5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Birinci iş Denizcilik Bakanlığı kuracağız

Birinci iş Denizcilik Bakanlığı kuracağız

Haberton - Haberton
1 Eylül 2024
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Birinci iş Denizcilik Bakanlığı kuracağız

Birinci iş Denizcilik Bakanlığı kuracağız

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz iktidar olduğumuzda ne yapacağımızı biliyoruz. Birinci iş Denizcilik Bakanlığı kuracağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Rumelifeneri Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen 2024-2025 Balık Av Sezonu Açılış Programı’na katıldı. Burada konuşan Özel, “Biz iktidar olduğumuzda ne yapacağımızı biliyoruz. Birinci iş Denizcilik Bakanlığı kuracağız. Denizcilik olur adı, su ürünleri ve balıkçılık olur ama bir Denizcilik Bakanlığı kuracağız” dedi.

Sarıyer Belediyesi tarafından bu gece yarısı itibarıyla başlayan deniz av sezonu dolayısıyla 2024-2025 Balık Av Sezonu Açılış Programı düzenlendi. Rumelifeneri Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen programa CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, partililer, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik, özel horon gösterisi sunumuyla başladı. Ardından Özgür Özel kendisine hediye edilen Sarıyer Spor Kulübü atkısı ve madalyasıyla sahneye çıktı.

‘DÜNYANIN 3 GÜZEL DENİZİ ÜLKEMİZİ ÇEVRELİYOR’

Burada konuşan Özel, “Memleketimiz 200 tane doğal gölü olan, 300 tane baraj gölü olan, 33 tane büyük akarsuyu ve nehri olan ancak hem bu akarsuların rejiminin doğru kullanılmadığı, hem de bir yandan göllerimizden ve denizlerimizden yeterince yararlanamadığımız bir memleketteyiz. Dünyanın 3 güzel denizi ülkemizi çevreliyor, bir diğeri de bir iç deniz olarak Marmara Denizi gibi bir hazineye sahibiz veya sahiptik. Bu konuda yapılabilecek geriye kalan ne varsa bunun araştırılması ve Marmara Denizi’nin olması gerektiği gibi temiz, gözümüz gibi bakılan, bizi doyurduğu gibi bizim de onun yarınlarını düşündüğümüz bir iç deniz olarak korunmaya devam edilmesi, son dönemlerdeki boş vermişliğin mutlaka ortadan kaldırılması gerekiyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, "Biz iktidar olduğumuzda ne yapacağımızı biliyoruz. Birinci iş Denizcilik Bakanlığı kuracağız" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz iktidar olduğumuzda ne yapacağımızı biliyoruz. Birinci iş Denizcilik Bakanlığı kuracağız” dedi.

‘İKTİDAR OLDUĞUMUZDA BİRİNCİ İŞ DENİZCİLİK BAKANLIĞI KURACAĞIZ’

Özel, “Biz iktidar olduğumuzda ne yapacağımızı biliyoruz. Birinci iş Denizcilik Bakanlığı kuracağız. Denizcilik olur adı, su ürünleri ve balıkçılık olur ama bir Denizcilik Bakanlığı kuracağız. Bakanlığın kurulmasının yanında sadece ÖTV’siz değil KDV’siz mazotun da verilmesi gerektiği önemli bir tespit olarak öneri olarak duruyor. Resmiyette bir meslek olarak tanımlanmasının, balıkçılığın kanunla tanımlanmış meslekler arasında olmamasının bir sorun olduğu ortada. Yapılar var, dernekler var, kooperatifler var ama belki bir oda, bir birlik anlamında Ankara’da temsil edilecek kamu yararına bir meslek odasına dönüştürülmesi gerekiyor. Çalışanların sosyal güvencesi gerçekten sorumlu sosyal güvenceye sahip olmaları lazım. Ama sektör bu haldeyken, devletin bu sosyal güvenlik primlerinin önemli bir kısmını karşılaması gerekiyor” diye konuştu.

‘HEP BİRLİKTE ‘VİRA BİSMİLLAH’ DİYORUZ’

Törenin ardından Özgür Özel ve beraberindekiler ‘Bakarlar’ isimli balıkçı teknesiyle birlikte denize açıldı. Özel, balıkçı tayfasıyla sohbet edip yeni sezon için iyi temennilerde bulundu. Yağmurluk giyip eline ağ alan Özel, güverte üzerinde fotoğraf çektirdi. CHP lideri Özel, “31 Ağustos’u 1 Eylül’e bağlayan gece saat 00.00’ı geçti ve av yasakları bitti. Bütün bir yazı bu geceye ve bundan sonrasına hazırlıkla geçiren, ekmeğini denizden çıkaran kardeşlerimizle birlikte denize açıldık. Şimdi hep birlikte ‘Vira Bismillah’ diyoruz. Rast gelsin inşallah” dedi.

Etiketler: Özgür Özel
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti

Sonraki Haber

Galatasaray kadrosu daha da güçlenecek

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Kacır: 2030'a kadar 5 milyar avronun üzerinde sanayi karbonsuzlaştırma yatırımını desteklemeyi hedefliyoruz
Politika

2030’a kadar 5 milyar avronun üzerinde sanayi karbonsuzlaştırma yatırımını destekleyeceğiz

5 Haziran 2026
Cemil Çiçek: Yeteri kadar kaliteli kanun çıkaramıyoruz
Politika

Yeteri kadar kaliteli kanun çıkaramıyoruz

5 Haziran 2026
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan ‘Dünya Çevre Günü’ mesajı

5 Haziran 2026
Bakan Gürlek, Nevşehir'de
Politika

Akın Gürlek, Nevşehir’de

5 Haziran 2026
Politika

HAYAT 112 Acil uygulamasını indiren vatandaş sayısı 552 bin 150’ye ulaştı

5 Haziran 2026
Politika

Dezenflasyon sürecini sürdürmeyi hedefliyoruz

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Galatasaray kadrosu daha da güçlenecek

Galatasaray kadrosu daha da güçlenecek

En Güncel Haberler

Yazarlar

Şiddetin kadını, kızı, ırkı olmaz!

5 Haziran 2026
Karşıyaka'dan Yaya'dan 10 Haziran uyarısı
Spor Haberleri

Karşıyaka’dan Yaya’dan 10 Haziran uyarısı

5 Haziran 2026
Bakan Tekin Rami Kütüphanesi'nde açılan 'Geleceğin Yazarları' fuarında öğrencilerle biraraya geldi
Yerel Haberler

Bakan Tekin Rami Kütüphanesi’nde açılan ‘Geleceğin Yazarları’ fuarında öğrencilerle biraraya geldi

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Yola inen bozayı ile 2 yavrusu görüntülendi

5 Haziran 2026
Yaşam

Elektrik akımına kapılan işçi, 4’üncü kattan düştü

5 Haziran 2026
Yaşam

5’inci kattan düşen Ebrar bebek, toprağa verildi

5 Haziran 2026
Yaşam

Malatya’da takside 28 bin uyuşturucu hap ele geçirildi; 4 gözaltı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

5'inci kattan düşen Ebrar bebek, toprağa verildi

5’inci kattan düşen Ebrar bebek, toprağa verildi

- Haberton
5 Haziran 2026

Samsun’un Atakum ilçesinde, 5’inci kattan beton zemine düşüp ölen 1,5 yaşındaki Ebrar Yardımcı, son yolculuğuna uğurlandı. Olay, dün saat 16.30...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Şiddetin kadını, kızı, ırkı olmaz!

5 Haziran 2026
Karşıyaka'dan Yaya'dan 10 Haziran uyarısı

Karşıyaka’dan Yaya’dan 10 Haziran uyarısı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton