar Yaşar Güler ve Abdulkadir Uraloğlu, bir araya geldi
Politika

Yaşar Güler ve Abdulkadir Uraloğlu, bir araya geldi

28 Eylül 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan ‘fon soruşturması’ açıklaması: Yapanın yanına kar kalmayacak
Politika

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan ‘fon soruşturması’ açıklaması

28 Eylül 2026
Murat Kurum, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez'i kabul etti
Politika

Murat Kurum, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’i kabul etti

28 Eylül 2026
Sonraki Haber
Nevşehir’de silahlı kavga: 4 yaralı

Nevşehir’de silahlı kavga: 4 yaralı

En Güncel Haberler

Ankara'da makas atıp kazaya neden olan ehliyetsiz sürücüye 176 bin TL ceza
Yerel Haberler

Ankara’da makas atıp kazaya neden olan ehliyetsiz sürücüye 176 bin TL ceza

29 Eylül 2026
Minibüs trafik tabelası, elektrik direği ve ağaca çarptı: 6 yaralı
Yerel Haberler

Minibüs trafik tabelası, elektrik direği ve ağaca çarptı: 6 yaralı

29 Eylül 2026
Eyüpsultan Camii’nde çıkan kavgada silahla havaya ateş açan şüpheli yakalandı
Yerel Haberler

Eyüpsultan Camii’nde çıkan kavgada silahla havaya ateş açan şüpheli yakalandı

28 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Saros Körfezi’nde balıkçı ağına ‘kum kaplanı’ cinsi köpek balığı takıldı

28 Eylül 2026
Yaşam

Sakarya’da metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düştü; sel, heyelan ve taşkınlar yaşandı

28 Eylül 2026
Yaşam

Şehit aileleri, Umre Programı’ndan döndü: “Şehitlerimizin kıymetli emanetleri yurda döndü”

28 Eylül 2026
Yaşam

Ankara’da sağanak sonrası rögar taştı; binaların giriş ve bodrum katlarını su bastı

28 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sakarya’da metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düştü; sel, heyelan ve taşkınlar yaşandı

Sakarya’da metrekareye 100 kilogramın üzerinde yağış düştü; sel, heyelan ve taşkınlar yaşandı

- Haberton
28 Eylül 2026

Sakarya’da, dün gece saatlerinde başlayan sağanak yağış etkisini sürdürmeye devam ediyor. Akşam saatlerinde şiddetini arttıran yağış sonrasında Adapazarı ilçesinde cadde...

Türkiye’de hayvan barınakları: Sahiplendirme süreci, gönüllülük ve bilmeniz gerekenler

Çocuk neden okula gitmek istemez? Sabah “karnım ağrıyor” diyorsa dikkat

Uyurken terlemek neden olur? Gece terlemesini hafife almayın

Kıdem tazminatı hangi durumlarda alınır? İşten ayrılan herkes alamıyor: İşte kıdem hakkı doğuran haller

Güncel Haber

Ankara'da makas atıp kazaya neden olan ehliyetsiz sürücüye 176 bin TL ceza

Ankara’da makas atıp kazaya neden olan ehliyetsiz sürücüye 176 bin TL ceza

29 Eylül 2026
Minibüs trafik tabelası, elektrik direği ve ağaca çarptı: 6 yaralı

Minibüs trafik tabelası, elektrik direği ve ağaca çarptı: 6 yaralı

29 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton