16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Bir Seçil Erzan vakası da Denizli’den

Bir Seçil Erzan vakası da Denizli’den

Haberton - Haberton
25 Ocak 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bir Seçil Erzan vakası da Denizli’den

Bir Seçil Erzan vakası da Denizli’den

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Denizli’de Dubai merkezli ünlü bir finans şirketinin temsilcisi olduklarını belirtip, çok sayıda kişiden yüksek kar payı vaadiyle para toplayıp, milyonlarca euroluk dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 3 kişi hakkında duyurusunda bulunuldu. Avukat Gizem Üğür, olayın ikinci bir Seçil Erzan vakası olduğunu ancak dolandırılan kişilerin ünlü olmadığını söyledi.

Pamukkale ilçesi Çamlık Mahallesi’nde 2022 yılında Ertuğrul S. (39) tarafından ‘dijital finans’ alanında hizmet verdiği belirtilen bir şirket kuruldu. Çevrede kendisini dünyaca ünlü iş insanı olarak tanıtıp, güven sağlayan Ertuğrul S., bir süre sonra Dubai merkezli ünlü bir finans şirketinin Denizli temsilciliğini yaptığını belirterek, yüksek kar vaadiyle yatırımcılara çağrıda bulundu.

Ertuğrul S., başta Fransa, Belçika ve İsviçre gibi ülkelerdeki gurbetçiler olmak üzere çok sayıda kişiden 20 bin euro ile 300 bin euro arasında para topladı. İddiaya göre, yatırımcılara yatırdıkları paranın üzerinden aylık yüzde 15, yıllık ise ana paranın 5 katı kar payı yatırma vaadinde bulunuldu. Ayrıca her bir yatırımcı getirene de yüzde 10 ödeme sözü verildi. Bir süre sonra para yatıranlar, kar paylarını alamayınca dolandırıldıklarını anlayıp, Ertuğrul S. ile onunla birlikte hareket ettikleri ileri sürülen Hicabi  P. (29) ve Tolga D. (26) hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunmaya başladı.

‘LÜKS HAYATLAR VE AÇILIŞLARLA GÖZ BOYAMIŞLAR’

Dolandırılan kişilerden bazılarının avukatı olan Gizem Üğür, olayın ikinci ‘Seçil Erzan’ vakası olduğunu, tek farkının ise dolandırılan kişilerin ünlü olmaması olduğunu söyledi. Yaptıkları araştırmada şüphelilerin, lüks yaşam tarzlarıyla çevrelerini etkileyerek şirkete para yatırmaya ikna ettiklerini belirten Avukat Üğür, “Dolandırıcılık sistemi ‘Ponzi Sistemi’ gibi işliyor. Piramitsel dolandırıcılığın bir türüdür. Şüpheliler önce akrabalarından şirkete yatırım yapmalarını isterler.

Bir verip, üç alacaklarını ya da aylık yüzde 15 kar vereceklerini söylerler. Ardından da çevrelerine bu karları birkaç ay dağıtırlar. Etraftan bunu gören insanlar da yatırım yapma kararı alırlar. Müvekkillerim de bu şekilde dolandırıldılar. Yatırılan paraya aylık yüzde 15, yıllık da çarpı 5 katı iade edeceklerini vadetmişler. Lüks hayatlar, lüks açılışlarla da insanların gözünü boyamışlar. Yaptığımız araştırmada 20 bin euro ile 300 bin euro arasında yatarım yapanlar var. Çoğunluğu Avrupa’da yaşayan gurbetçiler ve yabancılardan oluşan 750 kişi parasını bu şirkete ve kişiye göndermiş. Para yatıranların büyük kısmı kar payı alamadı, bir kısmı da ancak 2 ay yüzde 15 alabilmiş. Hiç alamayanlar da var” dedi.

Bir Seçil Erzan vakası da Denizli’den
Bir Seçil Erzan vakası da Denizli’den

Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını, soruşturmanın devam ettiğini belirten Avukat Üğür, “Şüphelilerin soruşturma kapsamında polis tarafından ifadeleri alındı. Kendilerinin kimseden yatırım amaçlı para almadıklarını, Dubai merkezli şirketinde Denizli’de reklamını yaptıklarını söylemişler. Bunların şirketine ve kendi isimlerine gönderilen büyük miktarlardaki paraların dekontları bizde var.

Hepsi suç duyurusundaki dosyada mevcut. Dolandırılan kişileri de ‘Suç duyurusunda bulunursanız paranızı alamazsınız’ diye korkutmuşlar. 2 yıldır ana parasını alamayanlar var. Türlü türlü bahaneler buluyorlarmış. Ortada çok büyük bir para var ve nerede olduğu belli değil. Dolandırılan yabancı uyruklu kişiler de kendi ülkelerinde gerekli kurumlara şikayetlerini yaptılar. Şüphelilerin yurt dışına kaçma şüphesi var, acilen yurt dışı yasağı gibi önlem alınması gerekiyor” diye konuştu.

‘HEP BAHANELER UYDURUP, BEKLEMEMİZ GEREKTİĞİ SÖYLENDİ’

İsviçre’de yaşayan ve 120 bin eurosunun dolandırıldığını belirten Celine Geiser, “Yatırımımın sonuna geldiğimde paramı geri almak için Ertuğrul S. ile iletişime geçtim. Bana, Covid-19 nedeniyle ve fonları bloke eden paranın durumu ile ilgili sorunlar olduğunu söyledi. Her aramada bana Türkiye’deki enflasyondan tutun da ofis sitesinin güncellenmesine kadar başka birçok bahane uydurup, beklemem gerektiğini söyledi” dedi.

Fransa’da yaşayan ve 50 bin euro dolandırılan Jeremy Petit ise “Ertuğrul S.’yi 2012 yılından beri tanırım. Sahibi olduğum kafemin önüne çok büyük bir lüks araçla geliyordu. Bu sebeple ona nasıl lüks araçlar satın aldığını sordum. Bana ‘Sen de alabilirsin’ deyip, yatırımdan bahsetti. Ben de parayı gönderip, yatırım yaptım. Ancak vadedildiği gibi hiç para alamadım.

Kendisi her görüşmemizde vaatlerin yerine getirileceğini Corana19 pandemisi nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin paraları bloke ettiğini ve bu durumun kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi. En son enflasyon nedeniyle devletin, euro hesaplarına el koyduğunu, bu nedenle elleri kolları bağlı olduğunu söyledi. Devlet izin verir vermez paraları yatıracaklarını söyledi” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Van kedileri yarı yıl tatilinde ziyaretcilerini ağırlıyor

Sonraki Haber

Kızılcık meyvesinin tüketimi vücut yağ oranını azaltıyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Trump: Terör örgütü DEAŞ'ın ikinci adamını etkisiz hale getirdik
Öne Çıkan

Donald Trump duyurdu: Terör örgütü DEAŞ’ın ikinci adamı öldürüldü!

16 Mayıs 2026
ABD: İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı
Öne Çıkan

İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

İran’da her şeyi iki günde yok edebiliriz

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Başsavcılık açıkladı! ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru mu?

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Narin Güran cinayetinde savcılıktan Nevzat Bahtiyar’a verilen 17 yıl hapis cezasına temyiz başvurusu
Öne Çıkan

Savcılıktan Nevzat Bahtiyar’a verilen 17 yıl hapis cezasına temyiz başvurusu

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Kızılcık meyvesinin tüketimi vücut yağ oranını azaltıyor

Kızılcık meyvesinin tüketimi vücut yağ oranını azaltıyor

En Güncel Haberler

5 bin liralık borcunu ödemeyen kuzenini öldürdü, Suriye’ye kaçmak isterken yakalandı
Yerel Haberler

5 bin liralık borcunu ödemeyen kuzenini öldürdü, Suriye’ye kaçmak isterken yakalandı

16 Mayıs 2026
'Dijital dolandırıcılar, 'oltalama' yöntemiyle yaşlıları ve çocukları hedef alıyor'
Yerel Haberler

‘Dijital dolandırıcılar, ‘oltalama’ yöntemiyle yaşlıları ve çocukları hedef alıyor’

16 Mayıs 2026
Dış Haberler

Putin’in Çin’e gideceği tarih belli oldu

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekstilde sentetik boyalara alternatif bakterilerden doğal renk üretildi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Küçükçekmece D-100 Karayolu’nda otomobil bariyerlere çarparak takla attı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Yaşam

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde yeniden Ebola salgını başladı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde yeniden Ebola salgını başladı

- Haberton
16 Mayıs 2026

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğudaki Ituri eyaletinde Ebola vakaları görüldüğü bildirildi. Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamada, 15 Mayıs...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

5 bin liralık borcunu ödemeyen kuzenini öldürdü, Suriye’ye kaçmak isterken yakalandı

5 bin liralık borcunu ödemeyen kuzenini öldürdü, Suriye’ye kaçmak isterken yakalandı

16 Mayıs 2026
'Dijital dolandırıcılar, 'oltalama' yöntemiyle yaşlıları ve çocukları hedef alıyor'

‘Dijital dolandırıcılar, ‘oltalama’ yöntemiyle yaşlıları ve çocukları hedef alıyor’

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton